mamma84

Aktiivijäsen
 • Content count

  285
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by mamma84

 1. Onko kellään kokemuksia tästä haalarista KappAhlin haalari siis, pitäis olla vedenpitävää, tuulenpitävää ja hengittävää materiaalia. "Koko vaatteen vesitiiviys on varmistettu käsittelemällä materiaalin pinta vettä hylkiväksi ja teippaamalla kaikki saumat." Vedenpitävä? Vettä hylkivä? Ootteko käytössä huomanneet mitään eroa näiden kahden ominaisuuden välillä, oikeesti? Minusta nuo kuitenki tarkoittaa eri asioita. Mulla on pää niin sekasin kaikkien eri haalarien välillä.. huoh.
 2. Ipana oli 1v1kk vanha ku ite palasin töihin. Mies jäi tuolloin kotiin viettämään talvilomaa/isäkuukautta/hoitovapaata, ja kun hän palasi töihin, ipana lähti perhepäivähoitoon. Ikää ipsulla tuolloin 1v3kk.
 3. Syys ja talviostoksilla oltiin eilen, lähinnä välikausi puku haussa, ja mukaan tarttui lopulta * Jonathanin fleece haalari, pinkkiraidallisena * Ticketin plain rain takki+housut - setti, pinkki-punaraidallisena * vuorelliset farkut Ticketin setti oli tänään eka kertaa sit käytössä, ja hyvältähän se meno näytti.
 4. Meidän 1,5v ipanalla on hampaita 12kpl. Taaimmaiset poskihampaat ja kulmahampaat puuttuu siis vielä. Oon kans kuullut tuosta että vatsa voi mennä löysälle kun hampaita tehdään, meillä ei oo semmosta ollu. Aika kivuttomasti on muutenki tullu kaikki hampit, kerran on tainnu ihan lämmön nostaa, pari kertaa ollu niin tuskanen että särkylääkettä saanut, ja ehkä öisin hieman enemmän itkeskellyt. Toivottavasti loputkin hampaat tulee yhtä "helposti". Minäkin pitkään ajattelin että meidän ipana jää sitte ihan hampaattomaksi, ku ekat alaetuhampaat puhkes vasta (?) 9kk iässä. Tuliki sitte heti kaksi kerralla.
 5. Nosto! Lisää suosituksia ja kokemuksia otettais mielellään vastaan.
 6. Ipana (1,5v) oppi niiaamaan. Niiaa kiitokseksi, kun sanotaan esim. syönnin jälkeen "ole hyvä", tai xylitol pastillin saadessaan ruuan jälkeen. Ihana.
 7. Mitenkäs uudet perunat, saako antaa? Meillä tyttö nyt 1v5kk. Vauvaikäisille kun taisi olla se suositus että niitä pieniä (tyyliin peukalon pään kokoisia) uusia perunoita ei saa antaa. Vai oliko lie että ei uusia perunoita ollenkaan?
 8. Kiitos sorellina! En oo hoksannutkaan H&M:ssä käydä katsomassa, pitääkin suunnistaa sinne seuraavaksi ja toivoa parasta. Ja siis tosiaan ihan tavallinen verkkakangas käy, semmosta juuri haen. POP:issa kävinkin, mutta Rovaniemen liikkeessä ei ollut yhtään ainutta verkkatakkia tai housujakaan. Yhdeltä äidiltä kysyin hiekkalaatikolla kans samaa, kun hänen pojallaan (tosin jo isommalla kuin 80cm) oli verkkapuku, ja hän kertoi että Prismasta oli löytänyt viime vai toissa vuonna ihan 80cm verkkapuvun. Eipä ollu enää, ei. Kökkö.
 9. Onko kukaan löytänyt taaperon verkkapukua, kokoa 80? Jos on, niin kerrothan mistä. Täällä epätoivoinen etsintä jatkunut jo pidemmän aikaa, pienimmät mitä oon löytäny, on olleet kokoa 90..
 10. ja ^, niin, mitäänhän ei tosiaan puhuttu noista asioista. Harmittaa kyllä vähän, ois ollu niin kivan näkönen haalari, ja ois voinu vaihteeksi ostaa jotain muuta kuin pinkkiä. Varmaan ostetaan sitten yksi Lassien haalari, onkohan se sama mistä JuuLia tuossa ylempänä kyseli, ei jäänyt malli mieleen ku mainoksen näin. Alennuksessa se ois täälläkin niin sillä houkuttelis.
 11. Onko kellään tämmöstä? Oisko hyvä välikausihaalari? Mie oon niin öönä näiden kans, nimimerkillä ensimmäistä vk-haalaria siis ostamassa. http://www.ellos.fi/DetailPages/DetailPage...;SearchBackLink=
 12. Sori ot, mutta ^ , nimi on kyllä kaunis, ja sopii kuopuksellenne kuin nenä päähän!
 13. Nostonostonosto! :) Lisää reseptejä kiitos!
 14. Tuo purkkamäärähän on niin laskettavissa siitä, ku osassa purkista ei oo xylitolia ku joku 30%. Se taitaa olla juuri se JenkkiProfessional mitä itellä tulee aina ostettua, koska siinä on xylitolia 60 vai 70%. Mullaki arvelluttaa se xylitol-pastillien/tablettien antaminen, juurikin sen takia että en mie tiiä osaako toi imeskellä niitä?! Eihän se ois ku kokeilla..
 15. Meille sanottiin 1vuotis neuvolassa että vuoden ikäiselle saa laittaa jo hammastahnaa, lapsen pikkurillin kynnen kokoinen määrä, noin suunnilleen. Lapsihan saa nieltyä sitä tahnaa pesun aikana, mutta se määrä on niin vähäinen ettei pitäisi haittaa tehdä. Lasten hammastahnat saattavat olla toki miellyttävämmän makuisia, mutta hammashoidon ammattilaiset sanovat että ihan aikuisten normi-tahnaakin (meillä suositaan Pepsodentia) voi käyttää. Itsestä tuntui typerältä alkaa ton ikäselle laittamaan tahnaa harjatessa, juurikin ajattelin sitä että eihän toinen osaa sylkeä tahnaa pois! Mutta mutta, saapahan hyvää fluoria vahventamaan kiillettä. Xylitol-tableteista ei ollut puhetta, enkä sitä itse huomannut kysyäkään. Uskoisin että tableteissa on sama määräsuositus kuin purkan pureskelussakin, eli 5/pvä. Joka ruokailun jälkeen siis. Meillä täällä on kanssa vasta 2vuotiaana ensimmäinen hammaslääkärillä/hoitajalla käynti. Sais mun mielestä olla jo aiemmin.
 16. Typykkä n.20min kuluttua syntymästään, ja 1v ja ~20min
 17. Meillä on vahdinvaihto edessä maaliskuussa. Mie lähden töihin maaliskuun 15.pv, ja mies jää siitä viikon talvilomalle, sit isäkk:lle, ja vielä pariksi viikoksi hoitovapaalle. Eli kaikkiaan 7vk on tytön kanssa kotona, ja päiväkotiin on tarkoitus tyttö laittaa toukokuun alussa. Tyttö silloin 1v3kk. Mulla ottaa tosissaan päähän lähteä töihin, ei sen takia kylläkäkään etten vois tyttöä jättää isänsä kanssa kotiin, vaan siksi, että en pidä työstäni, suoraan sanottuna. Kolmivuorotyötä teen, ja työpiste vaihtuu vielä siitä mikä se oli kun jäin äitiyslomalle joulukuussa -08. Uskon kyllä että tyttö pärjää aivan mainiosti isänsä kanssa kotona, ja niinku joku aiemmin totesikin, niin mua helpottaa se että tyttö on kotona ensin isänsä kanssa kun äiti lähteekin töihin eikä ole joka päivä kotona. Mies on jaksanu kyllä tosi hyvin olla illat tytön kanssa tämän vuoden ajan, vaikka töissä on ollutkin (säännöllinen työaika 2viikon vuoroissa, pääsee kotiin joko klo.15 tai 16:30). Vähän pelottaa että kuinka sitä itse jaksaa olla skarppina kotona vielä työpäivän jälkeen, meillä on miehen kanssa kuitenki niin erilaiset työpaikat ja työnkuvat (mies huoltoasentaja, minä lähihoitaja).
 18. Minkälainen on se vauvakoppa/kori, mitä lentokoneissa on pikkuisille? Meidän (mahdollisen) loman aikana typy ois 1v7kk ikäinen, eli mahdollisesti vois nukkua omalla penkillään (jos sellaisen sattuis saamaan..) ja syli äidin/isän sylissä, niin että vanhuksilla ois mahdollisimman vaikea olla. Toi lattialla, makuupussissa nukuttaminen kuulostaa mielenkiintoiselta.
 19. Matkakuume iski eilen toden teolla päälle, kohta enemmän miehelle kuin mulle! Rodokselle lähdöstä on haaveiltu ennenkin, ja kaiketi ens viikolla käydään matkoja kyselemässä. Meillä vähän hakusessa matkustusaika. Haluttais lähteä jo tämän vuoden lopulla, joskus loka-marraskuussa, mutta onkohan siellä minkälaiset lämpötilat tuohon aikaan? Mukana matkustaa toki meidän 1v8kk (loka-marraskuussa) ikäinen typymme. Ruokavinkit (lapselle) ja kaikki mahdolliset otetaan vastaan!
 20. Tyttö synty helmikuun 09 alussa, ja sen talven oli käytössä 56 toppapussi. Tämän talven on mennyt ihan mainiosti toi äp:n toppapuku, säällä kuin säällä, ku ei toi vielä lumessa möyriskele. Meillä tyttö oli 72cm pitkä (11/09), oisko nyt parisen senttiä pidempi, ja ihan hyvin pituuden puolesta haalari mahtuu. Eikös se ole kooltaan 68. Äp:n tumput on kyllä jotenki ohkaset, meillä on koko ajan ollu mun kutomat tumput niiden alla lisäksi. Toi haalari on jotenki ihmeellinen pukea. En meinaa mitenkään saada tytön käsiä hihoista läpi?!
 21. Jokin merkittävä sana: Kävelee tuetta: Seisoo tuetta: ~10,5kk Kävelee tukien: 8kk Nousee pystyyn: 8kk Peukalo-etusormiote (pinsettiote): 9kk Nousee istumaan: 6kk Ensimmäinen hammas: 9kk Kääntyy vatsalleen: 3kk Tarttuu esineeseen: 3kk Kannattaa päätään: 2kk Ääntelee: 1kk Ja tuo rouva Tossavaisen mainitsema "äy"-ääni, toi mieleen kyllä ihan meidän tytön kun hän alkoi äännellä. Vasta miehen kans mietittiinkin että mites toi tyyppi oikeen vauvana jutteli (nyt siis ikää 11kk), ja juurikin tuommoisella äänellä meilläkin aloitettiin höpöttäminen.
 22. Nosto! Uusia kuvatuksia ja ideoita kaivataan , nimim. 1v synttärit kuukauden päästä järjestettävänä
 23. "Pikkuisemme" oppi eilen seisomaan ilman tukea! Ikää nyt siis 4pv vaille 11kk.
 24. Hih.. minä kun kuvittelin että meidän tyttö on ainut ikäisensä joka syö vielä 5-6kk soseita. Typyllä ikää nyt siis viikkoa vajaa 11kk. 8kk soseita kokeiltiin kerran kaksi, juurikin silloin 3kk sitten kun maaginen ikä tuli täyteen. Ei maistunut ei, tahtojen taistelu, äitihän ei anna periksi. Yksi iso purkillinen saatiin menemään hyi-niin-paakkuista-ruokaa alas, ja that's it. No mutta, näköjään parempi että syö edes jotain. Kait tuo jossain vaiheessa syö samaa ruokaa ku mekin.
 25. Hyvä ketju, onneksi löysin tieni tänne! Juurikin tuossa kälyni kanssa jutustelin asiasta, hällä 4 lasta, ja meillä vasta 1, niin ajattelin kuunnella kokeneemman neuvoa. Tuolla linjalla hänkin kehotti menemään, mitä Bamselina tuossa ylempänä mietiskeli, eli 92cm haalari ens talveksi. Alennusmyynteihin olis täälläkin tarkoitus suunnistaa, josko sais hyvän haalarin hieman edullisemmin. Meillä tytöllä (10,5kk) tällä hetkellä käytössä äp:n 68cm haalari ja se mennee tämän talven. Tytöllä pituutta 72cm.