samsam

Jäsen
  • Content count

    12
  • Joined

  • Last visited

About samsam

  • Rank
    Aloittelija

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Pienenä yöpuku ja käärittynä peittoon n. 3-4 kk iästä eteenpäin yöpuku ja unipussi
  2. Meillä myös Ikean pienempi koroke ja hyvin toimii. Ikean korokkeita on lastenosastolla (siellä missä kaikki muutkin lastentarvikkeet / huonekkalut ovat - mielestäni niitä ei ole kylpyhuoneosastolla).
  3. Ihania ideoita täällä - tulee suorituspaineita
  4. Lääkkeistä, jos on epäselvää kannattaa soittaa tänne: (itselleni lääkäri sanoi, ettei käyttämääni lääkettä saisi käyttää raskausaikana - mutta tuolta sain parempaa tietoa). Teratologinen tietopalvelu Teratologinen tietopalvelu on koko maan kattava puhelinpalvelu. Yhteyttä voivat ottaa raskautta suunnittelevat tai jo lasta odottavat vanhemmat, terveydenhoitohenkilökunta, apteekit ja terveydenhuollon viranomaiset. Palvelun tärkeimpiä tehtäviä on sikiövaurioiden ennaltaehkäisy. puh. (09) 471 76 500 kyselyihin vastataan arkisin klo 9-12 Hedelmällisyyteen tai sikiöön vaikuttavista aineista saa tietoa Teratologisesta tietopalvelusta, joka siirtyi vuoden 2005 alussa Väestöliitosta HUS:n Myrkytystietokeskuksen alaisuuteen. Vastaavia keskuksia on perustettu useaan Euroopan maahan, mutta Pohjoismaista Suomi on toistaiseksi ainoa, jossa tällainen tietopalvelu toimii. Palvelun tärkeimpiä tehtäviä on sikiövaurioiden ennaltaehkäisy. Teratogeeneillä tarkoitetaan ulkoisia tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa haitallisesti hedelmällisyyteen tai kehittyvään alkioon tai sikiöön. Tällaisia voivat olla äidin käyttämät lääkkeet, äidin infektiot ja rokotukset, sekä erilaiset ympäristöaltistukset (esim. kemikaalit ja säteily). Ulkoisten tekijöiden aiheuttamat sikiövauriot ovat potentiaalisesti estettävissä. Käytössä olevaan tutkimustietoon nojautuen arvioidaan tapauskohtainen riski, ja tämän pohjalta voidaan neuvoa vanhempia tai äitiä hoitavaa lääkäriä. Teratologinen tietopalvelu ei puutu äidin, raskauden tai lapsen hoitoon eikä määrää lääkkeitä. Palvelu antaa vain tietoa jonkin ulkoisen tekijän sikiövaikutuksista. Neuvonnan lisäksi palvelu kerää ja tuottaa tietoa eri lääkkeiden vaikutuksista raskauden ja imetyksen aikana.
  5. En juuri mitenkään - tietoa olen hankkinut. Elintapoja en ole muuttanut. En nytkään tee mitään, mitä raskausaikana en voisi tehdä - liikuntaa voisi lisätä ja syödä terveellisemmin.
  6. Enkelivauvasta tulee mieleen kuollut. En sitä elävästä vauvasta, lapsetsa /aikuisesta itse käyttäisi.
  7. Ennen esikoista en ostanut mitään ennen raskauden loppupuolta. Nyt ostelen ennen plussaa kaikkea ihanaa "varastoon".