Hilda

Aktiivijäsen
 • Content count

  505
 • Joined

 • Last visited

About Hilda

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Meillä on ikäeroa 4v8kk. Vauva on nyt 4kk. Alku meni hyvin, mutta nyt isoveli on taantunut jonnekin pikkupoika-asteelle. Pikkusiskolle on kiva ja rakastava, mutta meille vanhemmille raivoaa kaikesta. Pienestäkin asiasta menee kuppi nurin ja sitten huudetaan, paiskotaan tavaroita ja koitetaan lyödä. Tämän lisäksi vessavahinkoja sattuu päivittäin. Toivottavasti tilanne alkaisi pian normalisoitumaan. Tuppaa ottamaan vähän hermoon välillä...
 2. Meille tulee myöskin lähinnä tervetulojuhlat vauvalle. Ei kuuluta kirkkoon ja nimi on jo kaikille kerrottu. Juhlissa kuitenkin siunataan vauva, mutta sen ihmeempiä seremonioita ei ole tulossa. Mietittiin jo, että ei pidettäisi juhlia ollenkaan, mutta pidettiin me esikoisellekin ja on se tavallaan kiva toivottaa uusi jäsen tervetulleeksi sukuun. Kummeja ei ole meidän lapsilla ollenkaan, koska miehen suvussa se ei ole tapana ja itse koin lapsena aina vähän eriarvoisuutta, kun meidän sisarusten kummit osallistui ihan eri tavalla meidän elämään. Lapsilla on kuitenkin elämässään aivan ihania aikuisia meidän vanhempien lisäksi, eli saavat huomiota ja huolenpitoa aivan tarpeeksi näinkin.
 3. Kiitos kaikille nimiehdotuksista! Yksi näistä nimistä miellytti kovasti ja sitä nyt makustellaan prinsessalle nimeksi.
 4. Chandalina, hyvin pääsit jyvälle! Etsin jotain lyhyttä, pehmeää nimeä, joka ei ole ihan yleisimpien nimien joukossa. Olen pyöritelty nimiä Aamu, Aino, Mona, mutta mikään noista ei ole täydellinen. Muutkin ihan lyhyet nimet käy, vaikka ei olisikaan oota tai ämmää. Tosi kiva nimi olisi Tua, mutta ruotsiksi se tarkoittaa vessaa ja puolet suvusta on ruotsinkieleisiä.
 5. Kaipaisin tytön nimeä, joka olisi lyhyt/lyhyehkö ja siitä löytyisi kirjain O tai M.
 6. Pahoinvointi, väsymys, rintojen arkuus.
 7. Lahkeensuusta se vesi tosiaan pääsee haalarin sisälle. On ihan sama kuinka vedenpitävä kangas on kun saappaan varsi on löysä ja painuu lapsen ollessa kontillaan. Saappaan varren pitäisi olla niin tiukka tai jotenkin erilaista materiaalia, että se ei pääsisi painumaan kasaan. Olen yrittänyt sata kertaa sanoa lapselle, että istu kyykyssä siellä lätäkön reunalla, mutta ei vaan onnistu. Paras oli silti kun viime syksynä sateen jälkeen hölmönä möläytin, että nyt sulla on oma uima-allas pihalla kun siellä oli iso lätäkkö. Hetken päästä katsoin ikkunasta kun poika hyppää mahalaskun lätäkköön ihan kuin menisi oikeasti uimaan. Ei siinä vointu muuta kuin nauraa ja vaihtaa kaikki vaatteet kuiviin. Sillä kertaa kurikset hörppäsi yläpäästä eikä lahkeesta
 8. Kiitos Chimelli! Lähti heti tilaukseen. Oli juurikin se mitä etsin!
 9. Miten saatte lapset pidettyä kuivana tämmöisellä kelillä kun piha on täynnä iiisoja lammikoita ja loskaa? Meillä on 4v poika, joka rakastaa näitä kelejä, mutta vk-puku, kurahousut + saappaat ei pidä lasta kuivana. Ongelma on polvillaan maassa istuminen ja lätäköissä kahlaaminen. Saappaat hörppää varsinkin polvillaan istuessa vettä sisään ja housut kastuu saappaan yläreunasta polveen saakka. Mun mielestä on tosi kurjaa alkaa rajoittamaan leikkejä, sillä muuten ulkoilu on pelkkää kieltämistä. Ja kun tämä on tosiaan se selkeästi paras vuodenaika (syksyn kurakelien ohella) lapsen mielestä. Tänäänkin on tehty tuntitolkulla "betonia" ja "ruokaa" ja uitettu keppejä ja leluja. Haaveilen lapsille tehdyistä kalastussaappaista, joissa saapas jatkuu housuna ihan ylös saakka. Mutta sellaisia ei lapsille taideta tehdä.
 10. Kyllä mulla laitettiin äitiyskorttiin LA sen mukaan, miten meillä meni lapsettomuushoidot. Kun menkoilla ei ollut mitään tekemistä asian kanssa. Hölmöä, jos joku terkka sitten haluaa olla niin jäärä, että tuijottaa vaan konetta.
 11. Neuvolan tietokoneohjelma antaa LA:n kuukautisten perusteella. Miksi se on eri kun vau.fi:n laskuri, en kyllä tiedä. Mä luottaisin ehkä siihen neuvolan laskuriin. Joku kyseli miksi lääkäri saa eri LA:n. Se voi johtua siitä, että lääkäri on katsonut sitä vanhaa manuaalista raskauskiekkoa. Siinä on muutamissa kohdissa vähän tulkinnan varaa, eli nuoli osoittaa kahden päivän väliin. Mitään merkitystähän sillä ei ole, että onko LA nyt päivä 1 vai 2, kun vauva syntyy kun syntyy. Ymmärrän kyllä, että itse haluaisi jonkun tarkan päivämäärän. Raskauden alussa LA lasketaan aina menkkojen mukaan (toki lapsettomuushoidoissa tämä menee alkion iän/siirtopäivän mukaan). Jos ultrassa eroa tulee useampi päivä, niin sitten LA:ta voidaan muuttaa. Parista päivästä sitä ei vielä muuteta. Eli vaikka äiti itse on varma, että ovulaatio oli kp 10 tai kp 20 niin ei laskettua aikaa muuteta, jos sikiön koko ultrassa väittää muuta. Ultra antaa raskuden keston sikiön koon perusteella. Alkuraskaudessa sikiö on niin pieni, että mittavirheitä voi tulla, mutta sehän tarkentuu kun sikiö kasvaa.
 12. Mulla venähti ensimmäinen kierto tyhjennyksen jälkeen tosi pitkäksi. Normaalisti mun kierto on n. 25pv niin tuo kierto oli sitten jotain 40pv, en jaksanut edes laskea. Toivottavasti alkaisi nyt vähitellen tasaantumaan kun tammikuussa todettiin kkm, sitten vuosin useamman viikon, pari viikkoa väliä ja menkat ja sitten megakierto, joka tietysti nosti turhaan toiveita. Tässähän tämä alkuvuosi on mukavasti mennyt...
 13. Mä koen päässeeni aika hyvin jo yli koko keskenmenosta. Tottakai se on mielessä edelleen päivittäin, mutta tuntuu kuin siitä ois jo tosi kauan ja toisaalta, kuin en ois raskaana ikinä ollutkaan. Onneksi tyhjennys meni niin helposti eikä tullut mitään komplikaatioita tai jälkipuinteja vaan se oli kerralla ohi. Kovasti toivon uutta raskautta, mutta koitan tolkuttaa itselleni, että se on erittäin epätodennäköistä ja raskaus oli yhden kerran ihme. Täytyy silti myöntää, että jonnekin mun sisälle on pesinyt toivo. Ehkä meille kuitenkin on vielä joskus tulossa uusi ihme.
 14. Voimia Khadeija! Mikä on olo tänään?
 15. Pepper, olet ihan oikeassa siinä, että onneksi raskaus meni kesken näin alussa. Teillä on kyllä ollut rankka taival! Mua ehkä eniten korpeaa se, että tätä raskautta odotettiin niin pitkään, eikä luomuraskauden pitänyt olla mahdollinen. Todennäköisyys sille, että vielä tulisin uudestaan luomusti raskaaksi on häviävän pieni, joten en osaa lohduttautua sillä, että aina voi yritää uudestaan.