Papuska

Aktiivijäsen
  • Content count

    73
  • Joined

  • Last visited

About Papuska

  • Rank
    Tavis

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Ja Maria Veitolan koti esiteltiin marraskuun Glorian kodissa.
  2. Luin jostain lehdestä, että Jessica S. oli selvittänyt lapsen sukupuolen ja tulokas on tyttö...
  3. Itse olin kyllä hiukan närkästynyt kun hain alle 2-vuotiastani kotiin ja siellä istuttiin tikkarit suussa. "Vähän tässä X:n synttäreitä juhlitaan." Just! Kun meillä ei tosiaan mitään karkkeja eikä muutenkaan muumikeksejä "herkumpaa" oltu maisteltu. Ja ryhmässä oli tosi pieniäkin (pikkuisen yli 1-vuotiaita), joilla oli myös ne samat tikkarit suussa, tutit sitten odottivat vuoroaan pöydällä . En tiedä olenko jotenkin yliherkkä näissä asioissa, mutta ei olisi kyllä itselle tullut mieleenkään viedä karkkeja pienten päiväkotiryhmään. Kun oma tytär sai sitten sen 2 vuotta täyteen, taidettiin viedä sitten niitä muumikeksejä. Minun puolestani tuo Espoon linjaus (eli ei synttäriherkkuja) on hyvä, kun ihmisillä tuntuu olevan niin erilaisia käsityksiä ikään sopivista herkuista.
  4. Tämä kiinnostaisi minuakin. Meillä siirto yhteiseen huoneeseen myös jossain vaiheessa edessä. Esikoista ollaan totutettu ajatukseen yhteisestä huoneesta kertomalla säännöllisesti, että "vauva tulee sitten jossain vaiheessa nukkumaan tänne myös" ja "tästä tulee teidän yhteinen huone". Ajatukseen on ainakin suhtauduttu myönteisesti, saapa nähdä miten käytäntö sitten sujuu.
  5. Meillä esikoinen oli kokonaan päiväkuiva (eli vaippaa ei edes reissussa) himppasen alle 2-vuotiaana, yökuiva n. 2v 3kk ikäisenä. Kaikki meni hirmuisen helposti ja omalla painollaan, saapa nähdä mites sitten tämän toisen kanssa...
  6. tyttö tiedossa.. poika tiedossa.. * Vatsasi on levinnyt sivulle. * Vatsasi on pystyssä, eikä se näy takaapäin. * Mielesi tekee makeita ja herkkuja ja hedelmiä. * Himoitset suolaista ruokaa, lihaa ja juustoa. *Olit yhdynnässä muutamaa päivää * Olit yhdynnässä ovulaatioaikaan. ennen ovulaatiota. * Viiva vatsassasi päättyy napaan. * Viiva vatsassasi jatkkuu aina rintojen korkeudelle. * Vauva potkii hillitysti. * Vauvan potkut ovat voimakkaita. *Edellinenkin lapsesi on tyttö. * Odotat esikoistasi tai edellinenkin lapsesi on poika. * Voit pahoin raskauden alussa ja näytät nuutuneelta. * Et kärsi pahoinvoinnista ja hehkut kauniina. * Olitte stressaantuneita lasta tehdessänne. * Elitte leppoisaa elämänvaihetta lasta siittäessä. * Säärikarvasi kasvavat samaa vauhtia kuin ennenkin. * Säärikarvasi kasvu on kiihtynyt. * Kätesi on aiempaa pehmeämmät. * Kätesi kuivuvat helposti. * Vauvasi sydämen syke on yli 140. * Vauvasi sydämen syke on alle 140. * Olet normaalia kiukkuisempi. * Olet rauhallinen ja hyväntuulinen. * Vauvasi hikottelee usein. * Vauvan isä lihoo odotusaikanasi. * Ikenet verestävät odotusaikanasi. * Jalkasi ovat aiempaa kylmemmät. 6 tytön, 6 pojan puolesta. Jännäksi menee...
  7. Esikoista odottaessani en ollut raskauden takia sairaslomalla päivääkään, mutta nyt toista odottaessani (rv 23+) sain tänään saikkua 2,5 viikkoa alaselän kipujen takia. Saa nähdä riittääkö tuo ja miten jatketaan.
  8. Me osallistuimme esikoista odottaessa muistaakseni kolmeen valmennuskertaan, muut kerrat jäivät sitten lähinnä aikataulullisista syistä pois (kilttinä ihmisenä olisin jotenkin halunnut päästä paikalle kun mukava terveydenhoitaja meille valmennusta kovasti suositteli). Täytyy kyllä sanoa, että hirveästi ei jäänyt käteen näistä "valmennuksista", lähinnä jäi mieleen epämiellyttävät hiljaiset hetket kun yli-innokas, viisi lasta synnyttänyt (tätä siis hoettiin meille useamman kerran) täti yritti saada toisilleen vieraita ihmisiä keskustelemaan melko henkilökohtaisistakin asioista. Kyllä se ainakin minulle aikamoista pakkopullaa oli työkirjoineen ja mielikuvavauvoineen.
  9. Mulle tuli neuvolasta aika selkeä nou nou vastaukseksi. Järjenkäyttö toki sallittu, mutta itsekin jätin ratsastuksen aika lailla heti kun tulin raskaaksi. Tunneilla käyminen vaihtuvilla opetushevosilla ei vaan tuntunut enää hyvältä ajatukselta. Oma hevonen tietysti eri asia, samoin jos on harrastanut aktiivisesti lukuisia kertoja viikossa.
  10. Tiesin olevani raskaana (toinen raskaus - raskaanaolosta siis jo kokemusta), kun kaikki tuoksut ja hajut muuttuivat paljon voimakkaammiksi. Olin isän kyydissä ja oli pakko pyytää pysäyttämään auto ja pyyhkäisemään vähän partavettä pois, kun tuoksu oli niin älyttömän voimakas. Takapenkillä istuva äitini ei vaan haistanut mitään. Sitten olikin pakko marssia testiostoksille...
  11. Esikoisen kohdalla "ennustus" kävi toteen ja tyttö tuli. Nyt taulukko lupailee poikaa. Saapa nähdä...
  12. Haamun sain kp 24/28, dpo 10. Uudelleen testasin kp 26/28 (dpo 12), jolloin testissä lukikin sitten jo hyvin nopeasti "raskaana".
  13. Ei olla haluttu tietää sukupuolta. Kaverit varoittelivat, että rakenneultrassa sukupuolen paljastumista on vaikea välttää, mutta ainakaan me ei osattu katsoa eikä meille kyllä mitään kerrottukaan. Olkoon ihana yllätys!
  14. Mammahousuihin siirryin viikolla 16, enää ei kyllä vaatekaapin isoimmat ja elastisimmatkaan normihousut mene päälle (rv 24+6). Kiitos nykymuodin, a-linjaiset normipaidat ovat vielä toistaiseksi mahtuneet vatsan ympärille.
  15. Pakkaus otetaan esikoiselle aivan ehdottomasti, rahaa ei olla edes harkittu.