RooRo

Aktiivijäsen
  • Content count

    656
  • Joined

  • Last visited

About RooRo

  • Rank
    Aktiivi

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Recent Profile Visitors

3051 profile views
  1. Rv 39+5 ja painoa tullut ensimmäisen neuvolakäynnin jälkeen 5kg. Ja mulle on kuitenkin ennustettu n 4,2-4,4 kiloista vauvaa Sf-mitta huitelee ihan omia käyriään yläkäyrän yläkäyrän yläpuolella
  2. Heltsu, mä olin 31+5 ultrassa ja lääkäri sanoi, että meidän vauvalla kaikki mitat isoja. Huolestuttavampaa olisi jos vain vartalon mitta olisi iso. Johtuisi radista. Mahdollisesti makrosominen. Meillä esikoinen oli 3990g ja kuopus 4395g. En ole ajatellutkaan saavani alle 4 kiloista vauvaa, vaikka ei radia olisikaan.
  3. Wiille pahoittelut tukoksesta. Mä piikitän nyt kolmatta raskautta Klexanea geenivirheen vuoksi (suurempi riski saada veritulppa, siskolla ollut veritulppa). Esikoisesta aloin piikittämään rv 32+0 lähtien. Kuopuksesta n rv29 ja nyt tästä eilen 31+6. Loppuraskauden ja 6vkoa synnytyksen jälkeen. Wii kyseli synnytyksestä onko ilmennyt ongelmia. Ei ole ollut mitään. Esikoisesta en saanut epiduraalia kun piikityksestä oli alle 12 tuntia. Mutta synnytys meni silti hyvin. Kuopuksesta en sitten epiduraalia halunnutkaan, koska pärjäsin viimeksikin ilman. Ja itseasiassa en mielelläni halua tästä kolmannestakaan.
  4. Minäkin tänne kuulun. Esikoisen odotuksen alussa ylipainoa oli vain n. 10kg. Kuopuksen n. 25kg. Eilen testasin plussan ja nyt on ylipainoa n. 35kg Kuopuksen ollessa vuoden ikäinen sain laihdutettua n. 20kg, mutta se tuli kaikki takaisin. Tuleva ensimmäinen neuvolakäynti jännittää. Paljon.
  5. Ketjun aloittaja voin lohduttaa, että meidän esikoinen, joka painoi 6kk ikäisenä 10kg, painoi nyt viikko sitten 3v neuvolassa 16,2kg. Eli älä vielä sen painon takia ala etsimään uusia rattaita
  6. Mitä ihmettä te puette vauvoillenne vaunuihin (nukkumaan) näillä +5- +10 asteen ilmoilla? Tuntuu et välillä on hiki ja välillä pelkään, että on liian vähän vaatetta jne. Kesävauva oli helpompi!
  7. Nyt taas kohta viikon piikittänyt ilman raskausmasua. En tiedä miten muilla, mutta mulla ainakin sattuu tähän löysään mahaan piikittäminen paljon enemmän, mitä raskausmasuun. Onneksi enää 5 viikkoa, ja sit saa taas jättää hyvästit Klexanelle.
  8. Ostan aina 30 piikkiä kerrallaan ja kela-korvauksen jälkeen ne maksaa inan alle 100 €, jonku 97 tms. Mähän piikitin esikoisesta aamulla yheksältä ja nyt tästä kakkosesta olen piikittänyt illalla yheksältä. Esikoisen synnytyksessä en saanut epiduraalia, koska piikityksestä oli "vasta" 11,5 tuntia, kun 12 tuntia on se raja. Nyt päätin piikittää iltaisin, niin ei tarvitse esikoiselle selittää mitä äiti tekee.
  9. Se lääkeaine ei kirvele yhtään jos saa tulpan pois piikistä niin, ettei ainetta tule neulan päähän. Joskus siinä onnistuu ja joskus ei
  10. Cleo, minäkin pyytäisin toisen lääkärin mielipiteen. Siskollani oli 8 vuotta sitten keuhkoveritulppa, jolloin selvisi tämä meidän geenivirheemme. Jos siskoni tulee joskus raskaaksi joutuu hän koko raskauden ajan piikittämään, juurikin tuon vanhan veritulpan vuoksi (ilmeisesti suurempi riski tulla uudestaan). Minä sitten taas piikin vain vähän yli raskauden puolivälin jälkeen, koska minulla ei veritulppaa koskaan ole ollut.
  11. Itse raskaana ollessa aloin piikittään Klexanea joskus rv 26-28 aikoihin (en muista tarkkaan). Ja sama homma toistuu seuraavissa raskauksissa. Pistin aina yheksän aikaan aamulla ja synnytyksen jälkeen kuulin, että olis vissiin pitänyt pistää aina iltaisin. Synnytyspäivänä olin pistänyt n. yhdeksän aikaan aamulla. Sairaalassa n. puol 9 aikaan illalla anestesialääkäri ei suostunut epiduraaliin, koska piikityksestä ei ollut vielä kulunut 12 tuntia. Synnytin sitten ilman epiduraalia (mitä pelkäsin yli kaiken!!), mikä ei ollutkaan lainkaan niin paha, mitä pelkäsin. Seuraavassa synnytyksessä en edes pyydä epiduraalia, jos synnytys menee suurinpiirtein samallalailla ku ensimmäinen.
  12. Mulla ei ole kokemusta isoista pojista, mutta vastaan silti. Ostin neidille viime talvena täksi talveksi 92cm haalarin ja se on neidille vielä iso. Nyt siis käytössä 86cm haalari (neidin mittoja voi katsoa edelliseltä sivulta). Kaapissa toki se 92cm varmuuden vuoksi, jos vaikka lopputalvesta 86cm ei enää mahdukaan. Ja aijon myös säästää 92cm haalarin ens vuodeksi, jos se menis vielä alkutalvesta. Nyt aleista ajattelin ostaa 98cm. Koska jos lapsi tulee äitiinsä on hän ens talvena jotain 92cm ja 98cm väliltä Riippuu myös hyvin paljon haalarin merkistä!! Toiset on todella reilun kokoisia, kun toiset taas huomattavasti pienempää mitotusta.
  13. Jospa ketjun aloittajana palaisin kertomaan miten on asiat nyt. 0kk 3990g, 52,5cm 1kk 5390g, 56,5cm 2,5kk 7360g, 63cm 3kk 7940g, 65cm 4kk 8835g, 66,3cm 5kk 9570g, 68,3cm 6kk 10100g, 69,7cm 8kk 10945g, 73,1cm 10kk 11120g, 76,5cm 12kk 11 040g, 77,8cm 1v 3kk 12kg, 82,3cm 1v 6kk 12,7kg, 85,3cm Eli kyllä se painonnousu on tasaantunut, mutta onhan neiti painavampi mitä osa ikäisistään. Mutta on myös pituutta. Tohon kaukaloon mahtumiseen voisin kommentoida sen verran, että meidän neiti vaihdettiin kaukalosta turvaistuimeen n. 7kk ikäisenä. Sillon oli talvi ja enemmän vaatetta päällä, niin alkoi olemaan neidillä ahdasta.
  14. Meillä suuressa harkinnassa tutista vieroittaminen joululomalla. Lomaa on vähän yli kaksi viikkoa, joten toivotaan, että siinä ajassa neiti tottuisi nukkumaan ilman tuttia. Meillä on siis yli puoli vuotta tutti ollut käytössä vain nukkuessa. Joulupukki tuo neidille lahjaksi "isojen tyttöjen sängyn" ja siihen siirrytään luultavasti talviloman aikoihin (saadaan neidin huone rempattua ennen sitä), ja tavoitteena on, että siihen mennessä tutti olis unohdettu. Kivaa joululomaa siis odotellessa
  15. Päiväkotiin olisin halunnut laittaa, mutta päiväkodit on ihan täynnä. Ryhmikseen ois meidän neiti menossa puolentoista viikon päästä. Vissiinki. Varmistuskirjettä odotellaan...