mamma84

Aktiivijäsen
 • Content count

  285
 • Joined

 • Last visited

About mamma84

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Rovaniemi

Recent Profile Visitors

2148 profile views
 1. Onko kellään kokemuksia tästä haalarista KappAhlin haalari siis, pitäis olla vedenpitävää, tuulenpitävää ja hengittävää materiaalia. "Koko vaatteen vesitiiviys on varmistettu käsittelemällä materiaalin pinta vettä hylkiväksi ja teippaamalla kaikki saumat." Vedenpitävä? Vettä hylkivä? Ootteko käytössä huomanneet mitään eroa näiden kahden ominaisuuden välillä, oikeesti? Minusta nuo kuitenki tarkoittaa eri asioita. Mulla on pää niin sekasin kaikkien eri haalarien välillä.. huoh.
 2. Ipana oli 1v1kk vanha ku ite palasin töihin. Mies jäi tuolloin kotiin viettämään talvilomaa/isäkuukautta/hoitovapaata, ja kun hän palasi töihin, ipana lähti perhepäivähoitoon. Ikää ipsulla tuolloin 1v3kk.
 3. Syys ja talviostoksilla oltiin eilen, lähinnä välikausi puku haussa, ja mukaan tarttui lopulta * Jonathanin fleece haalari, pinkkiraidallisena * Ticketin plain rain takki+housut - setti, pinkki-punaraidallisena * vuorelliset farkut Ticketin setti oli tänään eka kertaa sit käytössä, ja hyvältähän se meno näytti.
 4. Meidän 1,5v ipanalla on hampaita 12kpl. Taaimmaiset poskihampaat ja kulmahampaat puuttuu siis vielä. Oon kans kuullut tuosta että vatsa voi mennä löysälle kun hampaita tehdään, meillä ei oo semmosta ollu. Aika kivuttomasti on muutenki tullu kaikki hampit, kerran on tainnu ihan lämmön nostaa, pari kertaa ollu niin tuskanen että särkylääkettä saanut, ja ehkä öisin hieman enemmän itkeskellyt. Toivottavasti loputkin hampaat tulee yhtä "helposti". Minäkin pitkään ajattelin että meidän ipana jää sitte ihan hampaattomaksi, ku ekat alaetuhampaat puhkes vasta (?) 9kk iässä. Tuliki sitte heti kaksi kerralla.
 5. Nosto! Lisää suosituksia ja kokemuksia otettais mielellään vastaan.
 6. Ipana (1,5v) oppi niiaamaan. Niiaa kiitokseksi, kun sanotaan esim. syönnin jälkeen "ole hyvä", tai xylitol pastillin saadessaan ruuan jälkeen. Ihana.
 7. Mitenkäs uudet perunat, saako antaa? Meillä tyttö nyt 1v5kk. Vauvaikäisille kun taisi olla se suositus että niitä pieniä (tyyliin peukalon pään kokoisia) uusia perunoita ei saa antaa. Vai oliko lie että ei uusia perunoita ollenkaan?
 8. Kiitos sorellina! En oo hoksannutkaan H&M:ssä käydä katsomassa, pitääkin suunnistaa sinne seuraavaksi ja toivoa parasta. Ja siis tosiaan ihan tavallinen verkkakangas käy, semmosta juuri haen. POP:issa kävinkin, mutta Rovaniemen liikkeessä ei ollut yhtään ainutta verkkatakkia tai housujakaan. Yhdeltä äidiltä kysyin hiekkalaatikolla kans samaa, kun hänen pojallaan (tosin jo isommalla kuin 80cm) oli verkkapuku, ja hän kertoi että Prismasta oli löytänyt viime vai toissa vuonna ihan 80cm verkkapuvun. Eipä ollu enää, ei. Kökkö.
 9. Onko kukaan löytänyt taaperon verkkapukua, kokoa 80? Jos on, niin kerrothan mistä. Täällä epätoivoinen etsintä jatkunut jo pidemmän aikaa, pienimmät mitä oon löytäny, on olleet kokoa 90..
 10. ja ^, niin, mitäänhän ei tosiaan puhuttu noista asioista. Harmittaa kyllä vähän, ois ollu niin kivan näkönen haalari, ja ois voinu vaihteeksi ostaa jotain muuta kuin pinkkiä. Varmaan ostetaan sitten yksi Lassien haalari, onkohan se sama mistä JuuLia tuossa ylempänä kyseli, ei jäänyt malli mieleen ku mainoksen näin. Alennuksessa se ois täälläkin niin sillä houkuttelis.
 11. Onko kellään tämmöstä? Oisko hyvä välikausihaalari? Mie oon niin öönä näiden kans, nimimerkillä ensimmäistä vk-haalaria siis ostamassa. http://www.ellos.fi/DetailPages/DetailPage...;SearchBackLink=
 12. Sori ot, mutta ^ , nimi on kyllä kaunis, ja sopii kuopuksellenne kuin nenä päähän!
 13. Nostonostonosto! :) Lisää reseptejä kiitos!
 14. Tuo purkkamäärähän on niin laskettavissa siitä, ku osassa purkista ei oo xylitolia ku joku 30%. Se taitaa olla juuri se JenkkiProfessional mitä itellä tulee aina ostettua, koska siinä on xylitolia 60 vai 70%. Mullaki arvelluttaa se xylitol-pastillien/tablettien antaminen, juurikin sen takia että en mie tiiä osaako toi imeskellä niitä?! Eihän se ois ku kokeilla..
 15. Meille sanottiin 1vuotis neuvolassa että vuoden ikäiselle saa laittaa jo hammastahnaa, lapsen pikkurillin kynnen kokoinen määrä, noin suunnilleen. Lapsihan saa nieltyä sitä tahnaa pesun aikana, mutta se määrä on niin vähäinen ettei pitäisi haittaa tehdä. Lasten hammastahnat saattavat olla toki miellyttävämmän makuisia, mutta hammashoidon ammattilaiset sanovat että ihan aikuisten normi-tahnaakin (meillä suositaan Pepsodentia) voi käyttää. Itsestä tuntui typerältä alkaa ton ikäselle laittamaan tahnaa harjatessa, juurikin ajattelin sitä että eihän toinen osaa sylkeä tahnaa pois! Mutta mutta, saapahan hyvää fluoria vahventamaan kiillettä. Xylitol-tableteista ei ollut puhetta, enkä sitä itse huomannut kysyäkään. Uskoisin että tableteissa on sama määräsuositus kuin purkan pureskelussakin, eli 5/pvä. Joka ruokailun jälkeen siis. Meillä täällä on kanssa vasta 2vuotiaana ensimmäinen hammaslääkärillä/hoitajalla käynti. Sais mun mielestä olla jo aiemmin.