Anis

Aktiivijäsen
 • Content count

  1370
 • Joined

 • Last visited

About Anis

 • Rank
  Addikti

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Kaivoin omia vastauksiani täältä, kun on noi alemyynnit parhaillaan käynnissä ja vähän viitteitä siihen mitä kokoa nyt hankkisin ulkovaatteiksi ensvuotta varten. Samalla päivitän meidän uudemman tulokkaan listoja. 0-1,5 kk 50cm 0- kk 56cm 1,5- kk 62cm Meidän pieni ei ole vielä kahta kuukautta, mutta bodeissa on täytynyt ottaa jo 62 käyttöön 56 kanssa. Osa 56 pieniä.
 2. Mä mietin meidän 1 kk vanhan tytön vaivojaonko ne refluksia vai maitoallergiaa? Tyttö siis pulauttelee paljon ja vielä juuri ennen maitoa. On oksennuksen hajuista, ei siis normaalin puklun hajuista, mikä yleensä tulee heti maidon annon jälkeen. Sitten ääntelee ja ähkii unissaan ja hereilläollessa ja vääntelehtii sillai että selkä menee ihan kaarelle. Myös aivastelee ja hikkailee joka päivä useamman kerran. Seuraava neuvola on vasta kuukaudenpäästä (lääkärineuvola), pitäisköhän tilata lääkäri sitä ennen. Meillä pojilla on ollut kummallakin maitoallergia vauvoina, joten en ihmettelis että tyrölläkin sellainen olisi, mutta tytöllä on enemmän noita refluksiin viittaavia oireita lisäksi.
 3. Nyt kun raskaudet on ohi, niin hyvä nyt kommentoida. Pojista kummastakin oli pahoinvointia, mut ei ylös asti tullut vaikka kävinkin halailemassa vessanpönttöä. Tytöstä ei ollut juurikaan pahoinvointia. Pojista mieliala vaihtelut pysyi maltillisena, mut tytöstä itketti ihan kokoajan. Ei pystynyt katsomaan mitään liikuttavaa tai ottaa vastaan kritiikkiä yms. Vikassa raskaudessa myös kaikki fyysiset oireet tuli paljon aikasemmin kuin kahdessa aikasemmassa radkaudessa. Selkä petti jo 20 viikolla.
 4. Jossain varmaan on jo kahden edellisen lapsen tiedot tässä ketjussa, mut laitetaan ne nyt vielä. Esikoinen 38+1, keskimmäinen 37+1 ja kolmas 37+2. Kaikki sektiolla.
 5. Tulipa mieleen että ootteko te saanut jonkun itsetuulettavan haavateipin? Mä sain eilen sellaisen haavan päälle ja pitää olla 7 päivän ajan. Se ehkäisee haavatulehdùksia.
 6. Eilen alko napapiikitys. En muistanu edellisestä raskaudesta muuta kun sen että lopussa jouduin napapiikittään. Nyt siis lopetettiin toinen lääkitys kun pitää kaksipäivää olla ennen leikkausta syömättä lääkettä ja napapiikissä se 12h riittää. Ennen leikkausta. Viä en tiedä kuin kauvan joudun piikittää sektion jälkeen.
 7. Vähän pistää 3 sektio jännittään. Nyt kun se on ihan käsillään. Mietityttää pääseekö ne samasta sisälle vai joutuuko tekeen kiinnikkeiden takia uuden.
 8. Mulla on pari viimeistä kertaa ollut yhellä plussalla proteiinit virtsassa, sairaalassa tehtiin virtsan 24h keräys ja oli raja-arvoilla, sitten tehtiin toinen ja juotettiin hirveesti mua ja sitä saatiin 0.11 tulos joka siis vähemmän kui ekalla kerralla. Tehtiin myös toksemia verikoe ja arvot siinä ok. Tänään kun kävin neuvolassa proteiinit miinuksella mut verenpaineet 163/94 ja painoa tullut lisäää 3kg viikon aikana. Eli samalla kaavalla mennään kuin ekassa raskaudessa, toivottavasti kuitenkin jäis tähän ja paineet laskisi. Vielä siis ei ole raskausmyrkytys diagnoosia, mut oireet alkavat muistuttaa ekaa raskautta ja silloin virtas keräyksestäkin loppuenlopuks tuli diagnoosi.
 9. Mulla mies on ollut tässä raskaudessa paljon matkatöissä tyyliin ma-to/pe ja tullut viikonlopuksi kotiin. Yksin oon käynyt yhtä ultraa lukuunottamatta kaikki, mutta niin kävin esikoisesta ja kakkosestakin ja mulla niitä käyntejä on normaalia enemmän kun pitää käydä neuvolakäyntejen lisäksi Tays käynnit diabeteksen vuoksi. Ei olla nähty järkeä että mies olisi mukana niillä käynneillä, kun 2 kertaa kuussa tai enemmänkin pitää ravata raskauden takia jommassakummassa paikassa. Ja nuo viikot olen ollut nyt yksin 2 lapsen kanssa kotona.
 10. Mä jätin juuri paperit synnytyslääkärille sterilisaatiosta. 4 ehdoista täyttyy mun kohdalla kun saadaan tää kolmas lapsi kohdusta pihalle. Tiedän että se on ainoa oikea ratkaisu mun sairauksien, sektioiden ja iänkin kannalta, mutta silti mietityttää tuo asia vieläkin. Ainoa ehkäisykin mikä toimii tuon lisäksi on hormoonikierrukka kun en voi syödä/laittaa muuta ehkäisyä. Hormoonikierukasta tykkäsin kun se vei menkkakivut mennessään ja myös menkat. Mietinkin että voisko sen vielä hakea menkkakipujen ja runsaiden vuotojen takia sterilisaation jälkeen?
 11. Se kun kaikki kuvittelee että pystyy mihin vaan kun ei ole lepoon määrätty, mutta itse ei kykene juuri tekemään mitään näillä viikoilla. Ja silloin kun olisi kyennyt niin muiden mielestä se oli liian aikaista tehdä mitään vauvaan liittyvää. Ja nytkin vielä on muka liian aikaista vaikka ei pysty oleen 10 minuuttia seisomisasennossa kun tuntuu että vauva puskee läpi alapäästä. Ärsyttää ihan älyttömästi ja sitten kun lähipiirissä on sellasia ihmisiä jolla raskausajat on ollut helppoja ihan loppuun saakka ja itellä ihan päinvastoin.
 12. Bee, mä oon pitäny käsiä alaspäin roikottaen kun oon ottanu verta sormenpäästä, sitten kuumalla vedellä käsienpesu saa myös veren tuleen paremmin ja toi sun mainitsemasi ravistelu. Mutta siis aina vähän joutuu hieroon sormia ennen kuin tekee reijän, mutta sormenpäästä katottuun toiseen niveleen saakka saa jo hyvin veren pakkautuun sormenpäähän. Tosin mulla on 18 vuoden mittaukset takana, joten sormenpäät on jokseenkin kärsinyt vaikka kuinka yrittää paikkaa vaihdella.
 13. Bee, noihin mittareihin vaikuttaa jos tulee veren mukana lihas/iho nesteitä. Ne vaikuttaa alentavasti. Siksi ei hirveästi auttais puristella enään sen jälkeen kun on tehnyt reijän sormeen. Ennen sitä kannattaa pakata se veri sormenpäähän. Ja kannattaa ottaa se koe silloin kun kädet on lämpöiset, ei siis suoraan pihalta tullessa. Sillon sitä verta joutuu puristelemaa että se tulee.
 14. Tänään pistettiin infulenssa rokote. Ei ainakaan ole käsi vielä kipeä.
 15. Täällä mennään 30+5 viikoilla ja yhden epävarman arvauksen olen saanut sukupuolesta, sen jälkeen kukaan ei ole nähnyt sukupuolta vaikka 4 ultrassa olen kysellyt. Onneks on vielä aikaa kysellä toivottavasti vielä kahdessa ultrassa jos suostuis näyttämään sukupuolensa.