smlain

Aktiivijäsen
 • Content count

  115
 • Joined

 • Last visited

About smlain

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Vakuutukset, työnantajamaksut, verot pitää maksaa... Otettiin selvää kun mietittiin tota vaihtoehtoa ja kyllä on monimutkainen prosessi ja ei välttämättä halvempikaan. Suomi kun ei ole ratifioinut Euroopan Neuvoston sopimusta au paireista. Meillekin tuo olisi ollut loistava ratkaisu, oltaisiin saatu vahvistettua toista kieltä.
 2. Tässä todella surullinen uutinen liittyen kaksosiin...
 3. Tämä toimittaa myös Suomeen. Ollaan tätä mietitty, mutta ei vielä päätetty liitytäänkö, eli kokemusta ei ole. barnensbokklubb
 4. Mä ostin viime keväänä Emman twin joggerit kun niissä oli tuo painoraja isompi kuin 15kg/puoli. Nyt en löydä äkkiä virallista tietoa mutta olisko ollut 20kg? Mutta en sitten muuten tykännyt yhtään joten ne on jo myyty pois. (kolmipyöräiset ja etupyörä ei käänny eli tosi hankalat kääntää...) Meidän polkupyörän peräkäryssä on ainakin tuo sama painoraja kun noissa useimmissa rattaissa eli yht. 30kg. Meillä onneksi toinen on kevyempi niin menee vielä jonkun aikaa...
 5. Mua ehkä harmittaa enemmän kuin loukkaa ystäväni toiminta. Ovat meidän pojan kummeja. Nyt kun heille on tulossa toinen niin ystävä kertoi minulle että olivat jo esikoisen aikaan miettineet meitä kummeiksi. Päätyivät kuitenkin omiin sisaruksiinsa. Nyt toisen kohdalla eivät voi kuitenkaan meitä pyytää koska ovat meidän pojan kummeja eikä ristiin voi olla kummeja... (Miksei!?) Sitten vielä tokaisee perään että ei ole ketään muutakaan ja että ketäköhän saavat kummeiksi. Mitä jos olisivatkin pyytäneet meitä esikoisen kummeiksi, olisivatko kieltäytyneet meidän lapsen kummiudesta? Se mikä tässä harmittaa on se että hän kertoo minulle nuo asiat. Olisi vaan jättänyt pyytämättä kummiksi ja ollut selittelemättä niin asia ei olisi vaivannut minua lainkaan. Mä kun en voi ymmärtää miksei muka ristiin voi olla kummeja? Mun mielestä se jopa helpottaisi suhtautumista toisiin. Esim. pitääkö mun kuitenkin muistaa jouluna ja synttäreinä heidän lapsia eli lapseni kummien lapsia?
 6. Doris78, miten tuo potkupyörä oli pakattu? Itse olen miettinyt pyörän (myös rattaiden) tilaamista sieltä, mutta tossa keväällä kun tilasin sieltä kasan leluja niin tavarat oli pakattu miten sattuu ja osa oli sitten hiukan kärsinytkin. Eli mietityttää arvokkaamman tavaran tilaaminen, toki jos rikkinäinen tulee niin voi palauttaa.
 7. Keskiviikkona alkais pojilla hoito ja vaatteiden merkkaus vielä edessä. En oikein tiedä miten merkkaisin... Vähän samaa mietin kun fleur, mutta meillä tuo kierrätysväli on vielä nopeampi. Eli siis kyseessä kaksoset ja toinen kokoa isompi. Jos nyt merkitsen vaatteet etunimillä niin tuossa talvella/keväällä pienempi perii isomman nykyiset vaatteet ja sitten onkin kaikissa vaatteissa sama nimi. Vai pitääkö mun sit nimetä isomman uudet vaatteet pienemmän nimellä ja saavat hoidossa sitten pukea aina vaatteet sille jonka nimeä ei vaatteissa lue... Sukunimeen alan tässä kallistua, katsovat sitten jos ehtivät että isommalle isompia vaatteita ja pienemmälle pienempiä... Muuten sitten kulkevat joko hiukan tiukoissa tai löysissä jos menee sekaisin.
 8. Meillä on matka takana. Päädyttiin Viru -hotellin perhehuoneeseen. Tilava se ainakin oli. Siellä oli parivuode ja kerrossänky vakiona, lisäksi saatiin sinne kaksi matkasänkyä ja sitten meillä oli vielä kahdet matkarattaat kokoajan auki oven vieressä ja silti mahtui ihan hyvin kulkemaan. Aamiaisella tultiin heti kysymään että tarvitaanko syöttötuoleja ja sitten ne tuotiin pöytään. Minbaari oli tuollakin sellainen että jos otti tavaran pois niin tuote laskutettiin, olisko ollut 25 sekuntia jos oli pois paikaltaan. Rocca al Maren kauppakeskuksessa oli lasten leikkipaikka, vähän tyyliä hoplop mutta pienempi. Hinta oli kahdelta 1-vuotiaalta yht jotain 3-4e. Sen kun sain maksettua niin ilmoittivat ettei ole asiaa sisälle ilman sukkia. Olishan tuo pitänyt tajuta, mutta ei meillä mitään sukkia ollut sandaaleissa yli +30 asteen helteellä. Mies jäi sitten siihen portille odottelemaan ja mä juoksin ostamaan meille kaikille sukat, jotka sitten maksoivat lähemmäs 20e eli se siitä halvasta leikkipaikasta. No, ainahan sukille on käyttöä. Kauppakeskusta vastapäätä oli eläintarha. Perhelippu maksoi noin 11e. Ei noilla helteillä paljon eläimiä näkynyt. Ja jos tuonne aikoo niin kannattaa perehtyä hyvin alueen karttaan, opastuksen ei ole mitään selkeitä ja me ei ainakaan löydetty paperikarttaa mukaan otettavaksi. Pitkän matkaa tarvottiin ja mitään eläimiä ei näkynyt. Sitten tultiin kohtaan jossa tie jatkui eteenpäin ja vasemmalla oli siltä jonka jälkeen oli leikkipaikkoja. Ei mitään opasteita ja eteenpäin kun katsoi niin mitään ei näkynyt. No, myöhemmin selvisi että siellä olisi olleet mm. jääkarhu, norsu ja krokotiili... Ei sitten jaksettu enää portilta lähteä takaisin... Ravintoloista en osaa pahimmin tämän reissun perusteella sanoa. Syötiin hotellin ravintolassa seisovasta pöydästä ja Mäkkärillä käytiin. Maksoi muuten 2xkerrosateria ja 2xlastenateria yhteensä jotain 11-12e... Yksi ihan kivan oloinen aidattu puisto löydettiin, ehkä 15-20 minuutin kävelymatkan päästä hotellista. Taksilla ajettiin kerran, kun ei mahduttu Prismaan menevään ilmaisbussiin. Toinen poika istui isän sylissä, samoissa turvavöissä ja toinen istui keskellä lannevyön kanssa. Ei ehkä kovin turvallista mutta hyvin se lyhyt matka meni. Muuten oli ihan kiva reissu mutta kaupunkilomalle oli hiukan liian lämmin... Olis pitänyt suunnata rannalle.
 9. Onko jollain kirjakerholla valikoimissa ruotsinkielisiä kirjoja? Tai onko jollain kokemuksia ruotsalaisista kirjakerhoista, lähettävätkö edes Suomeen?
 10. Me ollaan ICn perhehytissä oltu ja hyvin saatiin tuplamatkarattaatkin mahtumaan sinne, no, oviaukko oli tietysti ahdas mutta sisällä tila oli ok. Muistaakseni jäi vielä hiukan tilaakin ympärille kun oli kaksi muutakin lasta matkassa, ettei ihan piukassa ollut. Aina tietysti mukavampi matkustaa jos saa hytin kokonaan omaan käyttöön.
 11. Me käytiin viime viikolla poikien kanssa parturissa, Oskar oli ekaa kertaa, Oliverilla kyseessä toinen kerta. Molemmat istuivat itse tuolilla, viimeksi vielä Oliver oli mun sylissä. 15-20minuuttia kesti leikkaaminen, molemmat jaksoivat hyvin puolet ajasta. Oliverin sai istumaan loppuun asti kirjoja lukemalla, Oskar pisti kyllä vähän pyörimiseksi mutta saatiin leikattua. Ehkä vaikeinta oli saada se jota ei leikattu parhaillaan, pysymään aisoissa ja irti kampaajan välineistä. Onneksi mulla oli mummi apuna. Hintaa en tarkkaan tiedä kun siinä oli mun leikkaus samassa köntässä, eli kolme päätä yhteensä 30e.
 12. Me oltiin toisen pojan kanssa eka kerran parturissa tammikuussa, hänellä oli tuolloin ikää n1v2kk. Pelättiin pahinta mutta hienosti meni. Poika istui mun sylissä, mies oli vieressä ja hänellä oli iso kasa kirjoja, leluja yms viihdykettä mukana. Mitään ei tarvittu, aikaa meni n 20min ja koko sen ajan istuttiin paikallaan ja ihmeteltiin tippuvia hiuksia. Pian olis uusinta edessä ja velipoikakin pääsee ekaa kertaa. Hän voikin olla haastavampi tapaus...
 13. Liberolla taas uusi kampanja: Libero
 14. Eemeli -vaatteita oli jo ainakin Myllyssä maanantaina.
 15. Meillä ei tarvita mitään kommervenkkejä. Äsken juuri leikkasin ja suurin ongelma oli se että kun otin ensimmäisen syliin ja aloin leikata niin toinenkin alkoi tunkea syliin ja huutohan siitä tuli kun ei heti päässyt leikattavaksi...