Kuukku

Jäsen
  • Content count

    9
  • Joined

  • Last visited

About Kuukku

  • Rank
    Aloittelija

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Meillä poika aloitti hoidossa pääsiäisen aikoihin. Oli silloin vuoden ikäinen. Tutustumiskäynnin jälkeen heti kipeenä. Sitä ennen ei koskaan. Eikä se sairastelu siihen loppunut. Keväällä kolme korvatulehdusta eli kerran kuussa sairasti. Kuukauden mittaisella kesälomalla täysin terve. Elokuussa aloitti uudessa päiväkodissa. Elo-syyskuun aikana yhteensä neljä korvatulehdusta. Onneks helpotti heti kun saatiin korviin putket *koputtaa puuta*. Jatkuvasti tuntuu olevan nuhanen eikä taida olla ainoa lapsi ryhmässään, jolla räkä valuu. Eikä se taida lähteäkään, vaikka välillä on ollut tarhasta poiskin. Onko kellään tietoa miten perinnöllistä tuollainen korvatulehduskierre on? Eli jos vanhemmat on pienenä sairastaneet paljon korvatulehduksia niin onko lapsellakin suurempi mahdollisuus sairastua. Varmaan riippuu aika paljon korvien rakenteesta ym. Kovasti mietityttää.
  2. Ainokaisen synnytys kesti kokonaisuudessaan hieman yli 23 h, ponnistusvaihe 1 h 45 min. Ihan liian kauan mun mielestä.
  3. ^^miumiu, ihan hyvin luulisi onnistuvan, jos lapsella on joku tuttu hoitaja päivän ajan joka tietää vauvan rytmin ym. Itse hoidin siskoni häissä heidän poikaansa joka oli hääpäivänä 6-7 kk. Hyvin pärjättiin ja siskon ei tarvinut stressata. Meni sitten yöksi tutun tädin luokse ja hääpari saattoi ottaa rennosti. Lapsi oli myös sen ikäinen, ettei vielä huutanut äidin perään. Toista se oli omissa häissämme. Meillä oli poika häiden aikaan 11 kk. Huuti vain, jos ei päässyt jomman kumman syliin.( Ei kuitenkaan kirkossa vielä) Lopulta selvisi seuraavana päivänä, että taisi huutaa pelkkää nälkääkin. Mun siskojen miehineen piti hoitaa poikaa. Muuten hyvin, mutta eivät tajunneet antaa kauheasti ruokaa... Lähti jo hyvissä ajoin kuuden aikaan tutun hoitajan matkaan ja loppuilta olikin mennyt ihan hyvin. Näin siis käy jos keittiössä häärää liian monta kokkia....
  4. Käynnistely cytotecilla rv 39+2 ja lopulta syntyi, kun rv 40+1. Vesien menolla synnytys lopulta sitten alkoi.
  5. Mekin ollaan mietitty hoitotätien muistamista, mutta mitä siitä tulee jos hoitotädit saa meidänkin ryhmästä 16 konvehtirasiaa. Näin siis niin kuin kärjistettynä. Tässä sitä kovasti mietitään sopivaa lahjaa. Nuo meidänkin hoitajat on kaikki niin ihania, että olis kiva jotenkin muistaa. Tykkäisköhän omahoitaja huonoa jos sille kutois vaikka villasukat?
  6. Meillä lapsi meni päiväkotiin kun taas aloitin opiskelun. Päiväkodissa poika saa aamupalan, lounaan ja välipalan. Kotona syö vain iltaruuan ja iltapalan. Syö siis samaa ruokaa kuin me aikuisetkin. Ruokamenoihin ei siis tässä vaiheessa mene lapsen takia kovin paljon ylimääräistä rahaa. Eli sama summa menisi joka tapauksessa kauppaan. Toista oli silloin kun ei vielä juonut lehmänmaitoa ja söi soseita. Meillä imetys loppui aikaisemmin kun olin ajatellut, joten poika sai tuttelia. Kiinteiden tullessa kuvioon soseet olivat hyvin usein kaupan valmiita purkkiruokia. Mielestäni ruokakauppaan meni tuolloin enemmän rahaa kuin nyt. Tarkkoja summia en muista, mutta esimerkiksi viikon tutteleihin meni ainakin parikymppiä. Eli paljon säästää jos imettää ja tekee soseetkin itse. Tietenkin vaippoihin menee myös rahaa. Käytimme alussa ihan kertisvaippoja ja kaikkihan tietävät etteivät ne ole kauhean halpoja ja ihan alussa niitä kuluu yllättävän paljon. Nykyisin käytämme päivisin kestovaippoja ja yöllä kertisvaippoja ja säästämme kyllä melkoisen summan. Olen siis tehnyt vaippoja itse, lisäksi ystäväni on tehnyt niitä meille materiaalikustannuksilla. Melkoinen säästö siis. Vaunut hankimme uutena. Olivat poistuvaa värimallia ja alennuksessa. Näihin saimme avustusta tulevilta isovanhemmilta. Sitteri oli serkun peruja. Turvakaukalon jouduimme ostamaan uutena, sillä autoomme ei käynyt kuin telakointialustallinen malli. Kaikille kaukalokaan ei tietenkään ole välttämätön. Bussilla pääsee monta kertaa paljon kätevämmin liikkumaan paikasta toiseen. Paljon siis näissäkin kuluissa säästää jos löytää hyväkuntoista tavaraa käytettynä tai saa vaikka sukulaisilta lainaan. Me myimme vaunut ja kaukalon eteenpäin, joten saimme niistä rahaa tarvittaviin hankintoihin esimerkiksi auton turvaistuimeen. Vaatteita olemme saaneet käytettyinä sukulaiselta. Lisäksi olemme ostaneet niitä aika paljon uutenakin. Henkkamaukka on kyllä meidän budjetille paras kauppa. Mies tekee paljon löytöjä alerekeistä ja esimerkiksi päiväkodissa pojalla on yleensä tavalliset gollegehousut jotka ei onneksi kauheita maksa. Kirpputoreja kannattaa myös kiertää. Mä en ole niistä kauheesti löytänyt mitään. Poikien hyväkuntoiset vaatteet tuntuvat olevan kiven alla. Tästä syystä meillä meni juuri pojan toppapukuun ja talvikenkiin 160 euroa eli aika huima summa. Meillä onneksi isovanhemmat ovat joskus auttaneet kalleimmissa vaate ym. hankinnoissa , mutta kyllä olen kaikkien menojen takia ihan suosiolla nostanut myös opintolainaa. Mitään tarkkoja summia en osaa sanoa kuluista, mutta ne eivät tässä vaiheessa lapsen ikää mielestäni niin kovin suuria ole. Toista se on sitten joskus kun harrastuksia rupeaa tulemaan ja pitää saada kaiken maailman vempaimet.
  7. Täällä kanssa yksi kuumeileva opiskelija. Me ollaan miehen kanssa molemmat opiskelijoita ja meillä on puolitoistavuotias poika. Kovasti haaveilen toisesta. Mulla on vuosi jäjellä opintoja ja mies tekee lopputyötä ja tekee töitä siinä ohella. Tyhmää kun joutuu järjellä miettimään ja tekemään kaiken maailman laskelmia siitä milloin olisi viisainta lapset hankkia. Haluan itse valmistua ennen mahdollista toista lasta, sillä pidin esikoisen takia vuoden taukoa opiskelusta. Mutta onko valmistumisen jälkeen tai ennenkään sitä yrittää vauvaa. Unohdanko kaiken oppimani ja mitä työnantajatkin ajattelevat, jos valmistumisen jälkeen ei heti mene töihin. On tää niin vaikeeta. Muuten minulla ei ole oikein mitään negatiivista sanottavaa lapsen saamisesta opiskeluaikana. Tietenkin se on hidastanut molempien opiskelua, sillä mieskin on tehnyt enemmän töitä kuin mitä tekisi, jos kahdestaan olisimme. Lisäksi hankaluuksia on tuottanut lapsen korvatulehduskierre. Koulusta kun ei aina voi olla samalla tavoin pois kuin töistä. Itse opiskelu on muuttunut tehokkaamaksi. Mieluummin istuu tunnilla kuuntelemassa kuin jättää menemättä(niinkuin helposti aikaisemmin teki) ja tentteihin lukuun käytetään kaikki liikenevä aika tehokkaammin mitä aikaisemmin Raha on tietenkin se ikuinen ongelma. Me emme saa esim. asumistukea (liian iso asunto ja liian hyvät tulo muka vaikka köyhyysrajalla elämme ) Ei me silti nälkää nähdä . Kaikki ylimääräinen ihana on vaan karsittava. Mutta on tuo lapsi sen verran ihana etten tätä mihinkään vaihtais