Cath83

Aktiivijäsen
 • Content count

  294
 • Joined

 • Last visited

About Cath83

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Pohjois-Savo
 1. Minun äitini kuoli 7 kuukautta sitten, kun uusiutunut rintasyöpä vei voiton. Äitini oli minulle todella tärkeä. Ystävä, tuki ja turva olipa kyse mistä asiasta tahansa. Äitini oli ystävällisin, kiltein, avuliain, ihanin ja paras äiti ikinä. Ihminen, joka ajatteli aina toisia ensin, sitten vasta itseään. Tiesimme odottaa tulevaa poismenoa, mutta luulimme aikaa olevan enemmän... sitten äidin kunto huononikin todella nopeasti... Kuolema oli kauhea paikka, ei kai se muuta voisi ollakaan kun rakas ihminen poistuu lopullisesti elämästä... Minä kaipaan äitiäni. Sain esikoistyttäreni 4,5 vuotta sitten ja kuopukseni, pojan, reilu vuosi sitten, joten äitini ehti olla mukana kummankin elämässä, varsinkin esikoiseni kanssa tykkäsi terveenä ollessaan touhuta kaikenlaista, olihan heillä vuosia aikaa yhdessä. Kumpikaan lapsistani ei todennäköisesti tule muistamaan rakasta mummoaan, ainakaan pieni poikani, joka oli 7 kuukauden ikäinen äitini kuollessa... tyttäreni puhuu mummostaan monta kertaa viikossa, mutta on kai silti liian pieni muistaakseen mummonsa tulevaisuudessa. Äitini rakasti olla mummo ja rakasti pieniä lapsenlapsiaan, minun lapsiani ja sisareni lasta... viimeisenä yönään sairaalassa oli vielä halunnut nähdä kuvat näistä pienistä kullannupuista. Kova ikävä äitiä. Enää ei voi kysyä neuvoa, muistella menneitä, soittaa äidille kun siltä tuntuu, käydä kylässä, eikä äiti voi nähdä kuinka lapset kasvavat. Ja lapset tulevat kaipaamaan mummoaan valtavasti, siitäkin huolimatta, etteivät ehkä muista millainen mummo oli. Isäni elää vielä ja mieheni vanhemmat myös, mutta eivät ole lasten elämässä samalla tavalla aktiivisesti mukana, niin kuin äitini oli. Eikä isäni voi korvata äitiäni mitenkään, ei tietenkään, vaikka olemmekin lähentyneet äitini kuoleman jälkeen. Haaveissa on vielä kolmas lapsi ja jo nyt tuntuu pahalta ajatella mahdollista tulevaa raskautta, vauvan syntymää jne. ilman äitiä... muoks. Kirjoittelin vähän lisää tekstiä.
 2. Vastasin 3-3,5 vuotta, koska meillä esikoinen lopetti päiväunien nukkumisen kotona täytettyään 3 vuotta, mutta satunnaisesti nukkui päivähoidossa, jos oli herännyt aikaisin aamulla.
 3. Tyttö painoi syntyessään 4020g ja 10kk neuvolassa paino oli 10480g. Poika painoi syntyessään 4110g ja 4kk neuvolassa paino oli 10060g.
 4. Mä oon apteekissa töissä ja työvaatteet tulee Lindströmiltä. Valkeat, kuminauhavyötäröiset, korkealla vatsaosalla olevat työhousut ja ihan normaali työtakki. Niillä on tähän asti pärjätty mutta takki alkaa tehdä tiukkaa, on kai siirryttävä hetkeksi isompaan kokoon, vielä olis reilu kuukausi töitä jäljellä.
 5. Mun täytyy myös vastata, koska sattumalta päädyin lukemaan näitä viestejä just tänään, kun olen (taas) käynyt lääkärissä jatkuvien hengitysvaikeuksien ja korkean pulssin takia. Mulla siis toinen raskaus menossa viikolla 31 ja nyt ollut jo noin viikon ajan pulssi 100-120 ja samalla tuntuu kuin olisi kivi rinnan päällä, painaa ja puristaa. Oireita tulee päivittäin mutta kesto ja ajankohta vaihtelee. Sydänfilmin mukaan kaikki ok, joten kaipa nämä oireet sitten johtuvat vain raskaudesta eli sydän pumppaa enemmän verta tiheämmin, joten pulssi nousee ja ehkäpä kohtu painaa keuhkoja kasaan tai sitten "rintakipu" johtuu sydämen lisääntyneestä työmäärästä. Lääkäri mietti myös kilpirauhassairauden, keuhkoembolian ja raskausmyrkytyksen mahdollisuutta, mutta (jostain syystä) päätti vielä seurata tilannetta ainakin siihen asti, kun kilpirauhaskokeiden tulokset tulee tällä viikolla eli 3-4 päivän sisällä. Mulla myös tuntunut jo kauan oikealla puolella puristusta tms. kun vauva sijaitsee oikealla puolella. Hankala istuakin välillä, kun painaa ikävästi kylkeen ja kylkiluihin/palleaan. Lisäksi vauva potkii ihan jatkuvasti sinne oikealle puolelle, niin kylkiluut on aika hellänä.
 6. Me oltiin viikko Kanarialla Maspalomasissa ja Playa del Inglesissä, kun lapsi oli 2v tasan. Omat vaipat ja muutamia ruokapurkkeja otettiin mukaan reissuun. Paikallisista kaupoista kyllä löytyi jotain ruokia, mutta ei ainakaan samoja merkkejä kuin Suomesta... ruuat oli ainakin kalliita ja lähes kaikissa oli papua. Vaippojakin oli kaupoissa muistaakseni ainakin Huggiesia ja Pamperseja. Meillä tyttö söikin ravintoloissa oman annoksensa (tai puolet siitä...) ja huoneistolla tehtiin itse toisinaan ruokaa niin kaikki syötiin samaa. Ruokakaupoista ostettiin aamu- ja iltapalaksi vaihtelevasti vähän kaikkea, kuten leipää, munia, juustoa, kinkkua, hedelmiä, mehua, jogurttia... ja kaikki tuli syötyä eikä ollut mitään vatsahaittoja. Rannalle ei rattailla kunnolla pääse, kuten ei dyyneillekään. Muuten liikkuminen oli helppoa ja taksit otti aina rattaat kyytiin. Takseissa ei ollut turvaistuimia vaan lapsi (kuten me aikuisetkin) oli ilman vöitä... (Ja taksit ottaa yleensä vain 4 henkilöä kyytiin kerrallaan. Taksimaksu on suunnilleen 2-5 euroa Maspalomasissa ja Inglesissä liikuttaessa. Halpaa siis.) Paikan päältä saa kaupoista (monia kauppakeskuksia, kuten Yumbo ja Kasbah) vaatteita sekä aikuisille että lapsille, lähinnä shortseja ja t-paitoja sekä mekkoja tytöille eli kesävaatteita löytyy jonkin verran. Kenkiäkin oli, ainakin crocs-kopioita. Niin ja hotelliksi suosittelen Maspalomasista Koalaa (Finnmatkat). On aivan ihana sekä lapsille, että aikuisille. Nämä nyt tuli ekana mieleen reissusta.
 7. Me oltiin Kanarialla lapsen ollessa tasan 2 v ja uima-altaalla tyttö pukeutui ihan uimapukuun ja aurinkorasvaan (sk 50). Ja kaikkialla muualla mekkoihin, shortseihin, hameisiin ja t-paitoihin ja toki aurinkorasvaa käytettiin eli oltiin niin kuin normaalisti täällä kotonakin kesäaikaan.
 8. Ryhmäperhepäivähoito. Olisin ehkä halunnut lapsen päiväkotiin, mutta tuo ryhmis oli ainoa mahdollinen paikka tällä pienellä paikkakunnalla, kun tänne vähän aikaa sitten muutimme. Hyväksi hoitomuodoksi on tuokin osoittautunut.
 9. Vastasin yli 9h, kun lapsi on hoidossa 9h 15min joka arkipäivä. Aika pitkä hoitopäivä mielestäni, mutta lyhempään ei ole nyt mahdollisuutta.
 10. Meillä neiti 2v keksi eilen uuden sanan: suukkapaakku = suklaapatukka
 11. Muutamia neiti 1v8kk sanoja: pesu = ketsuppi pimpi = pingviini komputtaa = kompastua pasi = pastilli kykkii = syliin kijaja = kirahvi kukkutaa = nukuttaa käkki = hämähäkki Ja lisääkin olisi, jos vaan muistaisin...
 12. KYS

  ^ Kyllähän siellä joka päivästä maksua menee (jotain kolmenkympin luokkaa päivältä). Ja ainakaan mä en mistään vakuutuksesta niitä takaisin saanut. Vastatkoon joku muu tarkemmin, jos tietää.
 13. Meidän neiti 1v opettelee innokkaasti uusia sanoja. kakka = kukka (usein tulee myös ihan oikein "kukka") poppa = lamppu (usein myös joku muu kirkas esine, mm. tv ja takka) bää = lammas pä(p)pä = pupu (ja joskus myös napa) pa/pä = tissi (mistähän tää tulee? ) kä = kännykkä tai käsi kissa = välillä melkein kaikki mitä näkee (tietää tosin mitä sana tarkoittaa oikeasti) muoks. lisäsin pari sanaa.
 14. Meidän kohta 1v neiti katsoo aamulla ja iltapäivällä Juniorin lastenohjelmia (mm. Jummi Jammi, Boblins ja Unelmatarha) sekä illalla satunnaisesti katsoo Salatut Elämät (vaikka se ei ihan taida olla 1-vuotiaalle sopiva ohjelma). Välillä liimautuu nenä kiinni televisioon ja toisinaan katsoo kauempaa televisiota liikahtamatta eikä kuule tai näe muuta.
 15. Meidän neiti on osoittanut omaa tahtoaan jo 10kk ikäisestä asti, mutta nyt 11kk 3vk on mennyt kiukkuaminen ihan mahdottomaksi aina välillä... Mikään ei ole hyvin, pistää huudon pystyyn heti kun joku ei mene mielen mukaan. Vaipanvaihto, syöminen ja nukkumaan meno on erityisesti tosi kauheaa neidin mielestä. Kiukku iskee muulloinkin, jos joku asia ei mene niin kuin neiti haluaa. Äiti on aika usein "helisemässä" kun ei tiedä mikä vaivaa ja miten neidin saa iloiseksi.