Possu

Aktiivijäsen
 • Content count

  789
 • Joined

 • Last visited

About Possu

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Gaia mä olen miettinyt kans tuota samaa: mulla todettiin kkm ultrassa 12+6 ja samana aamuna oli tullut veriviiru paperiin ja kummasti menkkajomotusta oli ihan hiukan ilmassa. Sikiö (Vai alkio?) oli ollu kuolleena 2 viikkoa joten kai se elimistö sitten jossain vaiheessa sen lykkää pihalle. Mulla alkoi raju vuoto jo niillä valmistavilla pillereillä eli en tarvinnut periaatteessa ollenkaan sitä tyhjennyspilleriä mutta kyllähän ne sitten varmuudeksi syötti 10 pilleriä jälkikäteen :/
 2. diabke - jos joskus vielä plussaan niin mulla on kyllä ominpäin kans harkinnassa nuo primaspanit tms. pakkohan sitä on joka kikka koittaa. Onko noilla jotain haittavaikutuksia? riskejä??
 3. onko teillä kaikilla määrättynä tuota primaspania tms. ihan lääkärin toimesta? mulla ei ole lääkärisuhdetta tämän asian tiimoilta mutta mietin uskaltaisko omin päin... Mies ei ollut aspiriinin kannalla mutta jos kkm oli 10+6 niin se vois kieliä istukkaongelmista. (vai sitten ihan sattumaa vain?)
 4. ingenjoor - niimpä se lääkäri arvelikin että sitten viieistään tulisi. Ehkä ne sillä on sitten ne ekat kuukautiset niin kamalan runsaat Viimeks ei kauppaan uskaltanut kävellä kun oli jo side täynnä.
 5. Diable - silloin kun viimeksi vuonna 2011 täällä hengailin niin monet puhuivat tuosta aspirin kuurista. Ja monet suosittelivat sitä jo kahdekin keskenmenon jälkeen vaikka ominpäin syötäväksi .En vain muista enää miten se meni! Tosi monelle siitä on ollut apu ja se palasi eilen mieleeni ja juteltiin aiheesta miehen kanssa. Voi olla että jos kohta vielä jatkertaan yritystä niin otan itsekin hiukaa aspiriinia EN muista mihin asti sitä suositeltiin mutta varmaan ainakin juuri 1 kolmannes? Pitäisi ottaa tästä oikein joukolal selvää. Meillä ei ollut niskaturvotusta eikä mitään rakenteellista näkynyt. Ei vain ollut enää sykettä. Istukkaperäine nsyy olis todennäköisin siis ehkä.. en usko mihinkään kromosomihäiriöihin jos kehittyy noinkin pitkälle (meillä 10+6). Onko se sitte ntarkoitus vai vahinko - sen kun tietäs! Mulla on tosi niukkaa vuotoa enää sen verilöylyn jälkeen. sellaiset pikkukuukautiset. Toivottavasti se limakalvo sitten poistuu omia aikojaan. Kaavinta olis turha kokemus tähän päälle vielä... Limakalvo kun oli lääkärin mukaan 1,5cm paksu niin luulis että se jotenkin vuotelis!
 6. täällä ollaan. Keskeytys tehty. Alkoi maanantaina kyllä jo mifegynellä (tuli limatulppaa ja särkyjä) ja keskiviikkona lähdin vauvan vaippa pöksyissä autolla sairaalaan 8:30ksi. Vuoto alkoi tosi rajuna ja kello 09 oli jo "kaikki" tullu ulos. Jäi vaan kyllä kiinni kohdunkaulakanavaan jostain kalvoista niin että lääkäri joutui repimään ja pyörittelemään hyvän tovin irti... Yök. Hb laski 75:een ja sain sitten 2 pussia verta. Kotiuduin eilen hb103 arvoilla... Kaikki meni kai muuten mallikkaasti mutta aika hakattu mato olin.. Nyt se on ohi. Pitäis palata arkeen. Mikään ei oikein tunnu miltään ja kauhee aggressio päällä koko ajan. Kaikki suututtaa. joulu ällöttää. Eikä se helpota ollenkaan että muksut meni ihan totaalisen sekaisin tästä kun olivat 3 päivää mummolassa. Vasta ollaan muutettu uuteen kotiinkin niin että aika pihalla ollaan koko porukka. Mummolle ei kyllä kerrottu syytä, vielä. ehkä jos kysyy... Mies toivoo uutta vauvaa, minä olen suurinpiirtein jo avioeron partaalla. stressiä ehkä??! Kyllä tästä noustaan vielä.
 7. voi edith kamala tarina. Mutta siltikin: seuraan samasta ketjusta sinua tänne. Eilen ultrassa ei löytynyt sydänääniä. Vain rauhallisesti masussa elottomana makaava pikkuinen vauvaolento joka oli lakannut kasvamasta viikolla rv 10+6 eli reilua viikkoa aiemmin. osasin jotenkin odottaa "äidinvaistolla" tätä sillä en tuntenut enää kohdun supisteluja, pystyin nukkumaan vatsallani eikä mitään raskausoireita enää ollut. Sain eilen mifegynen ja tänään on tullut jotain limatulppamaista veriklönttivuotoa. Olo on sen verran kipeä että olen nappaillut särkylääkkeitä hyvät annokset. Nyt odottelen itsekseni kotona huomisaamua: silloin ottavat osastolle sillä näillä viikoilla tapahtunutta kkm ei saa itse kotona "hoitaa" vaan ottavat sisään. Nyt vain toivon sormet ja varpaat ristissä että vuoto ja se niagaran putous ei ala ennen aamua. Tahtoisin niin päästä sairaalaan ilman että täytyy vuorata taksin penkki jätesäkeillä ja istua pyyhe housuissa. Viime keskenmenossa (spontaani rv7+1) vuoto oli ihan järkyn runsasta toisena päivänä! Vuoto mulla alkoi nyt aamuyöllä ihan kuin normaaleissa kuukautisissa, joten pahoin pelkään että aamun kökötän pytyllä. Onneksi lapset saatiin hoitoon mummolaan - vaikka mummo ei syytä tähän tiedäkään. En tiedä kerrotaanko edes. Kertoisitteko te? Mies otti asian tosi raskaasti mutat mulal ei ole vielä räjähtänyt tajuntaan tämä koko asia. Ehkä siksi että koitan pitää itseni kasassa sitä huomista kipua ja vuotoa varten. Jospa se sitten sen jälkeen iskee tajuntaan kuin leka. Viimeksi itkeä vollotin vaikka miten monta viikkoa vaikka kesken ruokailun. Ja olin kalpea kuin lakana kuukauden päivät. Saapa nähdä nyt. Jospa jouluksi toivun hyvään kuntoon ettei tarvitse vuodella enää sitten. Viimeksi kesti tasan 2 viikkoa se vuoto. Eka viikko runsasta sitten kuin normimenkat... Voi huokaus. Edith - tekevätkö sinun ikäiselle enää julkiselal hoitoja? vai onko sulla jo jokin määräkiintiö täynnä. Toivon niin että teidän tyttö saisi vielä sisaruksen. Meillä on kaksi lasta ja nyt pistää miettimään tuleeko kolmatta enää. Mitä jos saadaan vain keskenmenoja? MIten monta keskenmenoa jaksan vielä vain todetakseni ettei sitä kolmatta lasta enää tule? Jotenkin tuntuu että lapsiluku olis tässä kahdessa, mutta nyt keskenmenon jälkeen mies tahtoo ainakin heti yrittää uutta... Pitää keskustella tästä varmaan vielä kotona Mullakin ikää "jo" 35 joten ei tässä enää kovin monta vuotta sellaista "ihanteellista" lisääntymisikää ole jäljellä.
 8. KOS

  vielä keskusteluun jatkoa - mulla oli nyt kättärillä huonetoverina sektiolla synnyttänyt. Häntä hoitivat tosi hyvin ja itse alakautta synnyttäneenä jäin vähemmälle huomiolle (ja itse sain tehdä kaikki). Kätilö oli lihan superihana ja pitäs jotenkin häntä kyllä kiittää vaikka onkin jo 2kk kohtaa aikaa... ja vierailijoista: perheenhjäsenet (=isi+sisarukset) saa käydä miten tahtovat, mutta muut vieraat saavat käysdä VAIN 18-19 välillä vierailutunnilla.
 9. KOS

  kyllä mulla ainakin oli aamutakki osastolla ja sieltähän saa itse hakea sairaalavatteita osaston hyllystä niin lapsvuodepuolella kuin päivystyspuolellakin... Kaikilla mammoilla oli aamutakki sen "yöpaidan" pääällä...
 10. meillä esikoinen oli koliikkilapsi. herkkävatsainen joka nytkin reagoi vatsallaan. raskaus oli helppo. synnytys pitkä eikä meinannut tulla ulos -> imukuppi. vyöhyketerapia ei auttanut (oireet kyllä pahni hetkeksi aina hoidon jälkeen). kun siirryttiin korvikkeelle niin huudot loppui kuin seinään ja neitistä tuli hyväntuulinen ja hyvin nukkuva. tää toinen sit on refluksilapsi (käynnistetty synnytys oli helppo ja nopea)..
 11. haluttiin antaa esikoisen kasvaa rauhassa ja yritettiin just alle 3v ikäeroa kelan rahijen takia - mutta ikäero sit venyi 3v5kk... Ei paha ikäero mut tuntuu kyllä mammarahoissa aika ikävästi. Nyt kun on tän verran ikäeroa niin suosittelisin just tätä ikäeroa tai sit sitä 1v ikäeroa - isompi jo ymmärtää ja taas pieni menee ns. samalla vaivalla eikä ole mustasukkaisuutta. 2v:lle on vielä vaikea puhua järkeä päähän ja 1v saa vielä sit kumminkin olla ihan vauveli ... Ja leikkikaveri kasvaa samaa tahtia. Nyt esikoinen joutuu odottelemaan leikkikaverin kasvamista vielä pitkään... eiköhän tästä 2v;nä ole jo kaveriksi enemmän...
 12. mintukka oli todellakin runsaammat! ihan järkysti vuosi ja yli laidan. ei uskalttanut kovin kauas vessasta mennä. toinen ja kolmas kierto sit jo rauhoittui. synnytyksen jälkeen ei ollu vastaavaa ja tän okan jälkeen en vielä tiedä.
 13. lavella + katya11 :lipsrsealed: Minä sinnittelen maaliskuisista viel ätässä ketjussa. Viimeisin tämän päivän otos on tässä:
 14. Ihana Valrianin masu!
 15. Kaheli ja mimsi :lipsrsealed: ! Meitä masuja on kyllä moneksi Tässä meitsi rv 17+4.. Tosin just hyvin syöneenä eikä lainkaan vatsaa sisäänvedettynä Musta tulee lopulta valas kun nyt jo näyttää rv 35:ltä