toukka

Aktiivijäsen
 • Content count

  1117
 • Joined

 • Last visited

About toukka

 • Rank
  Addikti

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Pohjois-Suomi
 1. Nostelen tätä aihetta. Myös meiltä löytyi rakenneultrassa napanuorasta vain yksi valtimo (eli kaksi suonta yhteensä, kun pitäisi olla kolme). Rakenneultrassa sikiö oli muutaman päivän pienempi kuin viikkojen mukaan olisi. Kaikki rakenteet oli kunnossa, ja ultraaja silloin sanoi että joissain tapauksissa yksivaltimoinen napanuora voi aiheuttaa kasvun hidastumista kohdussa, mutta ei muita toimenpiteitä. Ja eihän sille mitään voikaan tehdä. Nyt kävin kasvukontrollissa, viikkoja on 28 täynnä. Tämäkään ei olisi välttämätön, mutta meillä erikoislääkäri haluaa katsoa kaikki tällaiset tapaukset. Kaikki rakenteet oli edelleen kunnossa, ja napanuorassa oli edelleen 1 valtimo. Sikiö on kasvanut hyvin, ja laskelmien mukaan jopa pari päivää edellä laskettua aikaa. Ja mukava käynti oli jo siinäkin mielessä, että sain kyseltyä mieltä painaneet asiat. Kun silloin rakenneultrassa ei tajunnut edes kysyä mitään. Kysyin myös että miten syntymän jälkeen, mutta ei aiheuta mitään toimenpiteitä, kun eihän sitä napanuoraa sitten enää tarvita. Mulle tuli vielä yksi ultra lisää, mutta se ei liity tähän napanuora-asiaan, vaan siihen että lapsivettä on runsaanpuoleisesti.
 2. Kannattaa kokeilla. Jotkut vauvat ovat myös sellaisia, että kakat tulee lavuaariin, pottaan tms. vaikka pissat tulis vaippaan. Helpottaahaan sekin jo pyykkäämistä ja vaipan vaihtoa. Ainakin kestovaippojen osalta, mutta varmaan myös kertisten osalta.
 3. Mä oon tehny ite kasvis- ja tonnikalasushia, ne autto vähän sushihimoon. Merilevästä en oo ollu huolissani, sen verran harvakseltaan tulee syötyä, mutta raakaa kalaa ei uskalla käyttää.
 4. Nostelen aihetta!
 5. OYS

  Tuu sitten kertomaan miten elokuussa meni. Mä meen sitten marraskuussa. Esikoinen on syntynyt LKS:ssä, ja kuulemma on eri meininki OYS:ssä ainakin synnytyksen jälkeen.
 6. Oon mä koittanu aatella että "raskaana kunnes toisin todistetaan". Ja tänään tuli yks oire takas, nimittäis iskiaskipu alko vähän jo vihlomaan, joten ehkä tää tästä.
 7. Mun oireet vaan vähenee ja vähenee, stressaavaa. Aluksi oli pahoinvointia, etovaa oloa, yöllä piti käydä pissalla ja rinnat kipeät. Viikolla 9+ jotain hävis noi, paitsi rinnat vielä turvoksissa. Ja tänään ei edes maha pömpötä enää (10+3). Ja kaks viikkoa nt-ultraan. Kuitenkaan ei oo mitään kipuja ja eikä vuotoja. Aargh.
 8. Mun koneella näkyy hyvin hyvin lievä sävyero. Jos olis oma testi, niin tulkitsisin vain viivanpaikaksi. Huomenna tai ylihuomenna uutta testiä kehiin niin jospa se johonkin suuntaa selkiytyy.
 9. Meillä eskari ei ollut kovin suuri muutos, kun on samassa päiväkodissa missä on ollut jo pari vuotta. Tosi kovin tykkää että on tehtäviä. Ja mäkin joudun opettelee uutta kun tuli wilma-tunnukset. Uimakouluviikko on tulossa nyt syksyllä, mikä onkin hyvä kun neiti ei osaa uida, vaikka oon käyttäny kaupungin uimakoulussa. Jospa se itse uiminenkin alkais kinnostaa jos kaveritkin osaa.
 10. Mä oon nyt onnistunu kerryttämään kestovaippoja jo kymmenen kappaletta Se on ainoa mitä oon sallinu itelleni kirpparilta ostaa vauvajuttuja, niin hyväkuntoiset edulliset imsevimset on sitten tullut ostettua.
 11. Mä ostin kestovaippoja, kun löysin tosi edullisesti kirpulta, vaikka yritystäkään ei ole vielä aloitettu.
 12. Tää vauvakuume on nyt vieny ihan kokonaan mukanaan, ihan järkkyä yrittää keskittyä kirjoittamiseen, kun mielessä pyörii vain vauvajuttuja.
 13. No eipä se ohjaaja voi asettaa vaatimuksia että vasta väikkärin jälkeen. Mä itse ajattelen että ois helpompaa kesken väikkärinteon saada vauva, kun valmistumisen jälkeen pitää tosiaan heti etsiä uusia kuvioita.
 14. Olipa mukavaa että löytyi tällainen aihe täältä. Mulla on yksi lapsi, viisi vuotias, ja väikkäriä oon tehnyt kaksi vuotta apurahalla. Apurahan suoma vapaus helpottaa lapsiperheen arkea paljon, kun ei ole niin justiinsa milloin ja missä töitä tekee, eikä tartte kellokorttia käyttää. Mutta toisaalta, väikkäriä voi tehdä vaan kun lapsi on hoidossa. Gradua pystyi tekemään iltaisin ja viikonloppuisinkin, kun ei ollut lasta, mutta nyt kun tulee ilta, niin ei toivoakaan että päässä liikkuis mitään järkevää. Ja kun oon vielä ollu tytön kanssa 1,5 vuotta kahdestaan, kun mies on toisella paikkakunnalla töissä, niin ei toivoakaan että sais iltaisin mentyä vaikka aineistoa näpyttelemään tai labraan. Onneksi kesällä mieskin on täällä, helpottaa arjessa. ja ehkä pukkaa pienesti vauvakuumetta, saa nyt nähdä. Töitä ehtii tehdä sitten vanhanakin vissiin, kun ei eläkkeellekään päästä kun eläkeikää nostetaan vaan. tai jos edes töitä on, meidän alalla ainakin hurjan niukasti, ja mitä se äitiysloma vielä siihen vaikuttaisi. Mua myös mietityttää että mitä väikkärin jälkeen. Jos lähtee postdociksi ulkomaille, niin miten siellä järjestyy lapsen hoito/koulu? Miten puoliso voi hakea töitä? kauheesti ois mietittävää.
 15. No ompa tympeää että asuinkunnan mukaan määräytyy hoito ja kumma kun niitä uusia käyriä.ei voi ottaa kaikki käyttöönsä, vaikka sitten rinnakkain vanhojen kanssa.