Kuukkeli

Aktiivijäsen
  • Content count

    80
  • Joined

  • Last visited

About Kuukkeli

  • Rank
    Tavis

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Kiitoksia Galentin linkeista, taalta loytyi hyvaa tietoa virtsiksesta. Meidan pojalla todettiin virtsis 7kk:n iassa, kun nousi korkee kuume ilman muita oireita. Viiden paivan antibioottikuuri annettiin kotona. Me asutaan Englannissa, joten nahtavaksi jaa, kuinka taalla tehdaan jatkotutkimuksia. Mieli kylla helpottuisi, jos edes tekisivat ton ultran varmuuden vuoksi.
  2. Menkat alkoi taysimetyksesta huolimatta 10 viikkoa synnytyksesta.
  3. Voisinpa minakin ilmoittautua tanne (en muistaakseni ole viela tanne kirjoitellut). Eli Englannissa on jo asuttu 12 vuotta, naimisissa enkkulaisen kanssa ja meille syntyi kesalla poika. Kovasti yritan pitaa suomenkielta kotona ylla, ja onneksi meilla on NooNoo ja niiden pieni taapero lahella suomen kielen kehitysta tukemassa D-vitamiinista piti kysymani, etta riittaako siis jos itse syon multivitamiineja (oletan, etta niista kans sita d-vitamiinia loytyy)? Mulle ei oo kans kukaan taalla d-vitamiinia suositellut, tartteekin hv:lta tota kysya.
  4. Avautuminen kesti 30h... Ensimmaiset 2cm kesti 15h, jonka jalkeen sain epiduraalin hormoonitippaa varten. Heti kun sain epiduraalin, alkoikin kohdunkaula aueta itsestaan, eika tippaa tarvittu. Viralliseksi ajaksi laskettiin 13h eli siita lahtien kun on 4cm auki.
  5. Sisatutkimus tehtiin sairaalassa, koska olin avautunut vasta sentin, lahettivat kotiin. Kotona alkoi heti lapsivesi tihkua ja sairaalassa sita tulikin sitten kunnolla tutkimuspoydalle ja lattialle.
  6. 10.5 viikkoa synnytyksen jälkeen täysimetyksestä huolimatta.
  7. Vauski syntyi 41+3, käynnistys oli jo varattu mutta synnytys käynnistyikin sitten itsestään.
  8. Eka plussa tuli jo tokalla kierrolla, joka paattyikin sitten keskenmenoon (rv6) Seuraava plussa parahti ruutuun viidennella kierrolla keskenmenon jalkeen , joten eka onnistunut luomuplussa tuli vasta seitsemannella kierrolla (ja sita ennen tuskailin jo moneen otteeseen, etta tuleeko sita plussaa koskaan). Kierto oli siis 27-28 paivaa.
  9. Mua arsyttaa, kun musta on tullut yht'akkia selkavaivainen ja koko ajan saa varoa, ettei rasita selkaa liikaa. Kauppakassien raahaminenkin on yht'akkia liikaa. Arsyttaa tallainen uus'avuttomomuus, kun ennen sita pystyi huoletta tekemaan mita vaan. Onneksi alkaa jo loppusuora haamottaa!
  10. Mina taalla odottelen karsimattomana kunnon liikkeita, mutta uskon tunteneeni sita kuuluisaa kuplintaa jo pari kolme viikkoa (viikolta 16 lahtien). Aluksi en ollut varma, etta onko naa nyt niita kuplia, mutta kun ne on pikku hiljaa ruvenneet tihentymaan, niin alan minakin vakuuttua, etta nain se kai sitten alkaa. Mulla tuntuu just siella navan seutuvilla ja valilla sivummalla eli ei keskella napaa. Eilen illalla pyykin silityksen keskella tuntui kuin vauva olis kutitellut sisalta pain. Mutta voi kuinka hartaasti odotankaan kunnon toytaisya/potkua...
  11. Oletan, etta saan arvet kun siskoille ja aidillekin on tama kunnia suotu. Yritan vahan kuitenkin rasvailla Weledan oljylla, ei kai siita haittaakaan oo. Mieheni siskolla, jolla on viisi lasta, on mielestani hyva asenne arpiin. Sanoo olevansa niista ylpea, ne kun ovat muistoja eletysta elamasta ja viidesta lapsesta. Jos niita arpia nyt minullekin on tulossa, niin toivon pystyvani joku paiva kehittamaan samantyylisen asenteen silla alkuun en usko olevani viiruista kiitollinen! ...
  12. Mullakin on itse asiassa ollut aikas oireetonta taa alkuraskaus. Nyt on menossa rv7+5, ja menee ihan hyvin (mika tietenkin myos huolestuttaa). Alussa oli vatsa ja selkakipuja, jotka tuntuu yht'akkia kadonneen. Rinnat on arahkot ja aavistuksen verran etoo tai joku haju saattaa tuntua vahvemmin nenaan, mutta vasymys ei juuri paina eika ole vessanponttoa tarvinnut halailla. Ultrassa (rv7) kaikki oli hyvin, ja yritan muistuttaa itseani siita. Ihmettelen vain, etta voiko talta kuuluisalta vasymykselta saastya kokonaan? Mulla on kylla myos kaynyt saka toiden suhteen, koska oon ekan raskauskolmanneksen opintovapaalla kotona ja saan levata just silla kohtaa kun silta tuntuu... ehka normaali tyorytmi saisi minultakin vedon pois. Ultrasta huolimatta jotenkin vain odotan 'kunnon' oireiden alkamista. Vai onko taa edelleen viela liian alussa? Luulin, etta nailla viikoilla pitaisi jo tuntua enemman...
  13. Yrita kestaa Raikuli, mulla noi oireet kans vaihtelee paivittain, eli ensin on ihan selkeet oireet ja sitten seuraavana tuntuu taas suht normaalilta. Oon tassa tuumiskellut, etta jos ne HGC (vai onko ne HCG?? ei ajatus toimi) hormonit tuplaantuu aika ajoin, niin voisko siihen tuplaantumisen kohtaan ajoittua sita oireiden tuntemista ja sitten hormoonimaaraan taas tottuu (eli ei oireita), jotka taas sitten pukkaa paalle hormoonimaarien muuttuessa? Tama siis vain kahvikuppifilosofointia maalaisjarjella... Olisi kiva tietaa, miksi oireet vaihtelee. Hormooneihin se varmaan jotenkin liittyy...
  14. Lohduttavaa huomata, etta kohtalotovereita tahankin vaivaan loytyy Eilen oli tosiaan aika paha paiva, mulla oli kolme aurakohtausta ja soitin sitten laakariinkin, kun arvelin, etta kohta varmaan paassa poksahtaa suoni . Sanoivat samaa mita muutkin on jo sanoneet, etta kannattaa aloittaa silla paracetamolilla ja heti kerralla 1mg. Sita saa ottaa niin kuin ohjeissa sanotaan. Mina karvistelin yhdella tabletilla, mutta iltaan mennessa ei auttanut muu kuin ottaa lisaa. Olen kotona opintovapaalla ja pystyn ottamaan aika rennosti talla hetkella ja tarvittaessa lepaamaankin, joten taitaa mulla tosiaan olla enemman noi hormoonit riesana. Aikaisemmin tulin jo toivoneeksi enemman raskausoireita, mutten tiennyt, etta raskauden sivuoireena saa myos migreenia tilattua! Jos tasta nyt tosiaan tulee riesa, niin voisin tuota akupunktiota harkita.