Mischa

Aktiivijäsen
 • Content count

  1581
 • Joined

 • Last visited

About Mischa

 • Rank
  Addikti

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Keski-Uusimaa

Recent Profile Visitors

3693 profile views
 1. Jadine! Onnea kovasti selvästä plussasta!!! Tervetuloa mukaan kesäkuisiin!! Sinua odotetaan meidän toistaiseksi pienessä ryhmässä!!
 2. Meillä 4v esikoinen käy jumpassa 2x viikossa ja lisäksi mukana vauva-uinnissa. 3v käy muskarissa ja mukana vauva-uinnissa. Lisäksi molemmat käyvät 2x viikossa 2,5-3h srk:n päiväkerhossa. Muuten ovat kotihoidossa. (ja vauvamme käy vain vauva-uinnissa) Vaikuttaisi siltä, että jatkossakin 2 harrastuskertaa voidaan kullekin lapsella tarjota viikossa. Todennäköisesti ensi syksynä toinen esikoisen jumppakerta muuttuu tanssiksi. Harrastukset on valittu lasten taipumusten (jumppa), helpon saatavuuden (muskari) ja vanhempien toiveiden (vauva-uinti) perusteella. Tanssiharrastustoive on sekä 4v:n ja 3v:n oma toive, mutta nyt kevätkaudelle ryhmät olivat täynnä.
 3. Mulla on nyt vaan tälläinen mutu-vastaus: 0,6% suolapitoisuus on aika vähän. Leivässäkin on usein enemmän. Se määrä mitä vauva syö on tosi vähän ja siitä 0,6% on ihan älyttömän vähän. Suomessa ollaan tosi tiukkoja tuon suola-suosituksen suhteen (=ei suolaa alle 1v ikäiselle), mutta monissa muissa maissa ei asiaan suhtauduta yhtä vakavasti. Sinun käyttäisin tuota 0.6% lihaa (meillä ollaan kasvissyöjiä, joten itse en ole siksi käyttänyt). Sen sijaan ihan normaalia leipää olen antanut samoilla perusteilla.
 4. Meillä kaikki lapset menevät nukkumaan klo 21 paikkeilla, mutta usein vanhemmat lapset vielä sen jälkeen höpöttelevät ja saattavat puuhailla jotain rauhallista ja alkavat oikeasti nukkua vasta klo 22 paikkeilla (ja joskus venähtää sen ylikin). Aamulla lapset heräävät klo 8:30 paikkeilla. Noin 11h meilläkin yön aikana nukutaan. Meille tällainen myöhäinen rytmi sopii kun miehen kanssakin ollaan iltakukkujia (nukkumaan klo 00 paikkeilla) ja lapset ovat kotihoidossa. Mies lähtee yleensä töihin 8:30-9 aikoihin.
 5. Tosi hyviä näkökulmia sinullakin Chimelli, kiitos niistä! Minulla on toive, että voisin itse antaa lapselle mahdollisuuden kilpauraan (- juuri niin kuin sanoit, ettei lapsi sitten pety vanhempana jos kuulee että estin sen mahdollisuuden), mutta että lapsi itse haluaisi lopettaa sen ennen kuin se alkaa vielä ns. liikaa aikaa. Mutta tietenkin tässä on riskinsä, että lapsi tykkääkin ja haluaa jatkaa ja sitten voi olla paljon vaikeampi tulevaisuudessa laittaa harrastukselle stoppia vanhempien toimesta. Niin ja tuolla tytön voimisteluryhmässä melkein kaikki saivat tuon paperin, jossa kerrottiin, että heidät oli valittu kilpapuolelle eli ei tuo meidän tyttö mikään poikkeuksillinen lahjakkuus ollut!
 6. Kiitos vastauksesta! Oli tosi kiva kuulla näkökulmaan asiaa itse kilpaurheilua harrastaneelta! Lähinnä ajattelin tuota "vie mukanaan" näkökulmaa siinä, miten se vaikuttaa meidän perheen elämään kun yhtä lasta kuskattaisiin harrastukseen useana päivänä viikossa (kävin seuran nettisivuilta lukemassa kilparyhmistä ja esim. 2001 syntyneet harjoittelevat 6 kertaa viikossa ja usein harjoitukset kestävät 4h kerrallaan!) Meillä kun on kaksi muutakin lasta ja heillekin haluaisi tarjota saman mahdollisuuden jos itse sitä haluavat ja lisäksi olisi kiva viettää sitä perheen yhteistäkin aikaa.
 7. Meidän 4-vuotias on aloittanut voimisteluharrastuksen nyt syksyllä, sitä on ollut 1h kerran viikossa ja tyttö on tykännyt. Eilen tyttö sai kotiintuomiseksi lapun, jossa kerrottiin, että tyttö on valittu jatkamaan harjoittelua esikilparyhmän puolella, jossa harjoitukset kestäisivät 1h 30min kerrallaan ja kevätkaudella harjoitukset lisääntyisivät kahteen kertaan viikossa. Nyt syksyllä on mahdolisuus kokeilla harjottelua esikilparyhmässä ja kokeilun jälkeen päättää haluaako jäädä siihen vai palata takaisin "tavisryhmään". Ajattelin antaa tuon 4-vuotiaan päästä kokeilemaan tuossa esikilparyhmässä ja antaa hänen itse valita haluaako jatkaa siitä vai palata vanhaan ryhmäänsä. Mutta... voinko antaa 4-vuotiaan tehdä tuollaisen päätöksen? Ja entä jos tuo kilparyhmässä treenaaminen "vie mukanaan" ja harjoituskerrat sen kuin lisääntyvät. Ei tässä varmastikaan ole yhtä oikeaa vaihtoehtoa. Mutta mieltä muut olette - kannustaisitteko lastanne harrastamaan vaikka ammattilaistasolle sakka vai näettekö lapsen parhaan olevan "tavallisessa" harrastamisessa ilman kilpauraa?
 8. Oih, tykkään tosi paljon Ink Q:n lasten nimistä!
 9. Minä olin pari vuotta sitten lasten jouluaskartelukurssilla ja siellä meidän silloin 2v koristeli kangasväreillä (pensselin kanssa maalaten) t-paitoja ja tiskirättejä. Tuli tosi hienoja! Pari vuotta sitten ostin täytettävän joulukalenterin Suomalaisesta kirjakaupasta, mutta ne luukut olivat niin pieniä, ettei niihin oikein mitään mahtunut. Niinpä yleensä laitoin luukkuihin vaan laput, jossa luki esim. "katso tyynyn alle" ja sielä sitten löytyi päivän yllätys.
 10. Oih, ihanat nimet Alyalla!!!
 11. ^^ Nextillä on toimitukset hidastuneet. En ehtinyt soittaa tuosta edellisestä tilauksesta kun 1vk tilauksesta sain s-postia, että nyt on tilaus lähetetty ja sain sitä varten seurantakoodin. Nyt tilasin uudestaan ja kolme päivää tilauskesta sain ilmoituksen, että on lähetetty + seurantakoodin. Eli toimitusaika aikaisemman 3pv:n sijaista vaikuttaa nykyään oelvan 1-2 vk. Tai sitten olen onnistunut tekemään nämä omat tilauskeni johonkin erityiseen ruuhka-aikaan.
 12. Minä tykkään värikkäistä ja kuviollisista sukista. Käytän sellaisia itsekin. Toki sitten muutaman hillityn väriset ovat olemassa jos päällä oleva vaatekirja on hillityn värinen. Mutta periaatteessa melkein mihin tahansa arkiasuun värikkäät sukat ovat mielestäni ihan kiva piriste. Sukkia olen lapsille ostanut pääasiassa H&M:ltä, Prismasta ja Nextiltä.
 13. Minäkin ehdin näudä Nurtsin tytön nimen ja tykkään siitä kovasti! Eka nimi oli sama, jonka olisin halunnut myös omalle esikoiselle. Toista nimeä en ollut ikinä aiemmin kuullut nimenä, mutta se sopii kyllä tosi ihanasti nimeksi!
 14. Minä olisin halunnut äidiksi joskus n. 25v iässä, koska olin aina ajatellut, että oma äitini oli vanha minut saadessaan (oli kuitenkin vain 28!). Varsinkin kouluiässä ajattelin, että olisi ollut kivempi, jos äiti olisi ollut nuorempi ( ja nuorekkaampi). 25v iässä myös tunsin olevani valmis äidiksi ja vauvakuume ole kova. Harmi vaan, minulta puuttui silloin se elämäni mies. Lopulta tulin äidiksi 31 vuotiaana. Ei siinäkään muuta huonoa ollut paitsi että olin aina haaveilut suurperheestä (vähintään 3 lasta) niin silloin ei ollut enää varaa jättää lapsille suurempia ikäeroja vaan piti laittaa heti tuulemaan! Neljäs lapsi on vielä haaveissa, mutta jos se meille suodaan niin lapsen syntyessä olen todennäköisesti 39-40v. Mielummin olisin halunnut saada lapseni nuorempana, jotta sukupolvien välinen kuilu ei olisi niin suuri ja jotta olisin vielä hyvässä kunnossa mahdollisten lasten lasten syntyessä.
 15. Ihanaa Ekateriina ja paljon onnea! Ja samoin kovasti onnea Nefericalle - edelleen stalkkaan teitä kolmosen kuumeilijoita, vaikak oma kolmonen on jo 7kk ollut masun tällä puolen! Oikein ihana raskausaikaa teille molemmille!!!