Rusina

Aktiivijäsen
  • Content count

    751
  • Joined

  • Last visited

About Rusina

  • Rank
    Aktiivi

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Meillä mies ei voisi jäädä kotiin, ei olisi varaa siihen. Edes palkkatyössäni en tienaisi tarpeeksi koko perheen elättämiseksi saati nyt, kun opiskelen. (Työskentelen naisvaltaisella, huonosti palkatulla alalla, missä edes korkeakoulututkinto ei tuo parempaa liksaa=lasten päivähoito.)
  2. No kylläpä olisi kummallista, että sen kotihoidontuen nostaisi isä, joka tienaa enemmän eikä äiti, joka tienaa vähemmän (opintoraha) ja on se, joka pääasiassa lapsen kuitenkin hoitaa (isoäiti apuna parina päivänä viikossa). Ja kaikki tämä show vain jonkun periaattellisen seikan vuoksi, että se kotihoidontuki pitää jakaa myös isälle. Mä en näe tässä kuviossa mitään järkeä.
  3. Kylläpä taas laitetaan monen perheen kuviot uusiksi. En ole ihan varma, vaikuttaako tämä meihinkin, toivottavasti ei ehdi vaikuttaa. Minulle tuo kotihdontuki on nimenomaan mahdollistanut lapsen oikeuden pitempään kotihoitoon. En näe sitä äitien tai isien kotonaolon mahdollistajana. Vastustan myös pienten lasten päiväkotihoitoa päivähoidon nykytilan ollessa mikä on (liian suuret ryhmät, liian vähän henkilökuntaa, henkilökunnan vaihtuvuus suurta yms.). Subjektiivisen päivähoidon rajaus tietyin ehdoin voi olla hyväkin uudistus, sillä oikeasti kukaan lapsi, jonka jompi kumpi vanhemmista on kotona, ei tarvitse KOKOpäivähoitoa. Mutta siitä huolimatta kokopäivähoidossa esimerkiksi kotikaupungissani Vantaalla on satoja lapsia, joiden vanhemmista vähintään toinen on kotona. Varhaiskasvatuksen johtaja sanoi minulle, että jos tämä ryhmä saataisin ohjattua kevennettyihin palveluihin, esim. kerhoihin, ei päivähoidossa muita säästöjä tarvitsisi edes tehdä. Mielestäni on aika hämmentävää, että näiden kokopäivähoidossa olevien kotona olevien vanhempien lasten takia pitää säästää kaikkien lasten palveluista. Tämän uudistuksen toteutuksessa pitää olla erittäin tarkkana, jotta systeemi saadaan toimivaksi. Meillä isä ei mitenkään pystyisi jäämään kotihoidontuella kotiin ainakaan tämänhetkisessä tilanteessa (tienaa huomattavasti minua enemmän). Minulla on työ, mihin voisin palata mutta en pysty tekemään osa-aikaista tai lyhennettyä työaikaa. Itse en kuitenkaan halunnut, että lapseni menee päivähoitoon alle kaksivuotiaana, joten oli pakko tehdä isoja ratkaisuja. Ratkaisu oli se, että minä lähden opiskelemaan (omaa alaa, tuo uusia mahdollisuuksia ja uskoisin, että myös parempipalkkaisen ja mielekkäämmän työn) ja isoäiti hoitaa nuorempaa lasta kotonamme mun opiskelujeni ajan. Vanhempi lapsi menee päivähoitoon (mahdollisesti 3-4 päivää viikossa) ja mies on töissä. Nyt olimme ajatelleet tämän kuvion mahdollistuvan kotihoidontuen turvin ainakin sinne lapsen kaksivuotispäivään asti mutta saapas nähdä, miten käy. Oikeasti ottaa kyllä raskaasti päähän, jos suunnitelma menee mönkään tämän uudistuksen takia. Minä ihmettelen kyllä tässä myös sitä, miten tässä voidaan nämä kotihoidontuen perustukset myllätä ihan päälaelleen. Kun onhan aina ollut isän mahdollista kotihoidontuella jäädä kotiin ihan yhtä hyvin kuin äidinkin, jos se perheen talouden kannalta vain on järkevää. Onhan se ylevää puhua tasa-arvon edistämisestä mutta kyllä monen perheen elämä hankaloituu, jos uudistus samalla tekee perheiden talouden entistä tiukemmaksi. Ne perheet, jotka pystyvät tasa-arvon nimissä jakamaan hoitovastuuta molemmille vanhemmille, pystyvät sen tekemään nykysysteemissäkin. Raha on se, joka puhuu, myös perheiden valinnoissa. Valitettavasti. Jos isejä haluttaisiin kannustaa viettämään enemmän aikaa lasten kanssa, pitäisi sen olla perheille mahdollista taloudellisesti. Kyllä jo pelkkä täyden isäkuukauden pitäminen syö perheen taloudellista toimeentuloa melko merkittävästi.
  4. From the album Rusinan kuvat

  5. From the album Rusinan kuvat

  6. From the album Rusinan kuvat

  7. From the album Rusinan kuvat

  8. From the album Rusinan kuvat

  9. From the album Rusinan kuvat

  10. Meillä myös 1 v 3kk vanha oksentaa melkein aina autoon. Onneksi uniaikaan ei oksenna eli pitemmät matkan ajetaan päikkäriaikaan. Pitääpä kokeilla täällä olleita vinkkejä. Meillä on onneksi Cybex Sirona, jonka voi kääntää etuperin ja siinä on palkki. Eipä se kääntö tosin auttanut, oksentelu jatkuu. Hankala vaiva kyllä.
  11. Käytän kypärää aina ja pakotin miehenkin ostamaan kypärän itselleen. Käytän sekä esimerkin vuoksi että oman turvallisuuden takia.
  12. From the album Rusinan kuvat

  13. From the album Rusinan kuvat

  14. From the album Rusinan kuvat

  15. From the album Rusinan kuvat