Anis

Aktiivijäsen
  • Content count

    1370
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Anis

  1. Haluisinkin tietää miten ylipaino on vaikuttanut raskauden kulkuun. Onko painoa tullut paljon lisää raskauden aikana vai onko sitä tullut ns. normaalia vähemmän? Entä miten raskauden jälkeen painon tiputus lähtölukemiin vai onko automaattisesti paino vähentynyt? Miten raskausvatsa on tullut esiin vai onko pitänyt odotella esiin tuloa loppupuolelle raskautta? Ja tietenkin kaikkea muutakin kysymyksiä mitä nyt mieleen tulee ylipainoisilta raskaana olevilta. Itse lähinnä kiinnostaa tällähetkellä tuo raskausmasu asia, itsellä kun tuo bmi on reilusti yli 30 ja vatsaa on siis muutenkin kertynyt niin ei paljon ole tullut näkyviin vielä näillä viikoilla raskausmasua. Lähinnä posket saanut pyöreyttä ja sitten välillä turvottaa ihan hirveästi. Mutta enemmänkin näytän lihoneelta kuin raskaana olevalta vaikka paino on tippunut 3 kiloa raskauden aikana.
  2. Mä yritin etsiä tälläistä otsikkoa, mutta ei löytynyt. Eli onko täällä muita jotka kärsivät tai ovat kärsineet vuodoista alkuraskaudesta? Millaista vuoto on ollut määrältään ja kestoltaa? Miten se on vaikuttanut töihin ja ennenkaikkea onko se ollut harmitonta? Itsellä on vuotoja ollut sunnuntaista saakka ja nyt tuntuu ettei vuoto lopu ollenkaan, tosin se on ihan pientä jos menkkoihin pitää verrata. Mutta pikkuhousunsuojaa pitää pitää jos haluaa housujen olevan puhtaina. Kävin lääkärissäkin vuodosta eilen, mutta perinteisellä sisätutkimuksella kaikki näytti hyvältä. Silti ei ihan täydellistä rauhaa saa ajatukselta jos se ennakoi sittenkin keskenmenoa eikä olekkaan ns. normaalia vuotoa.
  3. Kaivoin omia vastauksiani täältä, kun on noi alemyynnit parhaillaan käynnissä ja vähän viitteitä siihen mitä kokoa nyt hankkisin ulkovaatteiksi ensvuotta varten. Samalla päivitän meidän uudemman tulokkaan listoja. 0-1,5 kk 50cm 0- kk 56cm 1,5- kk 62cm Meidän pieni ei ole vielä kahta kuukautta, mutta bodeissa on täytynyt ottaa jo 62 käyttöön 56 kanssa. Osa 56 pieniä.
  4. Mä mietin meidän 1 kk vanhan tytön vaivojaonko ne refluksia vai maitoallergiaa? Tyttö siis pulauttelee paljon ja vielä juuri ennen maitoa. On oksennuksen hajuista, ei siis normaalin puklun hajuista, mikä yleensä tulee heti maidon annon jälkeen. Sitten ääntelee ja ähkii unissaan ja hereilläollessa ja vääntelehtii sillai että selkä menee ihan kaarelle. Myös aivastelee ja hikkailee joka päivä useamman kerran. Seuraava neuvola on vasta kuukaudenpäästä (lääkärineuvola), pitäisköhän tilata lääkäri sitä ennen. Meillä pojilla on ollut kummallakin maitoallergia vauvoina, joten en ihmettelis että tyrölläkin sellainen olisi, mutta tytöllä on enemmän noita refluksiin viittaavia oireita lisäksi.
  5. Nyt kun raskaudet on ohi, niin hyvä nyt kommentoida. Pojista kummastakin oli pahoinvointia, mut ei ylös asti tullut vaikka kävinkin halailemassa vessanpönttöä. Tytöstä ei ollut juurikaan pahoinvointia. Pojista mieliala vaihtelut pysyi maltillisena, mut tytöstä itketti ihan kokoajan. Ei pystynyt katsomaan mitään liikuttavaa tai ottaa vastaan kritiikkiä yms. Vikassa raskaudessa myös kaikki fyysiset oireet tuli paljon aikasemmin kuin kahdessa aikasemmassa radkaudessa. Selkä petti jo 20 viikolla.
  6. Jossain varmaan on jo kahden edellisen lapsen tiedot tässä ketjussa, mut laitetaan ne nyt vielä. Esikoinen 38+1, keskimmäinen 37+1 ja kolmas 37+2. Kaikki sektiolla.
  7. Tulipa mieleen että ootteko te saanut jonkun itsetuulettavan haavateipin? Mä sain eilen sellaisen haavan päälle ja pitää olla 7 päivän ajan. Se ehkäisee haavatulehdùksia.
  8. Eilen alko napapiikitys. En muistanu edellisestä raskaudesta muuta kun sen että lopussa jouduin napapiikittään. Nyt siis lopetettiin toinen lääkitys kun pitää kaksipäivää olla ennen leikkausta syömättä lääkettä ja napapiikissä se 12h riittää. Ennen leikkausta. Viä en tiedä kuin kauvan joudun piikittää sektion jälkeen.
  9. Vähän pistää 3 sektio jännittään. Nyt kun se on ihan käsillään. Mietityttää pääseekö ne samasta sisälle vai joutuuko tekeen kiinnikkeiden takia uuden.
  10. Mulla on pari viimeistä kertaa ollut yhellä plussalla proteiinit virtsassa, sairaalassa tehtiin virtsan 24h keräys ja oli raja-arvoilla, sitten tehtiin toinen ja juotettiin hirveesti mua ja sitä saatiin 0.11 tulos joka siis vähemmän kui ekalla kerralla. Tehtiin myös toksemia verikoe ja arvot siinä ok. Tänään kun kävin neuvolassa proteiinit miinuksella mut verenpaineet 163/94 ja painoa tullut lisäää 3kg viikon aikana. Eli samalla kaavalla mennään kuin ekassa raskaudessa, toivottavasti kuitenkin jäis tähän ja paineet laskisi. Vielä siis ei ole raskausmyrkytys diagnoosia, mut oireet alkavat muistuttaa ekaa raskautta ja silloin virtas keräyksestäkin loppuenlopuks tuli diagnoosi.
  11. Mulla mies on ollut tässä raskaudessa paljon matkatöissä tyyliin ma-to/pe ja tullut viikonlopuksi kotiin. Yksin oon käynyt yhtä ultraa lukuunottamatta kaikki, mutta niin kävin esikoisesta ja kakkosestakin ja mulla niitä käyntejä on normaalia enemmän kun pitää käydä neuvolakäyntejen lisäksi Tays käynnit diabeteksen vuoksi. Ei olla nähty järkeä että mies olisi mukana niillä käynneillä, kun 2 kertaa kuussa tai enemmänkin pitää ravata raskauden takia jommassakummassa paikassa. Ja nuo viikot olen ollut nyt yksin 2 lapsen kanssa kotona.
  12. Mä jätin juuri paperit synnytyslääkärille sterilisaatiosta. 4 ehdoista täyttyy mun kohdalla kun saadaan tää kolmas lapsi kohdusta pihalle. Tiedän että se on ainoa oikea ratkaisu mun sairauksien, sektioiden ja iänkin kannalta, mutta silti mietityttää tuo asia vieläkin. Ainoa ehkäisykin mikä toimii tuon lisäksi on hormoonikierrukka kun en voi syödä/laittaa muuta ehkäisyä. Hormoonikierukasta tykkäsin kun se vei menkkakivut mennessään ja myös menkat. Mietinkin että voisko sen vielä hakea menkkakipujen ja runsaiden vuotojen takia sterilisaation jälkeen?
  13. Se kun kaikki kuvittelee että pystyy mihin vaan kun ei ole lepoon määrätty, mutta itse ei kykene juuri tekemään mitään näillä viikoilla. Ja silloin kun olisi kyennyt niin muiden mielestä se oli liian aikaista tehdä mitään vauvaan liittyvää. Ja nytkin vielä on muka liian aikaista vaikka ei pysty oleen 10 minuuttia seisomisasennossa kun tuntuu että vauva puskee läpi alapäästä. Ärsyttää ihan älyttömästi ja sitten kun lähipiirissä on sellasia ihmisiä jolla raskausajat on ollut helppoja ihan loppuun saakka ja itellä ihan päinvastoin.
  14. Bee, mä oon pitäny käsiä alaspäin roikottaen kun oon ottanu verta sormenpäästä, sitten kuumalla vedellä käsienpesu saa myös veren tuleen paremmin ja toi sun mainitsemasi ravistelu. Mutta siis aina vähän joutuu hieroon sormia ennen kuin tekee reijän, mutta sormenpäästä katottuun toiseen niveleen saakka saa jo hyvin veren pakkautuun sormenpäähän. Tosin mulla on 18 vuoden mittaukset takana, joten sormenpäät on jokseenkin kärsinyt vaikka kuinka yrittää paikkaa vaihdella.
  15. Bee, noihin mittareihin vaikuttaa jos tulee veren mukana lihas/iho nesteitä. Ne vaikuttaa alentavasti. Siksi ei hirveästi auttais puristella enään sen jälkeen kun on tehnyt reijän sormeen. Ennen sitä kannattaa pakata se veri sormenpäähän. Ja kannattaa ottaa se koe silloin kun kädet on lämpöiset, ei siis suoraan pihalta tullessa. Sillon sitä verta joutuu puristelemaa että se tulee.
  16. Tänään pistettiin infulenssa rokote. Ei ainakaan ole käsi vielä kipeä.
  17. Täällä mennään 30+5 viikoilla ja yhden epävarman arvauksen olen saanut sukupuolesta, sen jälkeen kukaan ei ole nähnyt sukupuolta vaikka 4 ultrassa olen kysellyt. Onneks on vielä aikaa kysellä toivottavasti vielä kahdessa ultrassa jos suostuis näyttämään sukupuolensa.
  18. Virtsan sokerit erittyy munuaisista, ei siis haimasta, mistä johtuu raskausdiabetes kuten muutkin diabetekset. Ainakaa normaaleilla diabeetikoilla ei ole väliä miten paljon sokeria erittyy virtsaan. Itsellänikin on välillä miinuksella ja välillä 4 plussalla ja niiden jostain välistä. Ja sokeriarvoilla ei ole mitään tekemistä kuulemma näiden kanssa kuin kysäsin diabeteshoitaja/kätilöltä , kun ihmettelin miksi ne vaihtelee ihan satunnaisesti. Muoks. Ainoastaan voidaan epäillä jos virtsasta löytyy sokeria että olisi raskausdiabetes, mutta jos sokerirasituksessa sokerit on kohdillaan niin ei tule virtsan sokereiden takia diagnoosia.
  19. Todellakin otan, tosin kuulun muutenkin riskiryhmään muun kuin raskauden takia. Mulla on ollut kerran keuhkokuume ja olin kuolla siihen, niin en halua mitään ylimääräsiä riskejä ottaa että sairastuisin siihen uudelleen.
  20. Lisämaitokaan ei välttämättä nosta sokereita tarpeeks, silloin on vaihtoehtona vastasyntyneideiden seurantaosoto ja glugoositippa. Mulla esikoisella oli glugoositippa kun sokerit oli liian alhaset.
  21. Nykyään toimitaan jo ennaltaehkäisevästi veren vasta-aineita kohtaan. Minä sain tänään piikin koska mulla on -veri ja vauvalla +veri. Ja siis nyt on menossa 28+2.
  22. Mullakin on ollut muutamaan otteeseen liitoskipuja, mutta ei kuitenkaan niin pahoja kuin edellisissä raskauksissa, eikä niin usein. Toivottavasti pääsis loppuun saakka näin vähäisillä liitoskivuilla.
  23. Täällä mennään 26+4 viikolla ja painoa on tullut ensimmäisestä neuvolakäynnistä +4 kg. Neuvolassa ei painoon puututa, mutta tayssissa kyllä. Viimeks sanottiin että oli tullut liikaa viikossa kuin paino oli 100g enemmän kuin neuvolan vaa'alla. Annoin mennä toisesta korvasta ulos samantien kuin oli eri vaatteetkin päällä ja eri vaaka kyseessä.
  24. Mintaka, onko sulla jotain muuta syytä piikittää? Mua ei ole vielä käsketty piikittämään, vaikka on ylipainoa ja kaikkea muitakin syitä. Kuitenkin jossainvaiheessa tulee piikitys tässäkin raskaudessa.
  25. Nyt pitää oikeen avautua tähän ketjuun. Eli mä jostain saan hyvän idean puolustella raskaana työntekijöiden asioita nyt ja kuitenkaan en kestä jos saan kakkaa niskaani vaan alan heti poraamaan. Tiedän olevani oikeassa asiassa mikä meidän työyhteisössä on ollut pitkään tapetilla, mut kun siihen ulkopuoliset tulee väittämään toisenlailla miten tää homma menee niin pillahdan itkuun. No nyt sitten liitto on ottanut asian vastaan ja selvittelee tätä, jossa liitto ja työntekijät on yhdellä kannalla ja työnantaja puoli toisella kannalla. Ja itse olen melkein henkisesti valmis jäämään saikulle.