Viljatuuli

Aktiivijäsen
 • Content count

  475
 • Joined

 • Last visited

About Viljatuuli

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

2162 profile views
 1. Mä kuvittelin, että tämä ketju on vertaistukiketju moniallergisten lasten vanhemmille. Mitä allergioita Angervo sinun lapsellasi on?
 2. Meille julkisella väitettiin myös tota, että äidinmaidon kautta ei muka altistu juuri millekään, mutta allergialääkäri oli asiasta eri mieltä. Hoitsut ovat hokeneet niille opetettavaa oppia, mutta mä luotan kyllä enemmän lääkäreihin.
 3. Veritaksen ja Aktian yritysfuusiolla on varmaan tekemistä tuon kanssa... Veritas sulautettiin siinä Aktian osaksi ja Veritaksen nimi hävisi.
 4. ^Joo, kannattaa ottaa rauhassa ja kannattaa ajatella itseään jättämällä kokeilut siihen pisteeseen, kun alkaa pinna kiristyä. Allergioiden aiheuttama psyykkinen rasitus perheelle on hirvittävän iso, ja vaatii aikamoista sopeutumista. Kun lapset huutavat joka tapauksessa, on parempi minimoida kaikki sellainen itku, jonka pystyy. On paljon tärkeämpää, että lapsen vanhemmat jaksavat lapsen kanssa, kuin että joku yksittäinen ruoka saadaan sopimaan. Kun teillä jo on Neocate, mikä käy, ei ruokien kanssa ole mitään pakottavaa kiirettä - lapsi saa NC:stä tarvitsemansa ravinnon, ja nyt vaan pitää totutella lasta syömään (teknisenä suorituksena), totutella sitä uusiin makuihin ja totutella suolta uudenlaiseen ruokamassaan. Ruoan ravintoarvo ekoina syömiskuukausina ei ole kokonaisravitsemuksessa kummoinen, joten ei kannata vielä stressata. Oolannin peruna on tosi kätevä, kannattaa kyllä kokeilla. Omiin tuntemuksiin kannattaa luottaa, mutta ehkä kuitenkin vasta kokeilun jälkeen . Meillä bataatti ei käynyt mutta Oolannin pottu onneksi kävi. Sitä saa melkein joka kaupasta ja se on nopeaa valmistaa. Ai niin, ja noi valmissoseet unohtaisin heti kättelyssä, kun kerran näyttää, että allergioita/intoleransseja on useampia. Kun kokeilee vain yhtä ainesosaa sisältävää ruokaa, tietää ainakin, onko ongelma siinä eikä tarvitse miettiä lisä- ja apuaineita. Marjat ja hedelmät kannattaa keittää, ne sopivat keitettynä usein paremmin kuin raakoina.
 5. Mä kokeilin alkuun pidempiä jaksoja oireista huolimatta, noin 4 päivää, mutta sittemmin olen huomannut, että jos ruoka ei sovi ekalla kerralla, se ei meidän pojalla sovi, vaikka altistusta jatkettaisiin. Koska oireiden sietäminen voi olla vanhemmille aika raskasta ja ruokia on tuon ikäiselle vielä paljon kokeilematta, jättäisin aika herkästi kokeilun kesken ja kokeilisin joskus myöhemmin uudestaan. Banaanissa on aika hyvät ravintoarvot, sitä musta kannattaa kokeilla, kun se vielä on aika helppo ja lisäaineeton ruoka. Oolannin perunamuusi käy "suolaisesta" ruoasta, ja jos se käy, se helpottaa jatkoa todella paljon, kun siihen voi sotkea kaikenlaista kasvista, lihaa ja öljyjä joukkoon. Vadelma on aika hyvin siedetty. Perunajauho kiisselien teossa kannattaa kokeilla. Parsakaali ja kukkakaali eivät ole meillä aiheuttaneet mitään ilmavaivoja ja niitä lasten allergioihin erikoistunut lääkäri käski kokeilla ensimmäisten joukossa. Mustajuuri on työläs valmistettava, mutta aika hyvin siedetty sekin. Viljoista ensimmäisenä meille oli suositeltavana kaura, ja nimenomaan puhdas kaura (kaupoissa esim. tuotemerkki "Provena"). Näin jälkikäteen ajateltuna, jos olisin tiennyt, kuinka allerginen poika oikein onkaan, olisin aloittanut ekana "eksoottisista" viljoista, quinoasta ja amarantista. Quinoasta saa vadelman ja banaanin kanssa kivaa mössösosetta, joka on ihan oikeasti hyvänmakuista ja quinoan ravintoarvo on todella hyvä.
 6. ^Muistelisin, että vaikka kauramaito muuten on yli yksivuotiaalle ok, sen lisäksi pitäisi antaa lisäkalkkia, jota ei kauramaidossa muuten ole tarpeeksi. Meillä tuli lisäkalkkimääräys, vaikka apteekin korviketta, jossa sitä ja kaikenmaailmanvitamiineja on lisätty, niin että 250 mg kalkkia pitää antaa päivässä.
 7. Meille tuli korvaus 2-vuotiaaksi asti, ja noi kahden lääkärin välttämiskehotukset johtuvat varmaan siitä, että pojalla on myös sata ja yksi muuta ruoka-aineallergiaa. Koska nyt on joku maitokorvike, hapanmaitojen kokeileminen on vain turha riski ja yritetään sitten saada muita ruoka-aineita, jotka nyt ovat maitoa tarpeellisempia. Saatiinkin taas tosi tarpeellinen ruoka mukaan, rusinat :-)
 8. Meillä ainakin kehotettiin unohtamaan allergioiden takia kaikki "normaalit" ruokien kokeiluajat. Maitoa kokeillaan vasta joskus lähempänä kahta vuotta, siihen asti mennään Profylacilla.
 9. Pienemmillä paikkakunnilla ne on varmaan julkisella keskitetty sairaalaan, mutta meillä julkinen puoli tekee keskusneuvolassa ja yksityisillä lääkäriasemilla niitä tehdään varmaan joka puolella, missä isompia lääkäriasemia on (Mehiläinen, Terveystalo yms.).
 10. Kyllä niitä valitettavasti pääsee, kun oireilutapoja on muitakin kuin välittömästi tuleva anafylaksia (pahimpana esimerkkinä). Meillä esim viljat oireilevat hyvin pahasti 6 tuntia syömisen jälkeen. Kun altistuksen valvottu kesto on usein noin 4 tuntia ja annosta kasvatetaan sen aikana hurjasti, pahoja oireita pääsee syntymään.
 11. Meillä ei kyllä ole altistuksin ohjattu kuin maito- ja vilja-altistuksiin. Vilja-altistuksesta kieltäydyin, koska tulos kotialtistuksessa oli niin hirvittävä, että pahempikin idiootti näkisi, että vilja on syynä eikä kuun asento. Kelan vammaistukea ei saada, kun altistusta ei tehdä, mutta mä en ala rahan takia lasta satuttaa. Sama tilanne oli valitettavasti myös maidon kanssa, mutta korvikemaitojen hurjan hinnan takia altistukseen oli pakko ryhtyä Kelan korvaavuuden saamiseksi. Kotidiagnostiikka on mun mielestä aika helppoa, silloin kun on selvät oireet. Ei meidän allergialääkärikään ihmeempiä kysele, vaan sillä on lastenlääkärien oppi mennyt perille: 24 tuntia vuorokaudessa lapsen lähellä äiti tuntee yleensä lapsen parhaiten. Yhden hoitosuunnan mukaan kortisonia pitäisi välttää viimeiseen asti, vaikka "tavallisin" koululääketiede sitä suositteleekin. Vauvan elimistölle kortisoni ei ole hyvästä, ja oireiden hoitaminen syyn hoitamisen sijasta ei ainakaan mun korvaan kuulosta järkevältä. Jos oireita ei saada pois, silloin tietysti pitää vauvan oloa pyrkiä helpottamaan kaikin keinoin.
 12. Tyhmät kommentit ovat allergikkoperheiden arkipäivää, valitettavasti. Jopa hyvää tarkoittavat kommentit alkavat risoa, kuten "eikös noi mene parissa vuodessa ohi". Joo menee varmaan, mutta ei se tässä tilanteessa paljon lohduta. Meidän pojalla taitaa olla ruoka-allergioiden lisäksi siitepölyallergia. Jee. En jaksaisi nyt varata lääkärille aikaa, kokeillaan ensin ruoka-allergioita varten annettua Aeriusta, jos se helpottaisi oireita. Plääh!
 13. Me tehdään hedelmä-vesipuuroa quinoasta. Profylac on niin järkyttävän pahaa, ettei sitä voi puuroihin laittaa.
 14. Mä suosittelen myös Aktiaa. Meillä oli syntymättömän lapsen vakuutus Ifistä ja oli tarkoitus ottaa vakuutus sitten 2 kk iässä, mutta siihen mennessä meillä oli jo maitoallergiaepäily ja kallon kasvuhäiriöepäily, ja oli siis ihan turha enää yrittää saada vakuutusta. Nyt on maksettu allergialääkärikäynnit raskaimman jälkeen omasta pussista.
 15. ^Periaatteessa riisitärkkelyksen pitäisi käydä tossa tilanteessa, mutta tutkimattomia ovat allergioiden reitit - en mene vannomaan.