Sade

Jäsen
 • Content count

  43
 • Joined

 • Last visited

About Sade

 • Rank
  Tavis

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Savo
 1. Meillä siirryttiin pullolle 5 viikon iässä, kun maito taisi olla liian laihaa (kasvua ei tullut tytölle tarpeeksi). Oli kyllä hyvä päätös, tyttö kasvaa nyt hyvin, ja pullosta syöminen helpottaa ainakin meidän arkea siinä, että isäkin saa osallistua täysipainoisesti lapsen hoitoon. Myös yösyöttöjen jako antaa mahdollisuuden myös äidille nukkua täysiä öitä. En edes ajatellut osittaisimetystä, koska mielestäni ei ollut järkeä syöttää "vettä" vauvan mahaa täyttämään. Nyt aloiteltiin maistelemaan kiinteitä, ja mennään yhdellä yösyötöllä.
 2. Tilasin explorerit tuolta mypramista Saksasta 19.9, ja eilen tulivat perille. Maksoin käteisellä (sai käteisalennuksen) niin rahan siirtyminen kesti sen 4 pvää. Kun ei alkanut tracking numberia kuulua, laitoin viestiä heille, ja tilaukseni kuulemma odotti samassa paketissa tilaamaani sadesuojaa, jota oli saatavilla joskus lokakuun puolivälissä. Pyysin lähettämään vaunut sitten heti, ja sadesuojan postitse perästä, kun sitä saavat, ja heti seuraavana päivänä vaunut lähti matkaan, lähetyspvä 29.9. Nyt on vaunut kasassa, ja hienot on!
 3. Me päätimme vihdoin pitää unikoulua, ja lopettaa yöllinen maitopullo vihdoin ja viimein. Meillä aamuyön syöttö (5-> jälkeen) alkoi hiipimään taas aiemmaksi, kunnes lopulta taas söimme 2-3 aikaan. Maitoa siis karjuttiin naama punaisena, mihinkään muuhun kun pulloon ei rauhoituttu. Ensimmäisenä yönä kitistiin ja välillä huudettiin 1.5h tuohon syöttöaikaan, sitten nukuttiinkin 7n asti. Rauhoittelimme poikaa omassa sängyssään syliin nostamatta, välillä poistuimme huoneesta. Pari seuraavaa yötä meni vähän lyhyemmillä kitinöillä, kunnes neljäntenä yönä yö oli kyllä kamalaa hulinaa. Onneksi ei annettu periksi, vaikka poika sattui ikävästi saamaan köhän vielä kesken vieroituksen. Tuohon neljänteen yöhön hulinat jäi, vielä joskus saatetaan herätä samoihin aikoihin, mutta rauhoitutaan joko itse tai sitten tutituksella välittömästi. Vielä kun pääsisi tutista eroon.. Jos olisin arvannut, että näin sujuvasti "koulutus" menee, olisi ehdottomasti tehty tämä aiemmin. Rohkaisuna tämä siis vielä asiaa miettiville. Me ajoitimme unikoulun talviloman aikaan, mutta olisi mennyt arkenakin, jos on vaan kaksi hyppääjää.
 4. Jostain juuri ennen pakkasia luin, että pakkasraja alle vuoden ikäisillä olisi -10 astetta. Tämä aiheuttaa meille kyllä päänvaivaa, kun päikkärit nukutaan vain ulkona, tänään sisällä nukuttu näinollen vain puolen tunnin unia, huoh.
 5. Buttercat tosi kiva idea!
 6. Ajattelin, että olisi kiva keräillä ideoita ensimmäisen isänpäivän viettoon, ja myös lahjaideoita. Itse mietin, että kakku täytyy ainakin tehdä, lahjapuoli on vielä mietinnässä, miehellä sattuu syntymäpäivä isänpäivän lähelle, niin pitäisi kaksi lahjaa ideoida. Tiimarin lehdessä oli kiva tee-se-itse-idea, itse-kovettuvaa muovailumassaa valokuvakehyksen taustapahviin, ja siihen sitten painetaan nuppusen käsi tai jalka, annetaan kovettua, ja kehys paikoilleen.
 7. Vastaan tässä vielä omaan kysymykseeni imetyksen lopetukseen, että kuinka toimia, jos joku muu pähkäilee samaa. Eli itse lopettelin pikkuhiljaa, jättämällä ensin yhden syötön pois, ja sitten taas muutaman päivän kuluttua seuraavan jne. Lopputulemana poika teki jossain vaiheessa stopin, ettei suostunut enää ottamaan ollenkaan. Siinä vaiheessa imetysväli oli jo useamman päivän, joten kauhean pahaa pakkaantumista ei päässyt syntymään, mutta jonkinverran kuitenkin pakkaantui. Odotin näinollen niin pitkään kun pystyin pumppaamatta, jos tuli tukoksen alkuja, pumppasin niin vähän kuin mahdollista, sen verran vain että tukokset "sulivat". Noin 4vkoa imetyksen vähentämisen jälkeen maitoa ei sitten enää noussutkaan rintoihin, ovat nyt tyhjää täynnä . Meille oli oikea ratkaisu, iltaraivarit loppuivat ja äidin liitoskivut samaten. Ei ole poika rinnan perään itkenyt missään vaiheessa, ja itsekin olen päätökseen tyytyväinen, en ole haikeana muistellut, vaikka muutoin imetys oli ihan mukava kokemus ja sujui hyvin.
 8. Onko joku keksinyt, mikä on eisbärchenin päässä oleva kangaslärpäke nauhoineen? Itse en millään keksi.
 9. Olen lopettanut imetyksen, ja vauva suostui ottamaan viimeksi rintaa 3 pvää sitten. Ennen tätä stoppia olen vähentänyt imetyskertoja pikkuhiljaa. Aluksi toinen rinta oli tyhjänä useamman päivän, mutta nyt on taas maito alkanut siihen pakkaantua. Pahempia kyhmyjä ei (vielä) ole, mutta pikkuisen kipeän oloinen tuo on. Mitä siis pitäisi tehdä, antaa olla vai pumpata vähän? Jos annan olla, häviääkö maito rinnasta jossain vaiheessa itsekseen? Tosi hankalaa, kun mistään ei meinaa saada opastusta asiaan.
 10. Ehkä maailman tyhmin kysymys, mutta missä pidätte ostoskoria kun käytte kaupassa matkiksilla? Itse olen pitänyt vaan koukussa olevassa kädessä, mutta painaa aikalailla kättä. Meillä gracon mosaicit ja logigo S.
 11. Ostaisin nyt mahdollsimman ison hoitoalustan, ,meidän pikkupiian hoitoalusta, jossa on korotetut reunat ja pääty on jäänyt jo pieneksi, jalat tulee yli. Nyt on sitten pyyheviritys jalkopäässä, ettei jalat kolise hoitopöytään. Varmaankin tuollainen malli, jossa pääty on avoin, menee pidempään.
 12. Hankkiko kukaan teistä Espritin tai Hauckin syöttistä, kun aiemmmilla sivuilla oli noista kyselyjä? Onko tukevan oloisia ja oletteko muuten olleet tyytyväisiä?
 13. Pitänee kysyä huomenna neuvolassa asiaa
 14. Oletteko saaneet vauvastanne syntymätodistuksen? Minä olin siinä uskossa, että sen saa synnäriltä tai tulee postissa jälkikäteen, mutta ei meille moista dokumenttia ole tullut.. Vai saako moista enää nykyään laisinkaan?
 15. En tiedä mistä sain päähäni, että ne jalat pitäisi olla suorina sivuilla, varmaan jostain kuvasta jäänyt mieleen. Mutta kai ne ihan ok asennossa onkin. Vauvatukea en ole enää käyttänyt, kun köllikkä on yli 6 kg ja pitkäsäärinen.