Tiitu

Aktiivijäsen
 • Content count

  511
 • Joined

 • Last visited

About Tiitu

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Helsinki
 1. Pakko munkin on vielä kommentoida tähän katjun ongelmaan Meillä on isoveli etupenkillä (turvatyyny pois kytkettynä tietenkin) Britaxin Multi-tec istuimessa (jonka saa molemmin päin. nyt käytössä selkä menosuuntaan) ja pikkusisko kaukalossa siinä takana. Mies yleensä ajaa ja minä istun hänen takanaan. Pikkusiskolle on myös hankituna oma Multi-tec, johon siirtyy varmaan viimeistään alkuvuodesta kun ollaan luvattu meidän kaukalo eteenpäin. Tämä oli meillä ainoa vaihtoehto just sen takia kun kumpikaan lastenistuin ei mahtunut miehen taakse ja on kyllä toiminut tosi kivasti. Tosin vaatii tietenkin sen, että turvatyynyn saa kytkettyä pois. Kaukalona meillä on Maxi-cosin Pebble, jonne mahtuu myös isoveli (12,5kg, vajaa 90cm). Ei olla kyllä ikinä autossa testattu, mutta sekä sisällä kotona & matkarattaissa on matkustanut tuossa kaukalossa Tsemppiä valintoihin! Ainahan se tuntuu, että ihan täydellistä vaihtoehtoa ei löydy, mutta jos edes lähes täydellinen.
 2. Kyllä meidän liikkuminen, matkustaminen (ja myös lentäminen) Verven kanssa on ollut niin helppoa, että ihan hyvin voisin suositella niitä ainoiksi rattaiksi. Kasaaminen (myös sisaristuimen kanssa) on niin helppoa ja menevät niin pieneen tilaan, että monet muut rattaat jää toiseksi. Sitä olen tässä miettinut, että minkälaiset systeemit teillä on ollut talvella taapero-taapero modessa lapsille? Molemmille varmaan omat lämpöpussit, mutta riittääkö se, kun tuntuu, että varsinkin tuolla alhaalla sisaristuimessa oleva (pienempi) on aika avoimessa paikassa. Siinä ei ole oikein mitään suojaa tuulta ja tuiskua vastaan. Mietin, että pitääkö pienemmälle hankkia ihan veden ja tuulenpitävä välikausihaalarikin rattaissa istumista varten... Niin ja sit loppukommenttina: Meidän P&T (limenvihreä) kantokassi on tuolla kellarissa käyttämättömänä, että sen saisi joku tarvitseva ostaa pois
 3. Tilannepäivitys: Meillä käynnissä neljäs tutiton päivä ja tähän mennessä on mennyt paljon paremmin kuin ikinä uskalsin ajatella. Yöunille poika on nukhatanut joka ilta ilman mitään ihmeempää draamaa, ehkä hieman myöhemmin kuin normaalisti, eli noin 20.30. Ei ole itkeskellyt tutin perään kuin torstaina päivällä kun heräsi liian lyhyiltä päikkäreiltä. Tutin kanssa olisi varmaan saanut jatkamaan uniaan, mutta nyt oli sitten 45min huutoa. Mutta jos selvitään tuolla huudolla tästä prosessista niin olen kyllä todella tyytyväinen! Poika meni siis itse keskiviikkona laiturille ja heitti tuttinsa vauvakaloille. Muutamia kertoja kun on kysynyt tuttiaan, niin olen muistuttanut, että tutit on nyt vauvakaloilla ja se selitys on riittänyt pojalle. En olisi todellakaan uskonut tämän olevan näin helppoa! Eli tsemppiä ja uskallusta vaan kaikille muillekin, jotka kauhulla miettivät tutista luopumista.
 4. Poika on nyt 1v9kk ja meilläkin tutista luopuminen edessä. Ollaan vielä mökillä ja aloitin tänään alustamisen tuttien heittämisestä kalavauvoille. Ainakin nyt sanoi, "joo" kun kysyin että annetaanko tutit kalavauvoille. Lähdetään keskiviikkona kotiin ja ajattelin että ennen lähtöä tutit voisi heittää menemään ja toivotaan että kotona sit pärjäisi ilman tuttia. Pelkään kyllä tätä tosi paljon, kun tutti on niin super tärkeä, vaikka sitä käytetäänkin vain nukkuessa ja väsyneenä ja kipeenä. Tehtiin kuukausi sitten kokeilu yhtenä iltana ja puolen tunnin hysteerisen huudon jälkeen totesin, että "ei vielä" ja annoin tutin takaisin pojalle. Kyllä tästä nytkin huuto seuraa, mutta toivottavasti ei jatku kovin montaa päivää!
 5. Ootko kokeillut (tai onko muilla kokemuksia) miten sinne sisaristuimen alle mahtuu ilman kantokassia/pussia tms. Meidän kakkosella on laskettu aika huhtikuun lopussa, niin laskeskelin, että kesällä vois ehkä mahtua ilman sen kummempia toppauksia sinne ja sit syksyllä vois siirtää sit sisaristumeen. Mitä luulette, onnistuisko näin? Kuten sanottu muuten ne olis niin täydelliset! Tässä nyt kommenttia muutamaan vanhaan kysymykseen - mm. omaan pohdintaani. Meillä on nyt ollut Vervet käytössä vähän reilu 2 kuukautta ja ollaan kyllä tykätty. Vauvalla on ollut P&T oma katokassi, mutta vaikka mahtuisi sinne ihan hyvin vielä yli 60cm pitkänä (ei makaa oikeastaan koskaan jalat suorana) niin ei viihdy siellä alla kun sieltä ei näe ulos. Sen sijaan, että olisin laittanut vauvan ilman katokassia sinne alle - laitoinkin vervet taapero-taapero-modeen ja vauvan sisaristuimeen. Sen kun saa kallistettua aika hyvin, niin tyttö pysyi siellä hienosti ja viihtyi paljon paremmin kun katokassissa. Meidän tyttö tosin kannattelee päätään tosi hyvin ja on muutenkin 2,5kk vanhaksi tosi terhakka, että ihan kaikille vauvoille tämä ei käy. Mutta meillä mennään jatkossa näin Esikoinen siirrettiin aikoinaan rattaisiin 4,5kk vanhana, mutta pikkusisko on muutenkinliikkumisessa yms. vielä kiireisempi, että tämä kai sopii kuvaan... Talvikeleillä ei olla testattu - mutta oletan, että on kyllä tosi raskas työntää kun on kaksi taaperoa kyydissä ja sit vielä lumi. Mutta en usko että millään kokoonpanolla talvella liikkuminen on kovinkaan helppoa, kun se ei aina onnistu yhdenkään lapsen kanssa kovin kevyesti...
 6. Mua kiinnostaisi erityisesti sellaisten kokemukset, mjoiden ensimmäinen synnytys on ollut suht helppo. Oliko toinen sitten vaikeampi? Oma ensimmäinen synnytys käynnistyi omilla supistuksilla viikolla 41+2, synnytyksen kokonaiskesto 11 tuntia, joista 6,5h sairaalassa. Kaurapussi, hieronta + ediduraali. Ponnistudvaihe suht helppo 15min. Laikattiin eppari uhkaavan imukuppi-synnytyksen vuoksi. Muutama tikki ja haava parani hyvin. Nyt siis pelottaa, että voiko toinen oikeasti olla vielä helpomi, vai tuleeko toiseksi sitten joku kauhu-kokemus...
 7. Mua rupesi kanssa kiinnostamaan tämä vaihtoehto, kun toisen lapsen synnytys lähestyy, eli lisää kokemuksia kehiin Esikoisen synnyttyä olittin 2 vuorokautta sairaalassa perhehuoneessa ja toivoisin nytkin perhehuonetta. Mutta ensisynnyttäjät pääsevät kuulemma jonon ohi perhehuoneisiin ja minua ahdistaa ajatus siitä, että joudun jäämään vauvan kanssa yksi sairaalaan ja viel huoneeseen jossa on 1-2 muuta äitiä ja niiden huutavat vauvat. Mieluummin haluaisin sitten kotiin. Voiko sen siis tehdä niin, että jos ei saakkaan perhehuonetta niin pyytäisi päästä heti kotiin vai pitääkö polikliinisen synnytyksen toive tietää jo aikaisemmin?
 8. Ootko kokeillut (tai onko muilla kokemuksia) miten sinne sisaristuimen alle mahtuu ilman kantokassia/pussia tms. Meidän kakkosella on laskettu aika huhtikuun lopussa, niin laskeskelin, että kesällä vois ehkä mahtua ilman sen kummempia toppauksia sinne ja sit syksyllä vois siirtää sit sisaristumeen. Mitä luulette, onnistuisko näin? Kuten sanottu muuten ne olis niin täydelliset!
 9. Aika niukassa on seksi ollut raskauden aikana (nyt viikko 13+4). Ollaan harrastettu seksiä tasan 3 kertaa tänä aikana ja joka kerta on tullut enemmän tai vähemmän verta seksin jälkeen. Meilläkin on yksi keskenmeno alla, niin jotenkin sitä on ihan sika säikky noiden vuotojen suhteen. Tilanne harmittaa mietä molempia (nyt kun taas alun pahoinvoinnin ja järkyttävän väsymyksen jälkeen olisi halujakin), mutta minkäs teet? Yritin tänään kysellä neuvola-tädiltä, että miten tässä nyt pitäisi edetä tämän seksi-asian kanssa, että ollaanko vaan ilman loppuun asti vai pitäisikö ajatella, että vuodot seksin yhteydessä on ihan normaaleja. Vastaus: No teidän pitää nyt vaan itse miettiä, miten teette. Thanks for nothing, sanon minä! Edit. muistin viikot väärin... onneksi on tuo tikkeri
 10. Eilen rupesin miettimään, että miten on tuorepuristetun pastoroimattoman omenamehun (ja miksei muidenkin mehujen) laita? Voiko niitä juoda hyvällä omallatunnolla, vai jätänkö miehen juotvaksi? Löysin pari päivää sitten kaupasta ihanaa pienen valmistajan tekemää tuorepurisettua omenamehua jota join jo pari päivää, mutta eilen pisti silmään "What to expect when you're expecting" -kirjan ohje siitä, että pastoroimattomia tuoremehuja ei saisi juoda... Onko kaikki Suomessa myytävät tuoremehut pastoroituja vaikka sitä ei olisi erikseen mainittu (en ole ehtinyt tutkimaan mehuhyllyä sen tarkemmin)?
 11. Minulla ovuloimattomuuden hoito aloitettiin kesällä Femar kuurilla, se toimi ja tulin heti ensimmäisestä kierrosta raskaakasi. Raskaus meni kuitenkin kesken ja nyt keskenmenon jälkeen olen synönyt yhden Femar-kuurin, jonka jälkeen 2 seurantaultraa -> suurimmat follikkelit oli 10mm luokkaa vielä yli viikon jälkeen kuurista. Nyt olen syönyt 5 päivää clomeja 1/pv ja maanantaina taas seurantaultra. Toivotaan, että follikkeli(t) olisi kasvaneet! Mulla ei ole ollut clomeista minkäänlaisia sivuvaikutuksia vaikka pelkäsin niitä etukäteen kovasti.
 12. Minä otin cytotecit viime viikon lauantai-iltana yhdentoista aikoihin kotona ja vuoto alkoi sunnuntai-aamuna. Otin sairaalasta mukaan saadut burana 600 ja panacodin juuri ennen cytoteceja ja nukuin yöni todella hyvin. Sunnuntainakaan ei ollut mitään pahempia kipuja, olisin ihan hyvin voinut mennä töihin jo sunnuntaina ja maanantaina olinkin ihan normaalisti töissä. Mulla toi lääkkeellinen tyhjennyt oli siis lähes kivuton. Toki tuntui aina välillä hieman epämukavalta vatsassa ja siteitä sai vaihtaa aika tiuhaan, mutta ei mitään sen kummempaa. Ensi viikon maanantaina on sitten samana päivänä sekä terveyskeskuslääkärin jälkitarkistus, että yksityisellä ulta ja jatkohoitojen suunnittelu, eli silloin tiedetään mikä tilanne on nyt.
 13. Eero Varilaa ja Graviditas-lapsettomuusklinikkaa suosittelen minäkin lämpimästi! Plavelu on nopeaa ja mukavaa. Ja Eero on aivan loistava lääkäri!
 14. ^kyllähän kaikki voi liittyä kaikkeen... Tosin mulla noi pari tiputtelupäivää oli viikolla 9 ja alkio oli kuollut jo viikolla 7... Odottelen vieläkin gynen soittoa, että saisi selvyyden tuohon lääkitys-asiaan. Haluaisin vaan eteenpäin..
 15. Päivitän omaa tilannettani: Nuo vuodot eivät kyllä mitenkään liittyneet keskenmenoon, olivat niin pientä. mutta np-ultrassa viikolla 11+3 näkyi vaan tyhjä kotu. Alkion kehitys oli loppunut viikolla 7, eli heti tuon ar-ultran jälkeen... Lauantaina otin sitten lääkkeet tyjennystä varten ja vuoto alkoikin sunnuntai-aamuna. Ei mitään kirveitä kipuja, ennen suurimpiä "klönttejä" tuli joitain supistuksenomaisia kramppeja. Nyt mietinkin sitä, että missä vaiheessa lääkitys ovulaation aikaansaamiseksi aloitetaan uudestaan. Minulla on PCO, eikä ovulaatio tapahdu kuin ehkä kerran vuodessa ilman lääkitystä. Ennen plussa söin yhden femar-kuurin ja sen perään lugesteron-kuurin. Miten nyt sitten?