Tinka

Aktiivijäsen
  • Content count

    280
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Tinka

  1. Pari liberokoodia: 771IIT7IVX 426IIEYK17
  2. ^ Kaurakeksit? En nyt ohjetta löydä tähän hätään, mutta muistelen tehneeni niitä usein lapsena ja niihin on tosi simppelit ruoka-aineet, työvaiheina sekoitus, keoiksi leivinpaperin päälle ja uuniin.
  3. Jo mainittu lihapullien pyörittäminen sujuu ihan hyvin 2-3 -vuotiaalta. Toinen mieleinen homma on kanafileiden panerointi eli pyörittely vehnäjauhoissa, kananmunassa ja korppujauhoissa. Kaikenlainen sekottaminen on ja vatkaimen pitäminen (itsellä myös ote vatkaimesta) ovat hyviä tehtäviä, samoin kuin, piparien ja pullien leipominen. Lopputulos ei välttämättä ole aina ihan yhtä hyvä kuin silloin jos itse tekee, mutta työskentelyrauha on jopa parempi, kun lapsi saa olla mukana keittiöpuuhissa.
  4. Harmi ettei irronnut itsestään. Toivottavasti edes oikomishoidolta vältytään. Miten puudutus ja hampaiden irrotus sujui, ei varmaan ihan miellyttävä toimenpide noin pienelle?
  5. ^Jos lapsi ei ole erityisen yhteistyökyvytön puettava, hankkisin vain villahaalarin tai fleecehaalarin. Käy sitten kovimmilla pakkasilla myös toppahaalarin alle. Villahaalarit on sikälikin käteviä, että venyvät vähän käytössä, joten meillä on monesti ollut sama villahaalari käytössä 2 talvea.
  6. Lisäys edelliseen: Karpaloshopin nettisivuilla näytti olevan Molo Kidsin viime kauden toppahaalarit puoleen hintaan. Koko valikoima oli aika rajoitettu, 74-kokoa ja muutama 68- ja 80-kokoinen jäljellä.
  7. ^Jesper Juniorissa on ainakin ollut vielä jonkin verran vk-vaatteita jäljellä, ainakin likkkeen omaa Jonathan-merkkiä. Ratkiriemun nettikaupassakin on ollut jotain kokoja jäljellä. Luulisin että varsinkin ns. kivijalkaliikkeistä löytyy vielä alevaatteita. Ne kun usein aloittavat alen myöhemmin ja pienemmin prosentein kuin isommat nettikaupat. Meillä on ollut enimmäkseen ns. kalliimpia ulkovaatemerkkejä (tosin isolla alennuksella hankittuna), vähän halvemmista on testattu Minymo, joka oli ihan ok. Legotechin (ei tosin mikään superhalpa) ja tähtijonathanin vaatteista olen kuullut positiivista. Samaa mieltä esikoisen vs. kuopuksen ulkoilusta. Esikoisen kanssa ei tullut ulkoiltua syys-ja talviaikaan läheskään yhtä paljon kuin kuopuksen kanssa.
  8. Mekään ei saatu maitohampaita talteen. Eka lähti trampoliinilla ja tippui maahan tai joutui mahaan. Toinen lähti päiväkodissa, missä laittoivat sen kuppiin talteen. Sekin hukkui kotiinlähtöhässäkässä. Onneksi loput maitohampaat on vielä suussa. Josko saataisiin joku niistä talteen.
  9. ^Po.pin mallitkin kannatta tsekata, jos on hoikka lapsi. Vyötärökiristyksestä on paljon apua. Meidän 1,5-vuotiaana samankokoisella tytöllä oli käytössä Molon 92-koon talvihaalari vielä vähän yli 3-vuotiaana, joten kenties sille on vielä teillekin käyttöä -talvella 2015/2016.
  10. Meidän vuotta vanhemmalla lapsella kävi keväällä melkein samalla tavalla. Tosin huomattiin se vasta, kun toinen alaetu(maito)hampaista irtosi ja toinen jo heilui. Rautahampaat olivat tässä vaiheessa näkyvissä jo lähes kokonaan. Näyttivät vielä siltä että olisivat jääneet jotenkin taaksepäin kallistuneeseen asentoon, joten käväistiin näyttämään niitä hammaslääkärille. Tilanne oli kuitenkin ok ja nyt rautahampaat (kaikki 2) ovat ihan suorassa. Ymmärsin, että jos maitohampaat eivät olisi irronneet itsestään olisi ne pitänyt poistaa, ettei muodostu ristipurentaa. Jos siis rautahampaat on jo tosi pitkällä eivätkä maitohampaat ala heilua, varaisin tarkastusajan. Jos teidän kunnassa on terveysneuvontanumero tai hammashoidon ajanvaraus, niin sieltäkin varmaan osataan sanoa, kannattaako tarkistuttaa tilanne vähintäön suuhygienistillä.
  11. Me käydään Hesessä ehkä 2 kertaa vuodessa. Lähinnä silloin kun ollaan ruoka-aikaan liikkeellä ja ei ole aikaa mennä muuhun ravintolaan. Aikaisemmin käytiin ehkä vähän useammin, kun Hesellä oli valikoimassa paneroidut kanafileet. Nyt ne on muuttunut nuggeteiksi, jotka on mun mielestä vähän turhan teollisen oloisia. Meidän 2- ja 5-vuotiaat ei vielä halua/uskalla syödä hampurilaista, joten annan osan omista ranskalaisista ja tilaan nuggetit ja maidot lisäksi. Viimeksi tilasin myös lasten hampurilaisen, mutta se jäi syömättä. Molemmat on maistanut ranskalaisia perunoita ekan kerran vähän yli 1-vuotiaana. Esim. karkkkia esikoinen makstoi vasta yli 3-vuotiaana, mutta näköjään kaikkien asioiden kanssa ei ole yhtä tiukka linja... Minua muuten ärsyttää pikaruokapaikkojen lapsiin kohdistuva mainonta sen verran, etten ole vielä tilannut lapsille lelun sisältävää lastenateriaa. Katsotaan nyt, kauanko menee, ennen kuin esikoinen hoksaa mistä on jäänyt paitsi ja alkaa vaatia sitä...
  12. Ensimmäinen 42+1 ja toinen myös 42+1, molemmat käynnistettyinä. Kolmatta kertaa en ajatellut kokeilla, menisikö taas yliajalle.
  13. ^Meillä on ollut tabletti mukana, mutta tyttöjä on viihdyttänyt parhaiten Nemo kustannuksen Pehmeät tarrat -kirja. Siinä on nimensä mukaisesti pehmeitä tarroja, joita voi siirtää paikasta toiseen. Uskoisin, että 3-vuotiaat viihtyvät tuontyyppisten puuhakirjojen parissa jonkin aikaa. Muutenkin värikynillä ja paperilla +oikein ajoitetuilla välipaloilla/naposteltavilla pääsee yllättävän pitkälle. 6-vuotias jaksaa varmaan jo istua paremmin paikallaan.
  14. Olen ostanut itse vain yhden Småfolkin paidan. Se on pysynyt hyvänä kymmenien pesujenkin jälkeen. Serkkutytöltä ollaan saatu käytettynä Småfolkin paitoja niin huonossa kunnossa, että ne kehtaa juuri ja juuri laittaa lapselle päiväkotiinvaravaatteeksi. Muut serkun vanhat vaatteet ovat hyvässä kunnossa, joten ongelma tuskin on pesutavoissa. Taitaa tälläkin merkillä olla aikamoisia laatuvaihteluita. Parhaat kokemukset mulla on Phister&Philinan vaatteista, joita on kertynyt vuosien varrella jonkin verran. Ovat kestäneet kahdella lapsella hyvässä kunnossa, ja mitoitus on useimmissa malleissa sellainen, että käyttöaika on tosi pitkä. Mekot toimivat esim. myöhemmin tunikana, ja jotkut vaatteet on saanut siirtää suoraan isosiskolta pienmmän kaappiin, vaikka ikäeroa on 2,5v. Hieman kalliita normaalihintaan, mutta useimmat olen ostanut alesta puoleen hintaan.
  15. Samaa mieltä, esim. Evianna Eerika kuulostaisi minun korvaan ihan hyvältä. Tai sitten kolmen nimen yhdistelmä, jossa keskimmäinen nimi olisi lyhyt 1- tai 2-tavuinen. Pakko sanoa, että minulle tuosta nimestä tulee aika vahva mielleyhtymä pullotettuun veteen.
  16. ^Mä oon soitellut, kun osoitteenmuutosta ei voi Nextille muuten tehdä. Asiakaspalvelu toimi ihan hyvin. Mitä nyt piti muutamaan otteeseen tavata nimet ja osoitteet, kun ei meinannut mennä kerralla ihan oikein...
  17. On myynnissä. Taitaa nettisivuilla olla jokin virhe. Joskus saattaa jokin malli olla tilapäisesti loppu varastosta, mutta kaikki mallikappaleet ovat kyllä esillä. Huonekalujen lisäksi löytyy vuodevaatteita, pyyhkeitä, harsoja, unipusseja, leluja ym.
  18. Meidän esikoinen teki samaa. Silmät jäivät usein vähän raolleen ja liikkuivat ylös ja alas. En muista enää, missä iässä tuo loppui, mutta kesti varmaan joitakin viikkoja/max 2 kk. En siis olisi vielä kovin huolissani.
  19. Minäkin olen tehnyt 4-päiväistä työviikkoa, joten en varmaksi osaa sanoa kysymästäsi asiasta. Kannattaa kuitenkin tarkistaa vielä asia omasta liitostasi (jos kuulut sellaiseen). On nimittäin mahdollista toteuttaa osittainen hoitovapaa jaettuna puolison kanssa niin, että molemmat tekevät 50-prosenttista työaikaa ja hoitavat lapset kotona. Siitä en tosin ole varma, onko 50 prosentin työaikaan oikeus työnantajan vastustuksesta huolimatta.
  20. Minulla oviksesta määrittelemäni laskettu aika oli lähempänä toteutunutta (2. raskaus). Kuukatisten perusteella määritelty l.a. oli 4 päivää myöhäisempi kuin oviksen mukainen laskettu aika. NT-ultrassa sikiö vastasi kuitenkin viikkoa suurempaa, joten laskettua aikaa muutettiin 3 päivää oviksen mukaista päivää aikaisemmaksi. Lapsi syntyi lopulta käynnistettynä 42+1. Ovulaation mukaan laskettuna tuolloin olisi ollut "vasta" 41+5. Kun supistuksia, limatulppaa tai muita synnytystä ennakoivaa ei ollut näkyvissä, niin tuskinpa mitään olisi tapahtunut ilman käynnistystä, vaikka olisi odoteltu vielä pari päivää lisää. Hyvä kuitenkin että laskettua aikaistettiin, ettei tarvinnut kärvistellä oviksen mukaisille viikoille 42+4... Mun ensimmäinen raskaus päättyi myös käynnistettyyn synnytykseen 42+1 (oviksen ajankohdasta ei mitään tietoa), joten voi olla, että minulla on vaan "luontaisesti pitempi kantoaika". Kun täysiaikainen raskaus kestää kuitenkin 37-42 viikkoa, niin tuo viiden viikon vaihteluväli pienentää aika hyvin lasketun ajan määrittelyssä tulevia (usein max viikon) eroja. Suurin vaikutus virallisella lasketulla ajalla taitaa olla suunniteltujen sektioiden ja yliaikaiskäynnistysten ajoittamiseen.
  21. Selvittelin tuota ratasasiaa keväällä ja tulin siihen käsitykseen, että alle 2-vuotiaalle saa ilmaiseksi mukaan yhden kuljetusvälineen, kunhan ne ovat kokoontaittuvat ja painavat alle 20 kg. Jos ei ota mukaan rattaita, niin kantorepun saa viedä ilmaiseksi mukana. Me matkustettiin pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa, joten tämäkin oli tärkeä tieto.
  22. Tämän ilmoituksen voi poistaa: http://www.vauva.info/foorumi/topic/21567-myyty-belly-bandit-bamboo/
  23. Molemmat synnytykset käynnistettiin yliaikaisuuden vuoksi ja molemmat päättyivät alatiesynnytykseen. Eka 20, toinen 10 tuntia käynnistystoimenpiteiden aloittamisesta. Kolmatta kertaa en ajatellut kokeilla, päädyttäisiinkö taas viikoille 42+1...
  24. Mun täytyy tunnustaa, etten ole edes tarkistanut oman seisomalautamme painorajaa, kun se vaikuttaa aika tukevalta. Meillä se (Emmaljunga) on ollut käytössä kaksi vuotta (ikä 2½-4½ v paino 13-16 kg). Vielä ei tuntuisi natisevan painon alla ja meillä käytetään tuota varmaan vielä niin kauan kuin kuopus viihtyy rattaissa, vaikka esikoinen käveleekin jo osan matkasta. Seisomalauta kulkee kuitenkin kätevästi mukana siltä varalta, että esikoinen ei jaksa kävellä tai pitää päästä nopeammin perille.
  25. ^minä tilasin oman belly banditin juuri samalla ajatuksella. Mittojen mukaan S olisi ollut pari senttiä liian pieni, mutta tilasin kuitenkin sen. Se olikin synnytyksen jälkeen juuri sopiva. Tietysti jos olisi joutunut sektioon, niin voi olla, että vatsa olisi palautunut vähän hitaammin, mutta todennäköisesti pienemmälle vyölle tulee kuitenkin melko pian käyttöä. Muistaakseni Pepinon kanssa sai sovittua pitemmän palautusajan belly banditille. Sitä kannattaa kysyä, jos aikoo tilata Suomesta.