Lucinda

Aktiivijäsen
 • Content count

  48
 • Joined

 • Last visited

About Lucinda

 • Rank
  Tavis

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Mulla oli esikoisen synnytyksessä sekä kandi että opiskelija, kandi loppuun asti. Jos toisen kerran joskus synnytän, en halua yhtään. Kandi oli tosi kiva, mutta kätilöopiskelija sekä tuppisuu että tosi kovakourainen. Esim altaasta poistullessa puristi mulle mustelmat käteen eikä mitenkään huomioinut kun sanoin että sattui tosi paljon. Mä menin sype-synnyttäjänä ja eka kätilö oli tosi kiva, loppuvaiheessa vuoronvaihtuessa tullut kätilö ja opiskelija nro 2 ei vaivautuneet lukemaan papereita eikä huomioineet salin ovella olevaa isoa SYPE-synnyttäjäkylttiä. Eikä pyytänyt anteeksi hänkään kun pojan synnyttyä kysyin että tiesitkö mun olevan sypesynnyttäjä kun ei ollenkaan kertonut mitään synnytyksen kulusta. Luojalle kiitos meidän apukätilö oli tosi ihana, tiesi mun sypestä ja kävi vielä osastollakin kattomassa.
 2. ^ostin meidän cittarista valjaat, oiskohan olleet pikku-piian. Prismassakin näkyi.
 3. KYS

  Mulla oli vaan kätilön kanssa juttelu ja käytiin synnytyssalissa (koska olin ensisynnyttäjä). Siellähän pääsee myös lääkärille halutessaan. Mulle auttoi pelkopoli tosi paljon, kun kerrankin käytiin läpi ihan kaikki. Aika moni tutuista on käynyt myös kakkosta odottaessaan just puhumassa edellisestä synnytyksestä jne.
 4. Meillä on nyt ollu nuo ultiventit aktiivikäytössä semmosen 5 kk. Poika oli n. 1,5 kk kun oppi syömään pullosta niin ettei tukehtunut kokonaan.. Ovat sitten isommalle tosi hyviä pulloja, kun ei kerrytä ilmaa mahaan. 2 kokoinen tutti on tosiaan se pienin, X on vellille ja sitten on näköjään tullut 3 kokoinen tutti, ilmeisesti se on nopeampi virtauksinen kuin 2, mutta pienempi reiällinen kuin X. Ja tein tuossa kuukausi sitten kivan huomion. Nuo ultiventin tutit+ kierrekorkit käy myös niihin Mamin nokkamukeihin. Meillä onkin illalla ollut vellipullossa vielä X-tutti ja Ultiventin kierrekorkki nokan sijaan, kun velli on hankala juoda nokkiksen nokasta.
 5. KYS

  ^näitä komppaillen. Selkeästi "osastoon perehdyttäminen" ja huomioiminen on tosi vähissä osastolla. Salissa oli tosi ihana henkilökunta, samoin äitipolilla/ pelkopolilla.
 6. Mitä jalkaan välikausihaalarin kanssa "ei-vielä-konttaavalle"? Talvella on jalassa olleet toppatöppöset ja luulisin, että poika alkaa vasta ryömiä tänä keväänä, mutta istuu jo aika topakasti, joten esim. hiekkiksellä varmaan käydään. Mitä ihmettä mä laitan tolle jalkaan? Ensiaskelkengät?
 7. KYS

  Salista ei mitään negatiivista sanottavaa. Osastolta samat terveiset kuin muiltakin, imetysohjaus tökkii ja tieto vaihtelee ihan hoitajasta toiseen. Meitä taasen ei pidetty syyskuussa yhtään ylimääräistä päivää vaikka imetys ei onnistunut, vaan tuupattiin poikaan hurjia 60-100 ml annoksia lisämaitoa kansliassa "pieneen kokoon " vedoten. Varsinkin vanhat lastenhoitajat oli aika kammo porukkaa.
 8. Thingumy, meillä on babysafe plus ja todella hyvä kaukalo on. Hommattiin samalla matkikset, joihin tuo käy ja ei oo valittamista. Todella helppo kiinnittää ihan auton vöillä, ei mene kauan laittaessa. Telakasta meillä ei oo kokemusta, mutta vöillä pysyy tosi hyvin.
 9. ^ En oo ihan varma onko nää samat vaunut kuin Empun kuvassa, mutta näiden merkki on Tako.
 10. Meillä on kanssa Oran Lux, ja tosiaan ihan hyvä peruskaukalo. Meillä kun joudutaan monesti vaihtamaan istuinta autosta autoon ja kotiin, kun omaa autoa ei ole, niin on toiminut todella näppärästi.
 11. Aikaisemmin oli puhetta noista kolmipyöräisistä vaunuista. Omia Herquleksiani (3-spin, eli kääntyvällä etupyörällä) en vaihtaisi enää nelipyöräisiin. Pyörivät niin näpsäkästi missä vaan ja kun etupyörän saa lukkoon niin pääsee sitten sellaisistakin paikoista joissa tuo 360 astetta kääntyilevä pyörä ei oo oikein hyvä (esim bussiin noustessa). Tavallisten vaunujen nosta-ja käännä ei sopisi mulle, kun mä olen pieni ja hento nainen. Ja meille tuo Herquleksen pehmeä koppa on ollut aivan mahtava ostos, tulee siis ratasosan päälle ja muuntuu lämpöpussiksi.
 12. Cera, ainakin Emmalla on tuollainen yleisjalkapeite, ainakin lastentarvike myy.
 13. Tässä tämä S.K:n vinkkaama Fresco
 14. ^Ilmeisesti Tens-laite. Noitahan on saanut lainailla aktiivinen synnytys ry:stä aiemmin, joten ihan kiva uudistus.
 15. nopsalla googlettelulla baby vansit näyttäisi olevan tälläisiä vauvan kenkiä / tossuja