Monnax

Aktiivijäsen
  • Content count

    1392
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Monnax

  1. Meidän 5 veellä nilkat sisäänpäin. Me ollaan käyty kahdella eri fyssarilla ja kahdella eri kirurgilla ja sama vastaus kaikilta.... ei tarvetta tehdä mitään, vaikka varpaatkin on virheasennon takia mutkalle kasvaneet ja jossain vaiheessa varpaissa nahkakin kesi kun varpaat hankasivat yhteen. Mä en siis tyytynyt ennsimmäisen kirurgin mielipiteeseen ja saatiinkin kokeneempi kirurgi kuvauttamaan jalat, mutta kun mitään rakenteellista virhettä ei ole, niin mitään ei tarvitse tehdä, eikä tukipohjallista suositeltu. Paljon vain ilman kenkiä ja liikkumista epätasaisessa maastossa (esim. metsäpolut), jotta lihakset kehittyvät. Mä sanoisin, että vaatikaa lähete fyssarille tai kirurgille, jotta rakenteelliset virheet saadaan poissuljettua.
  2. Lapsille ensi talveksi... x2 Ensimmäistä kertaa talvivaatteissa testataan Jonathania ensi talvena
  3. Hankinnassa kolmelle lapselle talvivaatteet ensi talvelle, joten kuumeisesti odotan isompaa ale-%
  4. Tietääkö joku, joko JesperJuniorissa olisi ale-% kohonnut 50??
  5. ^^^^ Nerpalla on göötti
  6. Meidän 5-vuotiaista pojista toinen käyttää 28-29 koon kenkiä ja toinen 29-30. Neiti 1v2kk käyttää kokoa 19. Meillä asustaa siis varsin pienijalkaista väkeä .
  7. ^^ Minä miettisin sitä kuinka paljon sairaus rajoittaa omaa elämääsi tällä hetkellä ja mitä se merkitsisi lapsiperheessä. Jos ihmisen toimintakyky on kovasti rajoittunut tai elinpiiri kaventunut psyykkisen sairauden takia, niin miettisin asiaa hyvin tarkkaan. Tai jos itsemurha-ajatukset, sen yritykset tai itsensä vahingoittaminen kuuluvat arkipäivään. Jos taas elämä lääkityksen turvin pyörii varsin "normaalisti", niin silloin vain raskauden aikaisen lääkityksen löytäminen olisi tärkeintä. Lisäksi ajattelen, että tiivis ja luotettava tukiverkosto on myös oleellinen, jotta tarpeen tullen ympäriltä löytyy luotettavia ihmisiä auttamaan. Sillä on myös merkitystä mikä ja minkälainen sairaus on kysessä, mutta nuo yllä olevat ajatukseni koskee nyt lähinnä masennusta.
  8. Ennen lapsia vietettiin jouluaatot mun vanhempien luona, jossa oli myös mun siskot perheineen. Miehen isä on ollut meidän mukana yhden joulun, muuten ollaan kutsuttu se meille syömään joko joulupäivänä tai tapanina. Lasten jälkeen ollaan vietetty joulut edelleen mun vanhemmilla tai sitten kutsuttu mun vanhemmat ja nuorempi pikkusisko avomiehineen meille niinä vuosina kun vanhempi pikkusiskoista on viettänyt joulua miehensä vanhemmilla tai ovat olleet oman perheen kesken kotonaan. Tulevana jouluna ollaan lähdössä ensimmäistä kertaa Keski-Suomeen vuokramökeille mun vanhempien ja siskojen (+perheidensä) kanssa. Ollaan vuokrattu kolme mökkiä ja mennään sinne muutama päivä ennen jouluaattoa ja tullaan kotiin sitten tapanina. Ainoa harmi on se, että miehen isä on nyt koko joulunpyhät yksin, mutta luulen että se häiritsee meitä enempi kuin häntä itseään.
  9. ^^ Meillä on ollut Kivat- ja Greenhill- villahaalareita ja molemmat on olleet hyviä. Greenhillejä ei ole ollut kun yhtenä talvena ja muina sitten Kivatteja. Kivat- haalareita taitaa saada ihan marketeista (Cittari ja Prisma) ja esim. Jesper Juniorista. Mä olen monena vuonna ostanut käytettyinä.
  10. ^ Meillä mies lupaili auttaa yövieroituksissa, mutta minä sen sitten loppujen lopuksi itse hoidin ja aika pitkälti huudattamalla. En tosin jättänyt tyttöä yksin huutamaan vaan istuin pimeässä neiti sylissä ja kun rauhoitteluista ei ollut apua, niin annoin huutaa, välillä vaan paijailin ja hyssyttelin. Jokunen yö oli tosi raskas ja vaarmaan viikko siinä kaiken kaikkiaan meni, mutta on se kyllä näin jälkeenpäin ajatellen maksanut vaivan. Edelleen jos neiti yöllä herää (harvinaista) niin mun sylissä on parempi, vaikka koittaakin paitaa repiä ja itku saattaa kestää hetken, välillä rauhoittelen hetken sylissä ja sitten laitan takaisin omaan sänkyynsä, koska sinne saattaa sitten kuitenkin rauhoittua pikku hiljaa. Minä siis imetän päivisin 2-5 kertaa ja tissillä menee neiti vielä yöunillekin, päiväunille saattaa mennä ilmankin jo nykyään. Neidillä ikää 1v2kk.
  11. En mä vielä muutaman pakkasasteen takia toppahaalariin vaihda, lisää vaan kerroksia eli villahaalari käyttöön. Mä säälin sen verran toppahaalaria, että meillä se otetaan käyttöön sitten kun talvi kunnolla alkaa, aamulla leijailee hiutaleita tai maa on kuurassa tai tiet on jäässä tai pakkasta on yli 5 astetta.
  12. Mä en olisi neidin syntymän jälkeen mitenkään jaksanut sitä, että pojat on kotona, eikä meillä olisi ollut mahdollisuuksia saada apua mistään päiväaikaan. Meidän pojat on tosi energisiä, eivätkä ole nukkuneet päiväunia enää aikoihin, lisäksi heille ei juuri voi selkää kääntää kun aina keksitään jotain älytöntä. Neiti taas huusi ja valvoi yönsä ensimmäiset kolme kuukautta, joten en mitenkään olisi kyennyt tarjoamaan pojille mitään vastuullista valvontaa tai vielä vähemmän toimintaa päivisin, koska aina kun neiti nukkui, nukuin minäkin.
  13. Käytiin lääkärissä kun oireet meni pahaksi ja ihan vanupuikolla ottivat näytteen, sekä bakteeri-, että sieninäytteet. Sittemmin myös meidän toiselta pojalta löytyi tuo ja molemmat ovat nyt ab-kuurilla.
  14. Ei ollut meidän pojalla matoja vaan streptokokki.
  15. Meidän neiti oli kuukausi sitten neuvolassa 72cm ja Reimatecin 74 kokoinen haalari on kyllä pituudenkin puolesta niin reilu, että menee kyllä koko talven...
  16. ^ Juuri näin ja silloin niistä tuleekin jo tiukat... tai olisivat toimineet meidän neidillä, mutta voisin kuvitella, että pullukammalla vauvalla turha "toiminto". Mutta Stockan kantis-ale ratkaisi sen, että meillä päädyttiin Reimateciin ja uskon sen olevan hyvä ratkaisu, koska huonoja kokemuksia meillä ei ko. merkistä ole.
  17. No nyt on tuotoksetkin tutkittu, eikä matoja löydy, mutta tänäkin aamuna herra herätti klo 6 kertoakseen, että takapuoli kutisee. Mutta jos ei matoja vielä ole, niin mikä ihme siellä kutisee?? Kukaan muu meidän perheestä ei kärsi minkään valtakunnan oireista. Mutta ehkä mä käyn ne lääkkeet ostamassa.... Ja mitä tuohon informoimiseen tulee, niin kyllä ehdottomasti kerhosta pitäisi viestin kulkeutua koteihin, koska jos joku madoista kärsivä on hoitamatta, niin kierre vaan jatkuu. Meidän pk:ssa onneksi infotaan kaikista tarttuvista "taudeista" tosi herkästi ja tehokkaasti, viime vuonnakin tuli oviin laput täistä ja kun asiasta kyseltiin, niin selvisi että jonkun päiväkotilapsen isommalla sisaruksella oli täitä ollut. Mun mielestä tosi vastuullista varoittaa vanhempia, koska madot ja täit on herkästi leviäviä ja sitkeitä pirulaisia.
  18. ^^ Mä kokeilin neidille T2H:iä, niinkun tuolla jo aiemmin kirjoitinkin ja mun mielestä erityisesti lahkeensuut oli aika tiukat, mutta tämä siis baby-mallin haalarissa (mä niitä virallisia nimiä tiedä). Hihansuut ei mielestäni olleet tiukat. Meidän neiti on siro, eikä ollut pitkävartisia kenkiä jalassa.
  19. Meillä on matoepäily päällä.... Poikien pk:ssa on ollut ilmoitus madoista jo viikkokaupalla ja nyt sitten meidän toisen pojat takapuoli kutisee ja iho on punainen, ärtynyt ja paikoitellen rikki. Mutta.... en ole nähnyt yhtään matoa, kakka on vielä tutkimatta (koska on viime päivinä asiansa toimittanut pk:ssa), mutta pyllyä on nyt tutkittu ja ronklattu niin päivällä kun yölläkin, fikkarilla ja ilman, mutta ei madon matoa. Poika itse valittaa, että päiväkodissa ei pyyhitä kunnolla ja esim. yön jälkeen takapuoli onkin rauhallisempi kun illalla on laitettu Bepanthenia. Voinko mä lääkitä pojan ihan vaan varmuuden vuoksi vai onko turhasta "madotuksesta" haittaa?
  20. Ostin viime kevään aleista Reimatecin talvihaalarin neidille. Arvioin meidän kirpun kasvun vaan pieleen ja 80cm haalari on niin valtaisa, että ei sillä voi liikkua eli uuden osto on edessä. Mulla ei ole kokemusta kun Reimatecin talvihaalareista ja nyt kun tuolle neiti näpsälle täytyykin ostaa uusi haalari, niin olen avoinna eri vaihtoehdoille. Eilen käytiin Stockalla kokeilemassa numeroa pienempi Reimatec ja T2H. Jollain lailla tykästyin T2H:iin, koska se vaikutti malliltaan vähän kapeammalta, mutta siinä kun laittoi hupun nepparit kiinni, niin neiti meinasi kuristua, lisäksi hupun karvareunus kutitti neidin naamaa niin, että en tiedä voisiko huppua käytännössä käyttää. Tietääkö kukaan mitä kaikkia merkkejä Stockman myy (käytiin Jumbossa, joka on pieni) eli jos lähden Helsinkiin, niin löytyykö sieltä muita merkkejä kun noita kahta. Itseasiassa olin ajatellut Jonathanin haalaria, mutta nyt talousasiat sanelevat ostopaikaksi Stockmannin, koska sinne tytöllä on lahjakortti. Kysymys... olikohan mulla sellainen ? Ideoita, ehdotuksia??
  21. I-H-A-N-A toi leopardihaalari.....
  22. Minä en varsinaisesti tänne kuulu, kun ihan tapakristittyjä ollaan, mutta piti vaan kommentoida tuota piplia-asiaa... meidän lähes 5vee poika tykkää meinaan lukea ja tutkia ristiäislahjaksi saamaansa Pikkuväen Pipliaa, joten sitä voin suositella.
  23. Auttaiskohan se miestä hahmottamaan tilannetta, jos tekisi ihan viikon lukujärjestyksen ja laittaisi siihen koko perheen menot ja sen jälkeen kysyisi, että kun nyt tasa-arvoisessa suhteessa eletään, niin eikö molemmille kuulu yhtä paljon "omaa aikaa" ja sitten pohdittaisiin mihin rakoihin mahtuu omat ajat (yhtä paljon molemmille) ja sitten perheen yhteinen aika.Koska voi olla, ettei mies oikein tajua, miten paljon harrastukset ovat pois perheeltä. Tai onhan se vaan mahdollista, ettei miestä tosiaan kiinnosta viettää aikaa perheen kanssa vaan mieluummin harrastaa, mutta siinäkin tapauksessa olisi aika pysähtyä ja koittaa rauhassa keskustella siitä, mitä kukakin elämältään haluaa. Nämä keskustelunaloitukset kannattaa varmaan tehdä silloin kun asia ei varsinaisesti ole ajankohtainen ja siitä pystyy puhumaan ilman kiukkua ja syyttelyä.
  24. Mulla oli pahoinvointia molemmissa raskauksissa ja tyypiltään se oli hyvin samanlaista, kaksosraskaudessa pahoinvointi vain kesti vähän pidempään.
  25. Meillä pojat oppi kuivaksi reilut 3-vuotiaina, enkä mä koskaan ole edes tullut ajatelleeksi, että se olisi ollut jotenkin myöhään. Se tapahtui sitten kun pojat rupesivat säännöllisesti käymään potalla päiväkodissa esimerkin myötä. Kotona pottailu oli ollut vähän sitä sun tätä johtuen osin varmaankin meidän vanhempien "laiskuudesta", mutta pääosin kuitenkin siitä, että poikia ei kiinnostanut pätkääkään, eikä me sitten viitsitty pakottaa tai vaatia. Oli meillä potat olleet esillä jo varmaan puolitoista- kaksi vuotta ennen kuivaksi oppimista, mutta minkäs teet... Meillä kokonaan kuivaksi oppiminen tapahtui loppujen lopuksi sitten aika nopeasti, eikä vahinkoja kovin paljon sattunut. Ja lähes samoin tein jäi myös yövaipatkin pois, eikä sänkykään kovin montaa kertaa sen jälkeen kastunut, kummallakaan. Neiti on meillä ihan just vuoden ikäinen ja potta on kaivettu varastosta, mutta ei tuo siinä tykännyt istua yhtään, enemminkin oli vähän pelokas ja halusi syliin. Potta saa pyöriä vessassa ja myöhemmin olkkarissakin niin pitkään kun tarvitsee, mutta potalle en aio pakottaa (houkuttelen ja istutan kylläkin), oppii kuivaksi sitten kun sen aika on.