heko

Aktiivijäsen
  • Content count

    141
  • Joined

  • Last visited

About heko

  • Rank
    Aktiivi
  • Birthday 08/28/80

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Location
    Tampere
  1. Vinkki: Tuosta menee kivasti jo veroakin En tarkoittanut suinkaan verotonta määrää HelmiQ puhuu asiaa tuossa yllä . Ei se töihinmeno ole minullakaan pelkästä elintasosta kiinni. Toki se on tärkeää, että pääsee lyhentämään lainaa, mutta mulla painaa kupissa myös nopeesti kehittyvällä alalla urakehitys ja siinä sivulla tietenkin eläkkeen kertyminen (mikä tosin ei ole mikään oleellinen syy, mutta mukava etu sekin). Ja tää on jo niin offtopic, että perustin aiheelle tuossa uuden ketjun . Kyllä sitä on aiemmin tultu varsin pienellä toimeen - opiskelin yliopistossa ilman sukulaisten minkäänlaista tukea ja penniäkään ei ole opintolainaa. Ja mä voin kuvitella, miten joku pääkaupunkiseudulla asuva hyvin tienaava nainen ei jäis kotiin edes kolmella tonnilla, koska se ei riitä .
  2. Tätä sivutaan tuossa hieman jo alle 3w hoitoon -ketjussa, mutta sivumennen eikä siihen ole kaikki edes vastanneet, joten siksi tälle oma ketju. Eli ei moralisointia, että te ilkeät epä-äidit, kun menette töihin ettekä ajattele lapsen parasta tai perusteluja miksi ette mene töihin. Vaan syitä, miksi nimenomaan menette töihin? Miten paljon vaikuttaa taloudellinen tilanne? Onko/Oliko pakko mennä heti vanhempainloman päätyttyä töihin vai voitteko olla vuoden pari kotona? Miten paljon vaikuttaa urakehitys haluun palata töihin? Entä eläkkeen kertyminen? Muita syitä, mitä? Ja ennen kaikkea, miltä tuntui tai miltä tuntuu ajatus, että näin tulee käymään? Lisäys: Itsellä tämä edessä oleva pakollinen tosiasia ei todellakaan tunnu hyvältä, joten siksi muiden mietteitä kaivataan Meillä eniten vaikuttaa taloudellinen tilanne ja lainat. Tottakai sitä haluaa siinä sivumennen sitten nousta urallaan ja antaa eläkkeenkin kertyä . Olen myös nopeasti muuttuvalla alalla, kokoajan tulee paljon uutta, joten olemalla useamman vuoden pois, teen todella hallaa urakehitykselleni. Ja toinen kysymys aiheeseen liittyen vielä eli koetko töihin menemisen pakkona vai menetkö ihan ilomielin vapaaehtoisesti?
  3. Ehkä meillä on sitten vaan enemmän sitä lainaa, että ei 300e riitä korkoihin ja ruokaan . Mää maksan vanhempainvapaallakin pelkkiä korkoja ja tiukkaa tekee.
  4. Onkos kellään kokemuksia hoitajasta omassa kodissa? Miten on järjestetty? Miksi päädyitte tähän valintaan? Onko hoitaja mahdollisesti sukulainen? Onko hoidossa muitakin kuin omia lapsia (esim naapurin lapsia)? (Mitä hoitajalle maksatte?) Meillä olisi todennäköisesti yli-innokas mummu tulossa hoitajaksi, mahdollisesti, ehkä, toivottavasti, en tiedä vielä. Hän itse ehdotti. Moni asia mietityttää, joten kertokaa kokemuksia.
  5. No ei se nyt ole kovin järkevää lähteä esimerkiksi muuttamaan sen takia, että jää lapsen kanssa kotiin. Kyllä sitä moni joutuu luopumaan asioista lapsen synnyttyä, mekin. Mutta asuntoa ei todellakaan lähdetä sen takia vaihtamaan pienempään, johon ei kohta enää mahduttaisikaan. Vaihtoehdot kun on muuttaminen ja töihin palaaminen. Kyllä annan mieluummin lapselle oman huoneen ja vien sen hoitoon. En laskisi miellyttävää, tilavaa, asuntoa elintasoksi, jos kyse on tavallisesta rivarikämpästä eikä mistään kartanosta . Nimim. -91 auto ja polkupyörällä töihin, mikä ihmeen elintaso . Niin että tässä vain esimerkki. En usko, että olen ainoa, jonka on pakko mennä lainojen takia töihin ja niillä lainoilla ei tasan tarkkaan olla mitään elintasoa nostamassa. Näilläkin koroilla oma kämppä tulee kyllä edullisemmaksi kuin vuokrakämppä. Asia olisi täysin erilainen, jos mies olisi valmistunut ja vakitöissä. Sitten ei todellakaan menisi 9kk-ikäinen lapsi hoitoon .
  6. Aika pieni saa kyllä palkka olla, että noin pienellä jäisi kotiin sittenkin, jos kerran on tarve töihin lähteä. Enpä usko, että kukaan (tai ainakaan kovin moni) äiti haluaa töihin ja laittaa alle vuoden ikäistä lasta hoitoon - kyllä se on aivan varmasti pakon sanelemaa. Kyllä minäkin jäisin kotiin, ilman muuta, jos se vaan olisi mitenkään mahdollista. Se ei vaan ole valitettavasti mahdollista. Joten näissä tilanteissa sitten pitäisi rankaista lisää, kääntää puukkoa haavassa, ja pitäisi maksaa extraa, kun vie pienen lapsen hoitoon, joopajoo . Mutta en kyllä yhtään ihmettelisi, jos tälläinen joskus menisi läpi - tämä tosin rankaisisi eniten niitä, jotka juuri ja juuri saavat käteen enemmän olemalla töissä sensijaan että olisivat kotona (vaikka tuli olisi satasen pari isompi). -- OT-osuus: Ja kun kattoo, minkälaisia tuloverohelpotuksia on tulossa (aika pieniä mun silmään) ja paljonko se tekee valtion tasolla (tosi iso luku), niin saa kyllä korottaa päivähoitomaksuja aika pirusti, että saataisiin kasvattetua tuota tukea edes satasella kuussa. Pari kymppiäkin on valtion tasolla jo tosi iso luku. Eli tuolla tavalla kerättynä eli alle 3-vuotiaiden vanhemmilta ei kyllä korotuksia heruisi, niin että olisi mitään merkitystä. Saati että saataisiin rahaa myös kotona hoidettavien vanhempien lasten vanhemmille. -- Että sinällään ihana idea, että tukea saisi pitempään. En niinkään lämpene tuen kasvattamiselle. Mutta ei sitä pidä kerätä eriarvoistamalla ihmisiä - niitä joiden todentotta on pakko viedä se lapsi hoitoon. Parempi näin eli kukin maksaa kykyjensä mukaan - toiset sen 240e ja toiset 0e - ei lisää rankaisukertoimia . Kyllä työnteostakin pitää palkita ja siitä pitää jäädä jotain omaan käteenkin . (Ei, en omista Kokoomuksen jäsenkirjaa enkä ole Kataisen serkku tms :D) Työtä tekevä äiti on kuitenkin hyvä veronmaksaja! Ei siitä pidä rangaista rankalla kädellä. Ei tästä mitään tulisi, jos se olisi kannattavampaa istua kotona kuin olla töissä ja maksaa veroa . Eli ei ihmisiä saa myöskään pakottaa jäämään kotiin - parempi se on pakottaa töihin . Itse tulen tuon maksimin maksamaan ja ei, en minä tuohon korotukseen kuole, vaikka ilman muuta kaikki korotukset aina harmittavat. (Ja helpotukset on aina liian pieniä ).
  7. Nimenomaan . Mää en alle kolmen tonnin jäis kotiin eli aika hemmetisti sais periä alle kolmevuotiaiden vanhemmilta, että tuo onnistuisi .
  8. Sanoisin, että aika älytöntä olisi . Toki tuo maksujen korottaminen harmittaa, meillä se tulee näkymään maksimiplussana. Mutta miksi tuo olisi älytöntä on se, että eipä ole kaikilla alle 3-vuotiaiden vanhemmillakaan muuta vaihtoehtoa. Ei se kotihoidontuelle jääminen ole kaikille vaihtoehto. (Esim. meillä minä töissä, mies opiskelija, jolla 2 vuotta aikaa valmistua, joten ei hänkään voi kotiin jäädä.)
  9. Mulle ois melkein se ja sama eikä mua kiinnosta, mitä suku ajattelee. Tästä voidaan päätellä, että minä en kuulu kirkkoon. Mutta jos mies haluaa ristiäiset tai nimiäiset (veikkaisin kyllä et jos jotain niin ensimmäiset), niin sit semmoset järjestetään. Emmä viitsi sitä iloa viedä mieheltä, joka kuuluu kirkkoon, että torpedoisin omalla vallallani tuon päätöksen. Äitihän sen viimekädessä kuitenkin saa päättää. Ja kyllä sukukin varmasti ymmärtäisi, koska tietävät, että minä en kuulu kirkkoon. Mutta toisaalta, jos ristiäiset pidetään, niin ymmärtävät myös mun kannan silloinkin, koska suostuin myös kirkkohäihin (liityin kirkkoon ja häitten jälkeen erosin kirkosta uudelleen). Ehkä tekopyhää, mutta mulle yksi hailee .
  10. Tää on kyllä huippu ketju ja hyvä, että tänne on tullut paljon vastauksia. Taidanpa karsia vähän ruokavaliota ennen kuin todetaan radi. Ennen raskautta söin aika pitkälti niin, että lihaa + salaattia ja kastike salaatin päälle (salaatinkastikkeista en tykkää). Sitten kun se huono olo tuli, niin salaatti vaihtui perunoihin :/. Ja kyllä sen jo huomaa olotilassa - väsymyksenä. Nyt kun on taas pystynyt palaamaan normaaliin, ja nyt kun alkoi uusi viikkokin, niin voisi taas yrittää karsia, vähän kerrallaan. Perunat lähtee siis tänään. (Riisiä ja pastaa ei muutenkaan tule syötyä). Pari vuotta kesäneen laihdutuksen takia roskaruoka, herkut ja vaalea vilja on ollut poissa ruokavaliosta jo pitkään. Mutta kun tuon perunankin vaikutuksen todella huomaa, niin se ei taida mulle sopia. Sinällään kyllä kiinnostaa tuo sokerirasituskin, kun mistä sitä tietää, mitä olen saanut liikakiloillani aikaan, koska mitään (paitsi verenpaine) ei olla selvitetty. On se diabetes"tuomio" tullut aika monelle kaverille yllätyksenä (niinkuin keliakiakin). (Lisäys: kiloja tosiaan OLI semmoiset 70 liikaa vielä 2 vuotta sitten eli noilla kiloilla nyt voi saada aikaan vaikka mitä - BMI:kin olisi kohdassa "sinun pitäisi olla jo kuopattu", jos sellainen kohta olisi ) (Lisäys: Ennen kuin joku huomauttaa, että väsymys johtuu raskaudesta, niin ei, se on mennyt jo ohi ja väsymyspäivät on kyllä juuri ne päivät, kun on syönyt liikaa huonoja hiilareita .)
  11. Mua vähän rasittaa ympäristön suhtautuminen tähän, kun haluan olla varovainen syömisten suhteen, niin sitten tulee juuri noita onhan luolamiehetkin lapsia saanu -kommentteja. On joo, mutta eipä niillä tainnut jääkaappia olla tai puhdasta vettäkään ja niitten elimistö oli siihen tottunut - nykyihmisen ei ole. Ja muut hyvät selitykset. Erityisesti miehet ovat sitä mieltä, että turhaa hössötystä tämmönen . (Kun en suostunut syömään graavikalaa, jonka alkuperästä (saati säilytyksestä saati valmistustavasta) mulla ei ole mitään tietoa, mutta kun se oli kuulemma itse tehtyä, niin olisi vissiin pitänyt olla kiltti tekijää kohtaan ja maistaa tms. Ei, en syönyt.) Montako listeriaa pitää ottaa, että nämä hössöttäjäksi "haukkuvat" antavat syödä sitä mikä itsestä tuntuu parhaalta .
  12. Joo mulla on se indeksi sen tasan 26, mutta ei muuta. Ekassa neuvolassa kommentti oli että jossain vaiheessa mentäisiin eli kai se on sitten tuolloin puolivälin jälkeen.
  13. Kas, sullahan se tuolla lukeekin jo . Itse tässä mietin, että koska se määräys tulee - sit jos on sokereita pissassa vai tietyllä viikolla. Taitaa tulla tietyllä viikolla siis. Lisäys: Tai siis vihjaus, että pitäisi mennä, on tullut, mutta ei ole ollut puhetta, että koska.
  14. Sillä sitä koitankin kartoittaa, että onkohan se kuinka yleistä, koska itse en ole kenestäkään kuullut
  15. Onkos jollain ollut sokerit koholla rasituksessa, vaikka neuvolan pissanäyteissä ei oo ollu?