Monnax

Aktiivijäsen
 • Content count

  1392
 • Joined

 • Last visited

About Monnax

 • Rank
  Addikti

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Meidän 5 veellä nilkat sisäänpäin. Me ollaan käyty kahdella eri fyssarilla ja kahdella eri kirurgilla ja sama vastaus kaikilta.... ei tarvetta tehdä mitään, vaikka varpaatkin on virheasennon takia mutkalle kasvaneet ja jossain vaiheessa varpaissa nahkakin kesi kun varpaat hankasivat yhteen. Mä en siis tyytynyt ennsimmäisen kirurgin mielipiteeseen ja saatiinkin kokeneempi kirurgi kuvauttamaan jalat, mutta kun mitään rakenteellista virhettä ei ole, niin mitään ei tarvitse tehdä, eikä tukipohjallista suositeltu. Paljon vain ilman kenkiä ja liikkumista epätasaisessa maastossa (esim. metsäpolut), jotta lihakset kehittyvät. Mä sanoisin, että vaatikaa lähete fyssarille tai kirurgille, jotta rakenteelliset virheet saadaan poissuljettua.
 2. Lapsille ensi talveksi... x2 Ensimmäistä kertaa talvivaatteissa testataan Jonathania ensi talvena
 3. Hankinnassa kolmelle lapselle talvivaatteet ensi talvelle, joten kuumeisesti odotan isompaa ale-%
 4. Tietääkö joku, joko JesperJuniorissa olisi ale-% kohonnut 50??
 5. ^^^^ Nerpalla on göötti
 6. Meidän 5-vuotiaista pojista toinen käyttää 28-29 koon kenkiä ja toinen 29-30. Neiti 1v2kk käyttää kokoa 19. Meillä asustaa siis varsin pienijalkaista väkeä .
 7. ^^ Minä miettisin sitä kuinka paljon sairaus rajoittaa omaa elämääsi tällä hetkellä ja mitä se merkitsisi lapsiperheessä. Jos ihmisen toimintakyky on kovasti rajoittunut tai elinpiiri kaventunut psyykkisen sairauden takia, niin miettisin asiaa hyvin tarkkaan. Tai jos itsemurha-ajatukset, sen yritykset tai itsensä vahingoittaminen kuuluvat arkipäivään. Jos taas elämä lääkityksen turvin pyörii varsin "normaalisti", niin silloin vain raskauden aikaisen lääkityksen löytäminen olisi tärkeintä. Lisäksi ajattelen, että tiivis ja luotettava tukiverkosto on myös oleellinen, jotta tarpeen tullen ympäriltä löytyy luotettavia ihmisiä auttamaan. Sillä on myös merkitystä mikä ja minkälainen sairaus on kysessä, mutta nuo yllä olevat ajatukseni koskee nyt lähinnä masennusta.
 8. Ennen lapsia vietettiin jouluaatot mun vanhempien luona, jossa oli myös mun siskot perheineen. Miehen isä on ollut meidän mukana yhden joulun, muuten ollaan kutsuttu se meille syömään joko joulupäivänä tai tapanina. Lasten jälkeen ollaan vietetty joulut edelleen mun vanhemmilla tai sitten kutsuttu mun vanhemmat ja nuorempi pikkusisko avomiehineen meille niinä vuosina kun vanhempi pikkusiskoista on viettänyt joulua miehensä vanhemmilla tai ovat olleet oman perheen kesken kotonaan. Tulevana jouluna ollaan lähdössä ensimmäistä kertaa Keski-Suomeen vuokramökeille mun vanhempien ja siskojen (+perheidensä) kanssa. Ollaan vuokrattu kolme mökkiä ja mennään sinne muutama päivä ennen jouluaattoa ja tullaan kotiin sitten tapanina. Ainoa harmi on se, että miehen isä on nyt koko joulunpyhät yksin, mutta luulen että se häiritsee meitä enempi kuin häntä itseään.
 9. ^^ Meillä on ollut Kivat- ja Greenhill- villahaalareita ja molemmat on olleet hyviä. Greenhillejä ei ole ollut kun yhtenä talvena ja muina sitten Kivatteja. Kivat- haalareita taitaa saada ihan marketeista (Cittari ja Prisma) ja esim. Jesper Juniorista. Mä olen monena vuonna ostanut käytettyinä.
 10. ^ Meillä mies lupaili auttaa yövieroituksissa, mutta minä sen sitten loppujen lopuksi itse hoidin ja aika pitkälti huudattamalla. En tosin jättänyt tyttöä yksin huutamaan vaan istuin pimeässä neiti sylissä ja kun rauhoitteluista ei ollut apua, niin annoin huutaa, välillä vaan paijailin ja hyssyttelin. Jokunen yö oli tosi raskas ja vaarmaan viikko siinä kaiken kaikkiaan meni, mutta on se kyllä näin jälkeenpäin ajatellen maksanut vaivan. Edelleen jos neiti yöllä herää (harvinaista) niin mun sylissä on parempi, vaikka koittaakin paitaa repiä ja itku saattaa kestää hetken, välillä rauhoittelen hetken sylissä ja sitten laitan takaisin omaan sänkyynsä, koska sinne saattaa sitten kuitenkin rauhoittua pikku hiljaa. Minä siis imetän päivisin 2-5 kertaa ja tissillä menee neiti vielä yöunillekin, päiväunille saattaa mennä ilmankin jo nykyään. Neidillä ikää 1v2kk.
 11. En mä vielä muutaman pakkasasteen takia toppahaalariin vaihda, lisää vaan kerroksia eli villahaalari käyttöön. Mä säälin sen verran toppahaalaria, että meillä se otetaan käyttöön sitten kun talvi kunnolla alkaa, aamulla leijailee hiutaleita tai maa on kuurassa tai tiet on jäässä tai pakkasta on yli 5 astetta.
 12. Mä en olisi neidin syntymän jälkeen mitenkään jaksanut sitä, että pojat on kotona, eikä meillä olisi ollut mahdollisuuksia saada apua mistään päiväaikaan. Meidän pojat on tosi energisiä, eivätkä ole nukkuneet päiväunia enää aikoihin, lisäksi heille ei juuri voi selkää kääntää kun aina keksitään jotain älytöntä. Neiti taas huusi ja valvoi yönsä ensimmäiset kolme kuukautta, joten en mitenkään olisi kyennyt tarjoamaan pojille mitään vastuullista valvontaa tai vielä vähemmän toimintaa päivisin, koska aina kun neiti nukkui, nukuin minäkin.
 13. Käytiin lääkärissä kun oireet meni pahaksi ja ihan vanupuikolla ottivat näytteen, sekä bakteeri-, että sieninäytteet. Sittemmin myös meidän toiselta pojalta löytyi tuo ja molemmat ovat nyt ab-kuurilla.
 14. Ei ollut meidän pojalla matoja vaan streptokokki.
 15. Meidän neiti oli kuukausi sitten neuvolassa 72cm ja Reimatecin 74 kokoinen haalari on kyllä pituudenkin puolesta niin reilu, että menee kyllä koko talven...