Marie

Aktiivijäsen
 • Content count

  142
 • Joined

 • Last visited

About Marie

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Onpas hyödyllinen ketju! Meillä on 1-vuotiaalla tyttärellä lähinnä päiväunikäytössä Gessleinin perusnelipyöräiset yhdistelmävaunut (mikähän se merkki nyt olikaan) rattaina ja viimeistään keväällä haluan noista hyökkäysvaunuista eroon, koska olisi kiva päästä liikkumaankin näppärästi. Scooterit kuulostaa ihan toimivilta, mutta onko jollain kokemusta Quinnyn kolmipyöräisistä?
 2. Hyvä ketju! Ollan lähdössä Thaimaahan marraskuussa ja aikaero on mietityttänyt. Katotaan kuinka menee, onko arkeen paluu ihan hirveää vai mitä.
 3. Onko jollain kokemusta, miten lapsi sopeutuu kuumaan ilmanalaan? Me lähdetään marraskuussa Thaimaahan ja poika on silloin vähän alle 2-vuotias. Entäs aikaero? Me ollaan vain viikko reissussa ja vähän hirvittää, miten sekaisin lapsi sinä aikana menee ja millainen on paluu arkeen ja päiväkotiin.
 4. Meidän poika (1v 8kk) nipistelee aina välillä, mutta hän lopettaa sen, kun selitetään, että ei saa nipistää ja että se sattuu. Tuo selittäminen ei kyllä varmaan toimi vähän yli 1-vuotiaalla, meillä ei ainakaan olis viesti mennyt perille siinä iässä.
 5. Meidän 1v 8 kk pojan herkkuruokaa on lihapullat ja lohikeitto. Kesällä maistui uudet perunat, mutta näin syksyllä peruna ei ole enää niin pop. Mysliä pitäisi laittaa melkein joka ruokaan, mutta ollaan rajoitettu se vain ripaukseksi puuron päällä. Kaveri vaatii aamu- ja iltapuurolla mysliä, eikä ota lusikallistakaan ennen kuin mysliä on lautasella. Aika epäluuloinen tuo meidän poika on uusia ruokia kohtaan, jos näyttää oudolta, ei maista ja sanoo hymyillen "ei uskalla".
 6. Mä kanssa etsin jotain toimivaa nukutussysteemiä 1 v 8 kk pojalle. Iltanukutus kestää 30-60 minuuttia. Ennen poika piti silitellä uneen, mutta kyllästyttiin siihen ja alettiin vain istua sängyn vieressä iltasadun jälkeen. Sitten ollaan vähitellen siirretty nukuttajan tuolia ovensuuhun päin. Nyt ollaan melkein oven raossa. Poika höpöttää ja pyörii sängyssään, mutta ei yleensä itke. Jos huoneesta lähtee pois, poika hipsii kohta perään ja alkaa itkeä. Hermo vain ei kestä kököttää pimeässä huoneessa puolta tuntia kauempaa... Toivon hartaasti, että poika nukahtaa itsekseen, vaikka nukuttaja onkin kohta huoneen ulkopuolella. Jos homma ei toimi, en tiedä mitä kokeilla. Huutokoulu ei kyllä tuu onnistumaan meikäläiseltä. Lilli, muutto ja päiväkodin aloitus varmasti vaikuttaa nukahtamiseen ja yöuniinkin. Niin kävi meilläkin. Ei sitä onneksi ikuisesti kestä, jossain vaiheessa tilanne normalisoituu.
 7. Mä luulen, että kulttuurierot vaikuttaa aika paljon. Suomessa tuskin annetaan lämmitettyä maitoa lähes 3-vuotiaalle, mutta taitaa olla yleisempää keski- ja etelä-Euroopassa. Suomessahan maitoa suositellaan vain aterioilla ja vettä muuten janojuomaksi, ihan hampaidenkin takia. Muutenkin etelämpänä lapset saa tai annetaan olla pidempään vauvoina. Mulla esim. on kokemusta 3-vuotiaasta ranskalaisesta, joka joi aamuin illoin kaakaota tuttipullosta... Se oli ihan normaalia siellä. Pottailuun suosittelen panostamaan minäkin. Ei pakolla, mutta jotenkin se pitäisi saada kivaksi asiaksi. En osaa oikein neuvoa, mutta tsemppaan kovasti! Äitipuolena on taatusti omat kommervenkkinsä ja toinen kulttuuri vielä asettaa omat haasteensa.
 8. Mä palasin töihin, kun poika oli vähän alle 1-v., koska pätkätyöläisenä en uskaltanut olla pidempään pois. Mitään takeita työn jatkumisesta kun ei ole, vuosi kerrallaan mennään. Mulle töihinpaluu oli toisaalta tervetullutta vaihtelua, koska aloin olla aika tympiintynyt kotona (en toki lapseen!) ja todella pidän työstäni. Toisaalta lapsen hoitoon laittaminen oli tosi rankkaa ja tunsin hirvittävän huonoa omaatuntoa siitä, etten jäänyt kotiin pidemmäksi aikaa. Jos toinen lapsi koskaan meille syntyy, hänen kanssaan olen kauemmin kotona, meni syteen tai saveen.
 9. Miten ootte saaneet sukat nimikoitua jotenkin järkevästi? Joustava kangas kun imee tussin ihan miten sattuu ja kuulakärkikynäkään ei taida toimia? Toi laastariteippi saattaisi toimia vai tuntuuko se sitten inhottavalta ihoa vasten?
 10. Kurja juttu NamiNamin lapsen kanssa. Meidänkin pojalla oli aika pitkä päiväkotiin sopeutuminen ja nyt uudessa paikassakin alku oli takkuista. Mun mielestä olis hyvä, että lapsi saisi sopeutua ihan omaan tahtiinsa, jos se tarkoittaa tutin syömistä tai rattaissa olemista, niin ok. Ja hoitajan syliin niin usein kuin vaan mahdollista. Tietty sitä toivois, että kaikki sujuisi nopeasti, mutta lapset on yksilöllisiä. Musta ainakin tuntuu hirveältä jättää itkevä lapsi hoitoon ja kuulla sitten hoitopäivän päätteeksi, että itkeskelty on.
 11. Meillä siirtyi poika omaan huoneeseen n. 1,5 vuotiaana, kun saatiin työhuonetta raivattua sängyn mentävän kolon verran. Silloin alkoi myös kesäloma ja poika sai totutella rauhassa. Hyvin on viihtynyt. Ja nyt nukutaan jo isojen poikien sängyssä, hyvin sielläkin.