SiMa

Jäsen
  • Content count

    18
  • Joined

  • Last visited

About SiMa

  • Rank
    Aloittelija

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Kiitos Tiitiäinen vastauksesta! Niin kyllähän se ero tuntuu ihan jo maalaisjärjellä ajateltuna aika suurelta (1 vko 6 päivää) ja etenkin näin alussa. Voisi kuvitella, että se voisi olla juuri päivän - parin luokkaa. No, ei auta muu kuin odotella...
  2. Hei! Täällä yksi kaksosten odottaja on pää pyörällään uutisesta. Rv 9+1 huomattiin ultrassa myös toinen polskija, tosin huomattavasti pienempi kuin toinen. Isompi vastasi viikkoja 8+6 ja pienempi 7+0. Parin viikon päästä katsotaan pienemmän tilanne, onko jaksanut jatkaa kasvua. Kaksi viikkoa tuntuu pitkältä ajalta odottaa... Kyllä se vaan mietityttää. Millaisia kokoeroja teidän kaksosillanne on ollut erityisesti ensimmäisessä ultrassa?
  3. Meillä hampaitten harjaus on sujunut tähän asti jotenkuten, mutta nyt hammastahnan myötä siitä on tullut vääntöä. Tuntuu että nimenomaan tahnan maku tökkii. Mitä hammastahnoja teillä käytössä, joiden mausta lapsi erityisesti pitää?
  4. Sydäntä lämmittää huomata miten tärkeä oma isi on pienelle neidille (1v 4kk). Koko viikon tyttö oli ollut enemmän minun perääni isän ollessa töissä pitkiä päiviä. Olin eilisillan poissa ja isä hoiti tytön nukkumaan. Kun tulin perhepetiin nukkumaan, tyttö havahtui ja nousi istumaan. Sanoin, "ei hätää, äiti tässä". Tyttö vaan siihen, että "isi?" Ett joo äiti, ei susta niin väliä, mut onhan isi vieressä Ja aamuisin ensimmäisenä kun herää etsii isiä tyynyn alta (kun isi on ehtinyt jo töihin). Tuntuu, että isi nousee ykköseksi ihan jo muutamassa tunnissa. Mikä on minusta ihanaa, koska saan kuitenkin itse nauttia ykkösen asemasta enemmän ollessani kotona tytön kanssa. Olen onnellinen siitä, että tytöllä on niin hyvä isä <3
  5. Alustusta: Tyttömme on 1v 2kk ja takana ei ole vieläkään yhtään kokonaista nukuttua yötä. Imettäessäni jätin pois paprikan, sipulin, maidon, tuoreen porkkanan jne. Tytön yöt paranivatkin kun lehmänmaito jäi pois, mutta silti satunnaisesti oli huonoja öitä. Olemme ymmällämme, koska pahat ilmavaivat vaikuttavat siltä, että olisi kyse allergiasta. Mutta ruokavaliossa ei ole eroa hyvin nukutun ja huonosti nukutun yön välillä. Sen jälkeen kun tyttö siirtyi imetyksestä kauramaitoon, yhtään parempaa yötä ei ole ollut, vaan piereskelee runsaasti ja siksi pyöri ja heräilee öisin paljon. Tyttö on myös ruennut syömään leipää. Rupesin vain miettimään, josko runsaat ilmavaivat voisivat johtua liiasta kuidunsaannista. Jos tytön herkkä suolisto ei kestä niin suurta määrää mitä se nyt ottaa vastaan. (Aamulla ja illalla puuroa, ruuaksi kuitupitoisia kasviksia ja lihaa, välipalaksi leipää/muroja, myös ruoan kanssa joskus leipää ja tämän lisäksi vielä kuitupitoista kauramaitoa 5-7 dl) Keliakiaa en epäile, koska hyviä öitä on ollut vaikka on saanut viljoja. Muilla kokemusta/tietoa? onko tällainen edes mahdollista?
  6. Jep, vinkkejä kaivataan täälläkin. Tarkoituksena on siirtää 1v 1kk neidin pinnasänky omaan huoneeseen. Nyt nukkuu alkuyön (20-02) omassa, mutta sitten siirtyy isin ja äidin viereen. Tosin appivanhemmathan soitti miehelle vetoomussoiton, että älkää niin pientä vielä siirtäkö omaan huoneeseen (vastapäiseen huoneeseen ja ovet auki). "tekin nukuitte kouluikään asti äitinne vieressä". Joo-o. Kyseisen perheen kolmekymppiset vieläkin soittaa äidille jokapäiväisissä "onegelmatilanteissa" . Tyyliin "äiti, mulla on rakko jalassa. Mitä teen?" Onneks mies jättää omaan arvoonsa nämä neuvot
  7. Itse myös tätä mieltä, vaikka onhan sitä pienen riemua kiva katsoa edes se puolituntia. Mutta oma "rentoutuminen" kylpylässä jää kyllä silloin toiseen kertaan.
  8. Mielenkiintoista lukea tästäkin aiheesta. Ei ollut vielä tullut tämä puoli mieleen reissua suunnitellessa...
  9. Kiitos paistovastauksista! Kiva aina kuulla miten muut tekevät asioita. Pitäisiköhän näin viikonlopun kunniaksi ihan paistaa huomenna jauhelihaa
  10. Minkä ikäiseksi ajattelit xedra imettää? Onko tarkoitus aloittaa hapanmaitovalmisteilla kokeilua? Itselläkin on käynyt mielessä, että jos jatkaisin vielä jonkin aikaa imetystä ja testaisi sitten lehmänmaitoa.
  11. Paistatteko ruokiin tulevat lihat/kanat/yms. paistinpannulla? Itse en ole vielä uskaltanut tarjoilla rypsiöljyssä paistettuja lihoja, vaan olen edelleen tytön ruokiin keittänyt lihat (ikää 11kk). Onko turhaa nössöilyä?
  12. Meillä myös todettu maitoallergia tytön ollessa vajaa 11 kk. Ongelmana on vain se, ettei suostu juomaan Nutri-Soijaa yhtään, vaan kääntää pään pois jo haistaessaan maidon. Mitä olette antaneet lapselle vastaavassa tilanteessa. Lääkäri sanoi reseptiä kirjoittaessaan, että kaupan maitoja voisi käyttää vasta 2 vuoden iässä. Eli rajaako se riisi- ja kauramaidot pois? Imetän vielä, mutta en haluaisi jatkaa sentään vielä toista vuotta!