Empsu

Aktiivijäsen
 • Content count

  644
 • Joined

 • Last visited

About Empsu

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

3394 profile views
 1. Pakko kommentoida tähän, vaikka asia onkin varmaan jo aloittajalla ratkennut, että itse välttäisin alkuraskauden ultraa jos ei ole ihan pakko mennä. Itselläni on geenivirhe, jonka vuoksi tarvin tietyn lääkkeen heti raskauden alussa ja lisäksi nyt tässä odotuksessa oli muita lääkkeitä, joita raskausaikana ei voi käyttää, joten oli tärkeä tietää olenko raskaana vai en. Kävin KOLMESSA ultrassa kunnallisella puolella (viimeinen kerta raskausviikolla 9), tekijänä kokenut naistentautien- ja synnytysten lääkäri. Diagnoosina tuulimuna ja mahdollinen kasvain kohdussa. Tämä "tuulimuna" on nyt sitten vauva, jota odotellaan syntyväksi tammi-helmikuun vaihteessa... Mulla on aiemmin ollut keskeytynyt keskenmeno (pientä tuhnuvuotoa) ja tuulimunaraskaus ja pakostakin tän raskauden kohdalla olen nyt miettinyt, että olikohan oikeasti noissa kahdessa raskaudessa asiat ns. huonosti vai tuliko "abortoitua" elävä alkio, kun lääkäreillekin voi noin käydä mokia...
 2. Isokokoiselle sattuvaa masutuubia kaipailen... Onko kukaan bongaillut lähiaikoina semmoisia ja jos, niin mistä?
 3. En käytä lapsella käytettyjä kenkiä. Ostan laatua, halvalla tai kalliilla, ihan sama, mutta kenkien pitää olla hyvät!!! Esikoisen Crocsit on suunnilleen ainoat kengät, mitä voisin ajatella pitäväni toisellakin lapsella ja käytettyinä ei meille kenkiä osteta.
 4. Kiitos vinkistä, täytyy kokeilla! Ekassa raskaudessa "osakarppasin". En siis ollut mitenkään ehdoton, mutta söin pääasiassa lihaa/kalaa/kanaa + kasviksia ja lisänä hieman tummaa leipää + puuroa. Lisäksi joskus pizzaa ja juhlissa söin kyllä pullat yms. tarjoilut. Silloinkin nuo aamut oli iso ongelma ja taisin jollain salaatti+kanafilee-aamiaisellakin loppuraskaudesta saada arvot kohoamaan jos olin unohtanut insuliinit illalla pistää. Mutta jospa nyt olisi toimiva resepti tuo karpimpi aamiainen.
 5. Meillä on Pikkuruinen ja joskus puhutaan Ninni-Kasperista... Tää vauveli kun oli sellainen näkymätön lapsi, kuin kummitus. Ei näkynyt kokeneen gynegologin ultraamana vielä yhdeksännelläkään raskausviikolla...
 6. Minä kerroin tokasta raskaudesta rv 22 + 6. Ekasta raskaudesta jouduin pahoinvoinnin takia olemaan alkuraskaudesta pois töistä ja siinähän se sit paljastui...
 7. Ei ole sulle vissiin enää ajankohtaista, mutta mullakin kehotettiin ottamaan piikit ekassa raskaudessa sairaalaan mukaan. Sairaalan tulee kuitenkin kustantaa potilaan siellä ollessa KAIKKI tarvittava lääkitys, joten mie vaan vaadin ne piikit ja kyllähän ne sitten lopulta löytyi. Niin... Täällä tosiaan odotellaan kakkosta (la helmikuussa) ja piikitellään geenivirheen ja jalassa parikymppisenä olleen tukoksen vuoksi.
 8. Ylipainoinen kakkosen odottaja täällä hei! Mullakin on tuo "etuperse" ekan lapsen syntymästä muistona ja vielä hienosti vinossa, kun hoitaja unohti kallistaa mua leikkaussalissa oikeaan kulmaan ja lääkäri kuvitteli mun olevan siinä kulmassa, missä yleensä sektiopotilaat on. Olen tyytyväinen, että leikkaushaava tehtiin noin päin, koska haavan alaosan (joka jäi osittain makkaran alle) parantuminen oli aika pitkä prosessi. Tosin ehkä ois parantunut nopsempaa, jos meidän alku ei ois ollut sitä, että ramppasin pojan luona vauvateholla ja muun ajan koetin pumpata epätoivoisesti jotain syötävää pojalle. Eli jos pääsisin valitsemaan, ottaisin kyllä tuon sektiohaavan pystysuunnassa edelleenkin.. Vaakahaavan paranemisprosessi ois varmasti vienyt aikaa ja ollut aika "painajaismainen".
 9. Mie väsäsin esikoisen odotuksen aikana tosi ison isyyspakkauksen. Sitä oli vauvan amme + 3 suht ammeenkokoista laatikkoa täynnä. Nyt on vähän ideat hakusessa, että mitä pakkaukseen kakkosen kohdalla?!? Baby Blues -sarjakuvien jatko-osia nyt ainakin (kaksilapsisesta vaiheesta), mutta mitäs muuta?!?
 10. Täällä yksi raskausdiabeetikko. Nyt on rv 23 + 2 ja toinen raskaus. Ekassakin oli tämä raskausdiabetes riesana ja nyt siis toistamiseen, vaikka ruokavalio-ohjeet kaivoin heti esiin, kun tän toisen tulosta saatiin tieto. Minun ongelmanani on lähinnä aamuverensokerit.. Usein "aloitus" on alle 5,5, mutta kun syön, niin siitä tunnin päästä mitattuna arvot on usein tyyliin 7,8 tai 8,4.. Sitä on koetettu iltaisin pistettävällä insuliinilla saada kuriin, mutta yhä heittelee. Mie en kohta uskalla syödä aamuisin yhtään mitään ja tuntuu, että sillä ei ole väliä, syönkö aamiaista klo 10 vai klo 14, niin aina käy noin. Raskauspahoinvointi kiusailee yhä ja aamupalat joskus senkin vuoksi venyy... Lisäksi sekin näyttäisi olevan ihan sama, syönkö kaurapuuroa vai vedänkö paahtoleivän ja sokeriin ei kauheasti näytä vaikuttavan ruuan hiilaritkaan!?!? Ihan ymmyrkäisenä olen (tässäkin raskaudessa) tämän ongelman kanssa.
 11. Mielenkiinnolla luen tätä BMI-keskustelua lapsettomuushoitojen osalta. Meillehän annettiin aikanaan julkiselta puolelta vain kehotus, että mun täytyy laihduttaa, vaikka yksityisellä sitten löytyi kuitenkin "vikaa" miehestä. Mielestäni lapsettomien oikeudet pitäisi olla samat olipa kyseessä mikä sairaanhoitopiiri tahansa... Joskushan voi olla helpompi jopa muuttaa kirjoja toiseen kuntaan vaikka hoitojen ajaksi kuin laihduttaa.
 12. Miten teidän Blingot on kestäneet pesua? Meillä on raidalliset housut pojalla ja pari pesua on tehnyt ne tosi nukkaisiksi, vaikka ohjeen mukaan on pesty.
 13. Oman myyjän kautta kannattaa laitella kyselyt, jos on pakettien tulossa epäselvyyksiä. Toisinaan on ihan postinkin mokia, että eivät ole lähettäneet saapumisilmoituksia tms.
 14. Laitatko privaa... Ryhmään pitää mielestäni olla joku FB-kaverina ja voin lisätä Sinut kaverikseni ja ryhmään ja sitten voimme poistaa kaveruuden tai olla poistamatta. Ihan miten vaan.
 15. me&i-vaatteethan on reaktiivivärjättyjä eikä pikmenttivärjättyjä, kuten monet värjätyt lastenvaatteet. Eli reaktiivivärjäyksen vuoksi tuo väri kestää.