Riitta

Aktiivijäsen
  • Content count

    439
  • Joined

  • Last visited

About Riitta

  • Rank
    Aktiivi

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Location
    Pirkanmaa
  1. Noista painorajoista sen verran, että lain mukaan polkupyörän kuorma saa olla enintään 50 kiloa. Eli kärry+lapset saavat yhteensä painaa tuon verran. Meidän Chariot Cougar 2 painaa 12 kiloa, ja sen maksimikuormaksi ilmoitetaan 45 kiloa, mutta tuolla maksimikuormalla sitä siis ei saa vetää pyörällä. Lain sallima kuorman yläraja ylittyy kun lapset painavat yhteensä 38 kiloa.
  2. Kiitos hyvistä vastauksista pinkdream ja alannee Luulen että pojan reagointi lehmänmaitoon väistyy aika pian, oireilu on jo vähentynyt joten toivottavasti lehmänmaito saadaan ennen pitkää ruokalistalle. Imetys ei ole minulle ongelma, se on ihanaa ja jatkan sitä oikein mielelläni. Luomumaitoa meillä käytetään muutenkin, mutta en ole uskaltanut vielä tarjota sitä pojalle kun reagoi sen verran tuntuvasti hapanmaitotuotteisiin. Mutta nyt kun oireilu on miedompaa, voisin vaikka kokeillakin.
  3. Miten mä en noita kasvimaitoja muistanut? Kiitos vastauksista! Noitahan me aletaankin käyttämään jos imetykset tuosta vielä kovin vähenevät.
  4. Laitan tännekin kysymykseni tuolta maitoallergiaketjusta: Minua kiinnostaisi kuulla kokemuksia aiheesta 1-vuotias maitoallergikko ja imetys. Meidän poika on siis nyt 11 kuukautta, ja hapanmaitokokeilujen alettua huomattiin että saa niistä iho-oireita. Voi siis syödä esim. ruokaa jossa on hieman (kypsennettyä) maitotuotetta, mutta esim. jugurttia ei voi "raakana" syödä. Rintamaidon kautta ei ole oirehtinut. Imetän n. 5 kertaa päivässä, enempää ei poika halua. Riittääköhän tuo täyttämään maidontarpeen, en haluaisi alkaa pelaamaan millään erityiskorvikkeilla? Milloin olisi aiheellista tarjota esim. kalsiumlisää?
  5. Minua kiinnostaisi kuulla kokemuksia aiheesta 1-vuotias maitoallergikko ja imetys. Meidän poika on siis nyt 11 kuukautta, ja hapanmaitokokeilujen alettua huomattiin että saa niistä iho-oireita. Voi siis syödä esim. ruokaa jossa on hieman (kypsennettyä) maitotuotetta, mutta esim. jugurttia ei voi "raakana" syödä. Rintamaidon kautta ei ole oirehtinut. Imetän n. 5 kertaa päivässä, enempää ei poika halua. Riittääköhän tuo täyttämään maidontarpeen, en haluaisi alkaa pelaamaan millään erityiskorvikkeilla? Milloin olisi aiheellista tarjota esim. kalsiumlisää? Laitoin saman kysymyksen vielä imetysketjuunkin, jos näin saisin varmemmin vastauksia
  6. ^ Epipenin tuoteselosteessa lukee, että on tarkoitettu 15-30kg painaville lapsille, mutta meidän poika painoi korkeintaan 11kg kun hänelle tuota määrättiin. Eikä paina 15 kiloa vieläkään. Mutta vähän oudolle kuulostaa teidän ensiapukäynti, eikö teille tule mitään jatkotutkimuksia? Miten oireita hoidettiin päivystyksessä, saiko lapsi adrenaliinia kohtauksen laukaisuun vai helpottiko ilmankin? Minä haluaisin ehdottomasti lähetteen allergiatesteihin jossa yritettäisiin selvittää noin rajun reaktion aiheuttajaa.
  7. ^Kinderit valmistaa, löytyy esim. täältä. Mayoral voisi olla toinen katsastamisen arvoinen valmistaja.
  8. ^ Tarkoitatko sitä toppalakkia? Meillä on sellainen talvea odottamassa, ja se on mun mielestä aika niukkaa mitoitusta. 1-2v on juuri sopiva pienehköpäiselle 1,5v:lle. Käyttökokemusta ei siis vielä ole mutta mun mielestä vaikuttaa tosi hyvälle
  9. Kiitos vinkeistä! En ollut tullut edes ajatelleeksi noita automarketteja, me kun ei niissä yleensä käydä. Mutta nyt täytyy lähteä
  10. Mistä löytäisi ruskeita yksivärisiä bodeja? Koko saisi olla 68. H&M:llä on vain ruskeameleerattuja ja Lindexillä taas ei ole ruskeaa lainkaan. Ihan sama onko netistä vai livekaupasta
  11. ^ Po.Pin ruudullisissa talvihanskoissa on vetskari, muilla en muista nähneeni. Sovititko sä niitä Minitecejä, oliko ne ihan oikeasti liian pienet? Mä olin ajatellut hankkia ne Meillä oli viime talvena Elsa Pitkäset, ja ne oli tosi helppo pukea vaikkei niissä vetskaria ollutkaan.
  12. Onko kenenkään muun lapsella tullut jostain anafylaktista reaktiota? Kuinka raju kohtaus oli? Onko asia paljon mielessä, vaikuttaako arkeen? Onko Epipen aina mukana? Onko raju allergia lieventynyt tai jopa kadonnut lapsen kasvaessa? Meidän poika sai nyt kesällä anafylaktisen reaktion maistaessaan kananmunaa ensimmäistä kertaa. Kananmuna-allergia kyllä oli tiedossa, oli näkynyt talvella Prickeissä, mutta reaktion rajuutta ei osattu ennustaa. Kananmunaa testattiin kotona lääkärin ohjeiden mukaan, poika sai savukalapaistosta jossa oli kananmunaa, ja vaikka tarjosin pelkkää lohta josta olin rapsuttanut munakermahyydykkeen pois eikä poika syönyt oikeastaan mitään, jouduttiin menemään ambulanssilla sairaalaan jossa poika sai adrenaliinia ja kortisonia. Kotiin päästiin jo samana iltana. Meillä on onneksi helppoa huolehtia munattomasta ruokavaliosta kun poika on vielä kotihoidossa ja syödään lähes aina kotona, mutta toki mietityttää miten elämä sujuu kun poika menee hoitoon tai alkaa kulkea kavereiden kotona. Epipen pitäisi olla aina mukana mutta tuppaa usein unohtumaan Pian ajankohtainen MPR-rokote pojalle annetaan sairaalassa, influenssarokotetta ei saa pistää lainkaan. Välillä tuntuu tosi pelottavalle miettiä sitä miten varuillaan asian kanssa täytyy olla, ja toisinaan yllätän itseni kelaamassa mielessäni aina uudestaan sitä miten Epipeniä oikein käytetäänkään. Meillä ei reaktio tullut mitenkään hirveän nopeasti joten varmasti ehtisin tosi paikan tullen lukea ohjeetkin mutta silti hirvittää. Vertaistukea?
  13. Mäkään en tykkää pukea pienille mustaa mutta ton kohdalla teen poikkeuksen, kärpässieniaplikointi on musta kuitenkin tosi söpö ja pirteä.
  14. Näkyy Kärpässieniä meille kiitos.
  15. Ei kun mä olen puusilmä Olin katsonut että se sinikanttinen on sama kuin toi ruskeakanttinen body. No höh. Toi Ink Q:n postaama Dunsin voikukkakuosi on aivan älyttömän ihana, mutta mä harkitsen viitsinkö enää mitään Dunsia tilata, mä saan ne aina niin nopeasti huonoon kuntoon. Juuri toissapäivänä heitin tämänkeväisen kalapaidan roskiin kun oli kauhtunut niin rumaksi. Tuo Tutan retroleijona on aivan mahtava Mä tilasin Metsolasta veljeksille nämä: