Nebsu

Aktiivijäsen
 • Content count

  91
 • Joined

 • Last visited

About Nebsu

 • Rank
  Tavis

Contact Methods

 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

1869 profile views
 1. ^Musta kaikki kovatkin juustot on kielletty, jos niitä ei ole pastöroitu, esim. parmesan... Eli pitää van selvittää, onko pastöroitu. Välillä helpommin sanottu kuin tehty. Tietääkö joku, mikä on kuivattujen ulkomaisten marjojen laita? Kun ulkomaiset pakastevadelmat on kielletty, niin mites kuivatut ulkomaiset vadelmat? Mietin, uskallanko syödä Kellog´s Special K Red Berries -muroja?
 2. Tää onkin hauska Täytyypä itsekin kokeilla: * Vatsasi on pystyssä, eikä se näy takaapäin. * Mielesi tekee makeita ja herkkuja ja hedelmiä. * Himoitset suolaista ruokaa, lihaa ja juustoa. (<- enemmän alussa teki mieli vain suolaista ruokaa - makea ällötti -, sittemmin on tasoittunut...) * Olit yhdynnässä ovulaatioaikaan. * Viiva vatsassasi jatkuu yli selvästi navan. * Vauvan potkut ovat voimakkaita. * Odotat esikoistasi (tai edellinenkin lapsesi on poika). * Voit pahoin raskauden alussa ja näytät nuutuneelta. * Elitte leppoisaa elämänvaihetta lasta siittäessä. * karvojesi kasvu on kiihtynyt. (ehkä vähän... ei mitään dramaattista onneksi) * Kätesi kuivuvat helposti. * Vauvasi sydämen syke on yli 140. * Olet rauhallinen ja hyväntuulinen. Eli 10 poikaoiretta ja 3 tyttöoiretta ...ja poika sieltä olisi ultran mukaan tulossakin Ehkä näissä jotain perää on..?
 3. ^En tiiä virallista kantaa, mutta ainakin mun neuvolaterkka sanoi, että esim. italiansalaatti ja perunasalaatti tms. on ihan ok syödä ja niitä oon kyllä syönytkin. Jotenkin luulis, että valmisrosollin kanssa olis sama juttu. (Sen sijaan ns. valmisateriat oon kyllä kuumentanut hyvin, koska ne on tehtykin erilailla... Noihan on alusta saakka kylmiä..)
 4. Onko Valion leipäjuuston syöminen (kylmänä) turvallista? Se on tehty pastöroituun maitoon ja valmistusvaiheessa kypsennetty, mutta vaikuttaako sen pakkaustapa (sellaisessa muovipakkauksessa, en osaa sanoa onko se vakuumipakkaus, ehkä..) listeriariskiä lisäävästi? Tietääkö joku?? Nimittäin söin tänään pienen palan kylmänä ja järkeilin että ois ok, mut sitten jälkeenpäin jäin miettimään, vaikuttaako sen pakkaustapa jotenkin... Ootteko te muut syöneet leipäjuustoa kylmänä?
 5. Me otetaan myös tulevalle esikoiselle äitiyspakkaus. Jotenkin se kuuluu asiaan ja on kiva päästä varmasti penkomaan laatikollista vauvatavaroita Itse en kyllä kovin paljon tykkää monestakaan tän vuoden pakkauksen vaatteen väristä, mutta ei voi mitään - se on 2008 pakkaus, mikä meille vielä tulee. Mahdollisen seuraavan lapsen kohdalla en vielä osaa sanoa ollenkaan, mitä mahdollisesti tehdään...
 6. Onko teillä tietoa noista Kela-korvauksista? Koska kun soittelin yhteen 4D-ultria tekevään paikkaan, niin heiltä sanottiin, että Kela-korvauksen saa rv 22 saakka. Onko se joku Kelan yleinen sääntö vai tuon paikan oma? Ja onko jollain kokemusta Kuopion 4D-ultrista? Minne kannattaa mennä? Mitkä on hinnat?
 7. Meillä kokeiltiin ekan kerran kuunnella neuvolassa rv 12+2 ja silloin kuuluivat tosi hyvin
 8. Meillekin olisi tulossa poika tämän mukaan "Muutama" kuukausi vielä, niin sit selviää
 9. Voiko varhaisesta ar-ultrasta (6+x -viikolla) olla haittaa alkiolle?
 10. Mitenkä on esim. peruna- ja italiansalaatin laita (siis kaupan valmis-sellaisten, esim. Atrian)? Voiko syödä turvallisesti?
 11. Mä ainakin hermoilen nyt aika lailla... Mulla on tässä muutamana iltana ennen nukkumaanmenoa hetkellisesti poltellut (menkkamaisesti) alavatsaa, kunnes eilen illalla, kun olin jo mennyt maate, alkoi sellainen polte poikki koko alavatsan ja se voimistui ja voimistui ja tuntui ihan kamalalta. Olin ihan paniikissa, että tulee keskenmeno. Sitä poltetta kesti varmaan 5 minuuttia putkeen ennenkuin se helpotti. Koko yön sitten mietin ja tarkkailin itseäni ja ravasin vessassa katsomassa, ettei verta vaan tule paperiin. Ei sitä onneksi tullut! Onko kellään ollut vastaavaa? Onko tuo normaalia vai pitäisikö huolestua? (Tai mä oon jo huolestunut..) Mulla kasassa nyt 4+5 eli ihan alussa vielä ollaan...
 12. Miten jos haluaisi käydä ar-ultrassa esim. joskus 6+6 -aikoihin, niin näkyykö vatsan päältä ultratessa vielä mitään? Ollaan lähdössä miehen perheen kanssa ruskaretkelle Lappiin ja haluttais siellä kertoa uutinen. Ultran jälkeen vaan ois varmempaa, kun tietäis vähän varmemmin, onko siellä joku..
 13. Mites voiko syödä esim. Viola-tuorejuustoa? Se näyttäisi olevan valmistettu pastöroidusta maidosta...
 14. Plussa tuli 3 päivää sitten!!! Tärisevin käsin piti keskellä yötä testi tehdä, kun en saanut nukuttua... Sen jälkeen vielä vähemmän!! Miehelle kerroin vasta aamulla, kun se heräsi. On huojentunut olo, että se onnistui sittenkin (tää oli meidän yk4) ja olo on ihmeissään oleva ja varovaisen onnellinen Toivottavasti pikkuinen pysyy matkassa mukana! (Oon nyt kovassa flunssassa...)
 15. Mulla tuli plussa kp 28/28, eli 2 päivää sitten. Nyt vaan olen ihan kaameassa flunssassa/kuumeessa, joten toivon, että pikkuinen pysyisi matkassa mukana...