Citrus

Jäsen
  • Content count

    23
  • Joined

  • Last visited

About Citrus

  • Rank
    Tavis

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0
  1. ^ No siinä se syy olikin, kun meni langat sekaisin. Muistankin nyt nähneeni mainoksissa 7veikka-lankaa "marttaväreissä"
  2. Hyvinpä minä olinkin näköjään marttasukkien lankaan perehtynyt.. Hyvä että korjasitte! Olisihan tuota itsekin voinut googlettaa, mutta kun innoissaan vastasi nopeaa..
  3. ^Mun mielestä ne viime vuonna saadut Marttojen neulomat sukat oli 7 veljeksellä tehdyt. Korjatkaa joku, jos olen väärässä Seiskaveikka pysyy käytössä hyvänä ja kestää pesuakin hyvin, itse siitä teen aina villasukat. Pitkävartisia villasukkia kannatetaan täälläkin! Edelliset, jotka tuossa joulun aikaan tein, ovat neidille polvipituiset Tein junasukkien varrella (eli joustinneuleen ohella väliin nurjia ja oikeita kerroksia) sukat ja pysyvät hyvin ylhäällä ja lämmittävät todella hyvin, koska ovat kuin säärystimet varreltaan.
  4. Nyt on imetyksen lopettamisesta 5 päivää aikaa ja ihmeen, vähän liiankin, helposti on mennyt Viimeinen imetyskerta oli siis ennen yötä ja eipä neiti ole vielä kertaakaan haikaillut sen perään. Iltamaidot annan nokkamukista puuron yhteydessä/jälkeen, kuten Lovely vinkkasikin. Muutenkin iltaimetykset alkoivat olla niin tehottomia, että epäilin saako tyttö edes paljoakaan maitoa, ja heruminen muutenkin tuntui kestävän ikuisuuden. Vielä ei ole rinnat suuremmin pakkautuneet maidosta, hiukan välillä tuntuvat pinkeiltä. Eilen yritin käsin lypsää suihkussa päällimmäisiä pois, mutta ei oikein onnistunut. Täytyy toivoa, etteivät täyttyisi kauheasti..
  5. Olen täällä vähitellen lopetellut imetystä vähentämällä imetyskertoja ja nyt olisi enää jäljellä iltaimetys, joka tapahtuu ennen nukkumaan menoa. Kertokaas, miten olette korvanneet tämän imetyksen, maidolla pullosta vai olleet antamatta ollenkaan, eli illan viimeiset maidon puuron kera? Olen täällä pähkäillyt pitäisikö iltamaito jättää nyt kerrasta pois, kun tyttö ei juo tuttipullosta vaan juo kaiken maidon nokkamukista. Tuntuu vain jotenkin hassulta ajatus juottaa pimeässä makuuhuoneessa nokkamukista maitoa..
  6. marlee: Oulussa löytyy ainakin Teknopalatsista minilatino 3-12 kk ikäisille vauvoille torstaisin päivällä. Oletko sen huomannut? Itse en ole käynyt, mutta huomasin torstaina jumppaan mennessä edeltävän tunnin olleen juuri tuo. Nettisivut: www.teknopalatsi.fi
  7. Minä olen myös miettinyt näin ilmojen kylmetessä kuinka lapsi tarkenee talvella ratasosassa.. Eli oletteko ostaneet erillisen lämpöpussin ratasosaan, tämä mukana tullut jalkapeite/pussi ei taida riittää pakkasille? Vai riittäisikö se äp:n makuupussi rei'illä tuunattuna talven? Entä käytättekö tämän lisäksi vielä Emmaljungan omaa jalkapussia mukana, siinä kun on selkänojallekin pehmustetta..? Kertokaas noviisille, ettei lapsi ihan palellu rattaisiinsa
  8. ^Tuotahan voisikin yrittää seuraavaksi, että syöttää jo ennen kuin on väsynyt. Kaikkea täytyy tosiaan yrittää Eilisiltana neiti nukahti suhteellisen helposti, klo 20 rinnalle, heräsi klo 21, toinen syöttö ja taputtelulla pyllylle nukahti "jo" klo 22. Ja koko tämän väliajan eli klo 21-22, oli lähes unessa eli itkeskelee ja vaikertaa silmät ummessa. Ja nyt sitten päiväunetkin lyhenee..huoh. Aamun saldo päikkäreillä 35 min, jotka yleensä kestää 1,5h. Kiitos Marthelle linkistä! Tuota pitääkin lueskella oikein ajatuksen kanssa.
  9. Teppi: Välillä on niin tehtykin, oikeastaan vasta lähiaikoina on alkanut rinnalle nukahtamaan. Eli siis jos ei ole nukahtanut rinnalle, ollaan hetki rauhoiteltu sylissä ja laskettu sänkyyn rauhoittuneena. Mutta tässä on vain se, että saattaa mennä viisi minuuttia että on hiljaa ja sitten alkaa itku. Ensin yritän taputtelulla rauhoittaa sänkyyn, mutta isomman itkun tullessa syliin. Ja jos sitten rauhoittuneena yrittää laskea takaisin sänkyyn, itku alkaa jo ennen kuin kerkeää sänkyyn laskea. Lopulta tämän laskemis-syli-kierteen jälkeen sammuu lopulta syliin... Unipussi taasen ei estä sitä sätkimistä, jota esiintyy. Sitäkin on jo yritetty Olen yrittänyt miettiä kaikkea mahdollista mistä ihmeestä tuo johtuu..Eroahdistus oli vahvana vaihtoehtona, mutta ei rauhoitu vaikka koko ajan pitäisi kättä selän päällä ja taputtelee ja olisi vieressä. Mutta kiitos tsempeistä silti, ei se auta kuin yrittää jaksaa ja odottaa parempia aikoja.
  10. Nyt tarvis vinkkiä ja vertaistukea, alkaa äidillä käpy palamaan Eli meillä on ongelma, yöunille nukahtaminen. Neiti on siis kohta 5kk, terve lapsi ja kiinteät on aloitettu, rintamaidolla on. Päiväunet sujuvat hyvin, nukahtaa helposti ja nukkuu hyvin, yölläkin kunhan nukahtaa. Eli ensinnäkin neiti ei osaa rauhoittua ja nukahtaa itsekseen. Alkuun kannettiin ja hyssyteltiin ja taputeltiin sylissä uneen, selän kipeytymisen jälkeen yritimme tassuttelun opeilla nukuttaa sänkyynsä, mutta hysteeriseksi huudoksi meni ja nukahti lopulta huutamisen jälkeen syliin. Iltarutiinit meillä on olleet samana jo pitkään, yli kuukauden ja klo 20 mennään makkariin yötankkaukselle. Neiti on selkeästi tällöin jo todella väsynyt, nukahtaa rinnalle eikä herää siirtoon sänkyynsä. Hän nukkuu puoli tuntia (aina sama aika!) ja iltahuudot alkavat n. klo 21. Lopullisesti nukahtaa yöunille klo 22-23, mutta aika ennen sitä on aina samaa.. Neiti kitisee ja itkee, selvästi unessa ollessaan, sätkii itseään hereille käsillä ja jaloilla sekä sängyssä että sylissä ollessaan. Eli ongelma on selvästi tämä "sätkiminen", sitä jatkuu vaikka olisi unessa. Nyt ollaan nukutettu sänkyynsä pyllylle taputtamalla, selvästi siihenkin rauhoittuu, mutta sätkii silti ja estää niin itseään nukahtamasta syvemmälle. Tätä ihanaa iltatouhua on jo kestänyt kauan, eli meillä illat menee AINA taputellessa ja kanniskellessa ja lohduttaessa. Kun viimein nukahtaa, niin äkkiä nukkumaan itse. Eli parisuhteelle iltaisin ei jää tilaa.. Sanokaas onko tämä ihan normaalia ja joku vaihe, vai mitä tässä tehdään?
  11. Olen itse huomannut, että ns. puolitutut ovat juuri pahimpia kommentoimaan. Pari päivää sitten meidän pyöreäposkisesta neidistä sanottiin, että "onpas tuhti! Taisi painaa syntyessäänkin 5 kiloa, heh heh!" Joo, todella hauskaa. Tiedän, että vitsaillaan, mutta ärsyttää se silti. Parempi kai se on, että toinen kasvaa. Eli nyt 4,5 kk iässä noin 7kg. Kahden kuukauden iässä neiti oli mitoiltaan 5090g ja 55.9cm. Syntyessään 3425g ja 49.5cm.
  12. Mä oon tiputellut Cuplaton-tipat suoraan pullosta suuhun ennen syöttöä. Hyvin ovat menneet alas ..kunhan äiti vaan aina muistaisi niitä ennen syöttöä laittaa.. Niin ja ovat tuoneet apua mahavaivoihin.
  13. ^^ Tuo silikoninen liivinsuoja vaikuttaisi kätevältä idealta kertakäyttöisten liivinsuojien sijaan. Onko kukaan kokeillut, toimivatko hyvin että maito ei vuotaisi?
  14. Sairaslomalla olen ollut rv 23 lähtien, muistaakseni. Teen töitä terveysalalla, joten raskaat työt saivat aikaan supistuksia ja maha olisi muutenkin kasvaessaan ollut haittana, sillä työhöni kuuluu paljon nostelua sekä jaloillaan olemista paikallaan pitkiä aikoja.
  15. Täälläkin vannoutunut mahallaan nukkuja, taisin myös siirtyä kylkiasentoon rv 20 tienoilla kun maha alkoi kasvaa. Voi kun sitä mahallaan nukkumista kaipaakin.. Nukkumisasennot rajoittuvat nykyään niihin kahteen kylkeen ja kädetkin tuntuu puutuvan. Mutta onneksi silti unettomuus ei ole vaivannut