Takkuinen

Jäsen
  • Content count

    15
  • Joined

  • Last visited

About Takkuinen

  • Rank
    Aloittelija

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Ongelmana on puolitoistavuotiaan kestovaippailijan ihottuma. Käytössä sisävaipat ja harsot. Ihottuma on ainoastaan vaipan alueella pepussa, punaisia rakkuloita, joihin yön aikana ilmestyy keskelle finnin näköinen pallukka. Laitoimme kaksi viikkoa sinkkivoidetta, jolloin päivän aikana "finni" kuivui, punoitus jäi, ja yön jälkeen rakkula tuli takaisin. Parina yönä olemme kokeilleet kertakäyttövaippaa ja rakkulat ovat silti palanneet yön aikana. Lapsi ei osoita olevansa kivulias rakkuloiden takia, ei arista. Ei ole muutenkaan levoton, että olisi allergiaa ja esimerkiksi vatsa kipeä. Meillä käytetään täysin ekopesuaineita, joten ei ole kyse pesuainejäämistäkään. Olen nyt pessyt varalta muutaman koneellisen 90 asteen pesussa. Kävimme lopulta lasten erikoislääkärillä, joka määräsi kahdesti päivässä hydrokortisonia ja perusvoidetta muulloin vaipanvaihdon yhteydessä. Nyt vajaan viikon jälkeen: Jaa-a, mielestäni tilanne ei ole juurikaan muuttunut rasvojen myötä. Seuraavaksi lääkäri aikoi ehdottaa yleisimpiä ruoka-aineallergiatestejä, jos rasvat eivät auta. Olen ihan hukassa, enkä usko kyseessä olevan allergia. Pahoin nyt pelkään ja sydäntä viiltää, että onko kyseessä "kestovaippa-allergia"? Onko lapsen pissat ja ulosteet tässä iässä niin vahvoja, että iho ei kestä, vaikka vaippa vaihdetaan 1-2 tunnin välein ja käydään potalla? Tuntuu hirveältä, jos pitää ruveta käyttämään pelkkiä kertakäyttövaippoja tässä vaiheessa. Täältä olen itse löytänyt monia hyödyllisiä neuvoja ja nyt kysynkin, olisiko kellään pulmaani vinkkejä tai omia kokemuksia?
  2. Paikallinen ensi- ja turvakoti saa meidän kierrätykseen menevät vaatteet ja lelut.
  3. Värjäsin vauvanvaatteita Dylonin käsivärjäysaineella, joka päästi hieman väriä vielä kahdessa seuraavassa pesussa. Harsoja, lakanoita ja vauvanvaatteita värjäsin seuraavaksi Dylonin pesukonevärillä ja hyvä tuli! Kun ohjeen mukaan tekee jälkipesut, niin ei väri irtoa myöhemmissä pesuissa. Huomasin, että paras olisi värjätä ihan uusia vaatteita/harsoja, koska ainakin harsoissa vanhat tahrat tulivat värjäyksessä esille.
  4. Meillä minä puhun lapselle ruotsia ja mies suomea. Asumme suomenkielisellä paikkakunnalla, joten saan kyllä tehdä töitä antaakseeni lapselle niin laajan sanavaraston kuin mahdollista. Onneksi myös äitini puhuu lapselle ruotsia. Koulu olisi tarkoitus käydä ruotsiksi, mutta varmistunee lähempänä, että saammeko koulukyydin järjestettyä. Mies ei juuri ruotsia puhu, mutta ymmärtää yllättävän paljon, vaikka ei sitä itse huomaa: Osallistuu ruotsinkieliseen keskusteluun suomeksi, eikä edes tajua, että me muut puhumme ruotsia.
  5. Niin kauan kuin vauva ei osannut liikkua, pystyin aika vapaasti ripustamaan pyykit sekä ulos että sisälle, käymään postilaatikolla, vessassa, suihkussa, laittamaan ruokaa jne. Nyt kun kahdeksan kuukauden ikäinen vauva ryömii minkä kerkeää, käyn vessassa vain kun vauva on keskittynyt leluun niin, ettei huomaa "poistumistani". Muutoin lapsi on otettava mukaan. Lapsen nukkuessa sisällä tai ulkona (omakotitalon terassi maatasossa) olen itkuhälyttimen tuoman (ihanan!) vapauden ansiosta voinut tehdä kaikenlaista: poiminut marjoja, maalannut autotallissa, saunonut, käynyt suihkussa jne. Ruohonleikkaaminen oli jätettävä, ellei sitten olisi värinällä toimiva itkuhälytin (onko sellaisia jo keksitty?). "Ulkomaailman" suhteen olen varsin skeptinen, katsonut varmaan liikaa rikosohjelmia. En jätä vauvaa kaupan eteen vaunuihin tai autoon, vaikka näkisin koko ajan lapsen. Linja-autossa olen pyytänyt vierasta kanssamatkustajaa pitämään vaunuista kiinni, kun olen itse käynyt maksamassa. Sen verran pystyn ihan vieraaseen luottamaan. Kuulostaa ihan eri maailmalta, että äidit ovat joskus aikoja sitten parkkeeranneet vaunut vierekkäin Sokoksen "vaunuparkkiin".
  6. Oulu, Taikapilvi (www.taikapilvi.com) Tätä liikettä on kehuttava ehdottomasti! Paikan päällä olen käynyt kahdesti ja myyjä on ollut erittäin palveluhenkinen sekä vastannut mielellään kysymyksiin. Vaikka liike on pieni, tuotteiden esillepanossa on onnistuttu ja valikoimasta saa hyvän käsityksen. Nettisivut ovat mielestäni selkeät ja sieltä olen ostanut kerran. Mikäli haluaa säästää postimaksuissa netissä tehdyt ostokset voi myös noutaa paikan päältä. Nettisivuilta löytyy helposti tarjoustuotteet ja samat tarjoukset pätevät usein myös liikkeessä.
  7. OYS

    Hilja: Suuret kiitokset vastauksestasi! Vähän samanlaiseen lopputulokseen päädyin itsekin, kun toin neuvolassa samoja asioita esille. Pitää vain koettaa päästä sairaalaan sen verran ajoissa, että pystyy siellä vielä kivuiltaan puhumaan.
  8. Työnantaja sai tietää raskaudesta viikolla viisi. Kerroin hänelle aloittaessamme hedelmöityshoidot, koska jouduin käymään usein työaikana lääkärissä. Hän oli sitten hengessä mukana koko ajan ja halusi tietää, että onnistuivatko hoidot. Kaikin puolin oikein hienosti suhtautui, ei olisi parempaa asennoitumista esimieheltä voinut toivoa!
  9. Viikolla 17 aloin tuntea "hipaisuja", jotka varsin pian voimistuivat selkeiksi liikkeiksi.
  10. Olin karpannut sovelletulla tyylillä reilu kolme vuotta ennen raskauttani, enkä ollut ajatellut tilanteen muuttuvan miksikään raskausaikana. Kappas vain, kärsin 24/7 pahoinvoinnista ja oksentamisesta, mikään karppiruoka ei kiinnostanut, mutta ah: ohrarieska, pelkkä perunamuussi voinokareella, suolakeksit ja hedelmät maistuivat. Olin varsin järkyttynyt, kun kaikki "tuttu" jäi jääkaapista pois, jopa turkkilainen jukurtti jäi kaupan hyllylle. Kai se on yhteydessä runsaaseen oksentamiseen, että keho ottaa menetetyn takaisin "huonoina" hiilihydraatteina, ken tietää. Kun pahin oksentaminen loppui noin viikolla 18, olen pikkuhiljaa palannut entiseen ruokavaliooni, eivätkä ohrarieskatkaan enää voisi juuri kiinnostaa.
  11. Itse söin macajauhetta säännöllisesti noin joka toinen päivä ennen raskauden alkamista. Kun sain tietää raskaudestani, lopetin käytön, koska löytyi niin vähän tietoa onko macajauhe suositeltavaa raskaana. Gojimarjoja söin noin viikolle 15, ne helpottivat kun alkoi tuntua oksentamisen tarve. Neuvolassa en ole näistä asioista puhunut, koska isolla osalla terveydenhuoltohenkilökunnalla on varsin perinteinen näkemys ruokaan.
  12. OYS

    Onko kenelläkään tuorehkoja kokemuksia, mikä on tällä hetkellä mahdollisuus vaihtoehtoiseen kivunlievitykseen? Oletteko saaneet halutessanne akupunktiota tai mahdollisuuden käyttää ammetta? Entä kuinka kovasti on laitettava vastaan, etteivät väkisin laita synnyttämään selällään, vaan voisi koettaa esim. jakkaraa?
  13. Onko kenelläkään tietoa, kuinka kauan lapsi voi nukkua lattialla olevassa kehdossa? Kun lapsi alkaa liikkua enemmän, niin kehdosta saattaa helposti päästä putoamaan, kun reunat eivät yleensä ole kovin korkeita.