~Onnia~

Jäsen
  • Content count

    27
  • Joined

  • Last visited

About ~Onnia~

  • Rank
    Tavis

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Minua kiinnostaa miten teillä on paino noussut raskauden aikana? Paino nousi kaikkiaan 9 kiloa, mutta siitä taisi suurin osa olla loppuraskauden turvotusta. Kotiin päästyä paino oli nimittäin 4 kiloa vähemmän, kun raskaaksi tullessa. Alun pahoinvoinnin aikana mulla tippui 5 kiloa, kun ei mikään maistunut ja kaikki etoi. Miten ne on karisseet synnytyksen jälkeen? Ristiäisissä painoin kymmenen kiloa vähemmän kuin raskaaksi tullessa ja lähes 20 kiloa vähemmän kuin viimeisilläni. Sen jälkeen painoa on tullut välillä lisää, välillä olen päässyt takaisin "ristiäispainoon". Edelleen painan vähemmän kuin raskaaksi tullessa. Vaikuttaako lähtöpaino jotenkin? Koska olin huomattavasti ylipainoinen raskaaksi tullessa (ja edelleen), päätin, että aion olla tarkka syömisissäni ettei kiloja tule paljon lisää. Yli kolme kuukautta kestänyt raskauspahoinvointi ja sitä seurannut närästys "auttoivat" myös painontarkkailua kun kaikki ruoka ei maistunut. Ruokailutottumukset? Söin kuten ennenkin. Ainoastaan rasvaiset jutut jäivät pois pahoinvoinnin ja närästyksen vuoksi. Karkkeja ja makeaa välttelin loppuraskaudessa, jolloin ne olisivat maistuneet. Missä vaiheessa raskautta (raskausviikot) paino nousi eniten? Viikoilla 36-39
  2. Ostin odotusaikana vain kahdet äitiyshousut: mustat suorat H&M:ltä (koko XL) ja farkut samaisesta paikasta (koko 50). Molemmissa tapauksissa kävi tuuri, että löytyi sopivat housut, sillä kaikkialla muualla äitiyshousut oli liian pieniä: koot loppuivat yleensä 46:teen. Netissä kyllä oli myynnissä isoja kokoja äitiyshousuja, mutta ne maksoi mielestäni liikaa. Paitoja en ostanut lainkaan, sillä omat paidat meni mainiosti koko raskauden ajan. Ulkomaisilla nettisivuilla kävin raskausaikana ihailemassa plus sizes maternity clothes -valikoimaa...
  3. Supistukset alkoivat iltapäivällä noin viiden aikaan. En edes tajunnut synnytyksen alkaneen vaan yritin "outoon olooni" ottaa päikkäreitä sohvalla ja syödä ruokahaluttomuuteen sorbettia. Koitin myös kellottaa supistuksia, mutta kännykän ajanoton kanssa meni joka kerta laskut sekaisin enkä saanut selville supistuksien todellista väliä... Kympiltä meni lapsivedet ja veden ollessa vihreää, soitin synnärille ja saatiinlupa mennä sinne ilman odotteluja.
  4. Kävin kampaajalla, sillä tiedin, etten sinne ihan heti ehtisi vauvan synnyttyä. Lisäksi tein normaalia huoltoa karvoille, kynsille ja iholle. Mitenkään erityisesti en koe kaunistautuneeni synnytystä varten.
  5. Rv 39+1
  6. Lapsellamme on kaksi tätiä, eno ja setä sekä kaksi etäistä tätipuolta, joiden kautta myös kaksi serkkua. Heidän ksnddssn ei olla valitettavasti yhteydessä. Omien sisarusteni ja vanhempieni kanssa olemme enemmän tekemisissä kuin miehen puolen suvun.
  7. Minulla on tällä hetkellä 3 kummilasta ja mielestäni se on riittävästi. Koska en kykene olemaan heidän kanssaan niin paljon tekemisissä kuin haluaisin, en aio suostua kummiksi uudestaan ennen ensimmäisen kummilapsen ripille pääsyä kahden vuoden kuluttua.
  8. Minun ja mieheni vanhemmat elävät, mutta isovanhempamme ovat kuolleet. Lapsella on siis kaksi mummia ja ukkia.
  9. Esikoinen oli ensimmäisen kerran yökylässä ollessaan 1-vuotias. Sitä ennen mummit ovat olleet kotona hoitamassa lasta, jos olemme käyneet elokuvissa, syömässä tms.
  10. Halusin jäädä kotiin siihen saakka, kunnes lapseni pystyy kävelemään ja ilmaisemaan puhumalla itseään siten, että mielestäni pärjää päiväkodissa.
  11. Esikoinen kävi muutamn kerran vyöhyketerapiassa ja koin sen hyödylliseksi. Sain myös ohjeita vauvan hierontaan, joten pystyin itsekkin kotona "antamaan terapiaa".
  12. Missä vaiheessa lapsen hampaita voi alkaa harjaamaan sähköhammasharjalla?