Maissi

Aktiivijäsen
 • Content count

  151
 • Joined

 • Last visited

About Maissi

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Me ollaan heti kesäkuun alussa lähdössä poikien 8 v. ja 5 v. kanssa Tanskan Legolandiin. Mennään laivalla Tukholmaan ja sieltä sitten ajellaan Tanskaan. Ollaan varattu kahdeksi päiväksi liput Legolandiin, toivottavasti siellä saa kulumaan sen pari päivää... Pojat ainakin on otollisessa iässä eli niin laitteet kuin legorakennelmat itsessään kiinnostaa Kolmantena päivänä mennään vielä käymään Givskudin eläintarhassa, joka sijaitsee myös Legolandin lähellä. Eläintarha on ilmeisesti vastaavanlainen kuin Kolmården. Omalla autolla, kun ollaan liikenteessä, niin on helppo yhdistää myös tällainen visiitti reissuun. Vähän etukäteen ahdistaa nuo automatkat, sillä aiemmin ei olla näin pitkiä matkoja ajeltu...Mutta toivon yllättyväni positiivisesti ja onneksi kaikenmaailman IPadit ja dvd-soittimet on keksitty. Taukoja vaan sopivin välein ja eiköhän tuostakin selvitä
 2. Me ostimme alkuvuodesta molemmille pojille nuo kengät ja ne olivat oikein hyvä (ja suht edullinenkin) ostos ja toivonkin, että kengät mahtuu vielä tänä talvenakin. Kylmimmillä pakkasilla isompi tosin valitteli, että varpaat palelee, mutta niin ne ovat palelleet goretex:ssäkin (Kuomia meillä ei ole koskaan kokeiltu). Toimii hyvin näissä Varsinais-Suomen yleensä varsin loskaisissa talvissa, ovat helppo laittaa jalkaan ja varsi on riittävän pitkä. Meillä oli molemmille kyllä talveksi goretex:kin, mutta nuo pääsivät useimmiten jalkaan.
 3. Stockalta Kääpiölle tämä must-hankinta. NameIt:n untuvatakki. Ihana niin äidistä kuin pojastakin
 4. Zara pääsi taas yllättämään tarjonnallaan eli nämä hauskat viiksipaidat oli pakko saada: Isompi valitsi tällaiset itselleen ja pikkuveljelleen: Pienempi sai vielä bonuksena tämän, koska se oli äidistä vaan jotenkin niin hauska :
 5. Meidän SE 3v3kk sanoo "mennään ilman jaloi" kun kävelee paljain jaloin. Kuulostaa hauskalta, kun samainen herra laulee Chisun kesähittiä "Kolmas pyörä" - "Ja me juostaisiin ilman jaloi..."
 6. Esikoiselle (6.v) kelpaa tällä hetkellä vain supersankari-aiheiset vaatteet, joten tämä tämä oli ehdoton hankinta: Ja mitä isot edellä, niin sitä pienet perässä Eli kuopukselle oli hankittavat tämä:
 7. Me oltiin Mallorcalla Alcudiassa toukokuun puolessa välissä ja en voi kuin lämpimästi suositella kohdetta lapsiperheille. Lento sopivan lyhyt, lämmintä jo toukokuussa (jopa merivesi), siisti ympäristö, hyvää ruokaa (ja sangriaa ) ja ystävällisiä ihmisiä, mitä muuta sitä voi lomaltaan toivoa . Hotellimme oli Viva Tropic (Tjäreborg) ja olimme siihen oikein tyytyväisiä (ainoa pieni miinus tulee siivouksesta tai paremminkin sen puutteesta). Hotellilla oli aivan mahtava allas-alue lapsille ja sekä mukava leikkipaikka siinä vieressä. Hotellilta oli lyhyt kävelymatka (n. 5 min) rantaan ja vähän pidempi matka vanhaan Alcudiaan. Alcudian lähestöltä löytyy useampikin vesipuisto eikä pääkaupunki Palmaankaan ole pitkä matka. Myös tippukiviluolia löytyy useampia ja upeita serpentiiniteitä. Mallorca on suhteellisen pieni saari, joten lyhyessäkin ajassa ehtii nähdä paljon, varsinkin jos on auto käytössä. Autoilu oli siellä mielestäni helppoa ja turvallista. Ehdottomasti lähtisin uudemmankin kerran... En ehkä ihan samaan paikkaan vaan esim. kaupunkilomalle Palmaan tai sitten rantalomalle Palma Novaan, Magaluffiin tai Sollériin.
 8. Esikoisen kutsumanimeen ei liity mitään erikoisempaa tarinaa, tykättiin vaan molemmat kyseisestä nimestä ja siinä se (Tai no, itse olen kyllä joskus tuntenut esikoisen kaiman, joka mielestäni oli söpö... ). Toisena nimenä on miehen veljeltään lapsena saama lempinimi. Kuopuksen kutsumanimi tuli päätettyä jo esikoisen ollessa ihan vauva. Mies jutteli jostain vanhasta koulukaveristaan ja sillä hetkellä päätettiin, että jos meillä joskus on toinen poika, niin tämä tulee olemaan hänen nimensä ja niin tulikin . Toinen nimi tulee minun isopappani toisesta nimestä. Molempien toiset nimet alkavat samalla kirjaimella ja ovat yhtä pitkiä.
 9. Meillä oli tuollainen pinkdreamin laittamasta linkistä löytyvä puku viime vuonna kuopuksella ja mä tykkäsin siitä ihan hirveästi. Valitettavasti se ei taida nyt enää keväällä mahtua Käytettiin sitä yleensä vaan kuivalla kelillä eli sadesäälle oli sitten toinen puku. Meidän jäbä oli tuota käyttäessään jo kävelyiässä, mutta kyllähän sillä silti tuli maassa möyrittyä. Jos en ihan väärin muista, niin tuossa meidän puvussa oli ainakin polvien kohdilla erilliset "vahvikkeet", joten ihan hirveästi ei ole niiltä kohdin kangas kärsinyt.
 10. Kiiitos Adelita Zaran vaatteista on sekä senttikoot että "ikäsuositus". Mä olen ostanut vaatteet sen "ikäsuosituksen" mukaan niin, että esim. 2 vuotiaalle ostin 3 vuotiaan koon. Eli vähän ehkä normaalia pienempää mitoitusta mielestäni. Zaralta löytyy muuten loistavat nettisivut (ei tosin nettikauppaa), josta voi etukäteen käydä vilkaisemassa valikoimaa. Mä olen viime aikoina löytänyt Zaran uudestaan lastenvaateostospaikkana, sillä useaan vuoteen en ostanut sieltä mitään. Nyt olen vajaan vuoden sisällä tehnyt sieltä useammankin kivan löydön.
 11. Minä olisin kanssa suositellut Tuohulapeliä sekä Muumien Purnukkajahtia. Tuossa Touhulapelissä on minusta erityisen kivaa se, että siinä ei kilpailla toisia pelaajia vastaan yhdessä niitä possuja vastaan. Lisäksi meillä on pelattu paljon tätä Hedelmätarha -peliä: Tämän pelaaminen onnistuu pienellä avustuksella jopa alle kolmevuotiaalta.
 12. Kesähän on ihan just eli tällaisia Zarasta: The Avengers on tällä hetkellä Kääpiön ihan ykkössuosikki, joten tämä oli must-hankinta:
 13. Meillä on SE:llä Stadiumista ostettu Everest -merkkinen veden- ja tuulenpitävä, hengittävä talvihaalari ja se on todettu tämän talven aikana aivan loistavaksi tuollaiselle hoikalle pätkälle. Myös hoidossa hoitaja kehui, että on hyvä puku ja helppo pukea päälle. Mitään käytönmerkkiä ei vielä näy, tosin pukua käytetty vaan lumi/pakkaskeleillä eikä tuo 2v8kk enää pelkästään ryönääkään maassa. Hyvää tuossa puvussa on myös erikoispaksut polvi- ja peppupaikat, hanskojen alle/päälle vedettävät "lumilukot" hihoissa sekä heijastimet. Jos jotain negatiivista puvusta pitää keksiä, niin lahkeiden suut ja lumilukot on melko tiukat. Tosin hoitaja oli sitä mieltä, että hyvä vaan, että on tiukat, niin ei lumi tosiaan pääse sisään lahkeista. Värivalikoima ei myöskään päätä huimaa, mutta asusteilla pystyy vähän tuotakin heikkoutta kompensoimaan . Suosittelen lämpimästi, sillä haalari ei ole sieltä kalleimmasta päästä (ei kyllä halvinkaan) eli mielestäni loistava hinta/laatusuhde. Ajateltiin kokemuksen perusteella katella esikoiselle vk-pukua samalta merkiltä.
 14. Hiukan ihmeteltiin miehen kanssa eilen uinnin jälkeen, kun SE 2v7kk kyseli "Missä mun tupakki on?" Siis myslipatukkaansa herra etsiskeli... Samainen herra puhuu paljon ja hyvin, mutta jotkut hassut sanat istuvat tosi sitkeässä. Esim: eve = vene (tietysti siis myös moottorieve ja soutueve) emu = mehu lentone = lentokone Tosi pitkään myös sammakko oli sammatto ja lammikko lammitto, mutta nyt nuo tulevat jo ihan oikein. Voi kun muistaisi vielä myöhemminkin nää kaikki hassutukset.
 15. Ainakin Daniel, Frans, Oliver ja Otso esiintyy meidän tuttavapiirissä pariin kertaan kukin.