-Maria-

Jäsen
 • Content count

  41
 • Joined

 • Last visited

About -Maria-

 • Rank
  Tavis
 • Birthday 02/10/77

Contact Methods

Profile Information

 • Location
  Kälviä
 • Interests
  Ratsastus, pyöräily, autot eli tuning, kirjeenvaihto ja käsityöt =)
 1. Myös minulta Siristiinalle iso halirutistus, voimaa ja toivoa!!
 2. Alussa olin hyvin tarkka että on juuri sopivat vaatteet ja itkua vääntäen vaihtoi isompaan. No nyt kahden vuoden kynnyksellä alkaa jo oppimaan, että ei se haittaa jos on vähän isompaakin, kun ne kuitenki kohta jää jo pieniksi. Eli jos toinen vauva tulee niin pidän varmaankin aika laajalla kokoskaalalla vaatteita etteivät jää muutamat vain yhden tai kehden kerran vaatteiksi... Niinkuin jäi neidin kanssa. Ja olisin haalimatta niin kovin pieniä hyllyyn. Esim. jälkikäteen ajateltuna äitiyspakkauksen vaatteilla selviää hyvin pitkälle. Niin ja neiti on kohta 2v ja meillä menee joistakin Tuttan bodeista 80 ja toisen merkkisistä voi olla jo 92. Ajattelin vielä alennusmyynnistä jossain vaiheessa katsella jo 92-98 senttisiä vaatteita. Ne menisi hieman kauemmin, ehkä syksyyn /talveen saakka.
 3. Pyrin pesemään erillään, koska lasten vaatteet ovat yleensä 60asteen pesu ja aikuisten harvemmin. Ja kuulin ystävältäni, että oli pessyt Tuttan tai Nanson vaatteen muutamaan otteeseen 40 asteessa ja oli tullut pahasti pesunukkaa. Oli valittanut, mutta olivat sanoneet, että pitää noudattaa pesuohjetta, koska jos pesee alemmassa niin tulee nukkaa. Sitä varten pesuohje on, että pysyisivät hyvinä mahdollisimman pitkään. Joskus tosin tulee laitettua samaan esim. vaaleiden kanssa kun pesee omatkin 60 asteessa.
 4. Itse tulee ostettua v.punaisia/punaisia, luonnonsävysiä, ruskeita, pinkkejä, perinteisiä, uusretroja jne. marketeista, kirppareilta ja merkkiliikkeistä. Aiheina on raitaa, ruutua, HelloKittyä, Bamsea jne. Ja kaikki sukulaisilta lainaan saadut oon ottanu ilolla vastaan. Aluksi ajattelin etten pue "tyttöjen" väreihin neitiä, mutta kas kas! Niimpä se neiti kulkee vaalean punaisessa H&M:n haalarissa alla punaiset housut ja vaalean tai tummanpunainen paita päällä. Toki löytyy muitakin värejä mutta aika iso osa on punaista ja punaruskeaa.
 5. Mulla oli meikit mukana ja taisin meikatakin yhtenä päivänä (tai kahtena) ihan kevyesti puuteria ja ripsari + rajaus. Jouduttiin nimittäin olemaan viikko sairaalassa ja kun neiti oli keskolassa niin mulla oli aikaa levätä ja vähän "laittautua". Vaikka joka päivä olin mahdollisimman paljon vauvelin kanssa!
 6. Oon jo aiemmin vastannu tänne, mutta pakko on vieläki tulla sanomaan, että vajaa kuukausi neidin 2vee juhliin ja mää tunnen sillointällöin vieläki haamupotkuja!! Ei, en ole raskaana, vaikka mieli niin jo tekis olla. Varsinkin, kun ystäväpiiriin tulee nyt alkuvuodesta todella paljon vauvoja!
 7. Ompa toisaalta helpottavaa huomata, että muidenkin "alakerrat" on synnytyksen jälkeen vaihtuneet... Vaikka on se kyllä inhottava tunne, kun ei paikat tunnu omilta.
 8. Siis mitä?? Täälä (Kokkola) sai melkein tuon 10e alennusta! Saako olla utelias, että paljonko siellä paketin hinta on norm.?
 9. Ei Liberon vaippojen säästöpakkausten kuitteja tarvi kerätä "kuin" 6, että saa valita jommankumman, kurahousut tai sadetakin. Mutta jos haluu molemmat niin sitten 12 paketin kuitit. Keräys alkanu 1.9.08 ja onneks olin tallettanu yhdet vaippakuitit niin saa ne mukaan. Ja eihän niitä tosiaan kerralla tarvinu ostaa... Uuden Vauva-lehden sivujen välissä oli oikein kuori kuitteja varten.
 10. Meillä oli mysö alle vuoden ikäisenä oksennustauti. Annoin vettä, laimeaa mehua... maitoa vältin koska tuli piimittyneenä ulos. Rela-tippoja annoin myös. En tiedä oliko niillä niin vaikutusta, koska annoin niitä muutenkin vatsavaivoihin. Hätäilin vain aina antamaan sosetta, kun vaikutti paremmalta eli ei liian aikaisin koita kokeilla sosetta. Tai jos kokoeilee niin vähä kerralla. Ihan niinku itsekkin tekee, että alottaa jollain kevyellä ja ihan pienellä määrällä. Täytyy koputella puuta, kun on vain ollu yks oksennustauti.
 11. ^ Aivan. Näin kävi meillekin eli n.4 päivän kuluttua tuli flunssaa ja alkoi 38-39 asteen kuumeilu... MPR pistettiin maanantaina ja kuumeilu alkoi perjantaina... Soitin neuvolaan ja neuvoi antamaan kuumelääkettä ja odottelemaan... No eihän se mihinkään mennyt. Vein tytön lääkäriin seuraavalla viikolla ja kappas! Paha tulehdus korvissa! Siihen saatiin Kefexin. Tästä soitin sitten nauvolaan ja sanoi, että jotkut herkistyy sen verran tuolle piikille, että saattaa tulla jopa korvatulehdus. Mutta se on kuulemma kovin harvinaista. Kyllähän mää osasin tämmöstä vähän odotella, jos sanotaan että harvinaista niin tottahan se tulee meille! Onneks nyt ollaan jo voiton puolella ja alkaa neiti olemaan oma pirteä itsensä! Ja kompurointia tuli noin viikko piikistä eli nivelet varmaan olivat kipeinä... Onneks sekin meni ohi.
 12. No niin! Tätä keskustelua oon odottanu ja funtsinu, että onkohan muilla?! Mulla on ihan outo alapää. En tunne omaksi ollenkaan. Vieläkin vain, vaikka synnytyksestä 1v.7kk niin tuntuu tuo kuplajuttu mikä on ylläkin mainittu. Sugar muuten, onko sun vaiva jo helpottanu? Auttoiko liikunta/treenaus? Ja sitten välillä sattuu, vaikka vain istahtaa tuolille. En kuulemma revennyt pahasti, mutta jotenki on jääny tunne että nyt on tikkailtu paikat vähän väärin... Neuvolassakin kysyin ja jälkitarkastuksessa, mutta normaalia sanoivat olevan. Ei vaan oo kiva, kun kesken hempeilyn saa tokasta miehelle, ettei nyt huvitakkaan ku alko sattua!
 13. Mulla lähti hiuksia jo odotusaikana, mutta kynnet oli niin vahvat ettei ikinä ennen... Ja imetyksen jälkeen vasta alkoi tapahtua normalisointia eli kynnet on taas pehmeät ja liuskottuvat, mutta hiuksia on vaikka muille jakaa... (onneks näin päin...) Aloin jo miettiä, että lähteekö koko "komeus" päästä. Että normaalia on, jos sitä hiusta irtoaa. Tosin on joskus vieläki, että harja on selvityksen jälkeen täynnä hiuksia. Kait se hormonitoiminta vie oman aikansa palautua.
 14. Me mentiin jo parin kuukauden iässä vyöhyketerapeutille, koska ystäväni suositteli ja meille tuli aivan hirveät vatsanväänteet. Siitä oli apua ja terapeutti/kätilö opasti meille "kakkanapin" hieronnan. Siitä oli välipäivinä isosti apua! Ja kapaloa ei tarvittu, vaikka sen sitomisen neuvoi myös. Niin ja imetysasento! Se oli huippu, kun neidillä oli aina jossain ilmaa kiertämässä eikä röyhtäystä tahtonut kuulua. Imetin päivisin istuvassa asennossa. Siis pikkuneiti oli istuvassa asennossa jolloin ilma nousi heti ylös ja ulos.
 15. Vanhan ajan "minuuttimittari" toimii hyvin mitattaessa kainalosta/pyllystä. Äidilläni on se elohopeainen minuuttimittari. Meillä itsellä on digitaalinen korvamittari ja onhan se nopea, mutta uskallan jo epäillä tuloksia, kun näyttää välillä todella alhaista vaikka korvasta mitattuna pitäis olla normilämpö aika paljon yli 37... Olisin tässä tilannut sen otsasta mittaavan infrapunan, mutta sitä ei tunnu saavan enää mistään... Sehän on kätevä, kun ei tarvi minkäänlaista ihokosketusta ja onnistuu vauvan nukkuessa mitata helposti. Tavallinen digit.kainalomittari on hyväks havaittu ainaki näin yli 1veellä. samalla tapaa mittaan kuin sairaalassaki.