toukka

Aktiivijäsen
 • Content count

  1117
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by toukka


 1. Nostelen tätä aihetta. 

  Myös meiltä löytyi rakenneultrassa napanuorasta vain yksi valtimo (eli kaksi suonta yhteensä, kun pitäisi olla kolme). Rakenneultrassa sikiö oli muutaman päivän pienempi kuin viikkojen mukaan olisi. Kaikki rakenteet oli kunnossa, ja ultraaja silloin sanoi että joissain tapauksissa yksivaltimoinen napanuora voi aiheuttaa kasvun hidastumista kohdussa, mutta ei muita toimenpiteitä. Ja eihän sille mitään voikaan tehdä. 

  Nyt kävin kasvukontrollissa, viikkoja on 28 täynnä. Tämäkään ei olisi välttämätön, mutta meillä erikoislääkäri haluaa katsoa kaikki tällaiset tapaukset. Kaikki rakenteet oli edelleen kunnossa, ja napanuorassa oli edelleen 1 valtimo. Sikiö on kasvanut hyvin, ja laskelmien mukaan jopa pari päivää edellä laskettua aikaa. Ja mukava käynti oli jo siinäkin mielessä, että sain kyseltyä mieltä painaneet asiat. Kun silloin rakenneultrassa ei tajunnut edes kysyä mitään. Kysyin myös että miten syntymän jälkeen, mutta ei aiheuta mitään toimenpiteitä, kun eihän sitä napanuoraa sitten enää tarvita.

   

  Mulle tuli vielä yksi ultra lisää, mutta se ei liity tähän napanuora-asiaan, vaan siihen että lapsivettä on runsaanpuoleisesti.


 2. Mun oireet vaan vähenee ja vähenee, stressaavaa. Aluksi oli pahoinvointia, etovaa oloa, yöllä piti käydä pissalla ja rinnat kipeät. Viikolla 9+ jotain hävis noi, paitsi rinnat vielä turvoksissa. Ja tänään ei edes maha pömpötä enää (10+3). Ja kaks viikkoa nt-ultraan. Kuitenkaan ei oo mitään kipuja ja eikä vuotoja. Aargh.


 3. Meillä eskari ei ollut kovin suuri muutos, kun on samassa päiväkodissa missä on ollut jo pari vuotta.

  Tosi kovin tykkää että on tehtäviä. Ja mäkin joudun opettelee uutta kun tuli wilma-tunnukset.

  Uimakouluviikko on tulossa nyt syksyllä, mikä onkin hyvä kun neiti ei osaa uida, vaikka oon käyttäny kaupungin uimakoulussa. Jospa se itse uiminenkin alkais kinnostaa jos kaveritkin osaa.


 4. Olipa mukavaa että löytyi tällainen aihe täältä. Mulla on yksi lapsi, viisi vuotias, ja väikkäriä oon tehnyt kaksi vuotta apurahalla. Apurahan suoma vapaus helpottaa lapsiperheen arkea paljon, kun ei ole niin justiinsa milloin ja missä töitä tekee, eikä tartte kellokorttia käyttää. Mutta toisaalta, väikkäriä voi tehdä vaan kun lapsi on hoidossa. Gradua pystyi tekemään iltaisin ja viikonloppuisinkin, kun ei ollut lasta, mutta nyt kun tulee ilta, niin ei toivoakaan että päässä liikkuis mitään järkevää. Ja kun oon vielä ollu tytön kanssa 1,5 vuotta kahdestaan, kun mies on toisella paikkakunnalla töissä, niin ei toivoakaan että sais iltaisin mentyä vaikka aineistoa näpyttelemään tai labraan. Onneksi kesällä mieskin on täällä, helpottaa arjessa. ja ehkä pukkaa pienesti vauvakuumetta, saa nyt nähdä. Töitä ehtii tehdä sitten vanhanakin vissiin, kun ei eläkkeellekään päästä kun eläkeikää nostetaan vaan. tai jos edes töitä on, meidän alalla ainakin hurjan niukasti, ja mitä se äitiysloma vielä siihen vaikuttaisi.

   

  Mua myös mietityttää että mitä väikkärin jälkeen. Jos lähtee postdociksi ulkomaille, niin miten siellä järjestyy lapsen hoito/koulu? Miten puoliso voi hakea töitä? kauheesti ois mietittävää.


 5. Me saatiin nyt osa tuloksista. Verikokeissa ei ollut mitään poikkeavaa, kromosomitesteistä ei ole tullut vielä tuloksia.

  Luustoikä on jäljessä. Tyttö on 4v 4kk ja luustoikä vastasi 3-vuotiaan luustoa. Lääkäri sanoi että tyttö on hidas kypsyjä, ja tässä vaiheessa ei tarvita toimenpiteitä. Kasvua seurataan lastenlääkärillä 6 kk:n päästä. Kasvupyrähdyksissä saattaa ottaa kasvua kiinni. Lopuista tuloksista saadaan sitten kotiin kirje, mikäli ei ole mitään ihmeellistä. Jos taas on niin sitten soittaa.


 6. Meiän tytölle tuli 4-v neuvolasta lähete laskenlääkärille, jossa käytiin tänään. Nyt otetaan verenkuva, pissanäyte ja käden röngten. Meillä tyttö kasvaa tasaisesti omalla käyrällä, mutta meihin vanhempiin verrattuna pieni. Verestä katsotaan ainakin keliakia, maksa- ja munuaisarvot, kilpirauhasarvot. En ees muista kaikkea.


 7. Mitä kortisonia Jenni teillä nyt on?

   

  Meiän tytölle ei sopinut protopic, niin nyt ens kuussa aloitetaan valohoidot. Tuosta protopicista kuulin että se on uusimpien tutkimustulosten mukaan kielletty alle 16-vuotiailta, kun altistaa ihosyövälle.

   

  Nyt meillä on hydrokortison apobase 1% käytössä, ja öisin kutiaa :(


 8. Miksi protopicin kanssa pitäisi varoa aurinkoa? Ei meiän ihotautilääkäri maininnut mitään sellaisesta. Protopicia nykyään suositellaan käypä hoito -ohjeen mukaisesti.

   

   

  Meiän tytöllä allergiat testattiin prick-testeillä 11-kuukauden ikäisenä. Sen jälkeen ei ole tehty lisää testejä. Mä kerron minkä kanssa on helpottanut ja se on riittänyt. Mua itseäni kiinnostaisi nyt vielä tarkemmin tutkituttaa viljat, mutta en tiedä suostuvatko.

   

  Tämä viikko on uimakoulua, meiän tytöllä paranee taipeet tosi hyvin uimahallissa, kun vaan muistaa rasvata heti sen jälkeen.


 9. Meiän tytöllä on kanssa molluskoja. Ihotautilääkäri sanoi että ne on iholla 9 kk - 12 kk. Meillä aletaan jo olla siinä 9 kk, ja vieläkin niitä on, tosin eivät ole levinneet enää. Levisivät vaan silloin aluksi. Mä oon ne pahimmat (jotka punoittaa ympäriltä) nyppässy pois, vaikka lapsi huutaa. Yksi ehti tulehtua tosi pahasti, kun ajattelin ensin että ei niitä tartte nyppiä, ja siitä tuli monta päivää mätää ja tulehtui aika isoksi. Mutta ne jotka näyttää ihan vaan molluskoilla, niin niille en tee mitään. 

   

  Meiän pitäis aloittaa protopic, mut lääkäri oli sit unohtanu toimittaa B-lausunnon kelaan, niin aloitetaan vasta sit kun ihopoli aukee kesälomalta ja saadaan se lausunto.


 10. Voishan tännekin päivitellä ihokuulumisia. Me oltiin marraskuu Etelä-Suomessa, ja siellä käytiin 1-2 kertaa viikossa uimahallissa, ja iho pysyikin suht hyvänä. joka päivä perusrasvaukset ja 2 kertaa viikossa bemetsonia. Sitten takaisin tosi pohjoiseen, ja joulukuukin oli vielä ihan siedettävä. Ennen joululomaa otettiin vesirokkorokote, siitä tuli muutama pieni näppy lisää, ja pari huonoa yötä. Tammi- ja helmikuu olivatkin sitten ihan tuskaa nukkumisten kanssa ja iho meni tosi huonoksi. Ei auttanu enää bemetsonikaan ja iho alkoi selkeästi kyllästymään abobaseen, kun ei auttanu sininen eikä punainen abobase.

   

  Sitten maaliskuussa muutettiin puoleen väliin Suomi-neitoa, ja nyt on iho paljon paremmassa kunnossa. Parempilaatuinen (ei kuparia) ja pehmeämpi vesi, kosteampi ilmasto, lauhemmat pakkaset, niin nyt iho on paljon paremmassa kunnossa. Bemetsonia tarvitaan edelleen 2x viikossa, ja perusrasvaukset teen nyt ambilanilla ja valkovaseliinilla. Toi valkovaseliini on ihan huipputuote, kun noi rasvat ei nyt jotenkin auta. Uimahallissa ollaan käyty nyt kerran, tänään tai huomenna mennään uudestaan. Niin ja neidillä on nyt oma huone, ja nukkuu siellä ihan jopa kokonaisia öitä :) Johan tässä onkin 3,5 vuotta heräilty öisin!