Maikkunen

Aktiivijäsen
  • Content count

    23
  • Joined

  • Last visited

About Maikkunen

  • Rank
    Tavis
  • Birthday 04/04/79

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Interests
    horses
  1. Siis enpä oo ikinä tullut ajatelleeksikaan että ne Apetit suikaleet vois olla kiellettyjen listalla! Mutta ite siis oon käyttänyt niitä ja uskon kyllä että se listeria kuolee kun paistetaan kunnolla tai pidetään uunissa 200 asteessa. Noista suikaleista saa tosi hyvää pastakastiketta ja suikaleperunoiden kanssa kala-perunalaatikkoa. Oon myös tehnyt kala-makaronilaatikkoa noista. Laatikkoruuat on kuitenkin melkein tunnin uunissa joten eiköhän niistä bakteerit kuole? Kertokaa joku viisas jos noi on kiellettyjä. Tykkään eniten hunajamarinoidusta tai marinoidusta vaihtoehdosta. Tulee todella hyvää!
  2. Tää on muuten jännä juttu kaikenkaikkiaan, että miten tätä ylipäätänsäkään voitaisikaan tutkia luotettavasti. En minä ainakaan missään neuvolassa tai lääkärissä mainosta, että juon joskus saunasiiderin vaikka olenkin raskaana. Ja tuskin kovin moni muukaan odottaja? Ja jos kyseessä olisi joku alkoholisti, niin eipä hänkään varmaan kertoisi todellista juomiensa määrää kysyjälle. Jos kukaan ei sitä erikseen kysy, niin menen sinne synnytyslaitokselle oletetusti täysraittiina odottajana ja saan (toivottavasti) terveen lapsen ja päädyn tilastoon (toivottavasti) terveen lapsen synnyttäjänä, eikä kukaan tiedä että olen juonut yhden tai kaksi siideriä kuukaudessa. Ja luulen että suuri osa synnyttäjistä on juuri niitä jotka saattaa juoda ton verran alkoholia ja lapsi on ihan terve. No, tulipa sekavaa tekstiä mutta ehkäpä joku tajusi mitä tarkoitan, tai tarkoitanko yhtään mitään.
  3. Pysyvä haitta on just semmoinen mistä sulle on jäänyt loppuiäksesi invaliditeetti tai muu haitta. Eli esim olet menettänyt sormen tai varpaan tai käden tai jalan tai olet halvaantunut tms. Kyllä normaalisti ihminen siis tietää jos hänellä on pysyvä haitta.
  4. ^^No joo, nuo otsikothan ovat kaksi täysin eri asiaa!!! Jos kuulen jossain sanat "alkoholin kohtuukäyttö" niin siitä tulee kyllä mulle mieleen hiprakassa oleminen. Ja ite en kyllä missään nimessä hankkiutuisi humalaan raskaana ollessa. Yksi siideri on eri asia kuin kolme siideriä, joista kuitenkin ainakin ite tuun jo humalaan ja joka on mielestäni myös kohtuukäyttöä...
  5. Esikoisen kohdalla en raskausaikana juonut ollenkaan, yhtään alkoholia. Tosin ihan alussa olin melko humalassa kesälomareissulla yhtenä iltana (olin tehnyt kaksi negatiivista raskaustestiä ennen sitä ja luulin etten siten ole raskaana). Mutta nyt tään toisen kohdalla olen ottanut pari kertaa kuukaudessa lasillisen siideriä saunan jälkeen. Raskausaikana olen juonut myös pari lasillista viiniä esim yrityksen illallisilla tms. Eipä tosta ole jäänyt morkkista enkä usko että tämä millään lailla on vaikuttanut raskauden kulkuun tai riskeerannut vauvan terveyttä. Ehkä tuo tutkimus perustuu just siihen että tuo yksi tai kaksi alkoholiannosta viikossa rentouttaa kuitenkin sen verran, että enimmät jännitykset laukeaa, muttei niistä nyt humalaan tule. Ainakin noin vois kuvitella.
  6. Ratsastin viikolle 20 asti. Ekassa raskaudessa viikolle 24 asti. Tässä tokassa raskaudessa kaaduin hevosen kanssa aika pahasti alkuraskaudesta ja se säikäytti. Onneksi ei käynyt mitään. Pudonnut en ole raskaana ollessa kertaakaan, enkä kyllä muutenkaan moneen vuoteen. Harrastan myös juoksemista, mutta sitä en oo tehnyt koko raskausaikana kun tuntui niin pahalta. Nyt on kävelylenkitkin jääneet pois kun supistelee. Salilla käyn vieläkin ja hiihdän. Ne on ainoat liikuntalajit missä saa hien pintaan mutta välttyy jotenkuten kivuilta ja supistuksilta. Kohta varmaan joutuu noikin lopettamaan.
  7. Minä olen myös kärsinyt todella pahoista univaikeuksista jo pari kuukautta, ja olen parhaillaan sen takia sairaslomalla (3 viikkoa) mutta tilanne ei ole juurikaan parantunut. Tietysti sen verran on parantunut että ei ole ihan niin väsynyt kun ei tarvitse työasioita ajatella, mutta itse nukkuminen ei ole parantunut. Minä herään yöllä klo 2-4 aikaan eikä uni tule sen jälkeen useimmiten enää ollenkaan. Päiväunilinjalle en ole lähtenyt.
  8. Tuli vaan mieleen että mitenköhän Martina Aitolehden masulle käy jos joskus on raskaana. Eikös hällä oo melkein koko maha tatuoitu? Itelläni ei oo tatskoja eikä lävistyksiä joten en tiiä tästä asiasta sen kummemmin mitään.
  9. ^^ ^ En tiiä Kyllä se siellä todistettavasti lymyilee
  10. Tässä ois multa viimenen kuva tähän ketjuun. Viikkoja 20+1, unohdin eilen laittaa... Sf mitta oli neuvolassa perjantaina 16,5 cm.
  11. Se että pinna on ihan perkeleen kireällä koko ajan ja tulee huudettua ja kiukuttua miehelle ja pojalle. Tää on siis pahin, tätä ei ollut ekassa raskaudessa.. Lisäksi ilmavaivat!!! Ja tänään sit ekaa kertaa lenkillä oli liitoskipuja. Viime raskaudessa en voinut juuri viikoilla 18-22 lenkkeillä ollenkaan liitoskipujen takia, ja nyt se ihanuus taitaa taas olla alkamassa. Lisäksi ärsyttää se, etten uskalla kertoa pomolle vaikka pitäisi. Tiedän että suuttuu. Ja se ettei voi ottaa välillä pientä napanderia rentoutuakseen. Ja nythän oisin sen tarpeessa kun kaikki ottaa pattiin niin helposti.
  12. Tässä mun masu 16+1
  13. Läskimakkara on vähän vetäytynyt tossa kuvassa kun mulla on käsi ylhäällä. On muuten vähän ahdistavaa kun pitää oikeasti yrittää sitten myöhemmin peitellä masua mahdollisimman pitkään kun pomo on niiiiiin ilkeä että kerron hänelle raskaudesta vasta kun on ihan pakko. Ekan kohdalla kerroin joskus viikolla 20...22 en muista tarkkaan.
  14. Liitytäänpäs mukaan ketjuun Tähän asti olen ollut vain lukijana mukana. Tässä siis eka masukuvani, ja viikkoja on 12+0. On se jo hieman kasvanut, huomaa siitä että alkava vauvamaha on työntänyt tuon läskimakkaran eteenpäin. Ekassa raskaudessa mulla alkoi näissä masukuvissa näkyä selvää kasvua viikolla 16 joten sitä odotellessa... Hmmm:llä on kyllä ihan kivasti alkanut tulemaan vauvamasu esille
  15. Miehelläni on 9 (kohta 10) vuotias poika. Meillä on erittäin suuria näkemyseroja asioista. Näkemyserot ovat korostuneet sen jälkeen kun me saimme oman lapsen (nyt 3-v). Erimielisyydet tulevat ihan kasvatuspohjalta. Tämä poika saa äitinsä luona pelata tietokonetta/katsoa telkkaria 24/7. Minä taas olen sitä mieltä että lapselle, ainakin meidän omalle, on ehdoton tv:n katselumaksimi pari tuntia päivässä. Eli aamu- ja ilta lastenohjelmat. Lapsipuolen ei myöskään tarvitse tehdä mitään kotitöitä. Ei kattaa/siivota pöytää, ei laittaa sänkyään aamulla kiinni jne. Suurin ponnistus minkä hän tekee on viedä astiat ruokapöydältä tiskipöydälle, muttei koneeseen kuitenkaan laita. Tämä kiristää suuresti hermojani, sillä tiedän että tuon ikäinen osaisi tehdä jo kotitöitä kun jo ekaluokkalainenkin osaa nuo äsken mainitsemani asiat. Mutta kun ei tarvitse niin ei tarvitse. Isänsä ja äitinsä eivät vaadi, enkä minäkään halua olla se ainoa komentelija. Ihmetyttää vaan että milloin sitten on sopiva ikä pojalle opetella noita kotihommia? Taas on uusi pullamössö uusavuton kasvamassa. Harmittaa! Kaikki tämä korostuu nyt koko ajan enemmän ja enemmän sillä tietenkin 3 vuotiaamme ottaa mallia tästä "isoveljestään" kaikissa asioissa. Onneksi tämä poika kuitenkin vielä on meillä vaan noin joka toinen viikonloppu joten ei voi ottaa ihan tavoikseen. Muuten kiva poika mutta löysäilystä näen niin paljon punaista ettei se voi olla vaikuttamatta suhteeseemme.