Little Elf

Aktiivijäsen
 • Content count

  379
 • Joined

 • Last visited

About Little Elf

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. ^WTF?? Eikö siinä vaiheessa appiukko voinut poistua jos ei huhuiluihin kukaan vastannut?? Että piti ihan suihkuun asti änkeä?? Mä olisin lukkojen vaihdon lisäksi asentanut liiketunnistimet järkyttävällä sumusireenillä varustettuna.. Me joskus leikiteltiin ajatuksella että oltais rakennettu appisten isolle tontille toinen talo, siihen olisi kyllä hyvin mahtunut. MUTTA, anoppi olisi ollut JATKUVASTI soittelemassa päälle unohtuneista valoista, postien hakemattomuudesta ja milloin mistäkin.. Kyttää meitä nytkin, vaikka asutaan 5 kilsan päässä toisistamme.. Siinä ei paljoa lastenhoitoapu paina jos koko ajan joku kyttää meidän tekemisiä!
 2. Syyskuun poika oli 99,3 pitkä, 15,2 kg painava, pipo 49,5 cm, kengissä käyttää 27-28 kokoa.
 3. Tammiston Toysrus:ista löytyi varsin kattava valikoima nukkeja yms. Dora-tuotteita!
 4. Me puolestaan saatiin hyviä uutisia pitkästä aikaa koskien korvia! Pojalla oli kesällä tulehdus ja kolmannet putket siis taas irronneet.. Nyt jälkitarkastuksessa todettiin ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen molemmat korvat terveeksi! Joskin putket oli irti, että nyt nähdään syystautien iskiessä että onko todella niin että kierre olisi meillä ohi!
 5. Mä olen ostanut pojalle vain housuja ja paitoja kyseistä merkkiä, mutta jotain toppiksia tuli viimeksi katsottua ja mun mielestä ne oli kohtuu naftin näköisiä, ystäväni osti omalle tytölleen muistaakseni peräti kaksi kokoa isomman kuin ikä (tosin tyttö on todella pitkä ikäisekseen...) ja oli ihan sopiva. Sinuna ottaisin 4T:n! Tosin nyt kun näin sanon niin takki on taatusti ihan liian iso...
 6. Mä en vielä vastaa tuohon kyselyyn koska päiväunet ei varsinaisesti ole vielä loppuneet siis 3 & 4 vuotiaat nukkuvat päiväkodissa päiväunet, mutta ei kotona ollessaan. Nukahtavat kyllä autoon jos ollaan sopivasti liikkeellä, olen viimeisen vuoden aikana saanut kerran tyypit nukkumaan kotona päikkärit omaan sänkyyn... Ongelma on se että ovat sen verran eläväistä sorttia ettei kertakaikkiaan pysy mitenkään sängyssä. Meillä päikkäreiden nukkuminen päiväkodissa on johtanut siihen etten saa tyyppejä nukahtamaan illalla ennen kymmentä mitenkään, mutta päiväunia ei oikein voi jättää poiskaan koska tietty lyhyiden yöunien takia sippaavat päiväkodissa oikein mielellään.
 7. ^Meillä kävi tytöllä samoin kun kaatui sängyn laitaa päin. Soitin vasta seuraavana aamuna neuvolaan kun en saanut silloin illalla tutkittua kunnolla. Neuvolassa sanoivat ettei tarvitse mennä lääkäriin eikä vammalle tarvitse tehdä mitään, koska jänteellä ei ole varsinaisesti mitään käyttöä niin sitä ei ole tarvetta myöskään kursia kasaan. Muutamassa päivässä meillä jänne näytti jo ihan hyvältä ja ajan mittaan parasi itsestään!
 8. ^Mainos tuli ja mietin kyllä että kiva idea, mutta MISTÄÄN ei selviä minä päivänä tämä järjestetään ja mihin kellonaikaan tai missä.. Itse en esim. viikonloppuna hevillä halua tyttöä mihinkään viedä, se kun on meidän koko perheen ainoa yhteinen aika ja reissataan paljon viikonloppuisin, olisi tylsää maksaa sitten turhasta.
 9. ^Meillä huomaa heti siitä että poika heräilee öisin ja kaivaa usein korvaa. Aina oireet on alkaneet n. 4 kuukauden kuluttua putkituksesta flunssan yhteydessä. Jos epäilyttää niin kannattaa käydä näytillä..
 10. Hinnallisestihan se varmasti tulisi edullisemmaksi, au pairille maksettava kuukausimaksu käsittääkseni on 250 e/kk (riippuu vähän työajasta) lisäksi on tarjottava ylläpito. Kulujahan tietty kasvattaa yksi suu enemmän ruokittavaksi. Kuluja voi käsittääkseni vähentää kotitalousvähennyksenä. Ystävälläni on espanjalainen au pair, helpottaa että perheen isä puhuu espanjaa. Heillä on muutamia kommelluksia lukuunottamatta mennyt kaikki hyvin. Heillä tosin on sivurakennus missä au pair asuu. Itse kokisin erittäin ahdistavana sen että joku "ulkopuolinen" asuisi meillä koko ajan. Aina kun tulisi töistä niin joku olisi olkkarissa katsomassa telkkaria tmstms, mutta tämähän on ihan ihmisestä itsestä kiinni miten sen kokee. Meille joskus tarjottiin Singaporesta naista kotiapulaiseksi, silloin olisi ollut erillinen asuntokin hänelle olemassa, mutta homma kaatui kielimuuriin sillä tämä nainen ei puhunut yhtään englantia..
 11. Mäkin mietin että onko liian aikaista. Voishan sitä kokeilla jotain juttua missä ei tarvitse välttämättä maksaa ekalla kerralla mitään tai saa ainekin rahat takaisin, mä luulen että tyttö kyllä tykkäisi ihan älyttömästi jostain tanssista tms. liikunnallisesta jutusta. Ei olla oltu aiemmin missään, joten ehkä uusi kokemuskin voisi olla hyväksi! Pitää myös miettiä onkä järkevää jos olen käytännössä yksin lasten kanssa että vie tunniksi tytön johonkin ja sitten hengaa pojan kanssa jossain sen ajan, onko sitten kotona leikkimisen voittavaa laatuaikaa..
 12. Jaahans, taas olis sitten putket irti ja tulehdus päällä.. "Onneksi" vain toisesta/toisessa korvassa.. V***u mä en kestä tätä enää!!! Johan ne olikin helmikuusta ne putket pysyneet... Onneksi oli sen verran fiksu lääkäri että totesi että NELJÄTTÄ putkitusta lähdetään suunnittelemaan vasta kun pahin pöpökausi on päällä, muussa tapauksessa putket varmaan olisi taas irti pahimmassa räkisvaiheessa.. Siihen saakka odotellaan että miten antibiotit toimii ja irtoaako toinenkin putki..
 13. En tiedä miten kesäaikaan, mutta muulloin tänne joutuu varaamaan pöydän, on tullut kerran kokeiltua ilman varausta ja jäi menemättä... Vanhingosta viisastuneena varaus jatkossa ja on ollut kyllä hyvät ruuat! Joskin lapsille ei ole hirveästi ollut syötävää (tai sitten meidän lapset on kamalan nirsoja... ) äidille sitäkin enemmän!
 14. Meille Maarianhamina on tuttu paikka veneilyn myötä. Ollaan käyty lasten kanssa sekä Kastelholmassa että Pommernissa, molemmissa viihtyivät hyvin vaikkei varsinaista katsottavaa lapsille olekaan. Kastelholman linnan läheisessä kotiseutumuseossa (missä on myös tuo vankilamuseo) oli kyllä kahvila ja sieltä sai kyllä ruokaakin. Ravintoloista; Hyviä lounaspaikkoja on kävelykadulla sijaitseva toriravintola (Kappahlia vastapäätä), todella hyvät salaatit ja pitsat, ei mikään fiini paikka, mutta kiva seurailla ihmisiä! Vähän hienompi paikka on seuraavassa korttelissa rantaan päin (Kotipizzan kohdalta sisäpihaan), ravintola Indigo, iltaisin on enemmän fine dining, mutta terassilounas on kohtuuhintainen ja ihan älyttömän hyvä! Sisäpihalla oli hyvin tilaa vaunuille ja sisällä on tilavat vessat. Samassa pihapiirissä on myös Kotipizza ja ravintola Dino's. Dino's on kiva pihvipaikka, enemmän sellainen rokkimesta (livebändejä iltaisin, trubaduuri soittaa terassilla), mutta voisin alkuillasta kuvitella meneväni lastenkin kanssa ja sisällä on rauhallisempaa ennen bändin aloittamista.. Tuo Lilla Holmen on erittäin kiva paikka, ranta on todella matala ja nuo eläimet ainekin meidän lapsiin teki vaikutuksen! Sadepäivän varalle kannattaa myös kokeilla Mariebadia, ihan ok kylpylä/uimahalli, lapset viihtyi todella hyvin!
 15. Tyttö täyttää syksyllä 4 ja ajattelin että voisi olla hyvä nyt viedä johonkin liikuntakerhoon/tanssijuttuun, on vaan erittäin arka jäämään yksin mihinkään, onko yleensä tuon ikäisten harrastuksissa vanhemmat paikalla? Kuulin että jossain tanssijutussa Vantaalla vanhempien oli pakko mennä pois, enkä koe sitä hyvänä vaihtoehtona jos tyttö itkeekin sitten mun perään koko tunnin.. Kotipaikkana meillä on Helsinki.