Neferica

Aktiivijäsen
  • Content count

    591
  • Joined

  • Last visited

About Neferica

  • Rank
    Aktiivi

Contact Methods

  • ICQ
    0

Profile Information

  • Location
    Oulu

Recent Profile Visitors

2988 profile views
  1. Olen nyt pari päivää mittaillut ja näillä viikoilla näyttää vielä hyvältä. En ole päässyt lähellekään rajoja. Mutta henkisesti valmistaudun siihen, että viikkojen edetessä raja-arvoissa pysyminen on vaikeampaa.
  2. Täällä ilmoittautuu uusi raskausdiabeetikko. Onkin mulle aivan uusi kokemus. Aiemmissa raskauksissa ei ole sokereissa ollut mitään häikkää, mutta nyt 1 h arvo oli koholla rv 18+3. Mulla vähän venyi rasitukseen meno, kun piti 14-16 viikoilla alunperin mennä. Tänään sitten aloitin seurannan.
  3. Meillä on lyhkänen poika. 10,5 kk iässä kävimme kasvukontrollissa ja silloin oli 69,8 cm ja 8,050 kg. Pituus on koko ajan laahannut -2,5 sd tuntumassa tai sen alle. Verikokeet otettiin vastikään ja kaikki oli ok. Poika on hyväntuulinen, kova touhuileen ja menemään. Syönti on vaan nihkeää, ollut koko ajan. Ei ole koskaan ollut mitenkään erityisen kiinnostunut ruuasta. Puuroista tykkää, mutta kaikki muu on menee vaihtelevasti. Ihan erilainen kuin meidän tytöt oli tuon ikäisenä. Terveenä on ollut, että ei selitä syömättömyyttä, oisko kaksi flunssaa ollut koko vauva-aikana. Eiköhän se tuosta jossain vaiheessa ala kasvamaan.
  4. Esikoisella oli eka korvatulehdus 5-vuotiaana, keskimmäisellä on ollut kolme korvatulehdusta 2-vuotiaana. Puolet meidän lasten korvatulehduksista on parantunut ilman antibioottikuuria. Hoidon ovat aloittaneet n. 1,5-vuoden iässä. Katsotaan miten kuopuksen kanssa käy.
  5. Kommentoin tähän aiempaan kommenttiini. Kolmonen tuli ihan normi takaraivotarjonnassa, jo olipa kyllä helppo synnytys edellisiin verrattuna.
  6. Meidän kolmosella oli napanuora kaulan ja vartalon ympäri. Napanuora oli 90 cm pitkä. Ei vaikuttanut synnytykseen mitenkään.
  7. Ekalla kerralla kotona, kun nousin saunan lauteilta. Kuului vaan naks ja vedet alkoi valumaan. Toisella kerralla kalvot puhkaistiin sairaalassa, kun olin 8 cm auki. Kolmannella kerralla kalvot puhkesivat, kun olin täysin auki ja ponnistin ensimmäisen kerran. Olin tuolloin seisallaan. Vedet syöksyi räjähdysmäisesti lattialle. Miehellä vähän nauratti, sanoi että oli aika siistin näköistä kun ne vedet tuli niin kovalla paineella.
  8. Onko kellään kokemuksia isomman lapsen kastejuhlasta. Meinataan kastaa sekä tuleva vauva ja meidän kolmevuotias samalla kertaa. Vauvalle kyllä löytyy kastemekko, mutta mitähän tuolle kolmevuotiaalle laitetaan. Varmaan joku valkoinen mekko sillekin, mutta tietysti sen pituinen, että pystyy liikkumaan. Jos jollakin on hyviä ideoita, niin linkkejä/vinkkejä otetaan vastaan.
  9. Mua ei haittaa. Kuitenkin suurin osa mahan kommentoijista/koskettelijoista haluaa huomioida raskautta, eli ihan hyvällä tarkoittavat. Toisilla on vain erilainen tapa osoittaa se huomio. Eri asia tahallaan ilkeät kommentit, mutta en ole koskaan törmännyt sellaisiin.
  10. Meillä kuopus vaihtoi asentoa lopussa, oli ensin oikeassa tarjonnassa, mutta kun kalvot puhkaistiin 8 cm kohdalla niin kiepahti nenä ylöspäin. Käänsi vielä pään hiukan oikealle päin kun oli jo tosi alhaalla synnytyskanavassa. Oli aika hauskan tuntuinen. Kätilö ei ensin meinannut mulle siitä puhua mitään, mutta mä kysyin että käänsikö vielä päätä kun ei sitä voinut olla tuntematta. Tuli siis viistoavosuisessa tarjonnassa. Meillä on molemmat lapset olleet avosuisia. Nyt vähän jännittää miten kolmannen kanssa käy. En kyllä yhtään ihmettele jos myös haluaa tulla avosuisessa tarjonnassa, jotenkin oon jo henkisesti alkanut valmistautumaan siihen.
  11. Meillä on 2 v 10 kk tyttö eikä ole vielä kuiva. Ei suostu tekemään pottaan pissaa. Pystyy pitkiä aikoja pidättelemään pissaa, mutta pottaan ei tee. Eikä pöntölle. Yöt on kuiva ja aamullakaan ei suostu pissaamaan. Kun vien aamulla hoitoon niin monesti vielä silloinkin vaippa on kuiva, eli pidättelee yöpissaakin ainakin tunnin ajan. En oo ollut mitenkään huolissaan, kun selvästi valmiuksia alkaa olemaan. Kyllä se joskus oivaltaa nuo pottahommat. Ärsyttää kun hoidossa hiukan painostavat vaipattomuuteen, kun omasta mielestäni ei niin hirveä kiire ole. Kyllähän suurin osa oppii kuivaksi alle 3-vuotiaana, mutta osa sitten vasta 3-4 vuotiaana, tosi yksilöllisiä nämä asiat kuitenkin. Uskon, että sitten kun meidän tyttö oppii kuivaksi niin oppii sitten kerralla ja ei varmasti tarvitse vanhempien enää hirveästi huolehtia, että menee potalle. Vanhempi oppi nimittäin juuri 2 v täytettyään potalla käymään, mutta oli oikeasti vasta yli 3, kun pystyi täysin itse huolehtimaan vessaan menemisesti. Eli vahinkoja tuli tosi paljon, jos me ei muistutettu potalla käymisestä.
  12. Oi onnea Coraline! Ja MaariaU myös.
  13. ^Ei ole automaattisesti. Kantajuudesta voi "parantua". Riski siihen, että on edelleen kantaja on tietysti suurempi.
  14. Mulla on vaihtunut mieliteot marjoihin ja hedelmiin. Mulla vois mennä klementiinejä ja pakastemansikoita vaikka kuin paljon. Puurokin edelleen maistuu, mutta nuudelit...yök.
  15. ^Oisko tarkoittanut raskauspussin kokoa. Jos oikein muistan, niin se on viikolla 4+0 n. 1 mm kokoinen ja siihen voi sitten joka päivä lisätä yhden millin muistaakseni, eli 5+6 viikolla olisi noin 14 mm.