Cath83

Aktiivijäsen
 • Content count

  294
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Cath83

 1. Minun äitini kuoli 7 kuukautta sitten, kun uusiutunut rintasyöpä vei voiton. Äitini oli minulle todella tärkeä. Ystävä, tuki ja turva olipa kyse mistä asiasta tahansa. Äitini oli ystävällisin, kiltein, avuliain, ihanin ja paras äiti ikinä. Ihminen, joka ajatteli aina toisia ensin, sitten vasta itseään. Tiesimme odottaa tulevaa poismenoa, mutta luulimme aikaa olevan enemmän... sitten äidin kunto huononikin todella nopeasti... Kuolema oli kauhea paikka, ei kai se muuta voisi ollakaan kun rakas ihminen poistuu lopullisesti elämästä... Minä kaipaan äitiäni. Sain esikoistyttäreni 4,5 vuotta sitten ja kuopukseni, pojan, reilu vuosi sitten, joten äitini ehti olla mukana kummankin elämässä, varsinkin esikoiseni kanssa tykkäsi terveenä ollessaan touhuta kaikenlaista, olihan heillä vuosia aikaa yhdessä. Kumpikaan lapsistani ei todennäköisesti tule muistamaan rakasta mummoaan, ainakaan pieni poikani, joka oli 7 kuukauden ikäinen äitini kuollessa... tyttäreni puhuu mummostaan monta kertaa viikossa, mutta on kai silti liian pieni muistaakseen mummonsa tulevaisuudessa. Äitini rakasti olla mummo ja rakasti pieniä lapsenlapsiaan, minun lapsiani ja sisareni lasta... viimeisenä yönään sairaalassa oli vielä halunnut nähdä kuvat näistä pienistä kullannupuista. Kova ikävä äitiä. Enää ei voi kysyä neuvoa, muistella menneitä, soittaa äidille kun siltä tuntuu, käydä kylässä, eikä äiti voi nähdä kuinka lapset kasvavat. Ja lapset tulevat kaipaamaan mummoaan valtavasti, siitäkin huolimatta, etteivät ehkä muista millainen mummo oli. Isäni elää vielä ja mieheni vanhemmat myös, mutta eivät ole lasten elämässä samalla tavalla aktiivisesti mukana, niin kuin äitini oli. Eikä isäni voi korvata äitiäni mitenkään, ei tietenkään, vaikka olemmekin lähentyneet äitini kuoleman jälkeen. Haaveissa on vielä kolmas lapsi ja jo nyt tuntuu pahalta ajatella mahdollista tulevaa raskautta, vauvan syntymää jne. ilman äitiä... muoks. Kirjoittelin vähän lisää tekstiä.
 2. Vastasin 3-3,5 vuotta, koska meillä esikoinen lopetti päiväunien nukkumisen kotona täytettyään 3 vuotta, mutta satunnaisesti nukkui päivähoidossa, jos oli herännyt aikaisin aamulla.
 3. Tyttö painoi syntyessään 4020g ja 10kk neuvolassa paino oli 10480g. Poika painoi syntyessään 4110g ja 4kk neuvolassa paino oli 10060g.
 4. Mä oon apteekissa töissä ja työvaatteet tulee Lindströmiltä. Valkeat, kuminauhavyötäröiset, korkealla vatsaosalla olevat työhousut ja ihan normaali työtakki. Niillä on tähän asti pärjätty mutta takki alkaa tehdä tiukkaa, on kai siirryttävä hetkeksi isompaan kokoon, vielä olis reilu kuukausi töitä jäljellä.
 5. Mun täytyy myös vastata, koska sattumalta päädyin lukemaan näitä viestejä just tänään, kun olen (taas) käynyt lääkärissä jatkuvien hengitysvaikeuksien ja korkean pulssin takia. Mulla siis toinen raskaus menossa viikolla 31 ja nyt ollut jo noin viikon ajan pulssi 100-120 ja samalla tuntuu kuin olisi kivi rinnan päällä, painaa ja puristaa. Oireita tulee päivittäin mutta kesto ja ajankohta vaihtelee. Sydänfilmin mukaan kaikki ok, joten kaipa nämä oireet sitten johtuvat vain raskaudesta eli sydän pumppaa enemmän verta tiheämmin, joten pulssi nousee ja ehkäpä kohtu painaa keuhkoja kasaan tai sitten "rintakipu" johtuu sydämen lisääntyneestä työmäärästä. Lääkäri mietti myös kilpirauhassairauden, keuhkoembolian ja raskausmyrkytyksen mahdollisuutta, mutta (jostain syystä) päätti vielä seurata tilannetta ainakin siihen asti, kun kilpirauhaskokeiden tulokset tulee tällä viikolla eli 3-4 päivän sisällä. Mulla myös tuntunut jo kauan oikealla puolella puristusta tms. kun vauva sijaitsee oikealla puolella. Hankala istuakin välillä, kun painaa ikävästi kylkeen ja kylkiluihin/palleaan. Lisäksi vauva potkii ihan jatkuvasti sinne oikealle puolelle, niin kylkiluut on aika hellänä.
 6. Me oltiin viikko Kanarialla Maspalomasissa ja Playa del Inglesissä, kun lapsi oli 2v tasan. Omat vaipat ja muutamia ruokapurkkeja otettiin mukaan reissuun. Paikallisista kaupoista kyllä löytyi jotain ruokia, mutta ei ainakaan samoja merkkejä kuin Suomesta... ruuat oli ainakin kalliita ja lähes kaikissa oli papua. Vaippojakin oli kaupoissa muistaakseni ainakin Huggiesia ja Pamperseja. Meillä tyttö söikin ravintoloissa oman annoksensa (tai puolet siitä...) ja huoneistolla tehtiin itse toisinaan ruokaa niin kaikki syötiin samaa. Ruokakaupoista ostettiin aamu- ja iltapalaksi vaihtelevasti vähän kaikkea, kuten leipää, munia, juustoa, kinkkua, hedelmiä, mehua, jogurttia... ja kaikki tuli syötyä eikä ollut mitään vatsahaittoja. Rannalle ei rattailla kunnolla pääse, kuten ei dyyneillekään. Muuten liikkuminen oli helppoa ja taksit otti aina rattaat kyytiin. Takseissa ei ollut turvaistuimia vaan lapsi (kuten me aikuisetkin) oli ilman vöitä... (Ja taksit ottaa yleensä vain 4 henkilöä kyytiin kerrallaan. Taksimaksu on suunnilleen 2-5 euroa Maspalomasissa ja Inglesissä liikuttaessa. Halpaa siis.) Paikan päältä saa kaupoista (monia kauppakeskuksia, kuten Yumbo ja Kasbah) vaatteita sekä aikuisille että lapsille, lähinnä shortseja ja t-paitoja sekä mekkoja tytöille eli kesävaatteita löytyy jonkin verran. Kenkiäkin oli, ainakin crocs-kopioita. Niin ja hotelliksi suosittelen Maspalomasista Koalaa (Finnmatkat). On aivan ihana sekä lapsille, että aikuisille. Nämä nyt tuli ekana mieleen reissusta.
 7. Me oltiin Kanarialla lapsen ollessa tasan 2 v ja uima-altaalla tyttö pukeutui ihan uimapukuun ja aurinkorasvaan (sk 50). Ja kaikkialla muualla mekkoihin, shortseihin, hameisiin ja t-paitoihin ja toki aurinkorasvaa käytettiin eli oltiin niin kuin normaalisti täällä kotonakin kesäaikaan.
 8. Ryhmäperhepäivähoito. Olisin ehkä halunnut lapsen päiväkotiin, mutta tuo ryhmis oli ainoa mahdollinen paikka tällä pienellä paikkakunnalla, kun tänne vähän aikaa sitten muutimme. Hyväksi hoitomuodoksi on tuokin osoittautunut.
 9. Vastasin yli 9h, kun lapsi on hoidossa 9h 15min joka arkipäivä. Aika pitkä hoitopäivä mielestäni, mutta lyhempään ei ole nyt mahdollisuutta.
 10. Meillä neiti 2v keksi eilen uuden sanan: suukkapaakku = suklaapatukka
 11. Muutamia neiti 1v8kk sanoja: pesu = ketsuppi pimpi = pingviini komputtaa = kompastua pasi = pastilli kykkii = syliin kijaja = kirahvi kukkutaa = nukuttaa käkki = hämähäkki Ja lisääkin olisi, jos vaan muistaisin...
 12. KYS

  ^ Kyllähän siellä joka päivästä maksua menee (jotain kolmenkympin luokkaa päivältä). Ja ainakaan mä en mistään vakuutuksesta niitä takaisin saanut. Vastatkoon joku muu tarkemmin, jos tietää.
 13. Meidän neiti 1v opettelee innokkaasti uusia sanoja. kakka = kukka (usein tulee myös ihan oikein "kukka") poppa = lamppu (usein myös joku muu kirkas esine, mm. tv ja takka) bää = lammas pä(p)pä = pupu (ja joskus myös napa) pa/pä = tissi (mistähän tää tulee? ) kä = kännykkä tai käsi kissa = välillä melkein kaikki mitä näkee (tietää tosin mitä sana tarkoittaa oikeasti) muoks. lisäsin pari sanaa.
 14. Meidän kohta 1v neiti katsoo aamulla ja iltapäivällä Juniorin lastenohjelmia (mm. Jummi Jammi, Boblins ja Unelmatarha) sekä illalla satunnaisesti katsoo Salatut Elämät (vaikka se ei ihan taida olla 1-vuotiaalle sopiva ohjelma). Välillä liimautuu nenä kiinni televisioon ja toisinaan katsoo kauempaa televisiota liikahtamatta eikä kuule tai näe muuta.
 15. Meidän neiti on osoittanut omaa tahtoaan jo 10kk ikäisestä asti, mutta nyt 11kk 3vk on mennyt kiukkuaminen ihan mahdottomaksi aina välillä... Mikään ei ole hyvin, pistää huudon pystyyn heti kun joku ei mene mielen mukaan. Vaipanvaihto, syöminen ja nukkumaan meno on erityisesti tosi kauheaa neidin mielestä. Kiukku iskee muulloinkin, jos joku asia ei mene niin kuin neiti haluaa. Äiti on aika usein "helisemässä" kun ei tiedä mikä vaivaa ja miten neidin saa iloiseksi.
 16. ^ Meillä on just nuo ruskeat Mirage+:t ja kangas on vähän kahisevaa mutta ei yhtään muovimaista. Ihan normaalilta kankaalta se mun mielestä tuntuu ja näyttää. Mä itse vaihdoin pidemmät hihnat/vyöt, ei maksanut paljon eikä ollut vaikeaa ja nyt on tosi hyvät.
 17. Lastentarvikkeesta kysyin samaa niin mulle sanottiin, että ei ole Miragea ilman plussaa olemassa vaan kaikki on Mirage plus tai Mirage+ nimisiä. Niin ja tuo kirjoitettu versio on kai vanha ja + on uusi, vm. -09.
 18. Noh, täytyy mun tulla kertomaan nyt oma kokemukseni Mirage+:sta kun sellaiset ostettiin. Tyytyväinen olen ollut, kulkevat hyvin lumessa, helppo työntää ja lapsi tykkää istua niissä. Kankaat on ihan normaalia kangasta, ei mitään muovista tai edes muovitetun tuntuista. Kokeilin kaupassa muitakin matkarattaita ja osa tuntui heiveröisiltä ja jotenkin liian kevyiltä niin ettei kulkeneet mutta Miraget on tuntuneet tukevilta, käteviltä ja jämäköiltä. En millään halunnut ostaa paljon yli 100 euron MATKArattaita kun ne ovat nimenomaan matka-, loma- ja kaupunkireissukäytössä. Ns. normaaleilla rattailla mennään sitten lenkit ja muut pitemmät/vaativammat matkat. Plussat: + tukevat + 3 selkänojan säätöasentoa + helppo taittaa kasaan ja ottaa käyttöön taas + pyörien lukitus + kevyet käsitellä/nostaa + hyvä hinta-laatusuhde + irrotettava tarjotin Miinukset: - turvavyöt on lyhyehköt - ei jalkapeitettä
 19. Mua kiinnostaisi Graco Mirage+, onko kellään kokemusta? Tällaiset siis: Kertokaa hyviä ja huonoja puolia, jos tiedätte.
 20. KYS

  Ainakin alkuvuodesta 2008 oli Kuopiossa neuvolassa (Petosella) perhevalmennus 3 kertaa (muistaakseni oli vauvanhoito ja imetys aiheina) ja KYSillä synnytysvalmennus auditoriossa. Mitään osastokierrosta ei ollut, koska sinne ei päästetä ulkopuolisia ihmisiä, näin mulle sanottiin. muoks. perhevalmennusta olikin 3 kertaa vaikka ensin muistelin että 2 kertaa...
 21. Taidanpa ilmoittautua tänne... Olen siis yliopisto-opiskelija, vielä olisi vajaa kaksi vuotta opiskelua jäljellä. Meillä on yksi lapsi, 9kk tyttö. Kova vauvakuume kuitenkin vaivaa, varsinkin kun tutuista ja lähipiirissäkin moni on raskaana. Meidän neiti on mielestäni nykyään enemmän taapero kuin vauva. Olen kuumeillut jo pari kuukautta, mies oli vielä äskettäin sitä mieltä että mun on ensin suoritettava tutkinto, toisaalta itsekin olin/olen samaa mieltä... mutta nyt mies on useamman kerran kysynyt minulta toisesta lapsesta, eilen sitten sanoi, että ei mun opiskeluilla ole väliä. Katsotaan mihin suuntaan elämä vie, vauva on tervetullut, ehkä tosin pienellä varauksella vielä... mutta taitaa siis olla menossa jonkinlainen tjot-vaihe.
 22. Sellaisen Panadolin sinisen "ruiskun" saa apteekista ilmaiseksi kun vaan pyytää.
 23. Meillä ei suurempia mahavaivoja ollutkaan mutta niihin pienempiinkään vaivoihin ei Cuplaton auttanut. Mutta se huomattiin että Rela-tipat taisivat aiheuttaa meillä ne mahavaivat (ilmavaivoja ja ummetusta). Heti kun lopetettiin tipat niin mahavaivat helpottivat.
 24. Tässä meidän Emma-neidin kuvat, joista valitaan yksi tämän vuoden joulukortteihin. *kuvat poistettu*
 25. Voisin vastata samoin. Mies ei älyä ostaa mulle lahjoja muutenkaan (edes syntymäpäivänä tai jouluksi...) joten en odottanut hänen ostavan lahjaa synnytyksen jälkeenkään... enkä sitten saanutkaan mitään. Olen onnellinen siitä, että hän todellakin osallistuu erittäin paljon vauvanhoitoon ja kotihommiin, siinä on lahjaa tarpeeksi.