Sparkles

Jäsen
 • Content count

  43
 • Joined

 • Last visited

About Sparkles

 • Rank
  Tavis

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  San Jose, California
 1. Lisään vielä, että kiinteiden rajoittaminen ja kokonaan pois jättökään ei tuottanut tulosta. Poika ei juonut maitoa sen enempää silloinkaan.
 2. Meillä oli eilen tähän asti huonoin päivä... maitoa meni vain 2 dl koko päivänä. Poika saa oikean raivarin kun näkeekin pullon ja käyttäytyy samalla tavalla kun pom kirjoitti edellä. Ainoa milloin saan joutettua on rattaissa ulkona kävelyllä. Muuten on tosi touhukas ja iloinen ja kiinteitäkin syö ihan valtavat määrät. Vesi ei kelpaa myöskään, mutta onneks saa kuitenkin nestettä vellin ja soseitten mukana. Alan kyllä taas oleen tosi huolissani. Täytyy varmaan soittaa lääkärille jos tänään ei syö paremmin.
 3. Kylläpäs helpotti lukea, että me ei olla ainoita tän ongelman kanssa! Meillä tosin on vasta nyt aloitettu kiinteet (poika 6,5 kk), joten niillä ei ole ollut osuutta asiaan. Meidän vauva oli 95% rintamaidolla reiluun 4 kk ikään asti (tosin sai sitä vain pullosta, imetys ei onnistunut) jonka jälkeen ei rintamaito tahtonut enää kelvata, mutta korviketta söi hyvin. Lääkärimme kehotti syöttämään korviketta, jos rintamaito ei kelpaa koska pojan paino ei tahtonut nousta ollenkaan, eikä pää kasvaa (joka oli hetken aikaa huolenamme). Sitten 5,5 kk iässä poika alkoi hylkiä pulloa eikä suostunut syömään päivisin juuri ollenkaan, ei pullosta eikä kupista. Lääkäri kehoitti aloittamaan kiinteet, koska painokäyrät kääntyivät jyrkkään laskuun. Kokeilimme aina antaa maitoa ennen kiinteiden tarjoamista, mutta ei kelvannut. Hedelmäsoseet ja "makee peruna" kelpasivat kuitenkin pojalle hyvin. Edelleen poika ei suostu juurikaan syömään maitoa päivisin, joskus saan "pakottamalla" meneen 30 ml. Yöllä kuitenkin syö pullosta niin hyvin, että päivittäinen maidon määrä on 6 dl kieppeillä (lääkärimme pitää tätä tosin tosi alhaisena määränä). Nyt parin viikon ajan olemme antaneet lääkärin määräyksestä rasvaista maustamatonta jugurttia, johon sekoitamme hedelmäsoseita. Se kelpaakin yleensä ja toivottavasti saisi painon nousemaan. Muuten poika on tosi terve ja helppo vauva - ei itke tai raivoa juuri ollenkaan. Ei myöskään koskaan puklauttele, oksenna tai ripuloi, joten kyseessä ei pitäisi olla "acid reflux" (ei hajuakaan mitä tää on suomeks, sori!). Pidämme kirjaa pojan syömisestä ja täytyy sanoa, että hermot menee kun joka päivä on sama "taistelu" edessä. Aloinkin tässä miettimään voisiko tällainen yösyöminen olla vain jonkinlainen vaihe vauvan kehityksessä?
 4. Oli kiva lukea, että selvisitte vain säikähdyksellä. Mieheni serkun lapsella on meinaan tuo sama ongelma kuin teillä oli ja hän joutuu leikkaukseen ennen 6kk ikää. Meidn vauvan pää on kuitenkin normaalin muotoinen eikä kukaan ole edes huomannut pään olevan pienempi kuin pitäisi, joten itse epäilen, että vauvamme on vaan perinyt pienemmän pään tai sitten kasvupyrähdys tulee vasta myöhemmin. Äitinä kuitenkin huolestuttaa noi lääkäreiden kommentit...
 5. Meidän pienellä mitattiin 4,5 kk ikäisenä päänympärykseksi 40,3 cm, joka lääkärin mukaan menee alle 5% käyrillä. Pään kasvua aletaan nyt seuraamaan useammin, varsinkin kun painokäyrätkin näytti alamäkeä. Onko muilla ollut vastaavia kokemuksia? Itseäni asia jäi huolestuttamaan...
 6. Oma vauvani on nyt 4,5 kk ja olen juuri vähentänyt pumppauskerrat kuudesta kolmeen per päivä. Maidontulo tietty kärsii, mutta en kertakaikkiaan vaan jaksa enää pumpata (vaikka en ole enää pitkään aikaan pumpannut yöllä; aikaisemmin pumppasin kolmen tunnin välein klo 6-9-12-15-18-21). Maitoo on kuitenkin kertynyt pakastimeen jo niin paljon, että silläkin selvitään monta kuukautta, mutta mutta: olen huomannut että vauvalleni ei aina kelpaakaan pari-kolme kuukautta vanha maito pakkasesta. Tänään sain kuulla lääkäriltämme, että kuukauden pakastimessa olon jälkeen maito muuttuu jotenkin, jonka seurauksena vauvat usein eivät halua sitä enää syödä. Se on kuitenkin edelleen syömiskelpoista ja kannattaa vaikka syöttää yösyötöillä, jolloin vauva ei ole yhtä nirso kuin päivällä. Tosiaan, ilman sähkökäyttöistä pumppua (itselläni Medelan Pump in Style), hands free -korsettia ja pullonlämmitintä en olisi koskaan näinkään pitkälle jaksanut! Onneksi mieheni on auttanut pesemällä ja keittämällä kauhean pullovuoren aina iltaisin.
 7. Olen suunnittelemassa päivä Helsingissä -reissua 4 kk vauvani kanssa. Voisiko joku ystävällinen suositella parhaita vauvaystävällisiä tiloja vaipanvaihtoon ja ruokintaan? Jonnekin pitäisi myös päästä pumppaamaan kun en imetä... Onkohan pakko ottaa kuitenkin hotellihuone? Saako nykyään edes päivähuoneita hotelleista?
 8. Muakin kiinnostais tämä. Meillä 3,5 kk vanha vaaveli pitää äidin öisin hereillä kun jatkuvasti saa kääntää mahalta selälleen. Herra nukkuisi mielellään kyllä mahallaan, mutta hautaa kasvonsa niin pahannäköisesti patjaan (ja pinnasuojukseen) että ihan pelottaa saako se henkeä. Varmaan 30 kertaa yössä saan kääntää pojan.
 9. Voisiko joku ystävällinen auttaa ja kertoa millaisissa paketeissa vaippoja Suomessa myydään, siis tulevatko esim. painon mukaan vai koottain (1,2,3 jne) kuten täällä Jenkeissä? Missä hinnoissa vaippapaketit liikkuu? Olemme tulossa kohta Suomeen lomalle ja täytyy lähettää joku ostaan etukäteen vaippoja. Entä saako Suomessa "baby wipes" -kosteuspyyhkeitä ja paljonko ne suunnilleen maksavat? Esim. Pampers Sensitive. Kiitos jo etukäteen!!
 10. Joo, taytyy viela kentalla yrittaa jos sen sais mukaan matkustamoon. Lippuja varatessa meille sanottiin NWA/KLM:lta, ettei missaan tapauksessa saa istuinta tuoda matkustamoon jos ei ole ostanut vauvalle omaa paikkaa, ei edes kasimatkatavaroiden sijasta. Varmaan tassakin on poikkeuksia.
 11. Me ollaan tulossa kohtapuoliin Suomeen lomalle ja otetaan kyllä kaukalo mukaan ja aijotaan laittaa se ruumaan kun ei viitsitä ostaa 3 kk ikäiselle omaa paikkaa. Täytyy toivoo, että tulis yhtenä kappaleena takaisin. Tarkoituksena olis mennä bussilla Vantaalta Tampereelle. Ilmeisesti näissä pitkänmatkan busseissa on nykyään turvavyöt, olenko oikeassa? Jos on, niin silloinhan saisimme kaukalon turvavöihin kiinni. Tää olis tosi hyvä juttu!
 12. Tietääkö kukaan onko ulkosuomalaisen lapsen kastaminen Suomessa mahdollista? Siis jos asuu ulkomailla vakituisesti, mutta on Suomen kansalainen? Odottelen yhä vastausta kirkolta, joten kyselen täältä sillä välin...
 13. Löytyykö ketään joka olisi onnistunut siirtymään pulloruokinnasta imetykseen vauvan ollessa jo vanhempi (oma vauva 2 kk)?
 14. Löytyykö täältä kohtalotovereita, jotka eivät voi/halua imettää vaan pumppaavat äidinmaidon lapselleen? Meidän poika on 2 kk ikäinen ja imetys ei ole koskaan lähtenyt kunnolla käyntiin. Poika vietiin heti synnytyksen jälkeen vauvalaan tulehdusvaaran takia eikä päässyt alussa ollenkaan rinnalle. Vauvalassa hänelle oltiin heti annettu tutti ja pullosta vastiketta lääkärin määräyksestä. Itse sain sairaalassa imetysspesialisteilta apua, mutta vauvaa ei saatu kuitenkaan siellä imemään. Vauvan ollessa viikon ikäinen lähetti lääkäri meidät eräälle "imetysgurulle" joka saikin vauvan heti imemään noin 10 min ajan. Samalla hän tarkisti, että vauvan suussa ei ole vikaa ja kaikki olikin kunnossa. Imetys ei kuitenkaan kotona lähtenyt käyntiin useista yrityksistä huolimatta. Vauva sai alussa rinnasta hyvän otteen, imi muutaman minuutin ja sitten alkoi hirveä huuto. Yritin imetystä vaikka miten: yöllä vauvan nukkuessa, ennen kun vauva on nälkäinen, pumpattuani ensin rintaa vähän aikaa, antamalla ensin pullosta pahempaan nälkään jne. Mikään ei onnistunut vaan aina vauva huusi täpöillä ja suorastaan sylkäisi rinnan ulos suustaan. Monen äidin mielestä minun pitäisi vaan pakottaa vauva rinnalle, mutta sitähän olen yrittänyt jo 2 kk ajan. Maitoa minulta tulee paljon ja pumppaan 3 tunnin välein n. 10 min ajan, tai kunnes rinnat ovat tyhjät (en pumppaa öisin ellei ole pakko). Poika syö pullosta rauhallisesti päivällä 2-3 tunnin välein ja öisin 3-5 tunnin välein. Välillä kuitenkin pumppaaminen ja pullojen keittely alkaa väsyttää ja toivoisin, että voisin imettää niin kuin muut. Mutta se ei vaan onnistu. Löytyykö kentään toista samassa tilanteessa olevaa?
 15. En oo kolmeen paivaan saanut suppareita ollenkaan, mutta tanaan laakari totes kohdunkaulan olevan 1 cm auki ja 70% ohentunut. Hanen veikkaus oli, etta vauva syntyis 4 pv sisalla. Pidetaan peukkuja, etta on oikeassa!