Maisakaarina

Aktiivijäsen
  • Content count

    212
  • Joined

  • Last visited

About Maisakaarina

  • Rank
    Aktiivi

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Kiitos onnitteluista, Nadda Lämpimät onnittelut enkelin äidille ja kaikkea hyvää vauvan kanssa!
  2. Tulin pitkästä aikaa kurkkaamaan, olisiko täällä muita hepatoosista kärsiviä, ja löytyihän teitä nyt. Lämmin osanottoni, enkelin äiti Olen todella pahoillani, että teille kävi noin. Voimia ja kaikkea hyvää tähän uuteen raskauteen! Onneksi olet nyt hyvässä seurannassa. Meillä on nyt kaksi lasta (1 v 8 kk ja 2 vkoa), ja molempien raskausaikana on hepatogestoosi ollut. Mulla on ollut se "onni", että kutina on kyllä paljastanut molemmilla kerroilla, ettei kaikki ole kunnossa. Nadda tuolla kirjoitti, että monilla ilmeisesti hepatoosi olisi ollut pahimmillaan ensimmäisessä raskaudessa. Mun kokemus on toisenlainen. Ensimmäisellä kerralla lääkitys aloitettiin rv 32+4. Samoihin aikoihin sain kortisonipiikit. Sappihapot taisi olla korkeimmillaan jotain 11 ja ALAT 400-500 luokkaa. Synnytystä alettiin käynnistellä rv 37+3 mun oman tuskaisen sietämättömän kutinan takia, ja kun supistukset sitten 1,5 vrk kuluttua kunnolla alkoivat, meni 4 tuntia siihen, että lapsi oli maailmassa. Tällä toisella kerralla hepatoosikutina alkoi 29+4. Äitipolille ja labraan pääsin vasta viikkoa myöhemmin, jolloin sappihapot oli 29. Lääkitys aloitettiin ja arvot saatiin joksikin aikaa kuriin, mutta kutina ei hellittänyt missään vaiheessa, paheni vain loppua kohti, ja oli vielä kaameampaa kuin ensimmäisessä raskaudessa. Kävin viikoittain labrassa ja kahden viikon välein polilla. Rv 35+4 viikoittaisessa labrakontrollissa arvot olivat lähteneet nousemaan niin, että sappihapot olivat 20 ja ALAT 400. Näiden takia kävin uudelleen labrassa 2 päivän kuluttua, jolloin sappihapot olivat jo 39 ja ALAT 565. Lääkityksestä huolimatta siis. Tuosta seuraavana päivänä minut otettiin osastolle synnytyksen käynnistämistä varten. Verikokeetkin otettiin vielä kertaalleen, ja ALAT oli jo 700. Synnytys käynnistettiin puhkaisemalla kalvot ja 1 h 50 min myöhemmin vauva syntyi. Tunsin kyllä koko ajan olevani hyvässä hoidossa ja seurannassa, eikä suurta huolta vauvan puolesta syntynyt, kun napavirtaukset ja sydänkäyrät olivat koko ajan erinomaiset ja vauva liikkui kohdussa virkeästi. Kannattaa kyllä ehdottomasti seurata herkästi vauvan liikkumista ja sitä omaakin vointia ja lähteä näytille, jos yhtään huolettaa! Voimia ja varjelusta teille loppuraskauksiinne!
  3. Meillä on nuo Prestiget & pehmeä kantokassi, ja ollaan kyllä tykätty. Ei tosin muista ole kokemustakaan. Tuossa noin 7 kk iässä siirryttiin ratasosaan, kun kantokassin pituus alkoi käydä naftiksi kaikkien talvivarustusten kanssa. Käytännössä siis poistettiin se päätyosa kassista ja muutettiin se lämpöpussiksi. Nyt taas mahtuu hyvin nukkumaan.
  4. Joo, ALAT pitäis olla alle 45 ja sappihapot alle 10 (normaalisti alle 6, mutta raskauden aikana alle 10). ASAT oli muistaakseni samaa luokkaa tuon ALATin kanssa, mutta mulla otettiin se vain kerran. Oli silloin kyllä yli 100, mutta ei ilmeisesti ole niin oleellinen arvo kuin nuo kaks muuta. Mulla on ASAT ollut nyt korkeimmillaan yli 500, viime viikolla vähän yli 300. Sappihapot taas korkeimmillaan vain 13 ja viimeksi 11. Tänään kävin viimeksi verikokeessa ja huomenna taas äitipolille kontrolliin, jossa saan kuulla tämänhetkisen tilanteen. Lääkitys (Adursal ja Atarax) mulla on ollut nyt jo useamman viikon. Tällä hetkellä taas kutina tuntuu vain pahenevan En tykkää yhtään! Onneksi on jo näin paljon viikkoja kasassa. Tsemppiä kaikille tämän vaivan kanssa odottaville!
  5. Testaanpa näkyykö tuo uus ava ihan oikein...
  6. Osanottoni kaikille keskenmenon kokeneille. Mulla päättyi raskaus keskenmenoon nyt toisen kerran. Ensimmäinen tapahtui viime syksynä rv 12 ja toinen viime viikolla n. rv 7. Varmistuksen sain tänään ultrassa: kohtu siis oli tyhjä. Vaikka tietysti positiivisella mielellä pitäiskin suhtautua tulevaan, niin kyllä kuitenkin tuntuu ihan hirvittävän vaikealta luottaa siihen, että joskus kaikki vois mennä hyvin tai että ultrasta vois joskus saada hyviä uutisia... Pitää nämä negatiivisemmatkin tunteet itselle sallia. Varmasti se positiivisempikin päivä joskus sitten koittaa!
  7. ^ Ihan mahtava
  8. Kovasti onnea kaikille! Huikea tunne, eikö!
  9. Tällä hetkellä ärsyttää eniten ääretön väsymys