saukko

Jäsen
  • Content count

    47
  • Joined

  • Last visited

About saukko

  • Rank
    Tavis

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Laitoin, etten olisi valmis maksamaan. Olettaen, että asetelma olisi sama kuin nyt, eli julkisella puolella kattava, toimiva systeemi. Erikoissairaanhoidon todelliset kustannukset on niin huikeat, että ainakin meillä kahden keskituloisen aikuisen säästöt saisi ihan ongelmitta uppoamaan yhteen synnytykseen. Käytän rahat mieluummin lapsiperheen muihin menoihin ja otan sen riskin, etten saa perhehuonetta yms. Täältä voi kiinnostuneet vilkaista HUS:n hinnoitteluperusteita. Oon aika kiitollinen meidän parinsadan euron laskusta..
  2. ^Voih, kuuluiskin! Nimimerkillä "Taas-tänään-työnnellyt-väsynyttä-huutavaa-kakaraa-pihalla-tuloksetta-ties-kuinka-kauan" Muoks. lainaus ei toiminut
  3. Meillä vauva nukkuu ulkona vain satunnaisesti. Käydään kyllä vaunulenkillä päivittäin (poislukien ne ihan maailmanlopun vesisateet/tositosi kovat pakkaset), mutta kersapa ei vaan nukahda. Ihan minimissään pitää ensin kävellä puolisen tuntia, jotta nukahtaa, ja jatkaa sitä sitten pysähtymättä niin kauan, kun unta riittää. Liikennevaloihin tms. pysähdyttäessä herää heti huutamaan. Eikä siis todellakaan nukahda vaunuihin joka kerta tuntikausien kävelyttämisestä huolimatta. Tosin eipä toi nuku kyllä sisälläkään. Viime yönä valvottu neljä tuntia, eikä vieläkään ole suostunut nukahtamaan ekoille päikkäreille.
  4. Oisko kukaan testaillut Brion spinejä mukulakivikadulla? Toimiiko? Terv. nimim. Kääntyvät etufillarit epäillyttävät
  5. ^Meillä on toiminut hyvin. Ekan kuukauden Myy nukkui meidän välissä, siirrettiin sivuvaunuun, kun alkoi viedä turhan paljon tilaa siinä keskellä. Mä en niinkään pelännyt sitä omaa tai miehen huitomista, kun jotenkin sitä unissaankin osasi varoa. Enempi sai itte väistellä huitovaa vauvaa! Ja mä oon kyllä imettänyt aina vauvaa siirtelemättä, mikä kostautuukin nyt siten, että se ei oikein osaa nukahtaa jos mä en makoile vieressä imettämässä (Tai rattaisiin se nukahtaa, jos ne liikkuu, sinne mun ei onneksi tartte kömpiä sekaan, hahhah) Myy mönkii aina valmiiksi siihen mahdollisimman lähelle pinniksen ja sängyn saumaa, kun sillä on nälkä. Vaippaa ei olla juurikaan öisin vaihdeltu ekan kuukauden jälkeen, mutta onnistuu sekin tarvittaessa sivuvaunusta.
  6. ^ Meillä pähkäiltiin samaa asiaa. Tai lähinnä sitä, kestääkö pinniksen runko kasassa, jos on kasattu yläasentoon ilman sitä laitaa. Tuntui kyllä tosi tukevalle, kun saatiin se kasaan, joten otettiin testiin. Meillä on siis ollut nyt puoli vuotta se käytössä sivuvaununa ilman sitä laitaa. Pohja on tasan meijän sängyn korkeudella ollessaan yläasennossa. Mitään rakoa siihen ei jää ja pysyy hyvin paikoillaan (nippusiteillä vielä kikkailtu meijän sänkyyn kiinni).
  7. ^ Oon miettiny ihan samaa! Meijän kavereilla on, ja ne on ainakin kehuneet.
  8. ^^^ Meillä auttaa, kun muistaa tarjota vettä useammin. Juo aika pieniä määriä kerrallaan, joten pelkkä aterian yhteydessä juominen ei tunnu aina riittävän.
  9. Mäkin olin ajatellut, että panostetaan hyviin yhdistelmiin ja niillä mennään. Vauva oli kaksiviikkoinen, kun haettiin vielä matkarattaat lisäksi. Huomattiin, että turvakaukalon kanniskelu pidempiä matkoja on aika epäergonomista. Esim kaupassa käydessä ei jaksanut kantaa sitä kaukaloa, eikä viittinyt nukkuvaa lasta siirrellä turvakaukalosta liinaan tai vaunuihin. Joten hankittiin sellaset matkikset, johon turvakaukalon saa kiinni. (Yhdistelmistä olisi saanut travel systemin, mutta meijän kavereilta saatu turvakaukalo ei käynyt siihen.) Mutta kyllä yksillä vaunuillakin pärjää, ihan varmasti. Tai vaikka kokonaan ilman, jos lapsi viihtyy liinassa/repussa. Mun vinkki siis on, että ei ehkä kannata etukäteen shoppailla kauheesti. Sitten kun vauva on syntynyt näkee paremmin mitä (ja millaisilla ominaisuuksilla) just te tarviitte.
  10. Ok, eli pidän niitä siis surutta siinä L- asennossa ja olen toiveikas, että mahtuvat mahd. pitkään. Kiitti kaikki!
  11. Muistaako joku, miten Bumgeniuksen yhdenkoon taskuissa menee ne "kilorajat" niissä säädöissä? Meillä on nyt n 70cm ja vähän vajaa 8 -kiloinen vauva, ja vaipat tuntuvat falskaavan, jos eivät ole isoimmalla säädöllä. Tuntuvat kyllä mahtuvan ihan hyvin päälle siinä keskiasennossakin, mutta kyljistä tuntuu tulevan kosteus ilmeisesti yläkautta ohi. Voihan niitä toki silleen isoinakin pitää, mutta mietin vaan, että nääkö pitäisi vielä mahtua yli vuoden päälle tällaisena?! Vai oiskohan vika kuitenkin imuissa..
  12. En mä sitä kyllä hirveen pitkää matkaa jaksa kantaa. Lähinnä just kotona raput ylös, tai neuvolassa eteisestä terkkarin huoneeseen. Meillä vois muuten olla myynnissä toi Citykoppa, käyttäjä tuntuu olevan sitä mieltä, että ulkoillessa pitää nähdä jo enempi maisemia.. Jos kiinnostuneita löytyy, niin laittakaa yksäriä. Sijaitsemme Espoossa.
  13. Meillä ainakin on kantokahvat (2009 -mallissa). Luulisin, että ihan vakiovaruste. Mä oon tykänny kevätvauvalle Citykopasta tosi paljon; tarpeeksi suojainen vastasyntyneelle, mahtuu paljon vaatetta ja makuupussia. Kesällä mukavan ilmava. Vaunut menee autossa pieneen tilaan, kun ei tartte sitä ratasosaa kuljetella mukana, vaan pelkkä runko+koppa. Kevyt kantaa, asutaan tokassa kerroksessa, ei hissiä.
  14. Ei se katetrointi kovin kauaa kestä, ehkä 5-10 minuuttia joutuu oleen paikoillaan. Mitään tippaa tms ei tarvita, katetroinnin jälkeen voit liikkua ja olla ihan normaalisti. Kertakatetroinnissahan se katetri poistetaan heti kun rakko on tyhjä, joten mitään letkuja ei jää minnekään. Ja ei tunnu juuri miltään, mun mielestä jopa yllättävän vähän edes nololta tai hämmentävältä.
  15. Varmaan se supistuskipukin voi vaikeuttaa sitä pissaamista, ei ehkä pysty istumaan pöntöllä, ei pysty rentoutumaan yms. Ja tosiaan epiduraali ja varmaan spinaalikin voi synnytyksen jälkeen vaikeuttaa virtsaamista, kun ei välttämättä tunne sitä pissahätää. Mulla oli synnytyksen jälkeen kestokatetri vuorokauden ajan, sen jälkeen homma hoitui entiseen malliin. Olin tosi tyytyväinen siihen katetriin, kun pysty kerrankin huoletta juomaan yöllä niin paljon kun halus, eikä tarttenut nousta vessaan.