manny

Jäsen
  • Content count

    16
  • Joined

  • Last visited

About manny

  • Rank
    Aloittelija

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Keskimmäiselle tehtiin sydänleikkaus viikon iässä. Oli jo valmiiksi teholla, jonne joutui 2vrk:n iässä kun sydänvika löytyi. Leikkausaliin meni klo 8 aamulla ja kahden jälkeen kirurgi soitti että leikkaus ohi ja tyttö siirtyy takaisin teholle kohta. Hengityskoneessa oltiin ensin reilu viikko, jonka jälkeen extubaatio ja parin päivän päästä taas intubaatio,koska ei jaksanutkaan vielä hengitellä itse. Siinä oli vielä muutaman päivän ja sitten pärjäilikin c-papilla. Yhteensä teholla oli kolmisen viikkoa ja osastolla viikon ennen kun pääsi (ekan kerran) kotiin kuukauden iässä nenämahaletkun ja lääkearsenaalin kanssa. Toinen leikkaus samaiselle tytölle tehtiin 2v 1kk iässä ja se oli olkapääleikkaus (ts. olkapään paikoilleenlaitto). Edellisenä päivänä mentiin osastolle verikokeisiin ja tavattiin anestesialääkäri ja leikkaava kirurgi. Yöksi päästiin kotiin kun asuttiin lähellä. Aamull takasin osastolle, tyttö saliin n. klo 10 ja heräämöstä takaisin osastolle n. klo 16. Jäätiin vielä yöksi tarkkailuun sydänvian vuoksi. Nukutuksia on sitten takana useampi, muttei muita leikkauksia. Mä oon ollu molempien leikkausten aikana kotona, ekan aikana tietty äitiyslomalla ja oikeastaan tokankin, tosin pikkusiskosta. Eli ei oo tarttenu miettiä päivärahoja tms.
  2. Meillä keskimmäisellä IAA, operoitu viikon iässä.
  3. Meillä 7-v harrastaa yhtä harrastusta kahtena päivänä viikossa tunnin kerrallaan
  4. Esikoinen oppi päivkuivaksi siinä 2v2kk ja yövaippa jäi pois n. 2,5v:nä. Ois varmaan jääny aikaisemminkin jos oisin ottanut. Keskimmäinen oppi kerralla päivä- ja yökuivaksi 2v3kk.
  5. Meillä 2v 9kk nukkuu sellaset 1,5-3h päiväunet ja välillä ei nuku ollenkaan. Vähän riippuu.
  6. Meillä on ikäeroa 1v10kk ja hankittiin Jovi Landit. Muista tuplista ei tietenkään oo kokemusta, mutta noista oon kyllä tykänny tosi paljon.
  7. Minä ja mies ollaan molemmat synnytty muutaman päivän lasketun ajan jälkeen, minä 3,7kg ja 51cm mies 3,5kg ja 50cm meidän lapset, eka 4190g ja 53cm, rv 42+3 toka 4830g ja 55cm, rv 42+0 kolmas 3775g ja 50cm, rv 39+0
  8. Kaikissa synnytyksissä olen saanut (ja halunnut). Ensimmäisessä toimi tosi huonosti, ei juuri lainkaan -> ihan hirveä kokemus. Keskimmäisessä toimi paljon paremmin. Kolmannessa (sektio) toimi tietenkin, muutenhan ei ois voinu leikata
  9. Näin mullakin Ja sektiolla syntyi. No kyllähän se heti omalta tuntui, miksei ois tuntunu. Ja tosiaan hetkeksi sain rinnalle salissa ja sitten menin heräämään ja vauva isin kanssa osastolle odottelemaan mua. Siellä olivat kenguruhoitoilleet ennen kun tulin takaisin <3 OIsko maito noussut kotiinlähtöpaivänä, eli neljäntenä päivänä. Eka imetys oli sitten kun olin tullut osastolle. Sektiolla leikattua vauvaa imetin pidempään kun muita.
  10. Ensimmäinen rv 42+3 käynnistyksellä. Keskimmäinen rv 42+0. Kolmas rv 39+0 suunnitellulla sektiolla.
  11. Ensimmäinen käynnistettiin rv 42+3 yliaikaisuuden takia, aamulla laitettiin ekat muruset kohdunsuulle ja seuraavana aamuna syntyi. Keskimmäinen käynnistyi aamuyöllä supistuksilla ja syntyi seuraavana iltana. Kolmas syntyi suunnitellulla sektiolla.
  12. Esikoisella on äitiyspakkauksen makuupussi ja semmonen retku-koira. Keskimmäisellä on harso, molla ja pieni nukke. Nuorimmalla on peitto jonka painaa naamaa vasten kun alkaa nukkua.
  13. Siinä 6-8kk iässä on meillä kaikki siirtyneet omaan huoneeseen (tai siskon kanssa samaan huoneeseen), eli sitten kun ovat ruvenneet nukkumaan yönsä heräämättä.
  14. Oltiin seurusteltu vuoden verran kun tulin raskaaksi, minä oli silloin 19v ja mies 23v, miehellä vakityö ja mä olin töissä "toistaiseksi voimassaolevalla" työsopimuksella. Lukion olin käynyt ja sitten äitiysloman jälkeen lähdin opiskelemaan itselleni ammatin. Nyt kolmannen lapsen jälkeen lähdössä taas opiskelemaan uutta ammattia
  15. Kyllä mä koen tarvitsevani omaa aikaa varsinkin kun mies tekee pelkkää yötyötä (17-7, nukkuu välit) niin silloin kun on työputki niin ei ole kotona apuna ollenkaan. Omaa aikaa on silloin (harvoin) jos saan pienemmät nukkumaan päiväunia samaan aikaan ja sitten kun lapset on nukkumassa. Kuntosalilla käyn, mutta sen lapsiparkissa on vauva-aamut vain tiistaisin ja torstaisin ja sinne saa vain kaksi lasta kerrallaan, kolmannesta joutuu maksamaan. Kun mies on vapaalla niin saan kyllä omaa aikaa. Silloin tapaan kavereita, käyn pyöräilemässä, salilla, päiväunilla jne.