Charlize

Aktiivijäsen
  • Content count

    126
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Charlize

  1. Aloitin aikanaan ketjun ' montako suunnittelette tai suunnittelette '? Nyt kirpoaa sellaista näkökulmaa että oletteko toivoneet tiettyä sukupuolijakaumaa? Kaksi tyttöä, yksi poika, yksi poika ja yksi tyttö jne? Vai ajatteleeko näitä kukaan? Ja miltä on tuntunut kun todellisuus olikin eri kuin toiveet?
  2. Onko lapsesi / aiotko laittaa lapsesi kunnalliseen kouluun vai yksityiselle? Jos yksityiselle, niin mikä koulu? Ja miten kommentoit kokemusta tai valintaasi ?
  3. KErtoisitteko yleisesti teidän nukkumajärjestelyistä - minkä kokoinen perhe olette, minkä ikäisiä lapsia, ollaanko perhepedissä, omissa sängyissä, omissa huoneissa jne. Itse olen nukkunut tähän asti perhepedissä esikoisen 1v 11 kk kanssa, isä nukkuu omassa huoneessaan. Nyt viime aikoina jos esikoinen herää niin tahtoo vilistää aamuyöstä/ aamusta isän viereen nukkumaan. Kuukauden sisään on meille tulossa vauva niin sitä tässä nyt mietiskellään että kuinka meidän nukkumajärjestelyt muuttuvat. Esikoisen tulisi toki mennä sitten omaan sänkyyn, mutta jääkö samaan huoneeseen kuin äiti ja kuopus ( jotka nyt sitten nukkuvat samassa pedissä, se on niin helppoa jo yöimetyksenkin kannalta.) vai meneekö isän huoneeseen ja niin pois päin. KErtokaapa kuinka teillä ja onko tilanteet / ratkaisut toimineet ?
  4. Millä tavalle kerroitte omille vanhemmillenne uutisen että olette raskaana? Olitteko yhdessä miehen kanssa, olivatko molemmat vanhemmat paikalla vai vaan äidille ? Minkälainen tilanne oli - joku speciaali vai hyvin triviaali tilanne? Ja - MIKÄ oli reaktio ?!
  5. Onko täällä yritetty metodeja toivotulle sukupuolelle? Shettles, dieetit, kiinalainen kalenteri tai muuta, ja mitä? Kuinka vakavasti otettavaa ja onko tepsinyt?
  6. Neuvolasta saatu mummonaikaiselta vaikuttava ravintosuositus puhuu vain kotimaisista kaloista - hauki, kuha, ja mitä niitä lie. Kuka näitä enää syö kun kaupat on täynnä kaikkia ulkomaisia kaloja - pengasius, tonnikala, miekkakala, kissakala, jne. Kysyin neuvolan tädiltä niin se ryhtyi googlaamaan eikä sen koommin osannut sanoa että miten on esim. tonnikalan kanssa. Siis se tuore tonnikala, ei purkkitavara.
  7. Ovistestin viivasta : tarkoittiko ilmestynyt viiva että ovis on tapahtunut hiljattain ja hedelmällinen aika siis par'aikaa käsillä vai / tapahtumassa 1 vrk / 2 vrk sisään ?
  8. Elikäs nyt pisti mietityttään että onko yli kaksi vuotias enää taapero? vai onko se vaan 1-2 vuotta.
  9. http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Kolmilapsiset+perheet+selitt%C3%A4v%C3%A4t+syntyvyyden+lis%C3%A4%C3%A4ntymist%C3%A4/1135256366322 Kolmilapsiset perheet ovat siis POP. Itsekin kyllä kuulun siihen - kaksi on liiiaaaannn t a v a l l i n e n. Haluan kolme. ( no, ensimmäinen vasta tulossa ) Kun kuulee että parilla on kaksi lasta, niin siinä ei ole mitään ihmeellistä - niinhän pitää ollakin vaikka ei erityisesti lapsista pitäisi.Tehdään vaan tavantakaa kun se kuuluu kuvaan ihan niinkuin omistusasunto ja ulkomaanmatka teneriffalle. mut kun on jo kolme, se kertoo siitä etttä hommaan on paneuduttu jo hieman perusteellisemmin ja neljä tarkoittaa jo suurperhettä Mites muut ? minkälainen lukema on ollut mielessä ?
  10. Haluaisin kuulla mahdollisia kokemuksia steiner-päiväkodista ? onko omia tai tuttujen lapsia ollut, jotta olisi jotain raportoitavaa?
  11. Minua niiin ärsyttää kun meidän tyttöä, joka syntyi kahden pojan jälkeen, kutsutaan prinsessaksi. että saitpas sitten sen prinsessankin. Kääääk! Siis ihana tyttö, mutta en halua kasvattaa häntä pikkuneitimäisen prinsessakaavan mukaan. Hän on ja tulee kasvatuksellani toivottavasti olemaan vahva, suoriutuva, kunnianhimoinen - ihan niin kuin ne pojat ! Hän on minulle nyt , ja kasvatan hänestä kuningatarta - en prinsessaa
  12. täällä niiin ajankohtainen aihe, siis ainakin minulla äidillä. Meillä on kolme lasta, ja miehen mielestä se riittää. Olemme yrittäjiä, siis yhdessä ja erikseen. Minulla vain on niin vahva kuume että yksi lapsi vielä, se yksi vain sitten se olisi siinä. Välillä, varsinkin miehen perustelujen jälkeen, epäilen omien toiveideni järjellisyyttä. Juuri siitä näkökohdasta että kuinka selviytyy näiden kolmen pienen ( kaikki alle 6 v ) huomioimisesta, uudesta vauvasta ja yrityksen pyörittämisestä. Olen vain niin itsepäinen kun jotain saan päähäni. Välilä minusta tuntuu että olen kuin pieni tyttö joka ruinaa isiltään karkkia kun ruikutan miehelle tästä yhdestä vauvasta vielä. Olen aina tehnyt useita projekteja yhtäaikaisesti ( opiskelin kahta tutkintoa ja tein kahta työtä yhtäaikaisesti !! ) joten siltä pohjalta uskallan tästäkin haaveilla.
  13. Syökö taaperonne ravitsemustieteellisesti oikein eli 6 kertaa päivässä: aamupala, lounas, päivällinen, iltapala ja vielä väliin kaksi välipalaa ? Jos ei, niin miten sitten ? niin, eli oma 'taaperoni' on 2 v 4 kk eli taitaa olla ennemminkin leikki-ikäinen. Onko niiden syöntitiheydellä sitten eroa ?
  14. Mites turvaistuimet? Me aiomme vuokrata auton kohdemaassamme ja kun on kolme lasta, niin pitäisi vuokrata yksi turvakaukalo ja kaksi istuinta. Mun sisäinen ääni jotenkin sanoo että ei se näin toimi, mutta mies on kovaa sitä mieltä että kyllä,kyllä. Vuokraus maksaa niin paljon. Roudaako ihmiset yleensä näitä autoistuimia mukanaan ?? !
  15. TT:n vauvasetti - minkäikäiseksi asti eli kuinka vanhalle se käy.... nyt meillä 1v 10 kk käyttää sitä. Olin jo ostamassa toista meidän 8 kk vauvalle, kun aloin miettimään että kuinka kauan mahtaa isoveli siinä omassaan enää istua.
  16. Siljalla matkanneet: mikä on ikkuna versus promenade hyttien puolesta / vastaan? Millä tavoin ne lasta kiehtoo?
  17. JS

    onko se, että NKL siirtää rempan takia synnyttäjiään Jorviin ja Kättärille näkynyt kiireenä tai ruuhkana Jorvissa, kiinnostaisi minua. ELokuuun lopulla pitäisi joko Lohjalle tai Jorviin päätyä.
  18. Stockan alessa, ainakin verkossa, TT kirsikka 107,- !!! Lyömätön tarjous !!
  19. Minkä ikäisille ja painoisille seisomalauta vielä käy? Poju koht kolme ja n 15 kg?
  20. ^ olisikohan tohon kellään tosiaan vastausta, aikaa on kulunut..... Miten teillä sitten meni? Minulla on melko identtinen tilanne nyt. Toinen lapsi 10 kk ja ei ole tottunut yksin nukkumaan, 3 kk päästä tulossa pikkusisarus.
  21. Minkä ikäisenä aloititte tenavan mukaanottamisen saunaan ja millä tavoin se on teillä onnistunut ? koko perhe yhdessä vai....ja miten lapsi on viihtynyt saunareissulla, siis saunomisen ja kylpemisen.
  22. kuinka olennaiset ne valjaat on ?
  23. itse ostin sen Hulluilta päiviltä nyt 129,-. Mutta ne lisävarusteet puuttuu vielä.
  24. sittenhän sitä virheellisesti mainostetaan syöttötuolina se pitäis olla tuoli, josta saa rakennettua myös vauvallesi syöttärin..... no niin, eli koko paketille siis tulee pitkälti yli 200 e hintaa.
  25. kun siis ostaa tripp trapp 'syöttö tuolin, niin sehän on vasta pelkkä tuoli - ja syöttötuoli siitä saadaan kun ostaa siihen erikseen sen remmi/ kaide´lisäosan. onko näin?