Beibi

Aktiivijäsen
  • Content count

    370
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Beibi

  1. Semmoinen kysymys, että te joilla laskettua aikaa on siirretty NP-ultrassa niin: 1) Kuinka paljon sitä on siirretty? 2) Onko se ollut teidän mielestänne oikein? 3) Onko vauva syntynyt tuon LA:n mukaisesti (tähän on ehkä hankala vastata, kun ei ne vauvat tuppaa syntyä just laskettuna aikana, mutta onko ollut jotain esim. vauvan koossa tai että synnytys on lopulta käynnistetty kun lapsi ei ole syntynyt 2vk kuluessa siirretystä LA:sta, mikä voisi viitata siihen että LA oli siirretty virheellisesti?) Kyselen vaan kun mulla siirrettiin LA 6 päivää aikaisemmaksi. LA piti olla 1.6. mutta ultrassa se siirrettiin 26.5. Mulla on aina ollut tosi säännöllinen kierto (27/28), mutta nyt tuon LA:n perusteella mun kierto olisi ollut tuolloin vain 22 päivää! En ole ikinä mitannut noin lyhyttä kiertoa. Lyhyin mitä oon koskaan saanut on ollut 24 päivää, mutta siitäkin on aikaa. Siksi nyt mietityttää, että onko tuo LA oikea. Kysyin kätilöltä että mistä hän päättelee tuon oikeaksi ajaksi niin sanoi että vauvan koko ja kehitys puhuvat sen puolesta. Tästä vauvastahan voi tulla pitkä kaveri (esikoinen oli 54cm), mutta kätilö sanoi että näillä viikoilla kaikki sikiöt ovat melko saman kokoisia, näin suuria heittoja ei ole. Geenit ja muut tekijät alkavat vaikuttaa vasta näiden viikkojen jälkeen. En nyt sitten oikeen tiedä mitä ajatella. Olen melko varma että vauva ei kuitenkaan synny 26.5. tienoilla sillä esikoinenkin meni yli 41+5 ja olisi vähän ikävää jos tämäkin menisi yli ja synnytys jouduttaisiin käynnistämään "turhaan" (jos ajatellaan että yli on 26.5. + 14). 6 päivää on kuitenkin mun mielestä aika paljon siihen nähden, että se synnytys vois käynnistyä siinä ajassa luonnollisestikin. Jos synnytys käynnistettäis 26.5. + 14 niin silloin mulla olis kuukautisten mukaan laskettuna vasta 41+1. Katsotaan mitä vauvan koko vastaa rakenneultrassa. Se voi paljastaa sitten lisää jos koko on viikkoihin nähden pienempi.
  2. Alottaisin ketjun koskien vanhoja vaunuja... Itse rakastan isopyöräisiä vaunuja joita käytettiin 80-luvun lopussa 90-luvun puoliväliin. Olen saanutkin säästöön ihanat rottinkivaunut 80-luvun loppupuolelta ja nyt niille oliskin tulossa käyttöä. Niitä olis nyt sitten hieman kunnostettava ja oliskin ollut kiinnostusta onko kukaan teistä "harrastanut vanhoja vaunuja"? Millaisia teillä on ja jos kunnostusta on tehty, missä olette maalauttaneet tai verhoilleet vai oletteko kenties hoitaneet itse? Ehkä hieman hassua aihe, mutta mua kiinnostaa kovasti! Eli jos samansuuntaista heikkoutta niin laittakaahan tähän ketjuun jatkoa. :)
  3. En löytänyt aihetta jossa olisi keskustelua taaperoiden kengänkoosta ja jalankasvusta. Meidän pojalla on aina ollut melko iso jalka ja siinäkin tapahtuu kasvupyrähdyksiä. Välillä joku kenkä menee pitkän aikaan ja sitten yht'äkkiä saakin hypätä yhden koon yli isompaan kenkään. Tällä hetkellä (poika 1v 9kk) kengän koko on 23-24 (sisäkengät) ja 24 talvikengät (Kuomat, villasukka mahtuu alle). Nyt löysin oikeen kivat kumpparit ja mietityttää mitä kokoa sitä ostaisi. Ostin pojalle syksyllä P.O.P. kumpparit kokoa 25, mutta se on aika pientä kokoa ja vastaa max. 24, eli toivon että menevät vielä keväällä. Nyt löytämäni kumppari on kokoa 24/25, mutta ovat normi kokoa eli tällä hetkellä aavistuksen reilut. Mietityttään että kuinkakohan paljon nuo jalat kasvavat tässä taaperovaiheessa, jos ostaisinkin uudet kumpparit kokoa 26/27. Jos jalan koko tällä hetkellä 24, niin kauankohan menee että koko 26 sopii... Voiskohan olla jo syksyllä sopivat? Ja menisköhän ne mahdollisesti sitten vielä keväällä 2012. Hmm... Hankala ostaa etukäteen kun tuosta kasvusta ei koskaan tiedä.
  4. H&M alesta ostettu seuraavanlainen kesäsetti 2v pojalle: Hattu 6,95 Toppi 1,95 Shortsit 8,95 Kengät 2,95
  5. rv 37 kun kävin äippäpolilla tsekkaamassa vauvan tarjonnan niin kätilö teki kokoarvion käsin tunnustelemalla ja mittaamalla sf-mitan + vatsanympäryksen. Tulos oli että vauva olisi noin 3,3kg laskettuna aikana. Vedet meni illalla rv 40+2 ja päästyämme synnärille, kätilö teki kokoavion vatsan päältä käsin tunnustelemalla. Veikkasi vauvaa 3,2 - 3,4kg. Vauva syntyi 5 tuntia myöhemmin 40+3 ja painoi 3520g ja pituutta oli 51cm. Eli tuommoiset 100-300g heitti arvio mutta se kai on aika normaalia. Esikoisen kohdalla arvio kun heitti lähes 700g. Tämä arvio tehtiin ultralla 6h ennen syntymää.
  6. Yritin tässä lukea ketjua läpi ja pohtia että mikähän rokko meidän esikoisella on... En vieläkään ole varma. Esikoinen on siis 2v 3kk. 3 päivää sitten kun tulimme illalla kotiin ja otimme pojalta vaatteet pois niin selästä ja vatsasta paljastui useita finnimäisiä näppylöitä (vielä aamulla ei ollut mitään). Myös jaloissa oli muutamia, mutta päivällä olimme epäilleet että ehkä joku itikka oli purrut. Kun näimme selän, tiesimme ettei kyse voi olla itikan puremista sillä näppylöitä oli niin paljon ja pojalla oli ollut vaatteet päällä koko päivän. Sitä paitsi itikan puremiin poika on allerginen ja hänellä purema-alueet turpoaa yleensä ihan hillittömästi, mutta nämä näppylät olivat ihan selkeitä rokkonäppyjä. Mieleen tuli heti ensimmäisenä vesirokko ja paikalla olleet pari muuta äitiä olivat samaa mieltä (heidän lapset ovat jo sairastaneet). Näpyt olivat ympäriltä punertavia mutta keskellä näppyä oli valkoinen alue. Näppyjen löytyessä poikaa ne eivät vielä tuntuneet haittaavan, mutta seuraavan yön ja aamun aikana hän raapi selässä olevia näppyjä. Emme saaneet mitattua kuumetta kuin vasta seuraavana päivänä, mutta se oli normaali 36,5. Poika oli kuitenkin hieman kiukkuinen ja väsynyt koko päivän. 2 päivää näppyjen löytymisen jälkeen ne alkoivat ns. rauhoittua eli kutistua ja laskea. Nyt 3 päivää puhkeamisen jälkeen näpyt näyttävät vain punaisilta pisteiltä ympäri kroppaa. Voiko vesirokko mennä ohi niin nopeasti? Uusia näppyjä ei juurikaan ole ilmestynyt, ehkä vain muutama tuli ensimmäisten näppyjen jälkeen. Selkeitä vesikelloja en ole löytänyt - tosin poika ei antanut niitä kauhean paljoa edes läheltä tarkastella. Pari näppyä hän raapi rikki ja ne ovat nyt ruvella. Reilut 2 viikkoa sitten päiväkodissa hoitaja sanoi että siellä on pari lasta vesirokossa joten meidänkin pojalla saattaa olla. Eli itämisaika kyllä täsmäisi. Mietityttää vaan ne vesikellojen puuttuminen (tai sitten olivat vaan niin pieniä) ja taudin nopea laantuminen sekä kuumeettomuus. No, olimme 1-2 päivää ennen taudin puhkeamista tekemisissä lasten kanssa joilla ei vielä ole tautia ollut joten parin viikon päästä kai selviää että jos he saavat vesirokon niin todennäköisesti tämäkin on sitten sitä ollut. Meillä on 1kk ikäinen vauva, saa nähdä saako hänkin tämän, mikä lie rokko nyt sitten onkin.
  7. Vilautuksena meidän poikien nimet. Sukunimi on saksalainen joten siihen sopii erikoisemmat nimet: **** **** Perintönä kulkee nuo kolmannet nimet.
  8. Esikoinen: 173cm / +15kg / 37cm / 41+5 / 4155g 54cm Kuopus: 173cm / +5,5kg / 31,5cm / 40+3 / 3520g 51cm
  9. Melkoisia palautumisia täällä! Erityisesti tweetien kuvat pisti silmään, tosi kauniisti olet palautunut ja hieno kollaasi! Mulla on palautumiset käyneet molempien raskauksien jälkeen suht' helposti, kaikki on lähtenyt kuin itsestään (imetyksestä kai johtuen). Nyt toisessa raskaudessa tuli vain 5,5kg joten ajattelinkin sen lähtevän nopeasti kun johan se vauvakin vie siitä yli puolet. Näin kävikin, sairaalasta lähdettäessä kiloista oli jäljellä enää 300g ja nekin lähtivät parin päivän sisällä. BMI ennen raskautta oli 20,5.
  10. Mulla oli melko voimakas baby blues esikoisen jälkeen. Jo sairaalassa itkeskelin ja kotonakin tunteiden vuoristorataa jatkui ehkä viikon verran. Nyt toisella kertaa tätä ei kuitenkaan tullut! Olen ehkä jopa hieman hämmästynyt sillä tämä toinen raskaus oli henkisesti paljon raskaampi kuin ensimmäinen ja mieliala vaihteli rajusti. Jotenkin nyt synnytyksen jälkeen on kuitenkin ollut paljon levollisempi ja positiivisempi mieli.
  11. Mullakin alkoi hiustenlähtö esikoisen ollessa noin 3kk ikäinen. Tällä kertaa yritän ehkäistä sitä edes hieman - aloitin heti tämän toisen vauvan synnyttyä Priorin kuurin. Toivon että se hieman hillitsisi sitä hiustenlähtöä. Priorinin pitäisi vaikuttaa parhaimmillaan 3-6kk kuluttuessa kuurin aloittamisesta joten ajoitus toivottavasti menee nappiin.
  12. Esikoisen raskausaikana tuli 15kg, sairaalasta lähdettäessä siitä oli noin 8kg jäljellä. Ekan kahden viikon aikana karisi noin 5kg pois ja loput 3kg lähtivät noin 1-2kk sisällä. Kaikki normivaatteeni menivät päälle noin 2 viikkoa synnytyksen jälkeen (osa meni jo aiemmin). Tosikoisen raskausaikana painoa tuli vain 5,5kg. Sairaalasta kun lähdettiin niin jäljellä oli enää 300g. Sekin lähti parissa päivässä pois ja nyt (vauva on 2vk ikäinen) ollaan jo alle lähtöpainon. Normivaatteet meni päälle heti sairaalasta lähdettäessä. Saa nähdä kuinka kuivaksi tämä imetys mut vetää tällä kertaa. Esikoisen kohdalla se oli varsin tehokas painonpudottaja, kunhan ei nyt tällä kertaa vaan liian tehokas. Mun BMI on ollut ennen molempia raskauksia 20,5 ja nyt tällä hetkellä se on 20,0.
  13. Näissä vetimissä kotiutui meidän poika toukokuun viimeisenä päivänä. Oli reilut 20 astetta lämmintä, mutta ulkona oli tuulista, joten tuo puuvillainen neulehaalari oli kyllä ihan tarpeen. Vaatteet ovat kokoa 50cm, mutta neulehaalari on 56cm.
  14. ^ ja ^^ kiitos kommenteista!!! No, neuvolassa käyty ja perätilassa tuo vauva näyttäis olevan Neuvolatäti oli aluksi pitkään käsillä tunnusteltuaan epävarma, mutta kuitenkin sitä mieltä että on RT, mutta kun kuunteli sydänäänet niin ne kuului paljon selvempinä ylhäällä kuin alhaalla, joten lähete polille tuli. Huomenna ilmeisesti sinne siis ultraan ja sitten katsotaan mitä tehdään. Mun toivelista olis nyt sitten tämä (kenellekköhän tän sais esittää...): a. huomenna ultrassa vauvan todetaan olevan RT (ja kiinnittynyt), tai jos ei niin b. vauva kääntyy takaisin RT vielä itsestään, tai jos ei niin c. ulkokäännöstä yritetään ja se onnistuu, tai jos ei niin d. vauva on pepputarjonnassa ja voin yrittää alatiesynnytystä ja se onnistuu, tai jos ei niin e. vauva on jalkatarjonnassa ja sektio sovitaan etukäteen, mielellään ennen LA, tai jos ei niin f. vauvaa yritetään synnyttää alakautta, mutta se ei onnistukaan ja lopulta päädytään kiireelliseen sektioon. Toivon ettei tähän saakka tulla. Tuossa on niin monta vaihtoehtoa ennen tätä
  15. Mites tässä kannataisi toimia kun itse epäilen että vauva on siirtynyt pois raivotarjonnasta. Mulla on tähän mennessä kokoajan todettu vauvan olevan raivotarjonnassa ja viime viikolla rv 35+5 lääkärintarkastuksessa lääkäri totesi sisätutkimuksessa vauvan pään olevan jo tosi alhaalla. No, eilen rv 36+5 tuntui melkoista mylläystä mahassa ja jossain vaiheessa huomasin että maha tuntuu oudolta - siellä tuntuu sivuilla paljon niitä "kovia" osia, eli oisko pää ja peppu. Epäilen että vauva on kääntynyt poikkitilaan. Ihan kohdun pohjassa on tänään tuntunut muutamia muksauksia ja epäilen niiden olevan joko potkuja tai kädellä huitomista - tätä ei ole ollut enää moneen viikkoon kun siellä pohjassa on ollut vauvan pää. Omaan korvaan kuulostaa aika oudolta että alas laskeutunut vauva voisi vielä kääntyä näin myöhään kuin 2 päivää ennen täysaikaisuutta, mutta kai sitä kaikkea tapahtuu. Mitähän tässä kannatais nyt tehdä. Mulla on seuraava neuvola vasta viikon päästä (rv 37+6) ja mikäli vauva on poikki- tai perätilassa niin eikös kääntäminen ala olemaan jo myöhästä noilla viikoilla? Mietin että varmaan huomenna soitan neuvolaan ja pyydän päästä pikaiselle käynnille ja kai sieltä sitten ohjaavat eteenpäin jos epäilyni on oikeat. Mikäli vauva ei enää majaile raivotarjonnassa niin haluisin ehdottomasti ulkokäännökseen - ajatus sektiosta ei tällä hetkellä houkuta yhtään...
  16. Mulla kävi tässä vähän aikaa sitten niin että kaverini päätti antaa tytölleen nimen joka on ollut mun ykkössuosikki monta vuotta. Hänellä ei ollut mitään erityistä suosikkia ja pähkäili nimien kanssa, mutta päätyi sitten tuohon nimeen "kun joku piti valita". Muistan kyllä että ollaan nimistä keskusteltu ja ihmettelen jos en ole hänelle tästä suosikkinimestä muka koskaan maininnut, mutta en sitten tiedä eikö hän yksinkertaisesti sitä muistanut (nimi ei ole mitenkään kovin yleinen että ihmettelen jos sattumoisin molemmilla on se nimi miellyttänyt eniten). Mä odotan poikaa, eli tuolle nimelle ei vielä olisi omalla kohdalla käyttöä, mutta olen ajatellut että jos tulevaisuudessa saan tytön niin tuo nimi hänelle tulee. Mua otti ihan hirveesti päähän kun kuulin kaverini valinneen saman nimen. Olen samaa mieltä monen muun kanssa siitä ettei nimiä voi varata, mutta kyllä se vähän kaivelee että he sen nimen nyt "veivät", varsinkin kun ollaan aika paljon tekemisissä. No, en osannut hänelle suoraan harmistua asiasta vaan totesin vaan että varautuvat siihen että heidän tytölleen tulee joskus lähiipiiriin kaima, jos me joskus tyttö saadaan. Aion edelleen pitää tuosta nimestä kiinni, en vain tiedä miten osaan alkaa heidän lastaan kutsua tuolla nimellä koska olen sen aina mieltänyt "oman tyttöni" nimeksi. En varmaan osaakaan. Täytyypä keksiä hänelle joku oma lempinimi
  17. Myös Name It:ltä saa näitä tumppuja mutta mielestäni ne ei ole yhtä napakat kuin H&M:n tumput. Kävin eilen kahdessa H&M:ssä eikä kummassakaan ollut tumppuja - toivottavasti niitä tulee lisää ennen kuin vauva syntyy.
  18. Myös KappAhlilla on ihana luomupuuvillamallisto kokoa 44cm-68cm.
  19. Voi. Esikoisesta mulla oli kohdunsuu oli täysin kiinni ja kaulaa jäljellä rv 41+3, mutta vauva syntyi rv 41+5 (aamulla vain sormelle auki ja kaulaa jäljellä 2cm).
  20. Tämä Yporquén paita lähti pojalle tilaukseen. Ihana! Sen kaveriksi sopii tällä viikolla ompelemani mustat trikoiset haaremihousut. Ostin Hulluilta Päiviltä välikausikengät puistoilua yms. varten ja sitten tilasin nuo kuvassa olevat Geoxin kengät siistimmiksi kevät kengiksi.
  21. "Mitä suuhusi laitat?" Ihan liikaa irtokarkkeja!! Miten mä pääsen niistä eroon - tämä vauva on saanut varmaan ihan liikaa irtisten väriaineita sun muita lisäaineita Miten mä saan tätä karkinhimoa hillittyä!?! Kaikki väkevät salmiakit ja kirpeät hedelmäkarkit on vaan niin... koukuttavia!
  22. Etsin harmaita farkkulegginsejä koossa 92cm (tai 98cm). Niissä sais olla takataskut ja kulutettu pesu. Jotain siis tään tyyliin, mutta takataskuilla. KappAhlissa kai oli näitä, mutta ei näkynyt enää
  23. Onnea plussasta! Mä en ole mikään ammattilainen tässä asiassa, mutta voisin kuvitella että nyt alkuun vois saada suuntaa antavan lasketun ajan jos ottaisit suurinpiirtein keskiarvon mukaan eli olisko se nyt sitten noin 36 päivää? Sillon LA olis 11.12. Mutta jos se olis toi 31 päivää niin LA olis 6.12. Tarkemman lasketun ajan saat sitten joko alkuraskauden ultrassa tai viimeistään rv 12 np-ultrassa. Jos jolla kulla tarkempia ohjeita antaa niin korjatkaa.
  24. Esikoista odottaessa mulla kulki sf-mitta pääosin keskikäyrällä, mutta jossain vaiheessa (rv 26-32) myös keskikäyrän ja yläkäyrän välissä. Esikoinen syntyi 2v sitten. Nyt toista odottaessa sf-mitta on kulkenut kokoajan alakäyrällä ja vatsa on pienempi kuin ekasta. Nyt on menossa 32. viikko ja mittaa on 26cm. Esikoista odottaessa se oli tässä vaiheessa 29cm. Saa nähdä tuleeko loppuraskaudessa vielä huimasti kasvua vai mennäänkö alakäyrällä loppuun asti.
  25. KOS

    ^ No todella ärsyttävää!!! Jos on perhehuone käytössä niin sillon on mun mielestä eri asia vähän joustaa noista vierailuajoista (on itsekin tultu virailtua virallisten tuntien ulkopuolella, mutta vain perhehuoneessa), mutta silloin kun jakaa huoneen niin eihän siellä saisi jatkuvasti porukkaa hypätä. Me ei esikoisesta saatu perhehuonetta (oltiin Haikaranpesässä) kun oli niin täyttä, mutta onneksi huonetoveri vauvoineen oli tosi "hiljainen" ja kunnioitti vierailutunteja, samoin kuin me. Siinä saattaa äitikin olla sen verran väsynyt ettei kaipaa yhtään mitään ylimäärästä hälinää ympärille. Ja onhan siellä tosiaan sitten ne olohuoneet. Mun sisko oli lähdössä reissuun eikä päässyt vierailutunnilla tulemaan niin me mentiin sitten aamulla sinne olohuoneeseen kun hän kävi katsomassa vauvaa eikä häiritty huonetoveria.