Napla

Aktiivijäsen
  • Content count

    97
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Napla

  1. Hei. Kiva oli lukea muidenkin kuulumisia aiheesta. Meillä 5v. neito ja ensi viikolla meno neuvolalääkärin pakeille yökastelusta. Monien tarinat kuullosti niin tutuilta. Alle 2v. päiväkuvia, yövaipat tulvii, kokeiltu ilman, herättelyt jne. Nyt siis suunnitteella lääkitys, Minirin. Murheena ja huolena on se, että juomista tulee rajoittaa iltaa kohden. Meillä neiti on päivisin huono juomaan ja usein juokin sitten päikyn jälkeen ja iltapalan aikoihin useita lasillisia. Joskus myös yöllä herää janon tunteeseen. Nythän lääkityksen aikana ilta juomista tulee rajoittaa, ettei neste kerry elimistoon. Hälytin patjasta on puhuttu, mutta neiti heti ilmoitti ettei sitä halua. Se pelottaa. Asiasta on keskustelu, mutta aina pelko nostaa päätään. Onko siinä vehkeessä ihan järkky ääni?? Meillä siis edelleen yövaippa käytössä ja sen kanssa aijon jatkaa. Jos lääkitys ei toimi. Vaippojen käyttö on neitolle hetkittäin hieman noloa, mutta asiasta on puhuttu ja sanottu, että kaikki aikanaan. Ajattelen, että yöt on nukkumista varten ja lakanat vaihdetaan vain tarvittaessa. Ja oottekos muuten huomanneet mitään lääkkeen haittavaikutuksia?
  2. Esikoisen kohdalla meni melkein puoleen väliin asti "vanhoilla" vaatteilla, vaikka housut tekikin jo tiukkaa. Kuopuksen kohdalla kaivoin mammavaatteet esiin aikaisin, oisko ollu viikkoja yli kymmenen.
  3. ^vautsi vau!!!
  4. Itsekin etsin pojalle pitkään ns.kauppa/kaupunkitakkia. Tosi huono valikoima noissa ns. perus kaupoissa (lindex,kapphall, hm jne.) en edes vaivautunut kattelee mitään kummempia netti kauppoja. Zarasta löysin sitten vahingossa takin ja ajattelin et se saa kelvata (itsekään en halunnut mitään tuulipuvun tyylistä) Tommonen löyty, siis Zarasta. Muistaakseni kattelin et Lindexin neeti kaupastakin ois jotain löytynyt...
  5. Just näin! Ja mun raskauksista on jo aikaa. Hullua, mut toisaalt se on myös haikeeta... varsinkin kun tietää et suoles pyörii vaan ilma !
  6. Mä olin niin kipeä et hyvä kun hiukset jakso harjata. Muistan jossain vaihees miettineeni et vien kotiin vauvan ja uuden rastatukan...
  7. Taasen ihmettelemässä kuvia.
  8. Molemmat syntyi sektiolla ja molemmista olin sairaalassa 5vrk.
  9. Mä kuorsasin raskaus aikoina ihan kauheasti. Mies oli ihan kypsä . Mut vaiva loppu vähän jälkeen synnytyksen.
  10. Koko perhe otti rokotuksen. Rokotutan lapset myös kausi-influensaa vastaan, esikoinen kuuluu riskiryhmään ja kuopus herkkä infektioille. Töihin kun palaan otan kausi-influensan myös itselleni.
  11. Onkos vastaavia messuja muualla päin Suomea, edes pienimuotoisempina?
  12. Ihanaa arkea !
  13. http://www.kela.fi/in/internet/liite.nsf/NET/200212102943MV/$File/alle_16vuotiaan_vammaistuki_20120211.pdf?openElement Muistakaahan naiset hakea Kelalta korvausta. Ennen puhuttiin sairaanlapsen hoitotuesta, mutta muuttivat sen vammaistuen alle. Monikaan ei tiedä, että infektiokierteeseen saa korvausta. Näin sanoo Kela: Toistuvat infektiot Toistuvia hengitystie- ja korvainfektioita sairastavalle lapselle voidaan myöntää vammaistuki, jos lapsen katsotaan olevan infektiokierteessä, joka kestää vähintään puoli vuotta ja vaatii toistuvia hoitotoimenpiteitä. Lapsi on infektiokierteessä, jos hänellä on kuukausittain lääkärin toteamia infektioita. Oireettomia jaksoja voi olla 1–2 kuukautta vuodessa. Erilaisten hoitotoimenpiteiden lisäksi tavanomaista suurempaa rasitusta ja sidonnaisuutta infektiokierteessä olevan lapsen hoidosta ja huolenpidosta aiheutuu esimerkiksi lapsen lääkäriin kuljettamisista ja lääkärissäkäynneistä tai lapsen hoitamiseksi kotona tehtävistä erityisjärjestelyistä. Iän mukana infektiotaipumus yleensä vähenee. Meidän astmaatikko saa luonnollisesti korvausta ja asiasta minua ohjeisti meidän oma lastenlääkäri. Korva -ja infektiokierre on ollut molemmilla helvetillinen ja mutkien kautta sain tietää, että nuorimmalle voisi hakea korvausta korvaongelmiin. Lääkärit ovat kyllä asiasta tietoisia, mutta eivät tukea mainosta. Korvalääkärimmekään ei ollut yhtään ihmeissään, kun pyysin sitä kirjoittamaan todistuksen lapsen sairastelusta vammaistukea varten. Mutta kun kysyin onko ihmiset miten tietoisia tästä asiasta, sain vastauksesti epämääräisen hymyn ja sanat ei. Korvaushan ei lasta paranna, mutta auttaa vitutukseen ! Tämä vuosi on ollut helpompi, mutta syksyllä alkaa päivähoito ja se tuo varmasti tulleessaan muutakin kuin virikkeitä... Kaikille jaksamista
  14. ^Totta! Mielenkiintoinen keskustelu, vaikka ei itseäni koskekaan.
  15. Ideaparkissa Ballot. Vaatteita ja tarvikkeita. Myös uusia vaatteita mm. Villervalla, Småfolk, DUNS, Cupcake ja Ej Sikke Lej. Pelkästään tämän liikkeen takia en kyllä paikkaan vaivautuisi ajamaan.
  16. Onnittelut tuoreille vanhemmille
  17. Täällä yksi selkä vaivanen. Pahimmat vaivat alkoivat kun kuopus oli reilun vuoden. Olihan selkä vihotellut, mut normaalilla hieronta käynneillä ja kipulääkkeillä sai sen siihen kuntoon, ettei enää viittinyt valittaa. Sit kun se äity pahaksi niin sain tuomioksi SI-nivelen jumi ja fasettilukko. Mul homma meni paremmaksi hierojalla, joka myös käsitteli selän nikamia, mut varmaan ostopaatti ja kiropraktikko on seuraavat joiden puoleen käännyn, jos vaiva äityy taas pahaksi. Mulle sanottiin et nuo SI ongelmat on aika yleisiä raskuden jälkeen, kun rangan asento on muuttunut raskauden aikana. "SI-nivel osallistuu etupäässä eteenpäin taivutukseen, painon kannatteluun ja tasaiseen jakamiseen ja kävelyn ja seisomisen painonkannattelu lukitusvaiheeseen. Tästä johtuen SI-vaivat tuntuvat kipuna ja jäykkyytenä eteenpäin taivutuksessa, asennon ylläpitämisessä kävelyn ja seisomisen aikana. Akuuteissa SI-nivelen toimintahäiriötä kuvataan yleensä niin, että koko lantion seutu voi tuntua lukossa olevalta ja kiertyneeltä toiselle puolelle. SI-nivelen toimintahäiriö voi myös aiheuttaa sekä paikallista että säteilevää kipua nivusiin, pakaroihin ja alas jalkoihin ja lonkan ulkokiertäjien ja lähentäjien lihasjäykkyyttä. " Fasettilukko oireili mul siten, kuin ois rintakehän ympärille vedetty korsetti liian tiukalle. Tuntu ettei saa kunnolla henkeä ja vaikka kuinka venytteli, kiemurteli ja yritti saada ns. rintakehää auki niin se ei onnistunut. No parit kunnon naksautukset hierojalla, niin johan alko henki kulkee . "Fasettilukko-oireilla tarkoitetaan selkänikamien välisten pienten nivelten liikkuvuuden ja elastisuuden vähenemistä (”lukkiutumista”). Selkänikamat niveltyvät toisiinsa päällekkäin pienten nivelten välityksellä. Kun selkänikamarakenne menettää normaalia elastisiteettiaan, syntyy tukikudoksen rasituksessa helposti luisissakin rakenteissa kulumia sekä ärsytys/tulehdustiloja ja tämän myötä myös selkänikamien niveliä suojaavat nivelkapselit jäykistyvät, mitä kansanomaisesti kutsutaan fasettinivelten lukkiutumiseksi, vaikka mitään mekaanista lukkoa ei selässä olekaan syntynyt. Fasettilukko-oireistoa esiintyy yleisimmin rinta- ja kaularangan alueella ja mm. skolioosi, staattinen työskentely ja rasitus altistavat niille. Oireeseen kuuluu hermostuttava jäytävä kipu ja jäykkyys. Rintarangan alueen lukko-oiretta poteva saattaa tuntea jopa hengen salpautumista ja pakahtumistunnetta rintakehällä, ja kivut säteilevät molemminkin puolin rintakehää. Fasettilukko-oireiden helpottamisen periaatteet ovat samankaltaiset kuin muidenkin kuluneiden, ärsyyntyneiden ja kimmoisuutensa kadottaneiden nivelten hoitaminen. Tulehdusta helpottavat kipulääkkeet ja rauhoittuneessa vaiheessa nikamien luonnollisen elastiteetin palauttaminen erilaisilla venytyksillä sekä harjoitteilla tulevat kysymykseen samoin kuin fysioterapeuttinen hoito, jossa selkänikamien fasettinivelten normaalia liikkuvuutta pyritään palauttamaan."
  18. Turust ku ol puhetta... Suosittelen lämpimästi Kupitaan Seikkailupuistoa. Ihana leikkipuisto, liikennepuisto, pomppulinnoja ja sielt voi vuokrata erikoisia ja erilaisia pyörähärveleitä, joilla koko perhe pääsee kiertämään aluetta. Viime kesänä vietimme puistossa monta päivää 3v ja 2v lapsien kanssa. Vinkkinä kannattaa varata pikku rahaa mukaan, sillä pomppulinnat, liikennepuisto ja vuokrattavat pyörät maksavat (yllätys). Hinnat ei kuitenkaan pahoja, jos vertaa kuinka paljon rahaa saa uppoamaan yhteen huvipuisto käyntiin.
  19. Mites tutustuminen isompien lasten aloittaessa hoitoa? Lapset 5v ja 3v (no eihän tuo nyt iso ole),kun hoitoon menevät. Anoppi on lastentarhanopettaja ja hän ohjeisti minua viemään lapset muutamana päivänä/viikon hoitoon muutamaksi tunniksi ittekseen ja sit vaan kokopäivähoitoon. Toisaalt tuntuu vähän hurjalta etten olisi mukana, mut ehkä isommille sopeutuminen on helpompaa kun aloittaa kevyesti ja saavat olla siel ittekseen... Ovat kuitenkin samassa ryhmässä. Mut kokemuksia kuulisin mieluusti.
  20. Juurikin näin, ja meillä lapset kuitenkin 5v ja 3v hoitoon mentäessä. Muutenkin hyvä aihe.
  21. Esikoinen täyttää pian viisi ja kuopus on täyttänyt juuri kolme, kun aloittavat päiväkodin ensi syksynä. Itse palaan työelämään.