Rozie

Aktiivijäsen
 • Content count

  1960
 • Joined

 • Last visited

About Rozie

 • Rank
  Addikti

Contact Methods

 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

4680 profile views
 1. Meillä esikoinen aloitti 3kk iässä vauvauinnin yhteydessä saunomisen (alalauteilla, ei löylynheittoa) ja kuopus aloitteli samassa iässä vaikka uimassa ei ollakaan käyty.
 2. Jos on valmistusvirhe, niin tuote pitää korvata myös ilman kuittia. Muoks. Niin ja pitipä sanomani, että täytyypä mennä käymään Ikeassa.
 3. Ilmeisesti, kun pedagogisissa opinnoissa sitä suositeltiin käytettäväksi. Mun "muksut" on olleet sellaisia, että ei ole tarvinnut pihviä vanhemmille tarjoilla.
 4. Tätä kutsutaan kasvatuspiireissä hampurilaispalautteeksi. Ensin vähän pehmeätä sämpylää, sitten se varsinainen asia (pihvi) ja sitten vielä vähän sämpylää.
 5. Tätä on sattunut meilläkin, ja varmasti monessa muussakin perheessä! Ja ei, se ei tee sinusta huonoa äitiä, vaan ihmisen. Minusta lapsen kuuluu nähdä myös se, että vanhemmatkin voivat väsyä, itkeä, suuttua siinä missä iloitakin. Kaikki tunteet kuuluvat ihmisyyteen, niin lapsena kuin aikuisena. Lapsen on hyvä nähdä se miten niitä tunteita käsitellään, eihän sitä muuten opi suhtautumaan omiin, saatika toisen tunteisiin. Eilen taas vaihteeksi vaahtosin tuittuilevalle kolmevuotiaalle ja suutuksissani paiskasin oven perässäni kiinni jättäen pojan kiukkuilemaan itsekseen. Toki hetken rauhoittumishetken (puolin ja toisin!) jälkeen asia puitiin läpi, että mikä kiukutti ketäkin ja anteeksi pyydeltiin suuntaan ja toiseen. Se on elämää sekin, ei kaikkea voi tai tarvitsekaan sietää ja kestää.
 6. Tästä lainauksesta tuli mieleen (boldaus mun), että eihän sitä kummipestiä ole pakko ottaa vastaan jos se niin korpeaa. Siskoni sanoi ihan suoraan, että hän ei kummiksi halua, ellei hänen miehensäkin pyydetä. Arvostan sitä suuresti, että uskalsi sanoa ääneen, eikä jäänyt kyräilemään hiljaa mielessään. Meillä siis kummallakin pojalla on kummit, joiden puolisot eivät ole kummeja. Kummeja pyytäessämme kysyimme myös sitä, että pahastutaanko "valikoivuudesta", mutta valintojemme perusteet ymmärrettiin.
 7. Mahtava aihe! Tosin toivottavasti pysyy asialinjalla, sillä tämä on aika herkkää aluetta monelle. Niin ja Svenjalle komppausta täältä myös! Välillä tuntuu, että myös minä olen kasvatusnatsi. Sälli on saanut jo pienestä pitäen ohjeistusta sopivasta käytöksestä ja tuntee kyllä rajat, vaikka niitä säännöllisesti testaakin. Myös Idulle on alettu vetää rajoja esim. ruokapöydässä leikkimiseen. Rajat on tehtävä selväksi alusta asti, muuten on myöhäistä. On ollut mukava huomata, että "natsius" on myös tuottanut tulosta. Puistossa Sälli kysyy lupaa ennen kuin lainaa toisten leluja, kiittää ja muutenkin osaa olla ihmisten lailla. Tarhassakin kuulemma tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa ja hallitsee käytöstavat, vaikka ei sieltä rauhallisimmasta päästä lapsia olekaan. Hän ei ole nujerrettu tossukka, vaan sosiaalinen ja touhukas. Osaa Sälli olla myös raivostuttava pikkunulikka, joka ei tottele mitään. Eli eiköhän tuo ihan tavallinen kolmevuotias ole. Säännöt menee meillä kyläpaikan mukaan ja aika hyvin tuo nykyään osaakin jo olla ja kysyy ennen kuin tekee mitään kummallisuuksia. Itse pidän myös meidän säännöistä kiinni kun meille tulee vieraita, eli jos joku mukula yrittää tonkia kaappeja, joihin ei ole asiaa, minä kiellän. (Ja meille tulevat vieraat tämän tietävät ja ilmeisesti myös hyväksyvät kun tulevat uudestaankin. ) Tai jos vaikka puistossa joku muksu huitoo kepillä toisia, menen siihenkin väliin. Odotan myös, että joku menee väliin jos omat muksut on tekemässä pahojaan, enkä itse sitä huomaa ajoissa. Töissä ollessani olen saanut nähdä mitä "kivaa" sitä vastaan tulee, jos ei vanhemmat uskalla lastansa kieltää, joten yritän parhaani mukaan yrittää välttää pojille sellaista kohtaloa. Kerran olikin työpaikan seinällä eräs mielestäni varsin osuva arvoitus: Mitä eroa on perunoilla ja nykylapsilla? Perunat kasvatetaan...
 8. Aivot oppii korjaamaan yhtä ja toista, joten meidän karsastajienkin aivot kyllä ymmärtävät kolmiulotteisuuden. Tietääkseni kukaan karsastaja ei kuitenkaan voi nähdä esim. stereogrammikuvia.
 9. Se oli huti, koska tosiaan niitä oli vain yksi ja meitä kaksi. Toisaalta se oli huti, koska meillä ei juurikaan syödä makkaraa ja antaja sen tietää. Annoin sen sitten isälleni mökille, saa siellä testailla onko mieleinen ja ostaa sitten toisen äitiä varten.
 10. ^ OT: Tota parkkitaloa voin lämpimästi suositella.
 11. Itse tykkään kysyä kummilasten toiveita, mutta ostan silti mitä haluan, jos keksin mielestäni jotain "parempaa". Siskoni kummilapsen äiti on antanut jopa tuotekoodin, että tämän hän lapselleen haluaa! Meillä on ollut netin lahjalista käytössä nyt jo neljättä joulua ja sinne on mainittu mitä toivotaan ja muutama ei toivottukin. Esikoinen tykkää Mauri Kunnaksen kirjoista, niin niitä on kertynyt jo hyllyyn, joten olemassaolevat kirjat on sinne hyvä listata. Muutenkin lista on siitä kätevä, ettei tarvitse muistaa kenelle kenties mitäkin on vinkannut, kun siellä näkyy jo varatut! Mutta asiaan palatakseni, surkein joululahja ikinä on varmaan ollut vuolukivinen makkaraputki. Pariskuntana saatiin, yksi kappale. Joo, sillä onkin ollut hurjasti käyttöä. (Sorry kovasti, jos lahjan antaja täällä pyörii ja itsensä tunnistaa. )
 12. Kuinka moni on viime aikoina katsellut Dumboa? Siinähän vedetään ihan rehelliset kännit ja nähdään vaaleanpunaisia elefantteja.
 13. Meillä pojat on syntyneet illalla (esikoinen 20.21) ja yöllä (kuopus 00.24) ja siinä vaiheessa kun salista pois päästiin, oli jo myöhä. En kehdannut siihen aikaan laittaa viestejä kuin lähimmille, eli isovanhemmille, tädeille ja enolle. (Kuopusta tehdessä laitoin vielä parille muullekin, jotka tiesivät että oltiin jo sairaalassa, joten tiesivät odottaa viestiä hetkellä minä hyvänsä.) Aamulla sitten laitettiin kimppaviesti ystäville ja muille sukulaisille sekä puhelimeen, että Siippa sähköpostia kotoa. Olin tehnyt luonnoksen osoitteineen valmiiksi, joten Siippa vain lisäsi viestiin sukupuolen ja mitat sekä kuvan.
 14. Mulla on aika paljon kokemusta mahdottomien tietojen kaivelusta.