Nipsi

Aktiivijäsen
  • Content count

    310
  • Joined

  • Last visited

About Nipsi

  • Rank
    Aktiivi

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. PLUSSA! Kaksi viivaa piirtyi tänään apteekin omaan. Olo on itse asiassa yllättävän tyyni nyt, mutta olisinkin ollut ihmeissäni jos nega olisi tullut kun oli niin selvät oireet ja varma olo sisäisesti.
  2. Meidän typy 1v10kk ei osaa sanoa "pienempi", joten kun haluaa pienemmän palan esim. leipää niin sanoo "pimppi pala".
  3. Meidän tytöllä on kaksi kummia, joista toinen asuu ulkomailla ja toinen samassa kaupungissa kuin me. Ulkomailla asuvaa kummitätiään typy luonnollisesti ei näe kovin usein, kummitäti käy Suomessa muutaman kerran vuodessa ja on aina silloin tullut katsomaan kummityttöään. Ja joku tuliainenkin sieltä on usein tullut mukaan. Kummisetä taas asuu samassa kaupungissa kuin me ja häntä typy näkee kerran kuukaudessa tai joka toinen kuukausi. Voisihan sitä ehkä useamminkin nähdä, mutta molemmilla perheillä on omia kuvioita ja heillä nyt pieni vauvakin niin tuon useammin ei tule nähtyä. Tosin mieheni on nyt heidän tyttövauvansa kummisetä niin ehkä tulee nähtyä vähän enemmän, varsinkin kun vauva vielä vähän kasvaa ja voi ruveta leikkimään meidän typyn kanssa. Mutta ollaan tyytyväisiä typyn kummeihin ja ovat olleet juuri niin hyviä kummeja kuin haluaisinkin kummien olevan, ei turhaa lahjontaa ja aina tavatessa leikitään ja otetaan typy huomioon ihanasti.
  4. Meidän rinsessa syntyi perätilan vuoksi suunnitellulla sektiolla 17.7.2009 ja mies piti heti lomaa niin, että oli 3 viikkoa kesälomaa ja yksi isyyslomaa. Perhehuonetta meillä ei ollut, ja pärjäsinkin hyvin typyn kanssa osastolla jossa oltiin kolme yötä. Parina ekana yönä piti hälyytellä hoitajia apuun kun en saannut leikkaushaavasta johtuen nostettua vauvaa kunnolla imetykseen, mutta vika yö menikin jo paremmin (onneksi meillä on myös ihan syntymästä asti ollut hyvin nukkuva tyttö, syönyt aina vain pari/kolme kertaa yössä). Mä kun olin osastolla päivätkin aika pitkälle sängyssä niin mies sai ihan alusta alkaen hoitaa paljon vaipan vaihtoa yms, mikä onkin luonut typyn ja iskän välille lujan siteen (isä siis vietti koko päivät osastolla, tuli aikaisin aamulla ja lähti kotiin myöhään illalla). Ja se että iskä oli neljä viikkoa kotona tuli tosi tarpeeseen, sillä mähän en saanut nostaa/kantaa mitään muuta kuin vauvaa. Ja alun imetysvaikeuksista johtuen olin myös masentunut aika ajoin niin miehen apu oli todella tarpeen. Loput isyyslomat mies piti sitten parissa pätkässä seuraavan talven aikana.
  5. Olipas Maasa kiva lukea teidän kokemukset Lontoosta perhekohteena, mä kun oon ollut siellä vaan aikuisten kera ja siitä on tullut mun lempikaupunki! Mutta haluan ehdottomasti viedä Emilian sinne joku kerta ja sun kokemuksista (sekä toki muittenkin) sain tosi hyviä vinkkejä.
  6. Täällä yksi kohtalotoveri. Meillä tosin typy nyt 11 kuukautta mutta juuri 9-kuisena meillä oli tuollaista. Meilläkin siis syödään rakeisia kiinteitä ruokia, sormiruokia sekä maitoa imettäen ja korvikkeena. Uloste oli tooosi pitkään löysähköä, ei nyt ihan vetistä ripulia (paitsi ihan muutaman kerran) muttei missään tapauksessa kiinteätäkään. Annoin maitohappobakteereja ja se auttoi himppasen, sitten meillä meni helatorstaina korkean kuumeen puolelle ja oksennettiinkin viikonloppuna. Käytiin lääkärissä ja hän sanoi että jonkinlainen mahaviirus näyttäisi olevan. Ei siihen mitään lääkettä sitten ollut, kuume alennettiin supoilla ja jatkoin maitohappobakteerien antamista ja kuume ja oksentelu loppuikin parin päivän päästä. Tyttö söi mitä söi, ja välillä aika vähänkin. Mutta oli muuten pirteän oloinen, ja kun soittelinkin neuvolaan yms että mitä voitaisiin tehdä niin sanoivat että jos tyttö ei muuten ole kipeän oloinen niin antaa ajan parantaa, muutakaan ei oikei voi tehdä. Pienillä kuulemma suoliston paraneminen voi kestää viikkoja. Mä laskinkin sitten että sitä pahinta löysän ulosteen aikaa kesti varmaan jopa pari kuukautta, jokusen kerran vaan sinä aikana tuli normaalia ulostetta. Nyt vatsa vaikuttaa jo ihan ok:lta, ihan yksittäisiä kertoja voi viikossa tulla löysempää ulostetta. Mutta tuo saattaa myös johtua siitä kun annetaan uusia ruokalajeja. Eli mulla jäi semmoinen olo, että jos lapsi ei itse tunnu kärsivän tuosta löysästä ulosteesta niin ei ole syytä huoleen. Ehkei kannata kuitenkaan mitään uusia ja kovin voimakkaita ruokalajeja tarjota hänelle niin kauan kuin vatsa oireilee ja tosiaan antaa niitä maitohappobakteereja. Meillä ongelmaksi muodostui myös falskaavat vaipat, monta kertaa päivässä saattoi mennä vaatteet vaihtoon. Mutta sekin rauhoittui ja vaihdettiin vaippamallia. Kestovaippailu meillä tosin jäi tuon parin kuukauden aikana, ei voitu kuvitellakaan laittavamme tytölle silloin kestovaippaa. Hulluksi oltaisiin tultu... Tsemppiä, tiedän että tuo on tosi huolestuttavaa ja väsyttävää mutta jos lapsesi on muuten pirteä niin yrittäkää jaksaa. Ja jos tuntuu siltä ettei kaikki ole kunnossa niin käykää ihmeessä lääkärissä niin saatte selvyyden asiaan.
  7. Mulla todettiin eilen Jorvissa että vauva on perätilassa (vaikka viimeiset kerrat neuvolassa väitetty lapsen olevan raivotarjonnassa), nyt siis rv 37+4. Ylläriperätila siis, ja päädyin siihen että yritetään perätilasynnytystä jos vaan mun lantioluut antavat myöden (eilen tehtiin magneettikuvaus ja parin viikon kuluttua vielä lääkärikäynti jossa tutkitaan lantioluita). Sectiovaihtoehto pidetään kyllä koko ajan rinnalla ja ihan synnytyksessäkin vielä voidaan lähteä herkästi sectioon jos näyttää siltä ettei synnytys onnistu/vauvalle koituu mitään vaaraa. On hyvä kuulla että ihmisillä on positiivisia kokemuksia perätilasynnytyksistä. Myös lääkäri kertoi minulle eilen hyvin perätilasynnytyksestä, vaikka toki olisi mielenkiintoista ja rauhoittavaa saada lisää asiantuntijakommentteja/tutkimustuloksia asiasta. Eli Tikku: jos sulla on jotain tietoa niin mulle saa laittaa vaiks yksärillä tulemaan. En kuitenkaan aio hermoilla asiasta turhia, toki synnytys jännittää nyt jonkin verran mutta uskon ja luotan h-hetkellä paikalla oleviin lääkäreihin, hoitajiin yms. sekä todella hyvin tukevaan mieheeni niin paljon että uskon kaiken menevän loppujen lopuksi ihan hyvin. Muoks. ja oon siis ensisynnyttäjä. Niin, ja vauvan kääntämistä kohdussa yritettiin eilen mutta se ei enää onnistunut.
  8. Tätä mä just pelkäänkin, etten tiedä koska sairaalaan pitäisi lähteä. Joo, jos lapsivedet menevät niin ehkä sitten. Mutta olen muutenkin tosi huono soittamaan lekuriin jos on kipeä olo, tunnollisesti vaan kärsin kotona kun en usko että oikeasti olen niin kipeä kuin olen... Vieläkään en ole kunnon suppareita tuntenut, rasituksessa silloin tällöin todellakin kivuttoman supparin mutta nekään eivät ole lamauttaneet vaan pystyn jatkamaan melkein heti tekemisiäni.
  9. JS

    Joo, kiva kuulla positiivisia juttuja Jorvista. Itse menossa sinne heinäkuussa synnyttämään. Lisää juttuja siis odotellessa.
  10. Mun äiti sanoi, että kun odotti mua 70-luvun loppupuolella niin silloin suositeltiin maksan syömistä koska siitä saa niin hyvin rautaa. Nyt ainakin Espoon odottavan äidin ruokasuosituksissa suositellaan välttämään maksan syöntiä, vain pienissä erissä silloin tällöin jos välttämättä haluaa. Niin ne suositukset muuttuvat...
  11. Onnea kaikille uusille plussanneille!
  12. Voi ei Linnea! Jaksamisia ja tsemppiä.
  13. Mulla oli eilen (rv 5+6) iltapäivästä lähtien vaihdellen ruskeata vuotoa sekä välillä vaaleanpunaista, lähinnä sitä jäi paperiin eikä juurikaan housuihin asti. Paperiin sitä kuitenkin jäi usein melko paljon, mutta ei ollut klimppistä eikä yhtään niin paljon kuin kuukautisten aikaan. Mitään kipuja ei ole ollut. Aamulla pyyhkiessä paperiin jäi ihan selvästi tummanpunaista, mutta sen jälkeen ei ole tullut mitään. Neuvolantädin kanssa juttelin tänään aamulla, ja hän sanoi että kuulostaa normaalilta alkuraskauden vuodolta eikä tarvitse ryhtyä näillä oireilla mihinkään toimenpiteisiin. Vähän helpotti oloa, vaikka tietenkin olen edelleen huolestunut onko pikkuisella kaikki kunnossa. Reilu viikko vielä pitäisi odottaa, niin on ensimmäinen neuvolakäynti...
  14. Onnea uusille plussaajille
  15. Täällä plussattu tänään. Reilu puoli vuotta sitten häiden jälkeen jätettiin pillerit pois, jonka jälkeen vauva on saanut tulla. Kierto tasaantui, uskomatonta kyllä, lähes heti (melkein yhdeksän vuoden pillerien popsimisen jälkeen), joten vaikka mitään megayritystä ei vielä ollutkaan niin tietoinen kyllä olin otollisista päivistä. muoks. ja siis 30 ikää itsellä, miehellä 34