Beibi

Aktiivijäsen
 • Content count

  370
 • Joined

 • Last visited

About Beibi

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Helsinki

Recent Profile Visitors

2939 profile views
 1. Moi onko sinulla vielä 1990-luvun gessleinit tallella olisin kiinnostunut jos vielä löytyy. Maksam HYVIN jos myynnissä [email protected]

 2. H&M alesta ostettu seuraavanlainen kesäsetti 2v pojalle: Hattu 6,95 Toppi 1,95 Shortsit 8,95 Kengät 2,95
 3. rv 37 kun kävin äippäpolilla tsekkaamassa vauvan tarjonnan niin kätilö teki kokoarvion käsin tunnustelemalla ja mittaamalla sf-mitan + vatsanympäryksen. Tulos oli että vauva olisi noin 3,3kg laskettuna aikana. Vedet meni illalla rv 40+2 ja päästyämme synnärille, kätilö teki kokoavion vatsan päältä käsin tunnustelemalla. Veikkasi vauvaa 3,2 - 3,4kg. Vauva syntyi 5 tuntia myöhemmin 40+3 ja painoi 3520g ja pituutta oli 51cm. Eli tuommoiset 100-300g heitti arvio mutta se kai on aika normaalia. Esikoisen kohdalla arvio kun heitti lähes 700g. Tämä arvio tehtiin ultralla 6h ennen syntymää.
 4. Yritin tässä lukea ketjua läpi ja pohtia että mikähän rokko meidän esikoisella on... En vieläkään ole varma. Esikoinen on siis 2v 3kk. 3 päivää sitten kun tulimme illalla kotiin ja otimme pojalta vaatteet pois niin selästä ja vatsasta paljastui useita finnimäisiä näppylöitä (vielä aamulla ei ollut mitään). Myös jaloissa oli muutamia, mutta päivällä olimme epäilleet että ehkä joku itikka oli purrut. Kun näimme selän, tiesimme ettei kyse voi olla itikan puremista sillä näppylöitä oli niin paljon ja pojalla oli ollut vaatteet päällä koko päivän. Sitä paitsi itikan puremiin poika on allerginen ja hänellä purema-alueet turpoaa yleensä ihan hillittömästi, mutta nämä näppylät olivat ihan selkeitä rokkonäppyjä. Mieleen tuli heti ensimmäisenä vesirokko ja paikalla olleet pari muuta äitiä olivat samaa mieltä (heidän lapset ovat jo sairastaneet). Näpyt olivat ympäriltä punertavia mutta keskellä näppyä oli valkoinen alue. Näppyjen löytyessä poikaa ne eivät vielä tuntuneet haittaavan, mutta seuraavan yön ja aamun aikana hän raapi selässä olevia näppyjä. Emme saaneet mitattua kuumetta kuin vasta seuraavana päivänä, mutta se oli normaali 36,5. Poika oli kuitenkin hieman kiukkuinen ja väsynyt koko päivän. 2 päivää näppyjen löytymisen jälkeen ne alkoivat ns. rauhoittua eli kutistua ja laskea. Nyt 3 päivää puhkeamisen jälkeen näpyt näyttävät vain punaisilta pisteiltä ympäri kroppaa. Voiko vesirokko mennä ohi niin nopeasti? Uusia näppyjä ei juurikaan ole ilmestynyt, ehkä vain muutama tuli ensimmäisten näppyjen jälkeen. Selkeitä vesikelloja en ole löytänyt - tosin poika ei antanut niitä kauhean paljoa edes läheltä tarkastella. Pari näppyä hän raapi rikki ja ne ovat nyt ruvella. Reilut 2 viikkoa sitten päiväkodissa hoitaja sanoi että siellä on pari lasta vesirokossa joten meidänkin pojalla saattaa olla. Eli itämisaika kyllä täsmäisi. Mietityttää vaan ne vesikellojen puuttuminen (tai sitten olivat vaan niin pieniä) ja taudin nopea laantuminen sekä kuumeettomuus. No, olimme 1-2 päivää ennen taudin puhkeamista tekemisissä lasten kanssa joilla ei vielä ole tautia ollut joten parin viikon päästä kai selviää että jos he saavat vesirokon niin todennäköisesti tämäkin on sitten sitä ollut. Meillä on 1kk ikäinen vauva, saa nähdä saako hänkin tämän, mikä lie rokko nyt sitten onkin.
 5. Vilautuksena meidän poikien nimet. Sukunimi on saksalainen joten siihen sopii erikoisemmat nimet: **** **** Perintönä kulkee nuo kolmannet nimet.
 6. Esikoinen: 173cm / +15kg / 37cm / 41+5 / 4155g 54cm Kuopus: 173cm / +5,5kg / 31,5cm / 40+3 / 3520g 51cm
 7. Melkoisia palautumisia täällä! Erityisesti tweetien kuvat pisti silmään, tosi kauniisti olet palautunut ja hieno kollaasi! Mulla on palautumiset käyneet molempien raskauksien jälkeen suht' helposti, kaikki on lähtenyt kuin itsestään (imetyksestä kai johtuen). Nyt toisessa raskaudessa tuli vain 5,5kg joten ajattelinkin sen lähtevän nopeasti kun johan se vauvakin vie siitä yli puolet. Näin kävikin, sairaalasta lähdettäessä kiloista oli jäljellä enää 300g ja nekin lähtivät parin päivän sisällä. BMI ennen raskautta oli 20,5.
 8. Mulla oli melko voimakas baby blues esikoisen jälkeen. Jo sairaalassa itkeskelin ja kotonakin tunteiden vuoristorataa jatkui ehkä viikon verran. Nyt toisella kertaa tätä ei kuitenkaan tullut! Olen ehkä jopa hieman hämmästynyt sillä tämä toinen raskaus oli henkisesti paljon raskaampi kuin ensimmäinen ja mieliala vaihteli rajusti. Jotenkin nyt synnytyksen jälkeen on kuitenkin ollut paljon levollisempi ja positiivisempi mieli.
 9. Mullakin alkoi hiustenlähtö esikoisen ollessa noin 3kk ikäinen. Tällä kertaa yritän ehkäistä sitä edes hieman - aloitin heti tämän toisen vauvan synnyttyä Priorin kuurin. Toivon että se hieman hillitsisi sitä hiustenlähtöä. Priorinin pitäisi vaikuttaa parhaimmillaan 3-6kk kuluttuessa kuurin aloittamisesta joten ajoitus toivottavasti menee nappiin.
 10. Esikoisen raskausaikana tuli 15kg, sairaalasta lähdettäessä siitä oli noin 8kg jäljellä. Ekan kahden viikon aikana karisi noin 5kg pois ja loput 3kg lähtivät noin 1-2kk sisällä. Kaikki normivaatteeni menivät päälle noin 2 viikkoa synnytyksen jälkeen (osa meni jo aiemmin). Tosikoisen raskausaikana painoa tuli vain 5,5kg. Sairaalasta kun lähdettiin niin jäljellä oli enää 300g. Sekin lähti parissa päivässä pois ja nyt (vauva on 2vk ikäinen) ollaan jo alle lähtöpainon. Normivaatteet meni päälle heti sairaalasta lähdettäessä. Saa nähdä kuinka kuivaksi tämä imetys mut vetää tällä kertaa. Esikoisen kohdalla se oli varsin tehokas painonpudottaja, kunhan ei nyt tällä kertaa vaan liian tehokas. Mun BMI on ollut ennen molempia raskauksia 20,5 ja nyt tällä hetkellä se on 20,0.
 11. Näissä vetimissä kotiutui meidän poika toukokuun viimeisenä päivänä. Oli reilut 20 astetta lämmintä, mutta ulkona oli tuulista, joten tuo puuvillainen neulehaalari oli kyllä ihan tarpeen. Vaatteet ovat kokoa 50cm, mutta neulehaalari on 56cm.
 12. ^ ja ^^ kiitos kommenteista!!! No, neuvolassa käyty ja perätilassa tuo vauva näyttäis olevan Neuvolatäti oli aluksi pitkään käsillä tunnusteltuaan epävarma, mutta kuitenkin sitä mieltä että on RT, mutta kun kuunteli sydänäänet niin ne kuului paljon selvempinä ylhäällä kuin alhaalla, joten lähete polille tuli. Huomenna ilmeisesti sinne siis ultraan ja sitten katsotaan mitä tehdään. Mun toivelista olis nyt sitten tämä (kenellekköhän tän sais esittää...): a. huomenna ultrassa vauvan todetaan olevan RT (ja kiinnittynyt), tai jos ei niin b. vauva kääntyy takaisin RT vielä itsestään, tai jos ei niin c. ulkokäännöstä yritetään ja se onnistuu, tai jos ei niin d. vauva on pepputarjonnassa ja voin yrittää alatiesynnytystä ja se onnistuu, tai jos ei niin e. vauva on jalkatarjonnassa ja sektio sovitaan etukäteen, mielellään ennen LA, tai jos ei niin f. vauvaa yritetään synnyttää alakautta, mutta se ei onnistukaan ja lopulta päädytään kiireelliseen sektioon. Toivon ettei tähän saakka tulla. Tuossa on niin monta vaihtoehtoa ennen tätä
 13. Mites tässä kannataisi toimia kun itse epäilen että vauva on siirtynyt pois raivotarjonnasta. Mulla on tähän mennessä kokoajan todettu vauvan olevan raivotarjonnassa ja viime viikolla rv 35+5 lääkärintarkastuksessa lääkäri totesi sisätutkimuksessa vauvan pään olevan jo tosi alhaalla. No, eilen rv 36+5 tuntui melkoista mylläystä mahassa ja jossain vaiheessa huomasin että maha tuntuu oudolta - siellä tuntuu sivuilla paljon niitä "kovia" osia, eli oisko pää ja peppu. Epäilen että vauva on kääntynyt poikkitilaan. Ihan kohdun pohjassa on tänään tuntunut muutamia muksauksia ja epäilen niiden olevan joko potkuja tai kädellä huitomista - tätä ei ole ollut enää moneen viikkoon kun siellä pohjassa on ollut vauvan pää. Omaan korvaan kuulostaa aika oudolta että alas laskeutunut vauva voisi vielä kääntyä näin myöhään kuin 2 päivää ennen täysaikaisuutta, mutta kai sitä kaikkea tapahtuu. Mitähän tässä kannatais nyt tehdä. Mulla on seuraava neuvola vasta viikon päästä (rv 37+6) ja mikäli vauva on poikki- tai perätilassa niin eikös kääntäminen ala olemaan jo myöhästä noilla viikoilla? Mietin että varmaan huomenna soitan neuvolaan ja pyydän päästä pikaiselle käynnille ja kai sieltä sitten ohjaavat eteenpäin jos epäilyni on oikeat. Mikäli vauva ei enää majaile raivotarjonnassa niin haluisin ehdottomasti ulkokäännökseen - ajatus sektiosta ei tällä hetkellä houkuta yhtään...
 14. Mulla kävi tässä vähän aikaa sitten niin että kaverini päätti antaa tytölleen nimen joka on ollut mun ykkössuosikki monta vuotta. Hänellä ei ollut mitään erityistä suosikkia ja pähkäili nimien kanssa, mutta päätyi sitten tuohon nimeen "kun joku piti valita". Muistan kyllä että ollaan nimistä keskusteltu ja ihmettelen jos en ole hänelle tästä suosikkinimestä muka koskaan maininnut, mutta en sitten tiedä eikö hän yksinkertaisesti sitä muistanut (nimi ei ole mitenkään kovin yleinen että ihmettelen jos sattumoisin molemmilla on se nimi miellyttänyt eniten). Mä odotan poikaa, eli tuolle nimelle ei vielä olisi omalla kohdalla käyttöä, mutta olen ajatellut että jos tulevaisuudessa saan tytön niin tuo nimi hänelle tulee. Mua otti ihan hirveesti päähän kun kuulin kaverini valinneen saman nimen. Olen samaa mieltä monen muun kanssa siitä ettei nimiä voi varata, mutta kyllä se vähän kaivelee että he sen nimen nyt "veivät", varsinkin kun ollaan aika paljon tekemisissä. No, en osannut hänelle suoraan harmistua asiasta vaan totesin vaan että varautuvat siihen että heidän tytölleen tulee joskus lähiipiiriin kaima, jos me joskus tyttö saadaan. Aion edelleen pitää tuosta nimestä kiinni, en vain tiedä miten osaan alkaa heidän lastaan kutsua tuolla nimellä koska olen sen aina mieltänyt "oman tyttöni" nimeksi. En varmaan osaakaan. Täytyypä keksiä hänelle joku oma lempinimi
 15. Myös Name It:ltä saa näitä tumppuja mutta mielestäni ne ei ole yhtä napakat kuin H&M:n tumput. Kävin eilen kahdessa H&M:ssä eikä kummassakaan ollut tumppuja - toivottavasti niitä tulee lisää ennen kuin vauva syntyy.