V.M.S.

Aktiivijäsen
 • Content count

  1677
 • Joined

 • Last visited

About V.M.S.

 • Rank
  Addikti

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0
 1. Teeleivät ja rieskat on hyviä ja nopeita suolaisia lasten kanssa tehdä, kun ei tarvitse kuin sekoittaa ja ei tarvitse nostattaa. Teeleipiä meillä tehdään tällä ohjeella 3,5 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 150g juustoraastetta 1 prk (200g) kermaviiliä 1dl sulaa margariiniä Ensin kuivat aineet ja juustoraaste sekaisin Lisätään kevyesti sekottaen margriini ja kermaviili Jauhoen avulla taputellaan leivinpaperille neljä matalaa leipää Pistele haarukalla Uuniin 225 astetta n. 15 minuutti
 2. Hermorauniota äitiä ja kaaosta keittiössä ei varmasti voi täysin välttää, jos lapset pääsee mukaan, mutta kannatan lasten mukaan ottoa ehdottomasti. Omasta mielestäni lapsen onni oppia, osallistua ja onnistua on tärkeämpää kuin siisti keittiö ja täysin virhettömät tuotteet. Mies saattaa toki olla eri mieltä, kun hän useimiten sen keittiön joutuu siivoamaan Meillä esikoinen (kohta 5v) on mukana lähes kaikessa ruuan laitossa sekä leipomisessa ja onkin jo taitava (ainakin äidin mielestä) apulainen. Meillä osataan ainakin kuoria perunoita ja porkkanoita kuorimaveitsellä, tehdä salaatti alusta loppuun, mitata ainekset mittalusikoilla, sekottaa ainekset, kaulita taikinaa, vatkata kermaa, pyörittää sämpylöitä ja pullia, rikkoa kananmunia, paistaa jauhelihaa ja kanasuikaleita, yms. Ei taida olla ruokaa tai leivonnaista, jonka tekemiseen ei saisi osallistua. Esikoinen saa käyttää teräviä veitsiä sekä touhuta hellan ja pienkoneiden kanssa, mutta ei yksin ja muutaman ehdottoman säännön kanssa. Tänään ollaan esikoisen kanssa tehty piparitaikina jääkaappiin, esikoinen mittasi kaikki aineet ja sekoitti koneella taikinan valmiiksi. Huomenna tehdään yhdessä lihapullia, todennäköisesti esikoinen taas tekee äidin ohjeiden mukaan taikinan itse ja äiti auttaa sitten pyörittelemään pullat uuniin.
 3. Itselläni on synnytykset olleet aika saman tyyppisiä, mutta selkeitä erojakin löytyy Yhteistä - lapsivedet meni noin viiden aikaa aamuyöllä - avautumisvaihe noin 7,5 tuntia kummassakin - molemmissa synnytyksissä menetin paljon, noin 1,5litraa verta - sain molemmissa synnytyksessä nesteitä sekä antibiotteja suoraan suoneen Eroavuuksia - esikoisesta supistuksia alkoi tulemaan vasta lääkkeillä, noin 31 tuntia lapsiveden menosta. Toisessa supistukset alkoivat luonnollisesti - esikoisen ponnistuvaihe 55 minuuttia, toisessa 10 minuuttia - esikoisessa leikattiin eppari, toisessa pieni 3 tikin naarmu - esikoinen syntyi puolimakaavassa asennossa, toinen Relaxbirt laiteessa istuma-asennossa - toisessa synnytyksessä istukka ei meinannut irrota Molemmat lapset olivat ihan reilu kokoisia, esikoinen 4195g, 53cm ja py 37,5cm, toinen 4640g, 55cm ja py 37cm
 4. Kannattaa varmasti olla Finnairiin yhteydessä ja kysyä heiltä toiminta ohjeita. Koneeseen tuskin saa ottaa niin isoa laatikkoa sisään, koska laatikon koko on huomattavasti sallittua käsimatkatavaraa isompi. Myöskään ei ole mikään sataprosenttinen varmuus, että lastenrattaat saa otettua portille asti mukaan, joten ei välttämättä tuollaista laatikkoakaan saa ottaa.
 5. Meidän poika ei varmaankaan ole suurin, mutta iso kokoinen kuitenkin. Painoa 4640g ja pituutta 55cm, päänympärys 37cm. Syntyi normaalisti alakautta, kolme tikkiä vaadittiin repeämään.
 6. From the album Salaisuutemme

  © V.M.S.

 7. From the album Salaisuutemme

  © V.M.S.

 8. Huikkaan täällä, että en ehtinyt viime viikolla pyörähtämään Ellan suunnalla, kun suunnitelmat muuttui. Mutta tämän viikon aikan tuon meidän paketin.
 9. Meillä on sovittu ainoastaan joulusta ja uudestavuodesta, muut menee normaalin tapaamisrytmin mukaisesti. Joulusta ja uudestavuodesta on sovittu niin, että joka toinen vuosi lapsi on jouluaattona sekä joulupäivänä toisella ja tapaninpäivän ja uudenvuoden toisella. Toistaiseksi tämä sopimus ei tosin ole pitänyt vielä kumpanakaan jouluna ja uutena vuotena
 10. Täältä on tulossa yksi paketti tutteja (0-6kk), sellainen perinteinen hymynaama helistin ja jotain vaatteita, kunhan saan käyty laatikot läpi. Ja Talviunelle Kiitos, että jaoit vähän taustoja.
 11. Mietin tässä, että pitäisikö osallistujien laittaa vaikka tähän ketjuun, että mitä on joulupataan laittamassa? Että paketti olisi mahdollisimman laaja ja mahdolliset turhat päällekkäisyydet poistuisi. Mitä mieltä muut ovat?
 12. Täältäkin voitaisiin osallistua
 13. From the album Salaisuutemme

  © V.M.S.

 14. Meidän päiväkodissa ("normaali" viisi ryhmäinen päiväkoti) ei katsota telkkaria ollenkaan. Itseasiassa ei taida koko päiväkodissa olla kyseistä laitetta ja mielestäni se on hyvä vain
 15. Meillä päiväkodissa päiväkodin tarjomat herkut ovat aika vähäisessä osassa, joskus saavat keksiä ja pullaa välipalalla, mutta silloinkin se on aina välipalan jälkiruoka eli ensin syödään jotain oikeaa välipalaa ja sitten saa keksin/pullan. Tänä syksynä pullaa ovat saaneet kerran, kun leipoivat vanhempainiltaa varten vanhemmille pullaa ja saivat sitten itselleen myös leipoa. Mehua, yleensä tuoremehua, on välipalan kanssa useammin tarjolla, ehkä kerran viikossa tai kerran kahdessa viikossa. Siitä en ole pysynyt niin kärryillä, kun meillä lapsi ei juo mehua. Retkillä päiväkodin eväät on aina sämpylä, hedelmä ja pillimehu. Tietenkin pillimehukin on herkku, mutta retkillä se on helpoin juoma pakata lapsille mukaan. Enemmän herkkuja tuo lasten syntymäpäivät, jolloin lapsi saattaa tuoda tarjottavaksi välipalan jälkeen keksiä tai jätskiä. Karkki on meidän päiväkodissa kielletty herkku.